Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΜΑΣ πατριαρχειο ....ο πατριαρχης μας κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ!!!Φανάρι: «Δώρο» στους Ρώσους για να πάει ο Κύριλλος στη Σύναξη της Γενεύης η αναγνώριση του Αρχ. Τσεχίας;

Φανάρι: «Δώρο» στους Ρώσους για να πάει ο Κύριλλος στη Σύναξη της Γενεύης η αναγνώριση του Αρχ. Τσεχίας;
Απίστευτες κινήσεις στην εκκλησιαστική διπλωματική σκακιέρα ενόψει της Σύναξης των Ορθοδόξων στη Γενεύη με σκοπό την προετοιμασία για την Πανορθόδοξη. Το περασμένο Σάββατο, ρεπορτάζ με τίτλο "Ο Ιλαρίων επαναφέρει το θέμα της Εκκλησίας της Τσεχίας-Ανοικτή κόντρα με το Φανάρι" πληροφορούσε για τις ρωσικές κινήσεις σχετικά με το ανοιχτό θέμα της Τσεχίας. Πριν αλέκτωρ λαλησαι το Φανάρι αναγνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, τον ίδιο για τον οποίο τον Οκτώβριο είχε ζητήσει αντικατάσταση! 
Υποχώρησε το Φανάρι στις ρωσικές πιέσεις; Σημειώνεται πως επανειλλημένως ο Μητροπολίτης Βολοκολομάσκ Ιλαρίων τις τελευταίες εβδομάδες είχε επαναφέρει το θέμα της Τσεχίας και μάλιστα το είχε θέσει και ως "αγκάθι" για την Πανορθόδοξη συνοδο. Αποτελεί λοιπόν η κίνηση αυτή του Φαναρίου κίνηση εξευμενισμού και καλής θέλησης προς την Ρωσικη΄Εκκλησία προκειμένου εκείνη να παραστεί δια του Πατριάρχου της στη Γενεύη και όχι με απλή αντιπροσωπεία; 
Σε κάθε περίπτωση το θέμα Ραστισλαβ, ο οποίος μάλιστα όπως είχε αποκαλυψθεί προ μηνών είχε καταφερθεί με σκληρές δηλώσεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, αποτελούσε πονοκέφαλο και ανοιχτό θέμα μαζί με την κόντρα Αντιοχείας-Ιεροσολύμων για την επικείμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο. Με την κίνηση αυτή, η οποιά εξωτερικά φαίνεται ως κίνηση ανωτερότητας και αδελφοσύνης το Φανάρι κλείνει ένα μέτωπο. 
Πρακτικά σύμφωνα με πληροφορίες από το Φανάρι να σημειώσουμε πως χθες το απόγευμα μετά από συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου Ιωάννη για το θέμα της Τσεχίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε στους συνοδικούς ιερείς την απόφαση της τελικής αναγνώρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου