Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σημερινη ομιλια του πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα σχετικα με το προσωπο και τους αγωνες του Ομολογητου και Ισαποστολου Μεγαλου Φωτιου.

Σημερινη ομιλια του πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα σχετικα με το προσωπο και τους αγωνες του Ομολογητου και Ισαποστολου  Μεγαλου Φωτιου. 


13 σχόλια:

  1. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΩΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου , Προηγουμένου Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αγίων Μετεώρων,έντυπο http://www.enromiosini.gr/wp-content/files/2016/02/Periodiko-karta-politi_kai-eksofy.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παρεμβάσεις εκ μέρους του ακροατηρίου... γιατί;
    Διακόπτουν τον ειρμό, ομιλητού και ακροατών. Μπορούσαν να γίνουν, όλες, στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε ΦΩτιε, εμεις δεν συμφωνουμε με οσα περιγραφει, οπως τα περιγραφει ο Μετεωριτης και ολοι οι ομοιοι του Συνωμοσιολογοι ...παππουληδες!!!
    Που ακομα και το λεγομενο κειμενο του π. Παισιου το διαστρεβλωνουν και υπερτονιζουν τα σημεια που αλλα λενε και αλλα εκφραζουν και αυτοι αλλο προσπαθουν ερμηνευτικα να τα αποδωσουν.
    Πηγαιναν διαφοροι NOΣΗΡΟΙ ρασοφοροι και μη και τον ελεγαν οτι το μπαρ κοουντ περιεχει το 666 και εκεινος πανω σε αυτη τη διαβεβαιωσι τους απαντουσε οπως τους απαντουσε.
    Γνωριζουμε προσωπα και πραγματα.
    Και μαλιστα ονομαστικα.
    Μεχρι και το βιβλιο της Δαιμονισμενης Προτεσταντισας ΡΕΛΦ βρεθηκε μεσα στο κελι του, οπως λεει και ο πατηρ Χριστοδουλος.
    Και μαλιστα ξερουμε ποιος του τοδωσε και μαλιστα τοτε δεν υπηρχε το ελληνικο κειμενο αλλα το Αγγλικο.
    Δηλαδη αν η ταυτοτητα, και δεν ξερουμε πια τελικα ταυτοτητα εννοουσε, περιειχε τι το υποπτο, που δεν περιειχε ΤΙΠΟΤΑ, στα λεγομενα αυτα απαντουσε και εκεινος και οχι στην αληθεια οτι δεν περιειχε τιποτα απολυτως το υποπτο αφου το μπαρ κοουντ ειναι καθαρο και δεν περιεχει κανενα 666.
    Ο Μετεωριτης αγαπητε και οι αλλοι γνωστοι Σαραντηδες και λοιποι δεν μας εκφραζουν γιατι διαστρεβλωνουν ακομα και τα κειμενα των Αγιων Πατερων στα ζητηματα της Πιστεως .
    Γι αυτο και εφαρμοζουν οχι των Αγιων Πατερων την τακτικη αλλα την δικη τους την ΑΧΡΙΚΑΙΡΙΤΙΚΗ ή την ΤΑΚΤΙΚΙΣΤΙΚΗ τακτικη και ΟΧΙ την ΕΞ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ Πατερικη τακτικη στα ζητηματα της Πιστεως, γι αυτο και οι Αιρετικοι ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ σημερα και ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα ματια, τα αυτια,με την μνημονευσι τους,των χριστιανων, τους τοπους και τους χωρους και τις εκκλησιες ακομα, οπως λενε οι Αγιοι Πατερες .
    Δυστυχως η ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ 666 δεν φευγει, κολησσε και διαδιδεται ευρυτατα απο τα στοματα τους με μια τατυχητα ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ.
    Αν Φωτιε η Καρτα του Πολιτη διακυβευει τα δικαιωματα μας ή
    τις ελευθεριες μας ως πολιτων αυτης της ελευθερης χωρας να αντιδρασουμε ασφαλως.
    Αλλα να μπασταρδευει ο Μετεωριτης και η παρεα του το κηρυγμα του Αγιου Κοσμα του Αιτωλου το ΨΥΧΗ και ΧΡΙΣΤΟΣ σας χρειαζεται, με την Καρτα του Πολιτη, για μενα ειναι διαστρεβλωσι των λογων του Αγιου και του πνευματος τους.
    Ουτε και ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ειναι η αντιδρασι των χριστιανων.
    Εχασαν στο στομα τους απο τα λογια τους τις πραγματικες εννοιες.
    Ειναι ασεβεια μεγαλη και τρανη να αποκαλεις ΟΜΟΛΟΓΙΑ μια αντιδρασι ....νωχελειας, διοτι τα ηδη καταχωρημενα στοιχεια μας απο τις διαφορες υπηρεσιες θα μαζευτουν σε μια καρτα, που ειναι πραγματι καρτα του πολιτη και οχι ακριβως η ταυτοτητα μας, που πανε να την ταυτοποιησουν οι δολιχοδρομοι ρασοφοροι, με τα λεγομενα του πατρος Παισιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι φοβεροι οι ανθρωποι.
    Δεν εχουν οσιο και ιερο.
    Αντι να βγουν και να πουν.
    Δεν δεχομαστε να μαζευτουν ολα τα στοιχεια μας που ηδη καταχωρηθηκαν στο ΙΚΑ και στις εφοριες και στην αστυνομια, θελουμε να παραμεινουν ως εχουν γιατι κινδυνευουμε οχι μονο απο τους χακερς αλλα και απο αλλες αρχες και εξουσιες σκοτεινων δυναμεων και γι αυτο αντιδρουμε, ΟΥΔΕΙΣ απο αυτους το λεει, δια τον φοβο των...Ιουδαιων ρασοφορων μας, μεσα απο την γενικη αυτη τρελλα τους, την τρελλα του 666.
    Το καλον ου καλον αγαπητε Φβτιε, εαν μη καλως γενηται και ...λεγεται.
    Φθασαμε στο σημειο να παρασυρομαστε ολοι μας και εμεις απο τον συρμο των ρασοφορων ....παπαγαλων, φοβουμενοι μην αποδοκιμασθουμε επειδη θα διαφοροποιηθουμε απο αυτους και τις ...τρελλες τους!!!
    Οι Μαρτυρες και οι Αγιοι ζουσαν σε εποχες Νερωνα και Καλλιγουλα και ζουσαν τοτε πολυ χριστιανικα και πολυ Πατερικα και Ορθοδοξα.
    Εμεις σημερα γιατι να μην μπορουμε να ζησουμε το ιδιο;
    Μα γιατι ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΜΕ το γραμμα και το πνευμα του Αγιου Ευαγγελιου και των Αγιων Πατερων μας γιαυτο και οπως λεει και ο Αγιος Μαξιμος,ΟΥΑΙ ΗΜΙΝ ΤΟΙΣ ΑΘΛΙΟΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΤΕΛΙΠΟΜΕΝ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΡΗΜΟΙ ΕΣΜΕΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ.
    Ποιος απο τους σημερινους αββαδες και μεγαλοαββαδες μας εμπνεει καποια εμπιστοσυνη;
    Εμαθα σημερα απο το στομα Αγιορειτου οτι ηδη ετοιμαζουν τον νεοΠαισιο, λαμβανουν κρυφα ηδη τα μαλια του ή τα σκουφακια του, του τα κλεβουν καποιοι για να τα εχουν οταν ....αυριο ανακηρυχθη ως αγιος.
    Ποιος;
    Ενας παληοφιλος μου και ...."γεροντας μου", που πραγματικα εκτος απο κατι ωραιολογιες δεν λεει ΤΙΠΟΤΑ αλλο.
    Ισως ναναι εναρετος στα ματια του Θεου και απο καποια σκοπια, αλλα τα λογια του ..Παισιακο ΖΟΥΜΙ δεν εχουν.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα αγαπητε προς το παρον και αυτα επειδη μου υπενθυμιζεις συνεχεια του μετεωριτη το κειμενο με το οποιο στα περισσοτερα σημεια του δεν συμφωνω.
    Και αυτο δεν ΦΟΒΑΜΑΙ να το γραψω εστω και αν ερχομαι σε αντιθεσι με το μεγαλο ...κυμα της παραφροσυνης των ημερων μας.
    Και κατι ακομα.
    Αν ζουμε σε ημερες ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ποιοι φταινε;
    Οχι αυτοι αλλα και οι προηγουμενοι αλλα και οι επομενοι κληρικοι;
    Δεν αφησαν το λαο μας ακαταρτιστο ευαγγελικα, δεν αφησαν τον λαο μας ακατηχητο ΤΕΛΕΙΩΣ.
    Ποια Αποστασια ζει ο λαος;
    Αρνηθηκε την ζωη του Ευαγγελιου την οποια ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΖΗΣΕ και γι αυτο θεωρειται Αποστασια;
    Τοτε πραγματι θα ηταν ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
    Ομως σημερα τι εχουμε;
    Εναν λαο που δεν ηξερε ποτε, ουτε ξερει, ουτε και θα ξερει στο μελλον, αφου συνεχιζει ο κληρος την ιδια αδιαφορη τακτικη του, που πανε τα πεντε τεσσερα απο το Ευαγγελιο και τις ευαγγελικες αρετες.
    Αποκαλειται κανενας Αποστατης οταν διδαχθη την Πιστι και μετα την αρνηθει και γινει ΔΗΜΑΣ αγαπησας τον νυν αιωνα.
    Τωρα πως μπορεις να κατηγορησης αυτον τον λαο ως ΑΠΟΣΤΑΤΗ, απο τι αποστατη απο εκεινο που ουδεποτε διδαχθηκε και εζησε και αρνηθηκε;
    Ολα αυτα λεγονται για να κρυφτουν οι πραγματικοι ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ απο τις τεραστιων διαστασεων ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ, που εγιναν κληρικοι για να κηρυξουν το Ευαγγελιο παση τη κτισει και αυτοι δεν το κηρυττουν ουτε στους ...εαυτους τους.
    Αυτη αγαπητε μου Φωτιε ειναι η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ πραγματι καταστασι και γιαυτο και δημιουργειται και παλι η ιδια η παληα ατμοσφαιρα της Εσχατολογικης ΦΟΒΙΑΣ, γιατι δεν ζουμε κατα την διδασκαλια και στα βηματα των Αγιων Πατερων για να ζουμε την εν Χριστω ελευθερια μας οπως την ζουσαν εκεινοι.
    Γι αυτο και τρεμουμε σημερα ακομα και αυτην την σκια μας.
    Και ειναι κριμα και ντροπη αυτο για ολους εμας τους αθλιους χριστιανους της σημερινης εποχης.
    Και αυτα δεν θα σου τα πη κανενας γιατι τρεμουν ΟΛΟΙ την γενικα αποδοκιμασια.
    Θα ταυτιζα την εποχη μας με την εποχη των ΣΟΔΟΜΩΝ, οχι βεβαια στα Σοδομικα, αλλα στα εσχατολογικα, οτι ειμαστε μια κοινωνια Σοδομικη της Εσχατολογικης Τρελλας διαρκειας.
    Ο Θεος να μας ελεηση αγαπητε Φωτιε και μιμησου τον Μεγα Φωτιο που ελεγε ΦΥΓΕ, και οχι ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΥΓ΅, αλλα ΦΥΓΕ ως απο ΟΦΕΩΣ, δηλαδη ΕΝΤΙΚΤΩΔΩΣ απο τους Αιρετικους αλλα και απο τους ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑΣ με τους Αιρετικους οπως ειναι και πολλοι απο τους πρωτοστατουντας στον φανταστικο αγωνα του 666.
    Οταν επιτρεψει ο θεος να ερθη εκεινη η εποχη του ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ οι πιστοι Του θα την αντιληφθουν και θα την καταλαβουν και θα λαβουν τα μετρα τους με θαρρος και ανδρεια μοναδικη και ανεπαναληπτη και οχι με φοβο, τρομο και πανικο.
    Αυτες ειναι οι δικες μου προσωπικες αποψεις και γι αυτο δεν φοβαμαι να τις εκφρασω δημοσια και γυμνη τη κεφαλη χωρις να φοβαμαι κανενα και τιποτα παρα μονο τον Αγιο θεο μας.
    Οδυσσεας Τσολογιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κύριε Οδυσσέα, είναι δυνατόν να διαψεύδετε τους πατέρες και να διαφωνείτε στις θέσεις τους; Είναι τόσο εύκολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κάποιος ετεροδιδάσκει μυθολογώντας και διαστρεβλώνοντας όχι μόνο την τεχνολογία αλλά κυρίως/και την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοσι, καν πατέρας, καν γέρων, καν άγγελος, καν επίσκοπος ... τότε... προσωπικά δεν οφείλω και να υποκύψω σε όσες διδασκαλίες του παραποιούν και διαστρεβλώνουν την Αγία Γραφή.

    Δεν είναι συνεπώς μόνον και μόνος ο κύριος Οδυσσέας. Απλά, εκείνος, ως αγωνιστής εκκλησιαστικός δημοσιογράφως μπορεί ευθαρσώς να κάνει ευρέως γνωστή μέσω του ιστολογίου του, την τεκμηριωμένη άποψή του και να επηρεάζει ένα αναγνωστικό κοινό που τον εκτιμά και τον υπολήπτεται.
    Υπάρχει όμως και πλήθος αφανών άνευ δημοσίου βήματος θρησκευόμενων αλλά και κληρικών, πνευματικών πατέρων και διδασκάλων που έχει τις ίδιες με τον κο Οδυσσέα, απόψεις ως προς την επιχειρούμενη την τελευταία 30ετία διαστρέβλωση της Αγίας Γραφής και την συνεχή κατατρομοκράτηση του λαού.

    Τους ψευδοπροφήτες και μυθομανείς που κατατρομοκράτησαν τον Ελληνικό λαό, τα τελευταία 20 - 30 χρόνια, τους έχει καταδικάσει στην πράξη (εν έτει 2016) ο λαός, και αυτό τεκμηριώνεται από το ότι άφοβα πλέον όλοι χρησιμοποιούμε και κάρτες συναλλαγών με τσιπάκια και μαγνητικές ταινίες, και τα δυσφημισθέντα δήθεν "666-barcodes" στις συσκευασίες σουπερ-μάρκετ, φαρμακείων κ.λπ. παρόλο που οι ψευδολόγοι μας έλεγαν να μην τα χρησιμοποιούμε διότι περιέχουν το "666" ως χάραγμα του αντιχρίστου! Εμείς τα χρησιμοποιούμε, διότι δεν τους πιστεύουμε πλέον! Ούτε αντίχριστος ήλθεν, ούτε η Δευτέρα Παρουσία το 2000 συνέβη (το διέδιδαν και αυτό, κάποιοι).

    Τώρα επιχειρείται από τους ίδιους, εκστρατεία κατατρομοκράτησης του λαού και πνευματικής του υποδούλωσης σε "γεροντάδες" συνδέοντας την "κάρτα του πολίτη" με την Πίστη, την Αγία Γραφή και την Εκκλησία!

    Αν η κάρτα του Πολίτη ως νέα Ταυτότητα ή και Διαβατήριο είναι απαραχάρακτη και έχει προσωπομετρικά στοιχεία και ιριδογράφημα αναγνώρισης του ιδιοκτήτη, δηλ. αν είναι άχρηστη στα χέρια οιουδήποτε άλλου πλην του νόμιμου κατόχου, προσωπικά την προτιμώ από την υπάρχουσα χάρτινη ταυτότητα και διαβατήριο που πλαστογραφείται εύκολα και στα χέρια κάποιου άλλου, αν κλαπεί ή χαθεί, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί εύκολα από άλλους, πιθανώς κακοποιούς ή παράνομους, πλαστογραφημένη ή όχι, με κίνδυνο να "μπλέξει" ο ατυχής γνήσιος ιδιοκτήτης.

    Προσωπικά, ως χριστιανός Έλληνας πολίτης, δεν επιθυμώ να κρύψω ο,τιδήποτε, περιουσιακό, εργασιακό, κοινωνικό, ή ηθικό, από την κοινωνία, τους χάκερς ή από το ίδιο μου το Κράτος. Ούτε παιδεραστής είμαι ούτε φοροφυγάς, ούτε κλέφτης και απορώ τι φοβούνται οι χριστιανούληδες. Εξάλλου και τώρα μέσω του διαδικτύου υποβάλουμε τη φορολογική δήλωση, και τις ιατρικές επισκέψεις και τα φάρμακα, και τις τραπεζικές συναλλαγές και τη μισθοδοσία και όλα μα όλα.

    Αν κάποιος όμως, δεν θέλει την "κάρτα του πολίτη", ως πολίτης, έχει το δικαίωμα να ενεργήσει με βάση το Σύνταγμα του Κράτους. Αλλά ως άτομο, ως πολίτης, όχι εκ μέρους της Εκκλησίας, και της Αγίας Γραφής, όχι ως "ομολογία πίστεως".

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καποιος πραγματικα παλαβος μου στελνει μηνυματα με διαφορα ονοματα και προσπαθει να μας διδαξη και παλι τα ιδια της παληας Τρελλας του 666.
    Τι να πουμε σε αυτους;
    Θελουν ψυχιατρο και μονο ψυχιατρο και τιποτα αλλο αφου πασχουν την ασθενεια των τρελλαρηδων του 666 οπως πασχει και καποιος .... Μοσχοβιτης το ονομα και το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως να μην είναι μόνο θέμα ψυχιατρικής αλλά και μεταφυσικής, δηλ. ποιος άραγε κρύβεται αφανώς από πίσω! Για 20 και παραπάνω χρόνια ένας ολόκληρος λαός τρομοκρατείται και ασχολείται με τον αντίχριστο κι όχι με το Χριστό, με τις κάρτες του Πολίτη κι όχι με την "κάρτα" του Ουρανοπολίτη, με τα δήθεν σφραγίσματα του "αντιχρίστου" σε ...γραμμικούς κώδικες των τροφίμων και των φαρμάκων κι όχι με το σφράγισμα του Θεού στους πιστούς, με τις ψευτοπροφητείες της Relfe και των γεροντάδων και όχι με τον Λόγο του Θεού. Δείτε: ακόμα και σ' αυτό το συγκεκριμένο άρθρο αντί να συζητούμε για το τι είπε και διατύπωσε ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, αντί να ανοίξουμε διάλογο επί του "τι στην ευχή" συμβαίνει στις μέρες μας, με κάποιους ηγέτες της εκκλησίας να θεωρούν τιμή και όχι εντροπή τον εναγκαλισμό, τις συμπροσευχές (και τις συλλειτουργίες;) με τους παπικούς, για το ότι κάποιοι από τους επισκόπους θεωρούν "αδελφή" εκκλησία και όχι αίρεση ή άλλη θρησκεία τον παπισμό, κατάφεραν να μας εκτρέψουν από το κυρίως θέμα και να ασχολούμαστε με φαντάσματα. Ακριβώς το αντίστοιχο επιχειρείται κάθε λίγο και στην θρησκευόμενη κοινωνία.

      Ο Θεός να σας έχει καλά κε Οδυσσέα.
      Ιωάννης Μ.




      Διαγραφή
  9. Aγαπητε Ιωαννη Μ. σε ευχαριστω για την συμμετοχη σου.
    Με αναπαυσες πραγματικα με την ταυτοτητα των αποψεων. Μαλλον Αυτος κρυβεται πισω απο ολα αυτα.
    Η πατριδα μας και η Εκκλησια Σατανοκρατειται.
    Ειπα προχθες σε καποιον επισκοπο που ηθελε να μου δειξη μια κασετα του π. Αυγουστινου που ελεγε οτι οι βουλευτες δεν θελουν αγιασμο αλλα εξορκισμους απο τον πατερα Πορφυριο.
    Και εγω του ειπα οτι οχι μονον οι βουλευτες θελουν εξορκισμους αλλα και η συνοδος της Ιεραρχιας θελει ΕΚΟΡΚΙΣΜΟΥΣ και κυριως αυτη.
    Ο ετοιμολογος επισκοπος χωρις να δειξη οτι θιγεται, μου απαντησε οτι σημερα τα πραγματα ειναι καλυτερα απο χθες.
    Δεν νομιζω βεβαια οτι συμβαινει αυτο αλλα μαλλον ειναι χειροτερα αφου δεν κουνιεται φυλαρακι απο την πλευρα των αρχιερεων.
    Ο μετεωριτης και η παρεα του δεν ενοχλουνται ουτε απο τους Οικουμενιστες επισκοπους, ουτε απο τους μοιχεπιβατες, ουτε απο τιποτα, αλλα τους ενδιαφερει μονον η καρτα του Πολιτη.
    Με ολους αυτους ερωτοτροπουν οπως με τον Μοιχεπιβατη Λαρισας ή με τους Μοιχεπιβατες Αττικης Κηφισιας, Ιλιου, Μεγαρων και Λαυρεωτικης.
    Συλλειτουργουν, επικοινωνουν, κοινωνουν και εχουν αβροτατες σχεσεις μαζι τους, μνημονευουν Βαρθολομαιο, Ζηζιουλα, κλπ
    Αν ζουσαν στην εποχη του Χρυσοστομου θαταν με τους Μοιχεπιβατες του και τους ραδιουργους τους εχθρους του που πηραν αλυσιδες, οταν τον καλεσαν και νομιζαν οτι θα ελθη στη συνοδο για να απολογηθη, να τον πνιξουν με αυτες.
    Τετοιοι ειναι και ΟΛΟΙ αυτοι οι Σαραντηδες και οι Μετεωριτες και οι λοιποι Σιγονταροοικουμενιστες.
    Ο Θεος να τους ελεηση.
    Κατα τα αλλα εμφανιζονται ως ...Ηρακλεις της Ορθοδοξιας!!!
    Χωρις ντροπη και τσιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΥΤΕ ΑΡΧΙΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΔΥΣΣΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρ'όλα αυτά, υπάρχει η λίαν πρόσφατη εγκύκλιος (15 Αυγούστου 2015) της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κρήτης, οι σεπτοί ιεράρχες της οποίας κάθε άλλο παρά αντιοικουμενιστές, αλλά συμφωνούντες με το Φανάριον, μπορούν να θεωρηθούν. Ενώ στο πρώτο μέρος του κειμένου θα μπορούσε να υπονοηθεί ότι πιθανώς η Ιεραρχία στρέφεταιέμμεσα και κατά κάθε αντιοικουμενιστικής και αντιπαπικής ζηλωτικής πρωτοβουλίας εκ μέρους κληρικών και πιστών, η συνέχεια είναι η εξής και σαφής:

    "...ἐξαγγέλλουν ψευδοπροφητεῖες καί «ἀποκαλύψεις» γιά ἐπικείμενα γεγονότα, καλλιεργοῦν κλίμα πνευματικῆς τρομοκρατίας, διχασμοῦ, ἐκφοβισμοῦ καί ἀπογοητεύσεως, «πλανῶντες καί πλανώμενοι» (Β’ Τιμ. 3,13), περιφρονοῦντες τήν Ἐκκλησία μέ ἀνυπακοή τυφλώσεως. Μέ τόν τρόπο αὐτό ἐπιφέρουν δυσθεράπευτους τραυματισμούς στόν Ἀποστολοπαράδοτο Θεσμό τῆς Ἐκκλησίας, τό μόνο ταμεῖο τῆς Χάριτος, ἐκτρεπόμενοι σέ «προσωποληψίες» (Ἰακ. 2,1), ἰδιοτέλειες, φανατισμούς καί ζηλωτισμούς, θέτουν δέ τούς ἑαυτούς τους ὑπεράνω τῆς Ἐκκλησίας.
    Ἡ Ἱερά Σύνοδος, μέ ποιμαντική ἀγωνία καί μέ Ἐκκλησιαστική διάκριση, ἐφιστᾶ τήν προσοχή ὅλων στά πολλά καί διάφορα διαδιδόμενα καί ἰδιαίτερα στό χῶρο τοῦ Διαδικτύου καί τῶν ἄλλων Μέσων ἐνημέρωσης, περί πολέμων, καταστροφῶν καί συντελείας τοῦ αἰῶνος τούτου καί προτρέπει νά προσευχόμαστε ἀδιατάρακτα, γιά τά ὅσα συμβαίνουν στούς καιρούς μας καί νά μένομε ἀκλόνητοι καί ἀμετακίνητοι στή σώζουσα Διδασκαλία τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, ἐνωτιζόμενοι μέ προσοχή τό παράγγελμα τοῦ Ἀποστόλου τῶν Ἐθνῶν Παύλου, πρός τόν πρῶτο Ἐπίσκοπο καί Πάτρωνα τῆς Ἐκκλησίας μας, Ἅγιο Ἀπόστολο Τίτο: «μωράς δέ ζητήσεις καί γενεαλογίας καί ἔρεις καί μάχας νομικάς περιίστασο, εἰσί γάρ ἀνωφελεῖς καί μάταιοι» (Τίτ. 3,9).
    Ἡ ζωή τῆς Ἐκκλησίας, τῆς Παναγίας καί τῶν Ἁγίων τῆς Πίστεώς μας, δέν εἶναι ζωή περιεργαζόμενη καί ἀσχολούμενη μέ ἑρμηνεῖες καί διδασκαλίες ἀλλοτρίων, προφητεῖες ἤ θαυματολογίες, ἀλλά εἶναι μέθεξη, ἐργασία τῶν ἀρετῶν καί ἀγῶνας τῆς ἐν Χριστῷ ζωῆς, καταστάσεις μή διαφημιζόμενες, ὅπως μαρτυροῦνται καί καταγράφονται στό βίωμα τῆς Ἐκκλησίας, στά τρία στάδια τῆς πνευματικῆς ζωῆς, τήν κάθαρση, τό φωτισμό καί τή θέωση".

    Ισχύει δε η προηγούμενη πλέον ξεκάθαρη εγκύκλιος της Εκκλησίας της Κρήτης: "Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνῆλθε σήμερα, 12 Ὀκτωβρίου 2010, στό Ἡράκλειο σέ τακτική Συνεδρία, ἀσχολήθηκε μέ τά θέματα τῆς Ἡμερησίας Διατάξεως καί μεταξύ ἄλλων ἀποφάσισεν ὁμοφώνως:
    α) ...
    β) Ἀναφορικά μέ τό θέμα τῆς ἠλεκτρονικῆς κάρτας συναλλαγῶν τοῦ πολίτη προτρέπει καί παρακαλεῖ τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ Λαό τῆς Κρήτης, νά μήν τρομοκρατεῖται ἀπό ἀνεύθυνους, νά προσδοκᾶ τό Πρόσωπον τοῦ Ἐρχόμενου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὑπενθυμίζει δέ τά λόγια τοῦ διορατικοῦ Γέροντος Πορφυρίου: «… ἄν ἐμεῖς ἔχομε μέσα μας τόν Χριστό, δέν μπορεῖ μέ τίποτα νά μᾶς πειράξει ὁ ἀντίχριστος…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου