Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

ΕΣΧΑΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ...

ΕΣΧΑΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ: Η γνωστή, εις άπαντας, παρεούλα! Θα θέσω εν άλλον ερώτημα: Η Τουρκιά δεν έχη... "πτωχούς"; Έχετε αναρρωτηθή ποτέ δια ποίον λόγον εις τον Ελλαδικόν χώρον η μόνη και κυρία ενασχόλησις της διοικούσης "εκκλησίας" είναι να σιτίζουν μετανάστας λαθραίους ή μη και εις την Τουρκιάν η μόνη ενασχόλησις είναι να... "περνούν" ζωήν και όρνιθαν! Πότε, αληθώς, θα ιδούμε τους με επηρμένην οφρύν κηρύττοντες κροκοδειλοδακρυβρέχτους μακρύσυρτους λόγους δια το παγκόσμιον(!) "προσφυγικόν πρόβλημα" να σιτίζουν εις την Τουρκιάν πτωχούς και μετανάστας; Ουχί εις την Ελλάδαν ή την Εσπερίαν, αλλά εις την Τουρκιάν! Μη αναμένετε απάντησιν, διότι οι του Πατριαρχείου έχουν συλλάβει κορόϊδον απάντας τους ανά την υφήλιον Ορθοδόξους Χριστιανούς, οίτινες και δια των μέσων μαζικής παραπληροφορήσεως και προπαγάνδας, τους εξαναγκάζουν όπως δίδουν το υστέρημά των εις τους, εξ αγνώστων εις ημάς κύκλους, χρηματοδοτουμένους πρόσφυγας, λαθραίους η μη, πολλοί συνέλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί πένονται δίχως να δύνανται να αντιδράσωσι, επειδή ευρίσκεται λ.χ. εν ακίνητον εις το έντυπον Ε9 των και χαρακτηρίζονται "εισοδηματίαι" και εις το Φανάριον γλεντούν και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων! Εις δε τον ρεύσιμόν και την πέψιν των, αμολούν και τινάς θεολογικοφιλοσοφικάς μπαρούφας και αμπελοφιλοσοφίας... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

 

Άσκοπη σπατάλη από το Φανάρι

 του Γιώργου Παπαθανασόπουλου


Άσκοπη σπατάλη από το Φανάρι, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσεως. Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο που κυκλοφορείται από την Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργάνωσε διήμερη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, 4-5 Ιανουαρίου 2016, με θέμα την προετοιμασία της Πανορθοδόξου Συνόδου. Σ’ αυτήν δεν υπήρξε καμία τέτοια προετοιμασία και κανένας εκπρόσωπος Εκκλησίας... Μετά από πρόσκληση του Φαναρίου συμμετέσχον κυρίως θεολόγοι, κληρικοί  και λαϊκοί, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, τριάντα πέντε συνολικά.
Με τον μετριότερο υπολογισμό, αν η δαπάνη για καθέναν ήταν 500 Ευρώ, η συνάντηση κόστισε άνω των 15.000 Ευρώ!

          Το ξόδεμα τόσων χρημάτων ήταν απολύτως περιττή σπατάλη. Από τον κατάλογο των προσκληθέντων στη συνάντηση είναι σαφές ότι  ουδείς συμμετέσχε στη διαδικασία της προετοιμασίας της Πανορθοδόξου, όλοι έχουν από μικρή έως ελάχιστη επιρροή στους εκκλησιαστικούς ταγούς, από τους οποίους εξαρτάται η πραγματοποίηση της και όλοι έχουν έναν πολύ μικρό κύκλο επιρροής στις χώρες τους. Επειδή όλοι οι προσκεκλημένοι  ήσαν φίλα προσκεκλημένοι στο Φανάρι, μόνο ως ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και να συμμετάσχουν, την ημέρα των Επιφανίων, στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Βόσπορο μπορεί λογικά να δικαιολογηθεί. Όμως στην περίοδο αυτή, που οι Έλληνες υποφέρουν, τέτοιες προσκλήσεις είναι προκλητικές και σκανδαλώδεις γι’ αυτούς, όταν μάλιστα γίνονται με χρήματά τους.

          Στη συνάντηση από την θεολογική επιστημονική κοινότητα της Ελλάδος προσεκλήθησαν και συμμετέσχον μόνον ο π. Χρυσόστομος Νάσσης, του ΑΠΘ, ο κ. Κων. Δεληκωνσταντής, του ΕΚΠΑ, οι κ.κ. Νικ. Ασπρούλης και Παντ. Καλαϊτζίδης της «Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου», και οι κ.κ. Θαν. Παπαθανασίου και Στ. Γιαγκάζογλου του « Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου». Σημειώνεται ότι  οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από τους προσκληθέντες εξ Ελλάδος ανήκουν στον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «Ο καιρός», ιδεολογικά στη μετανεωτερική θεολογία και είναι υπέρ της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό. Είναι εντυπωσιακό ότι το Φανάρι δεν προσκάλεσε καθόλου μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και επίσης καθόλου επώνυμους και γνωστούς καθηγητές των Θεολογικών Σχολών και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της Ελλάδος. 

          Στη συνάντηση τους προσκληθέντες προσφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Στην ομιλία του διατύπωσε την βεβαιότητα ότι η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα διεξαχθεί φέτος, από την ημέρα της Πεντηκοστής, στην Κωνσταντινούπολη και στο Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου έλαβε χώρα η 2η Οικουμενική Σύνοδος. Σημειώνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων, που δεν ελέγχονται από το Φανάρι,  είναι βέβαιο ότι η Πανορθόδοξη δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Βασιλεύουσα, αφού έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν οι Εκκλησίες της Αντιοχείας, της Ρωσίας και της Τσεχίας – Σλοβακίας και πιθανόν της Σερβίας. Είναι άγνωστο και αν έχει εξασφαλίσει την άδεια των τουρκικών αρχών για τη χρήση του Ναού  της Αγίας Ειρήνης...

  1. Γνωστής "θεολογικής" σκέψεως και κατευθύνσεως πρόσωπα συγκρότησαν την ομάδα που επισκέφθηκε το Φανάρι. Κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά εγγυάται ότι κυοφορείται κάτι θετικό εν όψει της συγκλήσεως της συνόδου. Ο πιστός λαός του Θεού καλείται σε προσευχή και επαγρύπνηση διότι στις χαλεπές μας ημέρες ο λίβας του οικουμενισμού και της εκκοσμικεύσεως "φιλοδοξεί" να αποξηράνει κάθε ικμάδα ορθοδόξου πνευματικότητος!
    Αποτελεί ΑΦΟΡΗΤΗ πρόκληση προς τους υγιώς φρονούντες πιστούς να προσκαλούνται στην Πόλη οι "καιρίτες", οι "συναξιακοί" και οι "ακαδημαικοί του Βόλου" "θεολογικοί φωστήρες" με σκοπό να "προετοιμάσουν" τη μέλλουσα να συγκληθεί σύνοδο.
    Λ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου