Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Παναγια Σαντιναγια επεμβαινει συνεχως

saidnaya1

ROMFEA.GR | Ένα θαυμαστό γεγονός πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γυναικείο Μοναστήρι της Παναγίας της Σαϊντανάγια στη Συρία.
Να αναφερθεί ότι ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος έχει καταστρέψει πολλά χριστιανικά ιδρύματα, ενώ εκτόπισε χιλιάδες χριστιανούς από τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τον περασμένο μήνα μια ομάδα ανταρτών εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον της Μονής.
Οι μοναχές που βρισκόταν μέσα στο Μοναστήρι ένιωσαν έναν μεγάλο θόρυβο, και το έδαφος να δονείται.
Το μόνο σίγουρο ήταν ότι η ρουκέτα θα κατέστρεφε το Μοναστήρι και οι μοναχές θα σκοτωνόνταν.
Όμως εκ θαύματος δεν συνέβη το παραμικρό και οι μοναχές αναρωτήθηκαν για την "τύχη" της ρουκέτας.
Λίγες μέρες αργότερα ένας ανώτατος αξιωματικός του Συριακού στρατού επισκέφθηκε την Μονή, για να εορτάσει τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο ανώτατος αξιωματικός, ρώτησε αν στο Μοναστήρι συνέβη κάτι ασυνήθιστο τελευταία.
Οι μοναχές ανέφεραν το περιστατικό με την ρουκέτα που εκτοξεύτηκε κατά της Μονής, η οποία τελικά αναρωτηθήκαν πως δεν τους χτύπησε.
Τότε ο αξιωματικός έμεινε έκπληκτος ακούγοντας από τις μοναχές το συμβάν και επιβεβαιώθηκε αυτό που ο ίδιος είδε.
Συγκεκριμένα ο Αξιωματικός είδε την στιγμή που οι αντάρτες εκτόξευσαν την ρουκέτα εναντίον της μονής, όμως τόσο αυτός όσο και άλλοι αξιωματικοί είδαν κάτι ασυνήθιστο και εκπληκτικό.
Ενώ η ρουκέτα επλησίαζε να χτυπήσει το Μοναστήρι, ξαφνικά μια γυναίκα ντυμένη με μπλε άμφια, εμφανίστηκε στον ουρανό και έπιασε την ρουκέτα στα χέρια Της και την έριξε μακριά.
Αυτό αμέσως προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και απορία σε όλους. Ο στρατηγός αναρωτήθηκε ποιά ήταν αυτή η Κυρία που ήταν ντυμένη στα μπλέ με μια εκπληκτική χάρη γύρω Της.
Τελικά κατάλαβαν ότι δεν ήταν καμιά άλλη από την Υπεραγία Θεοτόκο την Μητέρα Χριστού του Θεού, Κυρίου και Σωτήρα μας.

14 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ που δημοσιεύετε τετοια γεγονότα- ΘΑΥΜΑ- χρειαζόμαστε βοήθεια, πίστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν, για να βοηθηθούμε στην Πίστη μας χρειαζόμαστε να μας εμφανίζεται η Παναγία και μάλιστα στα μπλε, τότε το χάσαμε το παιγνίδι.
    Μακάριοι (δηλ. μακαρισμένοι, δηλ. υποψήφιοι για τον Παράδεισο) είναι οι "μη ειδόντες και πιστεύσαντες".

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν, για να βοηθηθούμε στην Πίστη μας χρειαζόμαστε να μας εμφανίζεται η Παναγία και μάλιστα στα μπλε, τότε το χάσαμε το παιγνίδι".
    ΙΚ

    Συμφωνώ! Το χάσαμε πλην ελαχίστων, γι ΄αυτό η εποχή μας ζητάει, παράγει και αναπαράγει και δήθεν "οράματα και δήθεν θάματα" ενώ δεν αξιολογεί (περιφρονεί) την Ανάσταση του Θεανθρώπου, τους λόγους Του, τα θαύματα, (σημεία, τέρατα και δυνάμεις) που περιγράφονται στην Αγία Γραφή, το θαύμα της Δημιουργίας και συντήρησης του κόσμου, της σωτηρίας των ψυχών, των καθημερινών προσωπικών ευεργεσιών του Θεού κ.ά. "Αν, για να βοηθηθούμε στην Πίστη μας χρειαζόμαστε να μας εμφανίζεται η Παναγία και μάλιστα στα μπλε, τότε το χάσαμε το παιγνίδι".

    Στο όνομα του μοναστηριού ( ίσως να το έχουν αποδώσει μη χριστιανοί) το πρώτο συνθετικό δεν ακούγεται και τόσο εύηχο. Επίσης πριν από καιρό άλλο θαύμα είχε σχέση με το όνομα αυτό και παρόμοιο σχόλιο είχε δημοσιευτεί, επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν στηρίζετε την πίστη σας σε τέτοια δημοσιεύματα, ιδού ένα ακόμα για επιπλέον στήριξη:

    http://www.diakonima.gr/2011/08/22/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82/




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΚ, το έχεις παρακάνει με το να προσκυνάς αθεράπευτα τον θεοποιημένο ορθολογισμό σου! Το ότι ειρωνεύεσαι την Παναγία "και μάλιστα στα μπλε" δείχνει ψωρο-υπερήφανη ψυχή από ψυχοπαθολογική έπαρση συνεπαρμένη! Τα μπλε "σε χαλάνε;;;" Η Παναγία είναι Μαυροφόρα, είναι και Λευκοφόρα και ότι άλλο χρώμα αγαπά να ντύνεται, άμα θέλει μάλιστα ντύνεται και τον Ήλιο! Θα της κάνεις εσύ υπόδειξη ποιά χρώματα πρέπει μονάχα να φορά, κάθε φορά αποφασίζει να εμφανίζεται όπου θέλει; Και το Άγιο Πνεύμα όπου θέλει πνει, και όπως θέλει παρουσιάζεται, είτε με μορφή περιστεράς, είτε σα καιομένη βάτος, βατολόγε του πνεύματος! Άφησε τα σάπια! Τα θαύματα είναι για τους "αδυνάτους τη πίστει" αλλά μην κοροϊδεύεις τις αγνές και απλές ψυχές που ζητούν βοήθεια. "Πιστεύω, βοήθει μοι τη απιστία!" Υπάρχουν και αυτοί που ποθούν θαύμα όχι από άρνηση στην ύπαρξη του Θεού αλλά ενίσχυση και τόνωση της αδυνάτου πίστεώς τους. Μην τους κατακρίνεις, μη τους καταικάζεις. Είναι επικίνδυνο διότι εάν τελικώς αποφασίσει ο Θεός κι' η Παναγία να εμφανιστούν κάπου, κάποτε, και θαύμα να επιτελέσουν, θα πρέπει να υποβάλουν μετάνοια στην αφεντειά σου διότι δεν σε συμβουλεύτηκαν πρώτα εάν έπρεπε πρωτίστως να το κάνουν και τί μάλιστα χρώματα θα έπρεπε να φορέσουν. Και μη τα θεωρείς όλα "παιχνίδια" του άχαρου μυαλού σου, άμυαλε. "Το χάσαμε, λέει το παιχνίδι". Η μετάνοια, ο φωτισμός και η σωτηρία ψυχής δεν είναι καθόλου παιχνίδι, περισπούδαστε παιχνιδιάρη των θεολογικκών αληθειών. Παίζεις αθεράπευτα. Παίζεις με τα "εν ου παικτοίς" και ΘΑ ΚΑΕΙΣ. Συμμορφώσου και σωφρονίσου! ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΕ!
    Νίκος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμενε κανεις απο ενα πρωτοπορο αγωνιστη της αποτειχισης τουλαχιστον ευγενεια, αν μη τι αλλο.
      Αντιθετα εισπραττει ειρωνια, υβρεολογιο και απαξιωση.
      Εινα κριμα, η αντιπροσωπευση των αποτειχισμενων να γινεται απο ενα τετοιο προσωπο. Τραυματιζει καιρια το κινημα.
      Οσον αφορα τα ανωτερω, η καλυτερη απαντηση ειναι η ΣΙΩΠΗ.

      ΙΚ

      Διαγραφή
  6. Πρωτοπόρος της Αποτείχισης; Μάλλον δεν γνωρίζεις τι πάει να πει "πρωτοπόρος"... Ευγένεια εσένα δε σου πρέπει. Κι' αυτά που εισπράττεις λίγα είναι, μικρό δείγμα της στυγνής αντικειμενικής αλήθειας. Την αντιπροσώπευσή μου ας την κρινεί ο Θεός και ο πνευματικός μου. Εσένα δε σου πέφτει λόγος. Δεν τραυματίζεται καίρια το κίνημα πάρα μόνο τραυματίζεται ο εις βάθος και πλάτος πληγωμένος σου τιτάνιος εγωισμός. Βεβαίως καλύτερη είναι η ΣΙΩΠΗ μα έλα που δεν σιωπάς επιτέλους να απαλλαγεί το κοινό από ένα άχαρο και συστηματικό συνήγορο του διαβόλου!
    Νίκος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ: advocatus diaboli
      ΠΡΟΣ: Vicarius Christi

      Ειναι αληθεια οτι περιμεναμε να επαληθευθει και παλιν η προφητεια "EX ORIENTE LUX" και ω του θαυματος μετα απο 2000 χρονια καινοφανης αστερας, τη φορα αυτη εξ Ωκεανιας, ενεφανισθη κομιζοντας το ΦΩΣ.
      Σ' αυτον αρμοζει τελεια ο τιτλος του γνωστου μυθιστορηματος "PRIDE AND PREJUDICE":
      ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ για την προαλοιφομενη ηγεσια των Αποτειχισμενων
      ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ εναντι των δυσμοιρων μη αποτειχισμενων
      Ευχομαστε, οπως ο his master βοηθησει τον νεοφανη αστερα, κυριως "ταις φρεσιν".

      Ο δολιος δικηγορος του διαβολου
      ΙΚ

      Διαγραφή
  7. Τάδε έφη ΙΚ: "Η καλύτερη απάντηση είναι η ΣΙΩΠΗ." Ομως, "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Εφ' όσον δεν έχει την αρετή της σιωπής, σιωπή δεν πρόκειται να λάβουμε... Φάσκει και αντιφάσκει και αντί να σιωπά δεικνύοντας ανωτερότητα, αντεπιτίθεται με ύβρεις και ειρωνείες, αποδεικνύοντας τον πρεσβύτερο εαυτό του πιό ανόητο, άσοφο και ασύνετο, έτι δε και υποδεέστερο από τον εγκαλούντα αυτόν και νεώτερον αυτού, μάλλον δε καθίσταται και παντελώς γελοίος. Κατόπιν επιδείξεως Εκκλησιαστικής Ιστορίας, παραποιημένης και πωρωμένης Εκκλησιολογίας, τώρα μας κάνει και επίδειξη Λατινομάθειας "για να βγει κι' από πάνω", πουλώντας πνεύμα, πουλώντας τρέλλα και ξεπουλώντας φτηνά τον ρηχό εαυτό του στο βωμό της άχαρης πολεμικής και στείρας αντιπαραθέσεως. Τον συμβουλεύω να τηρήσει την υπόσχεσή του και να προτιμήσει την ΣΙΩΠΗ και την αφάνεια διότι κυριολεκτικά ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.
    Νικόλαος Πανταζής (όχι δειλά ΝΠ), το ξαναείπαμε στο παρελθόν, το ΙΚ θα μπορούσε να σημαίνει "Ιπτάμενα Κουραφέξαλα", η μήπως ο "ΙΚ" διακατέχεται από την αυταπάτη ότι τον γνωρίζουν "και οι πέτρες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΣΙΩΠΗ αφορα τους καινοφανεις αστερες και μονο.
    Για τις υβρεις και ειρωνειες "ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα"
    Οι ανοητοι, ασοφοι και ασυνετοι κληρονομησουσι τη Βασιλεια των Ουρανων ("τα μωρα.....").
    Η γελοιοτητα ειναι ενα βημα πριν απο τη σαλοτητα.
    Οπου αποδεικνυεται, οτι η χρησιμοποιηθεισα Εκκκλησιαστικη Ιστορια του αγιου Νεκταριου ειναι "παραποιημενη και πωρωμενη"!
    Για οποιον αστερα δεν κατανοει τα ελληνικα χρησιμοποιουνται τα λατινικα, μηπως και κατι καταλαβει.
    Το ποιος πουλαει αποτειχι(σ)μενη τρελλα η οχι ειναι "φως φαναρι".
    Δεν εκτιθεται ο ευγενης, αλλα ο υβριστης και βωμολοχος.
    Το ΙΚ μπορει να σημαινει και "Ιπταμενα Κουραφεξαλα". Προσοχη λοιπον μηπως πετυχουν καποιο αστερι κατακαιφαλα.
    Και βεβαια τον ΙΚ οποια πετρα να σηκωσεις θα τον βρεις απο κατω, εδω και παρα πολλα χρονια. Τον αρχι-αποτειχισμενο ΝΠ τον γνωριζει κανενας η τωρα κουνιεται αυτοπροβαλλομενος και αυτοχαριεντιζομενος;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου αδελφέ Ιωάννη,
    Δεν βλέπεις ότι έτσι, με το να αλληλδαγκωνόμαστε, δοξάζουμε τον χαιρέκακο και εχθροπατέρα διάβολο και όχι τον Χριστό που υποτίθεται από κοινού ως αδέλφια λατρεύουμε, ως κοινό Φιλάνθρωπο Πατέρα; Δεν βλέπεις ότι δεν προσφέρουμε και δεν οικοδομούμε με τις αλληλοεπιθέσεις μας, μάλλον γκρεμίζουμε ότι σπέρνουμε και ευφραίνουμε τους αιρετικούς που γελούν μαζί μας και λένε "κοιτάχτε τους Ορθοδόξους πως τρώγονται οι μεταξύ τους, κι' ύστερα θέλουν να γίνουμε "σαν κι' αυτούς...;
    Αδελφέ, αρκετά. Αν έχουμε λίγη πίστη στο Θεό και ίχνος σεβασμό σε αυτούς που μας διαβάζουν, πρέπει ένας από μας να υποχωρήσει και με φόβο Θεού, με αποταγή της υπερηφάνειας και επιδίωξη της ταπείνωσης να γκρεμίσουμε τον εγωϊσμό μας και να ζητήσουμε συγχώρεση. Ζητώ να με συγχωρέσεις, πρωτίστως ο Θεός και το διαπλανητικό κοινό που μας διαβάζει. Συγχωρέσετε με, αφρονών ελάλησα! Αυτή ας είναι η καλύτερη Αρχή Τριωδίου. Φτάνει πια η φαγομάρα. Δεν συμφωνείς με την Αποτείχιση, ωραία, ευλογημένος να είσαι! Το δρόμο σου και το Δρόμο μας. Εσύ κάνε τον αγώνα σου, με τον τρόπο σου, ακολούθησε την οδό που σε εκφράζει και άφησέ μας στο έλεος του Θεού. Δεν είναι ανάγκη να μας χλευάζεις, να μας εχθρεύεσαι και να μας πολεμείς. Προσευχήσου για μας και ευχήσου να μας φωτίσει ο Θεός να ιδούμε το "λάθος" μας που απομακρυνθήκαμε από την Παναίρεση του Οικουμενισμού και τους αιρετικούς φορείς της, όπως ορίζουν οι Άγιοι Πατέρες. Εφ' όσον εσύ διαφωνείς και αρνείσαι κατηγορηματικά, δικαίωμά σου. Έχε καλώς. Δεν σε κολάζω. Αλήθεια. ΜΑΚΑΡΙ να κολαστώ εγώ για σένα και ΔΕΝ το λέω να δείξω "ανωτερότητα", το εννοώ με όλη μου την ψυχή! Καλό Τριώδιο, Καλόν Αγώνα, Καλή Κάθαρση, Καλή Μετάνοια, Καλό Παράδεισο και ΚΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΗΜΕΡΑ! ΧΑΙΡΕ ΙΩΑΝΝΗ!!!
    Νικόλαος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε αδελφε

    "Ευφραινεσθωσαν οι ουρανοι και αγαλλιασθω η γη", συμφωνα και με τον Ορο των Διαλλαγων της Γ΄ Οικουμενικης, που τερματισε τις διχογνωμιες και τη ρηξη μεταξυ των Σχολων Αλεξανδρειας και Αντιοχειας πανω στην ορολογια "ουσιας" και "προσωπου". Ειναι φαινεται ιδιον των ανθρωπων της Ανατολης ο τσακωμος ακομη και για ενα κομμα σε μια φραση, ενω οι ανθρωποι της Δυσης παραμενουν στην υπο του ενος ανδρος αρχη μεχρι σημερα και δεν επιτρεπουν διχογνωμιες.
    Και μια μικρη προιστορια: Πριν 20 χρονια, μαζι με τον Ιστολογο ειχαμε ξεκινησει εναν αγωνα σε ραδιοφωνα και TV της Θεσσαλονικης πανω στο σκοταδισμο της αμεσης ελευσης του Αντιχριστου μεχρι το 2000! Αργοτερα, αρθρογραφουσαμε στο περιοδικο του και με την εναρξη της Ιστοσελιδας με αρθρα και σχολια. Οι αντιληψεις χωρισαν. Εκεινος με την αποτειχιση, εγω οχι, παραμειναμε ομως στο φιλικο συνδεσμο εκφραζοντας διαφορετικες θεσεις και αποψεις, αλλα πολεμωντας τον κοινο εχθρο, αρχικα τον Παπισμο και κατοπιν τον Οικουμενισμο. Αυτος εντος των τειχων, εγω εκτος (των οποιων τειχων).
    Υποχωρουμεν απαντες και αλληλοσυγχωρουμεθα, ευλογουντες και προσευχομενοι, ανεχομεθα και υπομενουμε, παρακαλουμε και αγωνιζομεθα και ευχομεθα καλην απολογιαν.
    Ο αγωνας συνεχιζεται, εστω και απο διαφορετικα μετεριζια, σεβομενοι τους αποτειχισμενους, αλλα απαιτουντες σεβασμο και απο αυτους.

    Ειρηνη υμιν
    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζω το δημοσίευμα και σκέφτομαι : «Ου δε επλεόνασεν ή αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν ή χάρις» ('Ρωμ. 5,20)
    και τι άλλο να πω απο :

    Ου σιωπήσωμέν ποτε, Θεοτόκε, τάς δυναστείας σου λαλείν οι ανάξιοι, ειμή γάρ σύ προΐστασο πρεσβεύουσα, τίς ημάς ερρύσατο εκ τοσούτων κινδύνων, τίς δέ διεφύλαξεν έως νυν ελευθέρους; Ουκ αποστώμεν, Δέσποινα, εκ σού, σούς γάρ δούλους σώζεις αεί, εκ παντοίων δεινών.

    Ουδείς προστρέχων επί σοί κατησχυμμένος από σού εκπορεύεται, αγνή Παρθένε Θεοτόκε, αλλ' αιτείται την χάριν και λαμβάνει τό δώρημα, πρός τό συμφέρον τής αιτήσεως.

    Μεταβολή των θλιβομένων, απαλλαγή των ασθενούντων υπάρχουσα, Θεοτόκε Παρθένε, σώζε πόλιν και λαόν, των πολεμουμένων η ειρήνη, των χειμαζομένων η γαλήνη, η μόνη προστασία των πιστων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζω και τα σχόλια επι της δημοσιεύσεως . Τι να πώ για τις "λεκτικές " ρουκέτες ... που αφορμή έχουν το θαύμα με τις υλικές ρουκέτες ?

    Η Παναγία μας η αποτειχίζουσα !
    Η Παναγία ας σταθεί θερμή προστάτις και βοηθός, τας των εναντίων εφόδους αποτειχίζουσα, και προς σωτηρίαν καθοδηγούσα .

    Συχωρέστε με . Σίγουρα κάπου και σας σκανδάλισα και σας πίκρανα και σας στεναχώρησα . Συχωρέστε με . Και ο Κύριος ας σας συχωρέσει .




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου