Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στα Τίρανα. Νέα "διαθρησκειακὴ" συνάντηση καὶ συμπροσευχές! Τις συνηθίσαμε και κανείς πιά Ποιμένας δεν αντιδρά. Σε λίγο οι διαμαρτυρίες θα στρέφονται εναντίον αυτών που θα ...διαμαρτύρονται!Σ’ αὐτὸ τὸ κτίριο, τὸ «κάτι σὰν Ἐκκλησία», ποὺ ἂν τοῦ ἀφαιρέσεις τοὺς σταυρούς, δὲν διαφέρει ἀπὸ ἕνα κοσμικὸ μέγαρο, δευτέρωσαν οἱ Οἰκουμενιστὲς Ἐπίσκοποι τὶς «διαθρησκειακές τους συναντήσεις (μετὰ τὴν προχθεσινὴ τῆς Ἀθήνας). Ἡ συμπροσευχὴ στὶς φωτογραφίες ἐμφανής. Χαρακτηριστικὴ  ἡ παρουσία τῶν κόκκινων σκούφων τῶν καρδιναλίων.
Καὶ οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστὲς (προεξάρχοντος τοῦ κ. Τελεβάντου) θὰ διαμαρτυρηθοῦν, θὰ ὀνομάσουν τὴν διαθρησκειακὴ αὐτὴ βλασφημία, ὡς μία ἀκόμα ἀσχήμια (ἐμπαίζοντες Θεὸ καὶ ἀνθρώπους) καὶ μετὰ θὰ συνεχίσουν νὰ κοινωνοῦν μὲ ὅλους αὐτοὺς τοὺς Οἰκουμενιστὲς καὶ ὅσους τοὺς ἀποδέχονται συγκοινωνοῦντες!

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στα Τίρανα (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015, ετελέσθη στον Ορθόδοξον Καθεδρικόν Ναόν της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που λαμβάνουν μέρος στη Διαθρησκειακή Συνάντηση η οποία διοργανώνεται από την Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.
Η εκδήλωση φέρει το θέμα: "Η ειρήνη είναι πάντα δυνατή - θρησκείες και πολιτισμοί σε διάλογο".
Έλαβαν μέρος στην Θεία Λειτουργία: οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βελγίου κ. Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μπορισπόλ κ. Αντώνιος (Πατριαρχείο Μόσχας), Μαυροβουνίου και Παραθαλάσσης κ. Αμφιλόχιος (Πατριαρχείο Σερβίας), Τιμισοάρα κ. Ιωάννης (Πατριαρχείο Ρουμανίας), Αχαΐας κ. Αθανάσιος (Εκκλησία της Ελλάδας), ο Αρχιεπίσκοπος Μπιαλιστόκ κ. Ιάκωβος (Εκκλησία της Πολωνίας), καθώς και οι Μητροπολίτες και Επίσκοποι της Εκκλησίας της Αλβανίας, αλλά και οι ιερείς και διάκονοι των διαφόρων κατά τόπων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ἔψαλαν οι δύο χορωδίες του Καθεδρικού Ναού. Συμμετείχαν πολλοί πιστοί και εκπρόσωποι των διαφόρων Εκκλησιών, που συμμετέχουν στη Συνάντηση.
Εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωπος της Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη για νόημα, για αρμονία, για αμοιβαίο σεβασμό και ειρήνη στον κόσμο που ζούμε.
Μίλησε επίσης για το υφιστάμενο πρόβλημα των προσφύγων, σε σχέση με την περικοπή του σημερινού Ευαγγελίου, όπου πολλοί είναι οι καλεσμένοι στο γάμο, αλλά λίγοι αναλμβάνουν τις ευθύνες τους.
"Ωστόσο, καλούμαστε μάλλον περισσότερο να είμαστε υπηρέτες του Κυρίου, δια την προώθηση των προαναφερθεντων αρετών στους ανθρώπους γύρω μας", είπε ο Μητροπολίτης Βελγίου.
Στο τέλος της λειτουργίας μίλησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, λόγια από την καρδιά του σε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για το καλό όλων.

Το έργο του Μακαριωτάτου είναι όντως ένα μεγάλο θαύμα!

tirana-3
tirana-4
tirana-5
tirana-8
tirana-9
tirana-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου