Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

"ευαρεστος τω Θεω γενομενος ηγαπηθη και ζων μεταξυ αμαρτωλων μτετεθη και ηρπαγη, μη κακια αλλαξη συνεσιν αυτου ή δολος απατηση ψυχην αυτου";;;

 "Ευαρεστος τω Θεω γενομενος ηγαπηθη και ζων μεταξυ αμαρτωλων μετετεθη και ηρπαγη, μη κακια αλλαξη συνεσιν αυτου ή δολος απατηση ψυχην αυτου";;;

Λενε οτι διεφερε απο τους αλλους, γι αυτο και τον αγαπουσε ο λαος της Κεφαλληνιας.
Δεν γνωριζουμε ποσους χριστιανους εφερε στον Χριστο και ποσους συγκινουσε και συγκλονιζε με τα κηρυγματα του, αφου αυτη ειναι η κυρια αποστολη του επιτυχημενου κληρικου και καμμια αλλη, ουτε τα συσσιτια, ουτε καποια αλλη κοινωνικη προσφορα.
Αραγε ξεφυγε αυτος απο το 0,05 τοις εκατο;
Δηλαδη εφερε ψυχες στο Χριστο, κατι περισσοτερο απο το 0,05 τοις εκατο;
΄Η ηταν απλα και μονο ενας ....εντυπωσιακος  κληρικος, γεματος απο κοινωνικες εκδηλωσεις που ελκυουν τους πολλους και τους αποθαυμαζουν;
Παντως σ' εμας τους ...μακραν αυτου, δεν εδειξε να διεφερε απο τους αλλους.
Για μας ενας αλλος, ενας διαφορετικος, θα ηταν σημερα ενας νεος Αυγουστινος που ηταν ομοιος και απαραλλακτος με τους Πατερες της Εκκλησιας.
Και οχι βεβαια, σαν τους διαφορους νεοαρχιερεις υποστηριζομενους απο τον χρυσοκοτοπουλα ηγουμενο, που κολακευουν τους κρατουντες, επαινουν τους ανικανους και ανεπαρκεις και φθονερους και δολιους αρχιερεις και αρχιεπισκοπους των ημερων μας και εξυμνουν και δηλωνουν δουλικη υποταγη σε εναν Αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαιο, το βδελυγμα και συχαμα του Θεου και των ανθρωπων.
Λαμβανουμε ομως ως δεδομενη την γενικη κρισι για το προσωπο του και θελουμε να πιστευουμε οτι ηταν ενας επιτυχημενος και αναγνωρισμενος απο τον λαο αλλα και απο τον Κυριο κληρικο.
Λεγει η Σοφια Σολομωντος στο 4, 11: "ευαρεστος τω Θεω γενομενος ηγαπηθη και ζων μεταξυ αμαρτωλων μτετεθη και ηρπαγη, μη κακια αλλαξη συνεσιν αυτου ή δολος απατηση ψυχην αυτου"
Και επομενως...μηπως γι αυτο ακριβως τον ...ΗΡΠΑΣΕ πριν απο την ωρα του και πριν εγκατασταθη στον επιγειο θρονο και τον ωδηγησε στον επουρανιο θρονο Του;
Μακαρι ναναι ετσι. Μακαρι να ξεχωριζε και ηθελησε ο Θεος να τον αφηση αλωβητον απο ....την αμαρτια λαου Αυτου. Ισως ετσι εκρινε ο Θεος.
Ομως ....μας αφησε με ποιους ο Θεος;
Με τους μικρους και τους λιλιπουτοιους, τους φτηνους και τους ευτελεις, τους κακους και τους εμπαθεις, τους υπερηφανους και τους αρπαγας, τους εκδικητικους και τους φθονερους, τους φθορους και τους ρυπαρους και τους ετι ρυπαρευθησομενους, τους ομοιους με τον λαο κληρικους, αφου οτι ειναι ο λαος, ειναι και οι αρχοντες, οπως λεγει και παλιν ο Θεος.
Λυπησου μας Κυριε και μη στησης τις αμαρτιες μας και μας αφησης να καταδικασθουμε και εμας  που ζουμε στην σκληρα και διεστραμμενη γενεα της Φρικαλεας εποχης του 2015.

Διαβασαμε το παρακατω σχολια και θελουμε να τα αφησουμε σαν τελευταια καλη αναμνησι του πατρος Γερασιμου:

Είναι τόσο άδικο, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος άξιος. Που Μας Αγαπούσε όλους.... Που ήθελε να βοηθήσει ΟΛΟΥΣ... Που συνεχώς, «ετρεχε» για το καλό της Εκκλησίας και περίμενε με αγωνία την ώρα της επίστροφής του στην Κεφαλονιά...

«Καλή Αντάμωση να έχουμε στο νησί ΜΑΣ»... μας έλεγε στο τηλέφωνο όταν επικοινωνούσαμε μαζί του...

Ολοι ήθελαν να του φιλήσουν το χέρι... να του ευχηθούν...

Γέμισε ασφυκτικά από πιστούς ο Αγιος Διονύσης ο Αρεοπαγίτης για την χειροτονία του όλοι φώναξαν ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ ... και ετοιμάζονταν λαοθάλασσα πιστών να τον υποδεχθεί στο νησί του στις 2 Ιουλίου για την ενθρόνισή του...

Και ήταν σίγουρο ότι και από τα νέα του καθήκοντα, θα ήταν πάντα ο ίδιος, ο απλός , ο ταπεινός, ο άξιος...

«Μαύρη» Δευτέρα ξημέρωσε για το νησί... Ένα νησί που από χαρά και υπερηφάνεια, γέμισε ξαφνικά δάκρια, απ' άκρη σ' άκρη...  ένα νησί που θρηνεί και αναρωτιέται: μα πως είναι δυνατόν να «έφυγε» αυτός που μας προστάτευε και μας αγάπαγε...

Καλό Παράδεισο να έχεις Δέσποτα... Την ευχή σου να έχουμε... Δεν προλάβαμε να τον χαρούμε....

8 σχόλια:

  1. Για εσάς τους μακράν ένα και μόνον ένα είναι το κριτήριο: η μνημόνευση Βαρθολομαίου. Όλα τα άλλα κριτήρια..... εις τον κάλαθον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη για σενα χριστιανουλη μικρο ειναι η μνημονευσι ενος αιρετικου πατριαρχου;
      Εσυ που ανηκεις;
      Στους Παπικους ή στους προτεσταντες;
      Διαβασε Πατερες της Ορθοδοξιας να δεις που δινουν την βαρυτητα, αυτην που εσυ δεν δινεις και μαλιστα, ταλαιπωρε, την ειρωνευεσαι.
      Κατα τα αλλα εισαι ορθοδοξος.
      Μαλλον της ...λαμπαδουρας θα εισαι.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι ορθόδοξος, μουσουλμάνος είμαι και θέλω να γίνω ορθόδοξος.
      Αλλά μ' αυτά που βλέπω, καλύτερα με το Κοράνι.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη τι βλεπεις μουσουλμανε;
      Δεν βλεπεις μονο τα πιλαφια και τα κρεατα;
      Βλεπεις και αρεσκεσαι στα της κοιλιας και στα υπο την κοιλιαν;
      Διοτι εκει αυτα διδασκεσαι.Και αρα τοτε...
      Τοτε καλα εισαι εκει στο Κορανι.
      Θα σουλεγα αν δεν ημουνα χριστιανος αϊ σιχτιρ.

      Εδω στην Γλυκυτατη Ορθοδοξια μας και τα κακεπτυχα να βλεπουμε στην καθημερινοτητα μας, εμεις εχουμε το Πρωτοτυπο της Χαριτος και της Αληθειας τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο και τα Πατερικα Προτυπα απο τα οποια αντλουμε και ενστερνιζομεθα τα παντα και για την ζωη και για το ηθος το Ορθοδοξο.
      Λοιπον, ο καθενας διαλεγει και παιρνει.
      Αλλος παει μονος του για την Κολασι και αλλος παει για τον Παραδεισο.

      Διαγραφή
    4. 10:58 δεν αφήνεις την ειρωνεία λέω γω;

      Διαγραφή
    5. Καλύτερα η ειρωνεία από τα αλληλοδαγκώματα ('δάκνομεν αλλήλους", κατά τον Εφέσου άγιο Μάρκο), για την ερμηνεία ενός κανόνα, αν εννοεί αυτό ή εννοεί το άλλο και από την άλλη ο Διάβολος να χορεύει τσιφτιτέλι και μάλιστα τούρκικο!

      Διαγραφή
  2. Θα περίμενε κανείς επειδή η κοίμηση του μακαριστού Γερασίμου συνέπεσε με την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροτη Καλαμαριάς να είναι περισσότερο λιτή και προσαρμοσμένη στο πένθος της Εκκλησίας.
    Π.χ. θα μπορούσαν να έλλειπαν κάποιες μουσικές υποκρούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aν είδατε στα ΜΊΝΤΙΑ τον Μπαρδάκο πλέει εις πελάγη ευτυχίας ο άνθρωπος. Αγωνίστηκε τόσο για να πάρη μητρα, μην του το χαλάτε.Εφτασε στα πέρατα της γής γιά να τον υποστηρίξουν να γίνη δεσπότης.Από γλώσσα και από στόμα όχι λίγο, αλλά μπαρουφάδικος ο λόγος του.
    Αρχισε ήδη τις κολακείες του στους κρατούντες όπως κολάκευσε τους δημάρχους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού σήμερα στην Μηχανιώνα, οπου ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ και ο ηγούμενος της ζάμπλουτης Βατοπεδίου.
    Τί σχέση έχει αυτός με τόν Καντιώτη; Το ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΤΟΥ 7ου ΟΥΡΑΝΟΥ, όπως επιτυχέστατα τον χαρακτήρισε ο ιστολόγος της Ομολογίας;
    Αυτός μου φαίνεται σαν λαπάς ή σαν Λάπας ή σαν Λιάπης, τίποτα περισσότερο.
    Αυτό δα μας ελειπε να τον πούμε νέο Καντιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου