Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
        «Ο  ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ»
ΕΔΕΣΣΗΣ 43 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τ.Κ. 12137                             Αθήνα 20-10-2014
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 492


Προς
Τα   Ιστολόγια ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’-‘‘Πατερική   Παράδοση και Οικουμενισμός’’ και ‘‘ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’
Αγαπητοί αδελφοί εν Κυρίω Ιησού Χριστώ, χαίρετε,
Πληροφορηθήκαμε από ιστολόγια ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης την 8-10-2014, αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό.
Την τελετή αναγόρευσης του  Αρχιεπισκόπου κ. Στυλιανού  ως επίτιμου διδάκτορα παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος είπε λίγα, αλλά  τιμητικά λόγια για τον κ. Στυλιανό. Επίσης παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ιερείς.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο οικείος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος. Μάλιστα όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα  ‘‘ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ’’, ο μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος «εξέδωσε εγκύκλιο προς τον λαό της επαρχίας του, προτρέποντάς τον να συμμετάσχει στην τελετή». (Σημ. Η υπογράμμιση είναι της ιστοσελίδας).
      Επίσης όπως διαβάσαμε σε ιστολόγια, ο κ. Ευγένιος «μίλησε για τον κ. Στυλιανό με θερμά λόγια».
Παραθέτουμε αποσπάσματα από τους εγκωμιαστικούς λόγους του Σεβ. κ. Ευγενίου για τον Αρχ. Αυστραλίας κ. Στυλιανό, όπως τους διαβάσαμε στο ιστολόγιο της Ι. Μ. Ρεθύμνης κα Αυλοποτάμου.
«Αυτή η δύναμη κινεί…σε ευχαριστία, πρωτίστως στο Θεό που μας τον χάρισε Επίσκοπο της Εκκλησίας Του, παιδαγωγό με γνήσιο αγιοπατερικό φρόνημα…Αυτός είναι ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, ένας κατά πάντα Ορθόδοξος Ιεράρχης…λόγος του Λόγου, λόγος Θεού… Που είναι λόγος συστηματικής δογματικής θεολογίας, με βαθύτατα ορθόδοξο εκκλησιολογικό, ανθρωπολογικό και σωτηριολογικό περιεχόμενο». (Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας).
Ο Σεβ. Ρεθύμνης με τους ανωτέρω εγκωμιαστικούς λόγους για τον κ. Στυλιανό, δεν ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας!
Ο Αρχιεπίσκοπος  Αυστραλίας κ. Στυλιανός απέδειξε εαυτόν με διδαχές γραπτές και προφορικές,  ότι δεν εμφορείται από «γνήσιο αγιοπατερικό φρόνημα», ούτε είναι «ένας κατά πάντα Ορθόδοξος Ιεράρχης», αλλά  δίδαξε κακοδοξίες, και κυρίως βλασφήμησε τον Κύριον της δόξης1, τον εν απολύτω εννοία άγιο Ιησού Χριστό2, με το να κηρύξει με την με αρίθμ. 108 εγκύκλιο  τα Χριστούγεννα του 1988, ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ατελής και αμαρτωλός!
Ο κορυφαίος αντιαιρετικός θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ήλεγξε την κακοδοξία και βλασφημία του αυτή. Παραθέτουμε
απόσπασμα από κείμενο που δημοσιοποίησε ο μακαριστός πλέον Νικόλαος Σωτηρόπουλος, με θέμα τον αφορισμό του.
«O ΠEPIBΟΗTOΣ AΦOPIΣMOΣ MOY
Tου Nικολάου Ιω. Σωτηροπούλου
Στις 14 Δεκεμβρίου 2012 ο θεολόγος και ιεροκήρυξ Nικόλαος Σωτηρόπουλος συμπληρώνω 19 έτη αφορισμού από τον Oικουμενικό και αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη Bαρθολομαίο και τη λεγομένη Mείζονα και Υπερτελή Σύνοδο, και εισέρχομαι στο 20ο έτος αφορισμού, τουτέστιν αποπομπής και παραπομπής στα έγκατα της Kολάσεως όσον εξαρτάται απ' αυτούς, οι οποίοι με αφώρισαν.
Υπενθυμίζω, ότι ο αφορισμός μου έγινε, διότι στην Aυστραλία ήλεγξα τον Αρχιεπίσκοπο Aυστραλίας Στυλιανό, επειδή τα Xριστούγεννα του 1988 με γραπτό εγκύκλιο κήρυγμα, το οποίο διάβασαν οι παπάδες στους ναούς και δημοσίευσε στο περιοδικό της Αρχιεπισκοπής του, κήρυξε, ότι ο Xριστός ήταν ατελής και αμαρτωλός! Σε ραδιοφωνική δε ομιλία του είπεν, ότι ο Xριστός ήταν όπως τον παρουσιάζει ο Kαζαντζάκης στο βιβλίο του «Ο τελευταίος πειρασμός», ερωμένος δηλαδή της Mαγδαληνής! Kατόπιν δε κήρυξε και ότι ο Xριστός είνε κατώτερος από τον Πατέρα, η Αγία Γραφή είνε μεγάλο παραμύθι και άλλα! Ελέγξαμε δε τις φοβερές αιρέσεις του και προφορικώς και γραπτώς. Αλλ' αντί να καθαιρεθή ο Αρχιεπίσκοπος Aυστραλίας, αφωρίσθηκε ο Σωτηρόπουλος».
(Σημ. Οι υπογραμμίσεις είναι του μακαριστού Νικολάου. Από agioritikovima).
Δεν ήλεγξε o μακαριστός αδελφός Νικόλαος τον κ. Στυλιανό μόνο για την βλάσφημη ανωτέρω διδασκαλία, αλλά και για άλλες τρεις κακοδοξίες! Ο κ. Στυλιανός με τις ανωτέρω διδαχές του αποδεικνύει εαυτόν ότι «δεν έχει γνήσιο αγιοπατερικό φρόνημα», ούτε είναι «ένας κατά πάντα Ορθόδοξος Ιεράρχης»!
Μάλιστα ο κ. Στυλιανός αντί να μετανοήσει και να καταδικάσει ως πεπλανημένη, ασεβή και βλάσφημη τη διδασκαλία την οποία κήρυξε με την ανωτέρω εγκύκλιο του 1988, ότι ο Ιησούς ήταν ατελής και αμαρτωλός, όπως διαβάσαμε την 17-10-2014 στα ιστολόγια ‘‘Πατερική Παράδοση και Οικουμενισμός’’ και ‘‘ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’, από τον εν Χριστώ αδελφό  θεολόγο Νικόλαο Πανταζή, ο κ. Στυλιανός προσπάθησε να την εξαφανίσει! Γιατί; Εάν ορθοτόμησε το λόγο της αληθείας θα έπρεπε να αποδείξει Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά την ορθότητα της ανωτέρω γραπτής διδαχής του! Δεν το έπραξε. Θα έπρεπε λοιπόν να ανακαλέσει γραπτώς την βλάσφημη διδαχή του και να κηρύξει την απόλυτη αγιότητα και αναμαρτησία του Κυρίου Ιησού Χριστού.
Όπως επίσης επισήμανε ο αδελφός Νικόλαος Πανταζής σε επιστολή του με ημερομηνία 16-10-2014, η οποία δημοσιεύθηκε την 20-10-2014 στο Ιστολόγιο ‘’ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’, ο κ. Στυλιανός έθεσε «τις βέβηλες υπογραφές του στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου περί αδελφών Εκκλησιών, της Βαπτισματικής Θεολογίας και Δια-κλαδικής, σπερματικής αληθείας…». Ο Θεός λοιπόν δεν τον «χάρισε» στην Εκκλησία του, γιατί όπως αποδεικνύεται από τις παραπάνω κακοδοξίες, η εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου δεν έγινε κατ’ ευδοκία του Αγίου Πνεύματος, αλλά κατά παραχώρηση! (Πράξ. 20: 28-30).

Ο Σεβ. Ρεθύμνης  κ. Ευγένιος, όχι μόνο δεν είχε το θάρρος να ελέγξει τον κ. Στυλιανό για την ανωτέρω βλασφημία και τις κακοδοξίες του, όπως oφείλει να το πράξει κάθε Ορθόδοξος κληρικός, αλλά τον εγκωμίασε και τον εξύψωσε έως ”τρίτου ουρανού!
Γνωρίζουμε στους αγαπητούς αναγνώστες των ιστολογίων, ότι ό κ. Ευγένιος δεν είναι η πρώτη φορά που τιμά έναν άνθρωπο που βλασφήμησε τον Κύριο Ιησού.
Την 9-10-2007,  συμμετείχε ως επίσκοπος τότε Κνωσού, με τον Σεβ. Αρχ. Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον  παν. Αρχ/τη  Βασίλειο Γοντικάκη, (προηγ. της Ι.Μ. Ιβήρων Αγίου Όρους) σε εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη. Η εκδήλωση έγινε  στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω, του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης-Εκκλησία και Κρήτη».
Αποστείλαμε την με αριθμ. 285/12-1-2008 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (Μέσω της εφημερίδος «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ») και καυτηριάσαμε εντονότατα την τιμητική αυτή εκδήλωση στο πρόσωπο του αντιχρίστου και βλασφήμου Ν. Καζαντζάκη. Παραθέτουμε αποσπάσματα.
«Δημόσια εκφράζουμε τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, για την πραγματοποίηση, όπως διαβάσαμε, της ανωτέρω τιμητικής εκδηλώσεως, εκ μέρους σας.
ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ!
Ο λόγος; Το να τιμήσει, όπως και τίμησε τo Δεκέμβριο του 2007, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, τη μνήμη και το έργο του αποθανόντος μέλους της Ν. Καζαντζάκη, {Βλέπε ‘‘λίστα’’ των Μασόνων που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  της 19-3-2006, στην οποία περιέχεται και το όνομα του Ν. Καζαντζάκη, μετά φωτογραφίας του}, είναι κατανοητό! Η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος, για να τιμήσει τη μνήμη του μάλιστα, εγκαθίδρυσε  το Μάιο του 2006 και Μασονική Στοά στο Ηράκλειο της Κρήτης, με το όνομα  «ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»!
 Επίσης, η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος τίμησε και αυτή  κατά το περασμένο  έτος τη μνήμη του!...
Τιμήσατε, πατέρες, τον Ν. Καζαντζάκη, ένα μεγάλο  βλάσφημο του Ιησού  Χριστού, τον Ν. Ψαρουδάκη, τον πιστό  Ορθόδοξο Χριστιανό, τον σφοδρό πολέμιο των Σκοτεινών δυνάμεων και αληθινό αγωνιστή της Δημοκρατίας, τον τιμήσατε; Επίσης, πατέρες, να τιμήσει και κάποιος φιλολογικός Σύλλογος τη μνήμη του, είναι κατανοητό. Είναι όμως ΘΛΙΒΕΡΟ, αλλά και ΠΕΡΙΕΡΓΟ, το γεγονός, ότι,  ενώ είσθε Μεγαλόσχημοι ρασοφόροι της Εκκλησίας του Χριστού, υπηρέτες Του και Οικονόμοι μυστηρίων Θεού {Α’ Κορ. Δ’ 1}, πραγματοποιήσατε ΤΙΜΗΤΙΚΗ εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατό του! Τιμήσατε το συγγραφέα, κάνοντας διαχωρισμό, για όσα ασεβή και αντιχριστιανικά έγραψε!
 Εμείς πατέρες, ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ τον Ν. Καζαντζάκη, και δεν πεισθήκαμε για την ορθότητα της ενέργειάς σας. Μάλιστα τη θεωρούμε ΑΣΕΒΗ, στο Πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού! Δεν ενεργήσατε εν Πνεύματι Αγίω! Εσείς οι τρεις είσθε οι μόνοι κληρικοί στον χώρο της Ορθοδοξίας, που τιμήσατε τον Ν. Καζαντζάκη! Ενεργήσατε κατά τρόπο, ώστε να γίνετε αρεστοί σε συμπατριώτες σας, σε κοσμικούς ανθρώπους, και τον  τιμήσατε παράλληλα, {τι σύμπτωση!} με τις τρεις μασονικές δυνάμεις της Ελλάδος!!! Τιμήσατε ένα εκ των  μεγαλυτέρων Αντιχρίστων, ασεβή, βλάσφημο και επιφανή μασόνο!... Ο Ν. Καζαντζάκης αποδείχθηκε ο χυδαιότερος βλάσφημος στην παγκόσμια γραμματεία της απιστίας! {Αποκ. ΙΓ’ 5-6, ΙΣΤ’ 9, ΙΖ’ 21}. Τον συναγωνίζεται μόνο το Ιουδαϊκό Ταλμούδ!
Ηρωοποίησε και ύμνησε στο βιβλίο του {έγινε μάλιστα και κινηματογραφικό έργο}, «Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ» τον προδότη Ιούδα! Ο στόχος του; Να σαρκάσει και εξευτελίσει στη συνείδηση των αναγνωστών το σεπτό και πανάγιο Πρόσωπο του Κυρίου! Η ηρωοποίηση του Ιούδα, από τον Ν. Καζαντζάκη, προκαλεί ερωτήματα. Τη συναντούμε στο βαθύτατα Αντιχριστιανικό Ταλμούδ των άπιστων Εβραίων… Αυτόν τον άνθρωπο τιμήσατε πατέρες! ΤΙΜΗΣΑΤΕ ένα  εκ των μεγαλυτέρων  Αντιχρίστων της ανθρώπινης ιστορίας! {Α’΄Ιωάν. Β’ 18-19, Δ’ 1-4}… Δυστυχώς  για σάς πατέρες, έχει καταγραφεί Η ΠΤΩΣΗ ΣΑΣ ενώπιον του εσφαγμένου Αρνίου! {Ε’ 6-10,12-14, ΙΗ’ 14}.
Είσθε ένοχοι, και εάν δεν μετανοήσετε για την ανωτέρω ασεβή εκδήλωση που πραγματοποιήσατε, μη εκπλαγείτε, εάν την ημέρα του θανάτου σας ο Κύριος Ιησούς, «τιμήσει» το πνεύμα σας, με το να το αποπέμψειστον  «τόπο» που βρίσκεται ο τιμηθείς από σάς, Ν. Καζαντζάκης! {Πράξ. Α’ 25, Αποκ. ΙΘ’ 11-16, 20-21, Κ’ 10-15, ΚΑ’ 8}. Προσευχόμασθε για όλους σας, ο Ενσαρκωθείς Θεός Λόγος να λαλήσει αγαθά στις καρδιές σας, ώστε να συνειδητοποιήσετε το πνευματικό σας ολίσθημα, να μετανοήσετε για την ανωτέρω ασεβή εκδήλωση, και να ορθοτομείτε το  λόγο της αληθείας Του». 
Την επιστολή κοινοποιήσαμε στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, «Με την παράκληση, οι σεβαστοί πατέρες  να τοποθετηθούν απέναντι του προηγ. της Ι. Μ. Ιβήρων, π. Βασιλείου Γοντικάκη, που ήταν ο κύριος ομιλητής της ανωτέρω τιμητικής εκδηλώσεως για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Ν. Καζαντζάκη και να μη σιωπήσουν, γιατί η σιωπή  δεν είναι πάντοτε «χρυσός», αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι ανοχήσυνενοχή!» και 2. «Ιερά Μονή Ιβήρων, να λάβει επίσης θέση για το ανωτέρω θέμα».
Παραθέσαμε εκτενέστατα αποσπάσματα για να πληροφορηθούν οι αναγνώστες των ιστολογίων σας την σοβαρότατη πνευματική πτώση των τριών ανωτέρω κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης. Μας προξενεί λοιπόν ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι για δεύτερη φορά ο κ. Ευγένιος υπέπεσε σε βαρύ πνευματικό ολίσθημα, με το  να εγκωμιάσει ένα ακόμη άνθρωπο που βλασφήμησε με την δογματική  αλλά και τη φιλολογική  έννοια (έβλαψε τη φήμη του Κυρίου Ιησού Χριστού), τον Αρχιεπ. κ. Στυλιανό!
Σεβ. κ. Ευγένιε, ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος που ήλεγξε τη βλασφημία του κ. Στυλιανού, αντί για έπαινο και ευαρέσκεια από τη Διοίκηση της Ελληνοφώνου Ορθοδοξίας, αφορίστηκε χωρίς δίκη και απολογία από τη λεγόμενη Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο!!! Ο κ. Στυλιανός εγκωμιάζεται από εσάς και εξυψώνεται έως “τρίτου ουρανού”! Μετανοήστε! «Το δις εξαμαρτείν (έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας) ουκ εστιν ανδρός σοφού»! Μάλιστα στο λόγο σας, χαρακτηρίσατε ως «Μέγα Πατριάρχη» τον κ. Βαρθολομαίο! Εμείς, και όχι μόνο εμείς, χαρακτηρίζουμε με μέτρο την Αγία Γραφή, τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και την Πατερική διδασκαλία, τον κ. Βαρθολομαίο ως Μέγα Οικουμενιστή και Πανθρησκειαστή!
Επίσης είναι ένοχοι ενώπιον του Θεού, αλλά σε μικρότερο βαθμό, ο Αρχ. Κρήτης κ. Ειρηναίος, οι Μητροπολίτες κ. Δαμασκηνός και κ. Ανδρέας  και οι ιερείς που παρέστησαν στην εκδήλωση αυτή.
Απευθυνόμαστε στον Αρχ. Αυστραλίας κ. Στυλιανό. Σεβασμιώτατε, είστε στη δύση της ζωής σας. Ο θάνατός σας εγγύτατα! Μετανοήστε και κλάψτε πικρά!3 Όπως γραπτά βλασφημήσατε τον αναμάρτητο Κύριο και Σωτήρα των ανθρώπων Ιησού Χριστό, με αυτά που γράψατε στην εγκύκλιό σας τα Χριστούγεννα του 1988 ότι ήταν ατελής και αμαρτωλός! έτσι γραπτά να τα ανακαλέσετε ως πεπλανημένα και κακόδοξα.
Ελάτε στην Ελλάδα και μεταβείτε την Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος που είναι το σκήνωμα του μακαριστού αδελφού Νικολάου Σωτηρόπουλου, κλίνατε γόνυ καρδίας και σώματος και ταπεινά ζητείστε  τη συγχώρηση από τον Ιησού Χριστό για την ανωτέρω βλασφημία σας, αλλά και από το τετελειωμένο πνεύμα του μακαριστού Νικολάου4, και παρακαλέστε τον να ζητήσει από τον Κύριο Ιησού να σας ελεήσει5. Εάν το πράξετε, την ημέρα του θανάτου σας θα βρεθείτε κι’ εσείς μαζί με τον μακαριστό Νικόλαο και θα συγκληρονομήσετε τη Βασιλεία των ουρανών6. Εάν δεν το πράξετε, τότε λόγω αμετανοησίας θα γνωρίσετε τον δεύτερο θάνατο7.
Tα ανωτέρω  γράψαμε εν αγάπη και αληθεία8
    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΙΩΓΑΣ Θεόδωρος                                           ΧΟΡΤΑΤΟΥ  Γιαννούλα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1. Σεβ.Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό
2. Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο
3. Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο
4. Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό
5. Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
1.1Κορ. 2: 8
2. Ψαλμ. 77(78): 41 σε συνδ. με το 1 Κορ. 10: 9, Ησ.53: 4-12, 57: 15, 6: 3  σε συνδ. με το Ιωάν. 12: 41, Ιωάν. 8: 46, Πράξ. 3: 14,2 Κορ. 5: 21, Εβρ. 7: 26,1 Πέτρ.2: 21-24, 1 Ιωάν. 2: 20, 3: 3, 5, 7, Aποκ. 3: 7
3. Αποκ. 3: 14-19
4. Εβρ. 12: 23
5. Αποκ. 8: 3-4
6. Mατθ. 25:34, Γαλ. 3: 29, 4: 7, Tίτ. 3: 7,  Εβρ.9 :15, Ιακ. 2: 5, 1 Πέτρ. 1: 4
7. Αποκ. 20: 8
8. 2 Ιωάν. 1

1 σχόλιο:

  1. Bλέπετε πόσο μεγάλη ΣΗΨΗ υπάρχει μέσα στους αρχιερείς και τους Γοντικάκηδες;Ποιός θα τους τιμωρήση; Ο Αρχιαιρεσιάρχης στον οποίο ανήκουν; Αυτός χειροκροτει διότι υπάρχουν και αλλοι αρχιερείς σαν αυτόν τον ίδιο και τις ομοιες απόψεις του.Ισα ϊσα τους τιμάει όλους αυτούς και τους προσφέρει διάφορες εκδουλεύσεις και διάφορες απολαυές. ¨Η τους δίνει αξιώματα και τους προωθεί σε θρόνους επισκοπικούς και διάφορες αλλες εκδουλεύσεις και ευεργεσίες, ή τούς παίρνει μαζί του σε διάφορα ταξίδια σε εκκλησίες καί σε μητροπόλεις εσωτερικού και εξωτερικού με εξοδα δικά του δηλαδή των ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, των ανα τον πλανήτη περιφορά δίσκων στις τσεπες του λαού, και απο τον Παπα, το Ελληνικο Κρατος δηλαδη και παλι απο τον Ελλληνικο λαό και πάει λέγοντας.
    Λέγεται οτι ο Βαρθολομαίος είναι ζαμπλουτος. Εχει σε τράπεζες του εξωτερικού χιλίαδες πολλές πολλών εκατονταδων ευρω γιά την ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΖΩΗ που θα την κάνη παρέα με τον Διάβολο.
    Σας δίνω και μία είδηση. Τον Ρεθύμνης Ευγένειο προορίζει ο Αρχιαιρεσιαρχης για Αρχιεπίσκοπο Κρητης.
    Αμέ; Τόν εξέλεξε κιόλας ο Σκοτεινάνθρωπος τον σκοτεινότερο των επισκόπων της Κρήτης.
    Γι αυτό και τον περιφέρει μαζί του απολαμβάνοντες τα ταξίδάκια και τα φαγοπότια σε πάρα πολλές περιφερόμενες επισκέψεις του τάχα ποιμαντικές. Τι ποιμαντικές είναι αυτές; Είχε αυτός ποτέ κάποιο ποίμνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου