Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η Οικουμενιστική "αγάπη" και "ελευθερία" του κ. Βαρθολομαίου!




ΟΣΑ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ, κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ,
ΔΕΝ ΛΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ;
Πηγή: «Ρομφέα»

Στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος,

«μιλώντας για την εν Χριστώ αγάπη ανέφερε ότι "ο Θεός δεν θέτει στον άνθρωπο όρια, παρά μόνον ένα, το όριο της αγάπης. Από την εντολή, άλλωστε, της αγάπης προς τον Θεό και τον άνθρωπο, όπως βεβαιώνει ο ίδιος ο Χριστός, "όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται". Ο Θεός δεν απαγορεύει τίποτε εις τον άνθρωπο, αλλά τον αφήνει ελεύθερον να επιλέξει και να πράξη ο,τι εκείνος κρίνει. Υπό μία προϋπόθεση: να μην προσκρούη εις την αγάπη του Θεού και να μην τον λυπή".
"Το κριτήριο αυτό της αγάπης του Θεού αποτελεί και την λυδία λίθο δια την επίλυση όλων των ζητημάτων τα οποία απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο και τον σύγχρονο άνθρωπο και τα οποία θεωρητικώς δεν θίγονται εις το Ευαγγέλιο", πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Καλά ὅλα αὐτά, κ. Βαρθολομαῖε, ἀλλὰ γιὰ πές μας γιὰ ποιά "κρίση" και για ποιά "ἀγάπη" μᾶς μιλᾶς; Τὴν «περιεκτικὴ» οἰκουμενιστικὴ ἀγάπη τῆς Πανθρησκείας, τὴν ἀγάπη τὴν διαζευγμένη ἀπὸ τὴν Ἀλήθεια, ἀπὸ τά Δόγματα καὶ τὴν Μετάνοια, τὴν ἀγάπη τῆς «ἀνοχῆς» τῶν πάντων, τὴν ἀγάπη στὴν "πλατιὰ" ἀγκαλιά τοῦ Πάπα, ἢ τὴν σταυρικὴ ἀγάπη τοῦ Κυρίου; Καὶ μὲ ποιά ἀπὸ τὶς δύο θὰ λύσεις ὅλα τὰ προβλήματα ποὺ "δὲν θίγονται θεωρητικῶς" στὸ Εὐαγγέλιο;

1 σχόλιο:

  1. Τότε να καταργήσουμε το Σύμβολο Πίστεως και στη θέση του να συντάξουμε νέο σύμβολο : Το Σύμβολο της Αγάπης. Θα το έχουν, μάλλον, έτοιμο οι σιωνιστές, οικομενιστές, ουνιβερσαλιστές και ό,τι άλλο ερωτικό και αγαπητικό, συναφειακό και σχεσιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου