Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΩΣΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» 

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

70889Γ


Μετά τον πρόεδρο τη Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, που αναγνώρισε δημόσια την αρμενική γενοκτονία και μάλιστα πήγε ο ίδιος στο Έρεβαν την ήμερα της εκατοστής επετείου της γενοκτονίας για να τιμήσει τα θύματα της, τώρα και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dimitri Medvedev, αναγνώρισε και αυτός ανοιχτά και επίσημα την αρμενική γενοκτονία του 1915 προκαλώντας για δεύτερη φορά την τουρκική οργή.
 

Όπως αναφέρουν και τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Ρώσος πρωθυπουργός σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Ovik Abramyan, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την φρικτή γενοκτονία που υπέστη ο αρμενικός λαός στις αρχές του εικοστού αιώνα από τους Τούρκους. 


Ο Ρώσος πρωθυπουργός στο τηλεγράφημα του επισημαίνει ότι η γενοκτονία αυτή αποτελεί ντροπή για την παγκόσμια ιστορία και την χαρακτήρισε σαν ιστορική τραγωδία του αρμενικού λαού. 


Την ίδια μέρα η ρωσική Δούμα σε ψήφισμα της που επίσης προκάλεσε την δυσφορία της Τουρκιάς, στιγμάτισε την αρμενική γενοκτονία στις αρχές του εικοστού αιώνα και χαρακτήρισε τον αρμενικό λαό σαν αδελφικό.
 

Χαρακτηριστικό είναι πως το τηλεγράφημα αυτό του Ρώσου πρωθυπουργού έρχεται παρά  την έντονη αντίδραση του Ερντογάν στην αναγνώριση από τον Ρώσο πρόεδρο της αρμενικής γενοκτονίας και προκάλεσε για δεύτερη φορά την μεγάλη οργή στην Άγκυρα.
 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου