Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ωστε ολοι τους ειναι ιδιοι οι Δεσποτοκρατες;



Aνηλεης πολεμος εξοντωσεως του 

ιερεως Χριστοφορου Μουταφη απο 

τον μητροπολιτη Ακαρνανιας Κοσμα.

 

Ο περιλαμπρος ναος της Αγιας Βαρβαρας Αγρινιου, προσωπικος κοπος και μοχθος του π. Χριστοφορου Μουταφη.

 

Εμφανιζονται στα ματια των ανθρωπων, ως διαφορετικοι απο τους αλλους, αλλα ειναι ιδιοι, ισως και χειροτεροι εκεινων. 

Μιλαμε για τους Σωτηρικους μητροπολιτες, ενας εκ των οποιων ειναι και ο Μεσολογγιου Κοσμας. 

Ανηλεη και εξοντωτικο πολεμο διεξαγει εναντιον ενος καλου και δυναμικου και αξιοθαυμαστου κληρικου τον οποιο γνωριζουμε απο τα φοιτητικα μας χρονια. 

Καταφερε τελειως μονος του να ανεγειρη εναν περιλαμπρο ναο εκει που υπηρχε ενας μικρος και ασημαντος ναϊσκος. 

Η παροιμιωδης τιμιοτητα του αποδειχθηκε περιτρανα με την ανεγερσι του μεσα σε σχετικα πολυ μικρο χρονικο διαστημα. 

Ομως ο Διαβολος με τους ανθρωπους του ξεσηκωσε εναντιον του μεγαλο πολεμο, αλλα ο πιστος και δυνατος π. Χριστοφορος καταφερε να τους ...διασκεδαση ολους επιτυχεστατα. 

Μεχρι και ολοκληρη ημιφαλαγγα ρασοφορων συναδελφων του, λογω φθονου, και αντιζηλιας καποιου ΝΤΑΓΙΑΝ, τον συκοφαντησε με συνεπεια να τιμωρηθη πρωτοδικως, ολοκληρη η παπαδικη κομπανια, σε πολυμηνη φυλακισι. 

Ο μητροπολιτης Ακαρνανιας Κοσμας, ενω ως ιεροκηρυξ επαινουσε τον αξιοθαυμαστο κληρικο, σημερα που ανελαβε την εξουσια του δεσποτη ως ....παρακινουμενος, μετετραπη σε εχθρο του και απηνη και ανηλεη διωκτη του. 

Συνεχως ανακαλυπτει ολο και νεες μορφες διωξεως, του εκλεκτου αυτου κληρικου της μητροπολεως του, που ενω θαπρεπε να τον εχη ως υποδειγμα φιλοτιμιας, τιμιοτητος και εργατικοτητας, τον διωκει με φανταστικες διωκτικες κατηγοριες. 

Κριμα, κριμα, και εμεις νομιζαμε οτι διαφερουν καποιοι επισκοποι απο την νοοτροπια, την λογικη και την ζωη των αλλων, αλλα δυστυχως ειναι χειροτεροι εκεινων. 

Ο π. Χριστοφορος Μουταφης δοκιμασθηκε στη ζωη του και με την απωλεια του γαμπρου και της κορης του σε αυτοκινητιστικο ατυχημα και την αναληψι της επιβιωσης και ανατροφης των εγγονων του, εν κοποις και μοχθοις, μη διδων " υπνον τοις βλεφαροις του και νυσταγμον τοις οφθαλμοις του ". 

Το μειον του π. Χριστοφορου ειναι μια ...μεγαλη του αδυναμια. Οτι δεν κυπτει την κεφαλην του και την σπονδυλικη του στηλη σε καθε ανομη και παρανομη επιθυμια του δεσποτη του, αλλα του ζητα τον λογον και οχι μονον ο ιδιος ο π. Χριστοφορος αλλα και το πολυπληθες ποιμνιο του το οποιο κυριολεκτικα τον λατρευει και τον συμπαρισταται. 

Και ζητει τον λογον απο τον κ. Κοσμα γιατι δεν αφηνει επιτελους ησυχο τον παπα τους, αλλα συνεχως προβαινει σε παρανομες πραξεις εναντιον του, αν και συνεχως τα δικαστηρια δικαιωνουν τον απροσκυνητο παππουλη. 

Προς επιβεβαιωσι των λεγομενων μας καταχωρουμε προσφατο δημοσιευμα των τοπικων μεσων ενημερωσεως. 

 

Ερωτήματα στο ΣτΕ για τη δίωξη 

του παπα-Χριστόφορου

Εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που ο ιερέας της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου π. Χριστόφορος Μουτάφης είχε καταθέσει κατά της απόφασης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σχετικά με την απομάκρυνσή του απ” τη διοίκηση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Όπως και σε προηγούμενα ρεπορτάζ έχουμε επισημάνει στο agrinioreport.com,  ο παπα-Χριστόφορος αισθάνεται ότι διώκεται και η αντίδρασή του είναι, κατά τους ενορίτες που πάντα ήταν στο πλευρό του, η μόνη ενδεδειγμένη.
Η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας θα εκδοθεί σε δυο-τρεις μήνες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιερέως, κ. Τσώκο, το δικαστήριο στάθηκε ιδιαίτερα σε δυο σημεία: Στην ανάγκη τοποθέτησης τρίτου ιερέα στη συγκεκριμένη ενορία, όταν σε άλλες πολύ μεγαλύτερες υπάρχει ένας και στο γεγονός ότι σε διάστημα λίγων ημερών τοποθετήθηκαν δυο νέοι πρόεδροι στο Συμβούλιο της Αγίας Βαρβάρας, όταν επί 25 χρόνια παρέμενε ο ιερέας… που σήμερα πρέπει να εκδιωχθεί!
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εξεδόθη η υπ. αριθμ.  6055/13 απόφαση του Εφετείου, η οποία αποκαθιστά πλήρως την υπόληψη του ιερέα και επιδικάζει μάλιστα αποζημίωση 50.000 στους «συκοφάντες» του!
Δείτε εδώ και εδώ σχετικά ρεπορτάζ.
Η ιστορία αυτή, πάντως, σέρνεται χρόνια τώρα και μόνο προβλήματα δημιουργεί. 
Κακές εντυπώσεις για την Εκκλησία, σκανδαλισμό των πιστών και σχόλια που δεν ταιριάζουν σ΄αυτό που η ιεροσύνη εκπροσωπεί. 
Δεν ξέρουμε για ποιούς λόγους μαίνεται κοντά δεκαπέντε χρόνια τώρα αυτός ο πόλεμος κατά του συγκεκριμένου ιερέα, απ” τη στιγμή όμως που τίποτε μεμπτό δεν υπάρχει εναντίων του, απ΄τη στιγμή που πανηγυρικά έχει δικαιωθεί με αποφάσεις δικαστηρίων και απ΄τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια, ήθος και αξιοπρέπεια διακονεί την ενορία, θα πρέπει, εκτιμούμε, αυτός ο παραλογισμός να σταματήσει.
Αν πάλι υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε, ας μας το πουν…  
Οι ενορίτες, πάντως, ζητούν απ” τον ίδιο τον Μητροπολίτη να επιλέξει το χρόνο που θα επισκεφτεί τον Ι. Ν. και σε δημόσιο διάλογο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει όλη αυτή η αναστάτωση, που μέχρι και σε ανακρίσεις έχει οδηγήσει τον ιερέα. 
Αν από μια τέτοια διαδικασία προκύψει το παραμικρό, οι ενορίτες πρώτοι και εμείς στο agrinioreport.com θα ζητήσουμε την αποπομπή του ιερέα…

3 σχόλια:

  1. Διαβάστε να σηκωθούν οι τρίχες σας!!!

    Θανάσης Ν. Παπαθανασίου:Χαμήλωσε, σταυραητέ!
    http://e-theologia.blogspot.com/2014/01/blog-post_6314.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά τι θέλουν από τον παπά Χριστόφορο? Λυπάμαι γιά τον Κοσμά που ακολουθεί το κακό παράδειγμα του παιδικού του φίλου Ιεροθέου. Ντροπή. Πρέπει να καταλάβει ότι είναι καθαιρετέος ως φονέας του αδελφού του ( ας κοιτάξει λίγο τους Ι.Κανόνες). Αλλά φοβάμαι ότι δεν διοικεί ο Κοσμάς. Όμως αυτός ευθύνεται. Ο Θεός ας τον φωτίσει να σταματήσει τις διώξεις εναντίον του αγίου ιερέως Χριστοφόρου. Αρκετά τον έχει βασανίσει και πικράνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου