Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Οι λυσσωντες να καταλαβουν τους επισκοπικους θρονους και οι εναπομειναντες αμετανοητοι σημερινοι δεσποταδες, θα σκεφθουν ποιο ειναι το βεβαιο ΑΥΡΙΟ ΤΟΥΣ;;;;

O ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ 

ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ,

ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ή ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ...



Ο ιστολογος της Αποτειχισης, ηταν ο πρωτος που πεταξε τα φειγ-βολαν εναντιον του πριν απο 39 χρονια, κατα την χειροτονια του μεσα στην μητροπολι Αθηνων.
Και τον περιμενε ενα αγριο ξυλο απο τους μπραβους του, αν καταφερναν να τον πιασουν, μετα απο το αγριο κυνηγητο που του εγινε μεχρι το Συνταγμα. 
Αλλα δεν καταφεραν να τον πιασουν...τους ξεφυγε...

Οταν μαθαμε οτι ηταν υμνητης του Πιθηκανθρωπου Καζαντζακη, δεν αντεξαμε να βλεπουμε ενα βδελυγμα της ερημωσεως εν τοπω αγιω.
Αγανακτησαμε σφοδρα και αντιδρασαμε στην εκλογη αυτου του αναξιου υμνητου του υβριστου του Θεναθρωπου  Κυριου μας και Κυβερνητου του Συμπαντος Κοσμου.

Οι δεσποταδες με πρωτο τον ανεκδιηγητο ασεβεστατο Κορινθιας Παντελεημονα Καρανικολα εσπευσαν να προβουν στην χειροτονια του Θεοκλητου Σετακη του εκλεκτου του αθυροστομου Σεραφειμ Τικα που τον επελεξε ο ιδιος, για να καλυψη τις πολυετεις βρωμιες του στην μητροπολι Ιωαννινων, σαν "επαξιος" αντικαταστατης του.

Κυβερνησε ολα αυτα τα χρονια σαν ανυπαρκτος την επισκοπη των Ιωαννινων και δυστυχησε ολοκληρη η μητροπολις απο την κακοδιοικηση του ή απο την ...αφανια και ...ανυπαρξια του.

Σκανδαλα επι σκανδαλων γραφονταν καθημερινα στον τοπικο τυπο αλλα και στις Αθηναϊκες εφημεριδες.

Και ο Θεοκλητος Σετακης με τα φουγαρα του και σαν παντελονας ηγρον ηγοραζε, καρφι δεν του καιγονταν.

Παρατησε μια τεραστια μητροπολι στην τυχη της.
Και το 1% το μετετρεψε σε 1/2% ή σε 0%.

Και ιδου νυν, οριζοντιοποιημενος, αφωνος και απνους, με κλειστους τους οφθαλμους και τα ωτα, αναχωρησε για το αλλο περασμα, οπου θα δωση λογον για τις πραξεις του.

Ο Θεος γνωριζει καλυτερα τα παντα, αλλα εμεις καταγραφουμε οσα βλεπουμε και οσα επεσαν στην αντιληψι μας.

Και αναρωτιομαστε τι κερδισε τελικα;
Αποκειται απαξ τοις ανθρωποις αποθανειν, μετα δε τουτο ΚΡΙΣΙΣ....

ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ, 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ.

8 σχόλια:

  1. Οταν ζουσε ο Μακ π.Αυγ.Καντιώτης τον ακουσα σε ομιλιατου να αποκαλεί τον Αρχ,Σεραφειμ μασονο. Οντως ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εκλογή του έπασχε νομικά γι αυτό και ακυρώθηκε δύο φορές απ το ΣΤΕ (τις εναντίων του προσφυγές είχαν κάνει ο μακαριστός π.Χαράλαμπος Βασιλόπουλος και τρεις Γιαννώτες).
    Η χειροτονία και η ενθρόνισή του στα Γιάννινα έμειναν στην Ιστορία για τα "αναξιος" που δονούσαν την ατμόσφαιρα και τους τραμπουκισμούς των σεραφειμικών μπράβων.
    Τελικά η τότε Ιεραρχία τον...επανεξέλεξε για μητροπολίτη με συνέπεια εννέα σοβαροί μητροπολίτες να μιλήσουν για...θεομπαιξία και μαζί με άλλους να διαχωρίσουν τις ευθύνες τους.
    Οι θρησκευόμενοι των Ιωαννίνων αντέδρασαν σύσσωμα όταν άκουσαν ότι προαλείφεται για δεσπότης τους. Δεν τον ήθελαν με τίποτε. Αλλά τελικά τα κατάφερε και με την ανοχή της πολιτείας παγιώθηκε αφού όμως δημιούργησε σφοδρές αντιδράσεις με τη διοικηση που άσκησε (υπόθεση περιουσίας Μονής Βελλάς κ.ά.).και κατασκανδαλίστηκαν, πιστοί και μη.
    Είχε πάντως ένα προτέρημα που του το αναγνωρίζουν και οι εχθροί του: δεν ήταν εκδικητικός και δεν κρατούσε κακία σε όσους τον πολέμησαν
    Ας ευχηθούμε να βρει η ψυχή του ανάπαυση στον Παράδεισο και επιτέλους να αναδειχθεί στα Γιάννενα ένας ποιμένας που να χαρακτηρίζεται από πνευματικότητα και ζήλο γιατί για αρκετές δεκαετίες ταλαιπωρείται η συγκεκριμένη μητρόπολη απ την έλλειψη κατάλληλων ποιμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστια ευθύνη έχει και η τότε πολιτική ηγεσία που αντί να ανακαλέσει στην τάξη το Σεραφείμ για τις παρανομίες του με την εκλογή Σετάκη, και όχι μόνο, αυτή συγκάλυψε την παρανομία.

      Διαγραφή
  3. ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ! ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τα άλλα κατηγορούσε το Χριστόδουλο για αντικανονικότητες...

      Διαγραφή
  4. kai o stagon sthn romfea ekfrazei thn disareskeia toy dia ton ieronymo koytoponiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.skai.gr/news/greece/article/255893/ekoimithi-o-mitropolitis-ioanninon-theoklitos/
    Θαυμάστε '' επίπεδο'' σχολίων στο skai.gr. Ομαδική παράκρουση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://epirusgate.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9905.html
    Προκλητικότατη, ανιστόρητη και προσβλητική της νοημοσύνης μας ανακοίνωση της πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας Ευρώπης. Δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι κύριοι της πανηπειρωτικής! Έχει και η κακοποίηση της αλήθειας τα όριά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου