Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Για την Παναίρεση του Οικουμενισμού, πότε θα μας προειδοποιήσετε "αγιότατοι"!


imgres        Για μία ακόμη χρονιά, σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων της, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» προγραμματίζει μία ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 7», το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 και 17 Ιουλίου 2014, στους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.
    Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη πίστη.
     Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα θεωρεί την Ορθόδοξη πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν.
    Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κηρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό.


Σᾶς πείραξε «ἁγιότατοι» Μητροπολίτες τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπικράτειας «η προσηλυτιστική δραστηριότητα (των προτεσταντών), με την ονομασία “Ιησούς του Ναυή 7”, το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 και 17 Ιουλίου 2014»!!!
Σᾶς πανικόβαλε δηλαδή, καὶ ἐξέγειρε τὴν ποιμαντική σας "εὐαισθησία" μιὰ φοῦχτα γραφικοὶ προτεστάντες!
Ἀλλὰ δὲν σᾶς πείραξε ἡ πολυχρόνιος δραστηριότητα τῶν συναδέλφων σας (ποὺ ὡς ἐργαζόμενοι καὶ εὐνοοῦντες τῶν Οἰκουμενισμὸ εἶναι ψευδο-Ἐπίσκοποι), τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τῶν Περγάμου Ἰωάννη Ζηζιούλα, Μεσσηνίας Χρυσόστομου Σαββάτου, Δημητριάδος Ἰγνάτιου Γεωργακόπουλου, Καλαβρύτων Ἀμβροσίου Λενῆ, Σύρου Δωρόθεου Πολυκανδριώτη, Μεσογαίας Νικολάου Χατζηνικολάου (ποὺ οὐσιαστικὰ διδάσκει τὴν θανάτωση Ἐγκεφαλικὰ νεκρῶν), κ.ἄ.
Σᾶς πείραξαν αὐτοὶ ποὺ εἶναι ἔξω ἀπὸ τὴν μάνδρα, ἀλλὰ δὲν σᾶς πείραξαν αὐτοὶ οἱ λύκοι, ποὺ εἶναι μέσα στὴν μάνδρα καὶ θύουν τὰ πρόβατα!!!

 Καὶ ἄλλη, παρόμοια "εὐαισθησία" τοῦ φιλοξενοῦντος σε Συνέδρια τῆς Μητροπόλεώς του Οἰκουμενιστές!

Επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού για δημοσίευμα εφημερίδας περί του εθίμου του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα

Προς Τον αξιότιμον Διευθυντήν της Εφημερίδος ΠΡΩΤΗ Πύργου
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Εδιάβασα στο σημερινό (23-6-2014) φύλλο της εγκρίτου Εφημερίδος σας ΠΡΩΤΗ (σελίδα 18 ) δημοσίευμα του κ.Νίκου Ματσάνκου με τίτλο «Το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα» και ως Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ηλείας, ως Ηλείος και ως άνθρωπος επόνεσα πολύ για την άγνοια των ανθρώπων σε βασικές διδασκαλίες της χριστιανικής μας πίστεως, για το ανακάτεμα από μερικούς των αξιών της ζωής και όσων την απαξιώνουν και για κάποιους άλλους που επαγγέλονται τους προοδευτικούς και ίσως χωρίς να το καταλαβαίνουν γυρίζουν τους ανθρώπους χιλιάδες χρόνια πίσω. Σας γνωρίζω λοιπόν τα εξής:
1. Θα αρχίσω από τον τίτλον του δημοσιεύματος: «Το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα». Είναι κλασσικό παράδειγμα ανακατώματος χριστιανισμού και μαγείας. Ο άγιος Ιωάννης ούτε είχε ούτε έχει ούτε μπορεί να έχη σχέσι με το μαγικό τρόπο του σκέπτεσθαι και ενεργείν, ως ο Κλήδονας. Και όμως ο αρθρογράφος σας τα συνέδεσε!! Ποτέ και από κανέναν ο κλήδονας δεν ονομάστηκε Κλήδονας του Αϊ Γιάννη. Ούτε ο άγιος Ιωάννης ονομάσθηκε ποτέ ο αϊ Γιάννης ο Κλήδονας. Απλώς κάποιοι συνεδύασαν την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου με τους κλήδονες και τις πυροβασίες, επειδή συμπίπτει με την εαρινήν ισημερία.
2. Ο Καθηγητής της Λαογραφίας στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλειος Οικονομίδης γράφει· «...Εις τους αρχαίους Έλληνες Κλήδονες ονομάζονται αι τυχαίως ακουόμεναι λέξεις, εκ των οποίων κάποιοι συνεπέραναν μάντεμα. Κατά την βυζαντινήν εποχήν το ρήμα κληδονίζομαι είχε και την σημασίαν: καλώ τους νεκρούς κατά την νεκρομαντείαν, κλήδων δε κατά τον Μιχ. Ψελλόν είναι δαιμόνων πονηρών πρόσκλησις. Εις τους μεταγενέστερους χρόνους η λέξις εσήμαινε ο,τι και σήμερον, δηλαδή το να ζητή τις να γνωρίση δια τινων σημείων εάν πρόκειται εις το μέλλον να ευτηχήση η να δυστυχήση.
Ο σημερινός κλήδονας είναι καθαρά κληρομαντεία , η οποία λαμβάνει χώραν κατά την εορτήν του γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (24 Ιουνίου)». (Θ.Η.Ε Τόμος 7, στήλες 620-621, λήμμα Κλήδονας).
Λοιπόν σ’ αυτά θέλει ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς να επιστρέψη τα Μέλη του; Δηλαδή σ’ αυτά που ο Χριστός και ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος κατήργησαν;   Οι Πρόγονοί τους, όταν ήλθαν από την Μικρά Ασία στην Ηλεία έφεραν μαζί τους τους σταυρούς , τις εικόνες τους, τα λείψανα των αγίων τους, που τους εβοήθησαν και τους εστήιν στην ζωή. Τώρα τα δισέγγονά τους θα εγκαταλείψουν αυτά και θα επανέλθουν στην προ Χριστού ειδωλολατρεία; Τώρα που είδαμε το «φως το αληθινόν»· Τώρα που απαλλαγήκαμε από την δουλεία των παθών και ζούμε ελεύθεροι, τώρα θα επανέλθουμε   στην σκλαβιά των παθών και στο σκοτάδι της ζωής;
3. Βεβαίως οι Έλληνες είμεθα παραδοσιακός Λαός και κρατάμε τις παραδόσεις μας. ΝΑΙ και πρέπει. Αλλά τις παραδόσεις που βοηθούν και ωφελούν τον άνθρωπον. Παράδοσις π.χ. για τους Κρήτες ήτο η «βεντέτα». Θα την συνεχίσουμε; Ασφαλώς ΟΧΙ. Παράδοσις ήτο οι ανθρωποθυσίες. Θα τις ξαναρχίσουμε; ΠΟΤΕ. Αυτά οι πρόγονοί τους ως αντιχριστιανικά, βλαβερά και επικίνδυνα τα έσβησαν και τα ξέχασαν. Τώρα τα δισέγγονα τους θα τα επαναφέρουν;
4. Συνιστώ στους κατά τα άλλα καλούς νέους της Κάτω Παναγιάς και σ’ όλους τους Ηλείους, αν θέλουν να τιμήσουν τις Παραδόσεις μας και τους προγόνους μας, και να βοηθήσουν τους συμπολίτες να χαρούν άλλους τρόπους, λογικούς, χρήσιμους και ωφέλιμους δια την ζωή να βρουν. Να βρουν τρόπους και μέσα που πραγματικά ανυψώνουν και αληθινά χαροποιηούν τους συνανθρώπους τους και όχι τους κλήδονες, τις μαγείες και τις μαγγανίες, που οδηγούν στην οπισθοδρόμησι, στο σκοτάδι και τελικά στην καταστροφή.
Με ευχές, ευχαριστίες και εκτίμησι
† Ο Ηλείας Γερμανός

3 σχόλια:

  1. Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι που εχουν εκκλησιαστικη κοινωνια με τους αιρετικους και σχισματικους οικουμενιστες επισκοπους μολυνονται και μολυνουν, χανουν την Ορθοδοξια κανουν αιρετικη και σχισματικη την εκκλησια γινονται κακοδοξοι οικουμενιστες αφου χωριζουν απο τον Χριστο ως γνησιοι εχθροι του και βαζουνε τις βασεις ωστε να κολασθουν παρεα με ολους τους πλανεμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://mkka.blogspot.gr/
    Διαβαζω :Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

    "
    ΠΑΠΑΣ και ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
    ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
    ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ:

    Α) ΠΡΩΤΑ, Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,

    ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ!

    Β) ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!

    Γ) ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ! "
    Πάλι καλά ! Είναι ένδειξή οτι κάποιοι αντιδρούν ..
    Καλά νέα ! Κάτι είναι και αυτό
    Δόξα να λέμε στον Θεό
    Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκα όπως θα έλεγε ο δικός μου .
    Α! Ας πούμε και για τον κ Καρδάση και Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκΕΝ
    Με το νι και το σίγμα οπως φώναζε η δασκάλα μας στο δημοτικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://mkka.blogspot.gr/
    :Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
    Διαβάζω : " ....Σε ποιό Θεό προσευχήθηκαν; Στον Σωτήρα Χριστό ημών των Χριστιανών, στον Γιαχβέ των αντίχριστων Εβραίων ή στον Αλλάχ των Μουσουλμάνων; Είναι άραγε επιτρεπτή αυτή η ισοπέδωση των πάντων; Ο Χριστός και ο Αλλάχ είναι ισότιμοι Θεοί; Ο Μωάμεθ και ο Χριστός είναι ένα και το αυτό; Τελικά, Παναγιώτατε, υπάρχουν πολλοί Θεοί; Αυτό άραγε είναι το μήνυμα, που θα θέλατε να εκπέμψετε; Άρα, χωρίς αμφιβολία, είσθε διαφημιστές της παγκοσμιοποιήσεως!»........

    Συμπερασματικά: Εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα και εκεί πέρα στη Ρώμη οι πρωταγωνιστές Πάπας και Πατριάρχης πρωτίστως κορόϊδεψαν τον ίδιο τον Θεό! Μάλλον «εξύβρισαν έργω» τον μόνον αληθινό Θεό, τον εν Τριάδι προσκυνούμενο και δοξαζόμενο Θεό! ....Η Ορθοδοξία μας τόσο στα Ιεροσόλυμα, όσο και στη Ρώμη ευτελίσθηκε και προδόθηκε! Εκεί μόνον το Ισλάμ εξήλθε ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ! Η εξίσωση Χριστού, Γιαχβέ και Αλλάχ, καθώς επίσης και το χειροφίλημα της χειρός του Εβραίου Προέδρου από τον Πάπα της Ρώμης, ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ θα μείνουν στην ιστορία ως μια μελανή σελίδα της Πατριαρχείας Σας!

    ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΘΕΙ

    Τόσο στα Ιεροσόλυμα, όσο και στη Ρώμη από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη προδόθηκε η Ορθοδοξία μας! Αν τώρα προσθέσουμε και μερικά άλλα προγενέστερα περιστατικά ή γεγονότα, που βαρύνουν επίσης τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, τότε θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Η προδοσία συνετελέσθη με την εξίσωση μεγεθών, που δεν έχουν απολύτως καμμιά σχέση μεταξύ τους! Με την έκπτωση στον τομέα της πίστεως! "

    Δεν ξεχνώ ΠΟΙΟΣ είναι ο :Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
    ο διώκτης των Χριστιανών
    http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2011/07/blog-post_336.html
    Παναγιώτης Σημάτης : Σε ποιό Ευαγγέλιο άραγε πιστεύει;
    Αναφορά στο ΗΘΟΣ και το ΥΦΟΣ του ΜΗΤΡ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
    Διαβαζω και σκέφτομαι :Όταν θέλει ο Θεός και ο Διάβολος τον υπηρετεί ..ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν θα τον υπηρετήσει ?

    http://www.inagiounikolaoutouneou.gr/apps/gr/spag/3_1400851203.html
    " Κάποτε υπήρχε μια φτωχή γυναίκα, η οποία όλη την ώρα, ό, τι καλό και να της συνέβαινε κοίταζε τον ουρανό και έλεγε "Δόξα τω Θεώ" και αισθανόταν πολύ ευγνώμων για το οτιδήποτε. Κάπου εκεί κοντά της όμως έμενε ένας πλούσιος άνθρωπος. Κάθε φορά λοιπόν περνούσε μπροστά από τό σπίτι της γυναίκας την άκουγε να λέει "Δόξα τω Θεώ, Ευχαριστώ Κύριε"

    Στην αρχή δεν έδινε σημασία, αλλά κάποια στιγμή, αυτό άρχισε να τον εκνευρίζει. "Πως μπορεί αυτή η γυναίκα, τόσο φτωχή, να ευχαριστεί συνέχεια το Θεό;" σκεφτόταν. Μια μέρα λοιπόν, αφού ξαναπέρασε μπροστά από το σπίτι της και την άκουσε να λέει πάλι "Δόξα τω Θεώ", νευρίασε τόσο πολύ που είπε στον υπηρέτη του "Πήγαινε στου Σούπερ Μάρκετ και γέμισε δύο καρότσια τρόφιμα. Πήγαινέ τα σ' αυτή τη γυναίκα και όταν σε ρωτήσει πους τα έφερε θα της πεις οτι ο Διάβολος τα έφερε".

    Έτσι λοιπόν κι έκανε ο υπηρέτης. Την επόμενη μέσα πήγε στο Σούπερ Μάρκετ, γέμισε δύο καρότσια με τρόφιμα, τόσο που ξεχείλιζαν, και πήγε στη γυναίκα. Όταν έφτασε της χτύπησε τη πόρτα. "Α, Δόξα τω Θεώ, ευχαριστώ Κύριε" είπε εκείνη μόλις βγήκε έξω και αντίκρισε τα δυο καρότσια.

    "Δεν θέλετε να μάθετε ποιος σας έστειλε τα τρόφιμα;" την ρώτησε ανυπόμονα ο υπηρέτης.

    "Όχι παιδί μου, δεν έχει σημασία. Όταν θέλει ο Θεός και ο Διάβολος τον υπηρετεί" και παίρνοντας τα δυο καρότσια μπήκε μέσα ευτυχισμένη...

    Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών "

    Πάλι καλά ! Είναι ένδειξή οτι κάποιοι αντιδρούν ..
    Καλά νέα ! Κάτι είναι και αυτό
    Δόξα να λέμε στον Θεό
    Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκα όπως θα έλεγε ο δικός μου .
    Α! Ας πούμε και για τον κ Καρδάση και Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκΕΝ
    Με το νι και το σίγμα οπως φώναζε η δασκάλα μας στο δημοτικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου