Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… «ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ», 

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ! 

Έχω μεγαλώσει με μουσουλμάνους στο εξωτερικό και έτυχε να είμαι μάρτυρας σε δύο περιπτώσεις που ήτανε και στενοί φίλοι, να βαπτιστούν χριστιανοι.
Το εκπληκτικό σε και τις δύο περιπτώσεις ήτανε ότι μετά από λίγα χρόνια, κάνοντας μια συζήτηση μαζί τους σε μια μεγάλη παρέα όταν θίξαμε το θέμα με το Κοράνι και το Ισλάμ, με έκπληξη διαπίστωσα έναν αρρωστημένο φανατισμό από και τους δύο δήθεν χριστιανούς βαπτισμένους μουσουλμάνους. Υποστήριζαν μέχρι θανάτου πολλά σημεία από το Κοράνι. Αυτό μου έγινε μάθημα να μην πιστεύω πλέον εύκολα σε μουσουλμάνους που δήθεν θέλουν να γίνουν χριστιανοί.

Νομίζω ότι τελικά είναι δύσκολο για έναν μουσουλμάνο με μουσουλμανική διαπαιδαγώγηση να γίνειχριστιανός. Το δυσκολότερο είναι η συνειδησιακή απόφαση να «σβήσει» την προηγούμενη ζωή του για να μπορέσει να δεχτεί μια καινούργια,να βάλει δηλαδή πραγματικά τον Χριστό μέσα του. Στην Γερμανία πριν από πολλά χρόνια βαπτιζόντουσαν κάποιοι μαζικά αλλά ο λόγος ήτανε άλλος. Θέλανε να αποκτήσουν πιο εύκολα την γερμανική υπηκοότητα και σε αυτό τους διευκόλυναν κάποιοι παπικοί κύκλοι που τους δεχόντουσαν χωρίς καμία κατήχηση.

Στην περίπτωση του βίντεο, οι πιστοί αυτοί ήτανε μουσουλμάνοι και τώρα έγιναν χριστιανοί αλλά θεωρούν τον χριστιανισμό όπως λειτουργεί, άρρωστο και ειδωλολατρικό. Γι’ αυτό πηγαίνουν μέσα στην  εκκλησία και βγάζουν λόγους, βρίζουν την Παναγία γιατί θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει μέσα σε ναούς. Συγκεκριμένα μιλάμε για μια συγκεκριμένη οργάνωση που μας θυμίζει τους εικονομάχους και ονομάζεται, «Koosha Las Vegas».

Μπορεί να είναι πραγματικά παραπλανημένοι στα πιστεύω τους μπορεί και όχι. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι’ αυτούς στο διαδίκτυο παρά μόνο ένας λογαριασμός στο Youtube εδώ και ένα χρονο περίπου. Τα περισσότερα βίντεο τους στο Youtube έχουν πολύ λίγες προβολές.

Αυτό που είναι φανερό από τα βίντεο τους είναι ότι θεωρούν δίκαιο να παρενοχλούν Χριστιανούς οι οποίοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους και μάλιστα να τους απειλούν. Μήπως είναι τελικά ακόμα μουσουλμάνοι οι οποίοι απλώς ποζάρουν σαν χριστιανοί?

Ασχέτως με το τι αισθάνεται κάποιος, υπάρχουν τρεις βασικές παρατηρήσεις σύμφωνα με τα βίντεο:
-Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ λίγο εως καθόλου χριστιανική ιστορία ή θεολογία
– Κανένας δεν κάνει πραγματικό προσυλιτισμό σε κανέναν με παρενοχλήσεις, ειδικά ουρλιάζοντας μέσα σε εκκλησία εν ώρα λειτουργίας και κατηγορώντας τους Χριστιανούς για λατρεία του Σατανά, λατρεία αγαλμάτων και άλλα παρόμοια.


– Όποίος μιλά συνεχώς για δαιμόνια και διαβόλους σε όλους τους άλλους, μάλλον έχει ο ίδιος προβλήματα ο ίδιος με δαίμονες.

Το πιο ενοχλητικό όμως είναι η πλήρης αδράνεια και αδιαφορία των παπικών, (νάτανε μόνο αυτό ?) μέσα στην Εκκλησία. Αναρωτιέμαι γιατί κανένας από αυτούς δεν τολμά να κάνει αυτό που έκανε ο Μέγας Βασίλειος στον αιρετικό Άρειο στη Σύνοδο της Νίκαιας!

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου