Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ που γιορταζει σημερα, επιτασσει ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ. Γιατι δεν τον ακουτε, Ορθοδοξοι; Γιατι τον περιφρονειτε Σιγονταροοικουμενιστες; Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΙ προδιδεται και εσεις ....παιζετε την φλογερα σας. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!



Πειτε μας, 
πεισματαρηδες και εξοργιστικοι Σιγονταροοικουμενιστες,
Κωστανταροι και λοιποι,  υποστηρικτες - οχι της Αγιοπατερικης - αλλα της αλλοφρονος λογικης σας, 
Πού, πειτε μας, Πού παρερμηνευουμε, τον σημερα εορταζομενο Αγιο; 
Μπρος, ερμηνευσατε τον εσεις 
και θα δεχθουμε παραυτα την ερμηνεια σας.

======================



Ο σημερα εορταζομενος Αγιος Εφραιμ ο Συρος, ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, λεγει οτι οσα εχουν οι Αιρετικοι (Βαρθολομαιοι και λοιποι), είναι μη καθαρα, ακαθαρτα και μεμιασμενα, ακομα και ο νους και η συνειδησις των.
Και δεν επιτρεπεται η κοινωνια και η επικοινωνια και ο συγχρωτισμος και η συμπορευσι των πιστων, με τους Αιρετικους πατριαρχες και επισκοπους ή και τους κοινωνουντας με αυτους γιατι ΣΥΜΜΙΑΙΝΟΝΤΑΙ.
Ομιλουν για μολυσμο ακομα και για τον τοπο που διερχονται και διαμενουν, και τις εκκλησιες που "λειτουργουν".
Τα κειμενα των ΑΓΙΩΝ, κατακαινε και τσιγαριζουν ολους τους υποκρινομενους Οικουμενιστες και τους Σιγονταροοικουμενιστες και τους Κρυπτοοικουμενιστες.
Δεν τα λενε αυτα οι Αποτειχισμενοι και η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ, που προβλεπεται απο τους Αγιους και Ιερους Κανονες, τους οποιους αλλοι Νεογραικυλοι τους καταπατουν και αλλοι τους καθυβριζουν και  αλλοι τους διαστρεβλωνουν.
Αυτους ΜΙΣΟΥΝ, ΝΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ 
οι Ψευτοορθοδοξοι που εμφανιζονται ως Ορθοδοξοι στα διαφορα ιστολογια, ενω ειναι Αντιορθοδοξοι και Κρυπτοοικουμενιστες. Ειναι Κρυπτοοικουμενιστες και εμφανιζονται ως Αντιοικουμενιστες. Ειναι Αντιπατερικοι ψευδολογοι και εμφανιζονται ως Πατερικοι "θεολογοι".
Δεν τους φταιει ουτε ο γενναιος, ανιδιοτελης και  ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ Ιερομοναχος π. Ευθυμιος Τρικαμηνας (που αυτοι οι καλοπερασαληδες και τιποτενιοι δεν ειναι ικανοι και αξιοι να λυσουν ουτε τον ιμαντα του τρυπιου τσαρουχιου του), αλλα ουτε και η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ.
Αυτοι οι φλυαρουντες και αμπελοφιλοσοφουντες ψευτοχριστιανοι, δεν εχουν ...κοτσια να κανουν κατι περισσοτερο απο τις υβρεις της πολυθρονας τους, δεν εχουν τιποτα μεσα τους, εχουν μονο βρωμια και μισος και κουβαλουν μαζι τους την ...καπνια του Διαβολου.  Τους ΑΓΙΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ. Αυτοι ειναι οι μεγαλοι ενοχοι. 
Τους καλουμε να μας ερμηνευσουν το κειμενο του σημερα εορταζομενου Αγιου Εφραιμ του Συρου. Θα το πραξουν; Αμφιβαλλουμε με τον δαιμονισμο που εχουν μεσα τους. Δεν τολμουν καν να ερμηνευσουν, ή να επαναλαβουν ή να καταχωρησουν στα ιστολογια τους τα κειμενα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ινα μη μιανθωσι, δεν θα γραψουν τιποτα, θα καταπιουν την γλωσσα τους, γιατι αλλοιως θα αποκαλυφθουν οτι ειναι ψευτοορθοδοξοι και μεγαλοι ....κατηγοροι των ΑΓΙΩΝ!!!

 
«Μηδποτε συμφιλισς μετ αρετικων 

Μ συμφγς, μ συμπίῃς, μ συνοδοιπορσς. 
Μ εσλθς ες οκον ατν, μηδ ες κκλησαν· 

πντα γρ σα εσν, κθαρτα εσν, καθς λγει Παλος, τι τος μεμιασμνοις κα πστοις οδν καθαρν, λλ μεμανται ατν νος κα συνεδησις.

σφαλζου ον τν ψυχν σου, γαπητ. 

Μ συμφιλιζς αρετικος, να μ συγκοινωνσς τ κοινωνίᾳ ατν· 

τι γρ, καθς επεν Κριος, οκ χουσιν φεσιν μαρτιν, οδ ν τ νν αἰῶνι, οδ ν τ μλλοντι· 

δηλον τι οδ ο συμμιαινμενοι ατος· 

καστος γρ θερσει σπειρε»[1].


[1] φραμ το Σύρου, Περ μετανοας κα κατανξεως, l. 29-36.
Ο Μέγας Βασίλειος τον περιέγραψε ως «πάντων λλογιμώτερος»[1] από αυτούς που ζούσαν εκείνη την εποχή. Σωζομενός, Λόγος προς τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιον και Υπόθεσις της Εκκλησιαστικής Ιστορίας 3.16.
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος τον περιέγραψε ως εξής: «φραμ πολς, παραμυθία τν θυμούντων, παιδαγωγία τν νέων, χειραγωγία τν μετανοούντων, κατ τν αρετικν ομφαία, τ δοχεον το Πνεύματος, τ σκεος τν ρετν»[2]. Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Λόγος περί Ψευδοπροφητών και Ψευδοδιδασκάλων και Αθέων Αιρετικών και περί Σημείων της Συντελείας του Αιώνος τούτου 237 59.560.



Ο 15ος Κανών της Πρωτοδευτέρας Συνοδου, δεν αξιοί να έχη καταδικασθή υπό Οικουμενικής Συνόδου μία διδασκαλία ως αίρεσις, ίνα θεμελιωθή δικαίωμα παύσεως μνημοσύνου του κηρρύσοντος ταύτην. 
Λέγει απλώς: "Δι' αίρεσιν τινά παρά των αγίων Συνόδων ή Πατέρων κατεγνωσμένην...". Αρκεί λοιπόν και η γνώμη των επί μέρους Πατέρων! 

Αυτα εγραφε ο Λεοντοκαρδος μητροπολιτης Ελευθερουπολεως Αμβροσιος απολογουμενος προς τους κατηγορουντας αυτον για την παυσι του μνημοσυνου του πατριαρχου Αθηναγορα.

========================

O αγιος Εφραιμ και η Ελληνικη γλωσσα.


Μαθαίνοντας ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος, τα θαύματα του Αγίου Βασιλείου, παρακάλεσε τον Θεό να του αποκαλύψει ποιος είναι ο Άγιος. Είδε τότε στήλη πυρός που έφθανε μέχρι τον ουρανό και άκουσε μια φωνή να λέει «Εφραίμ, Εφραίμ, καθώς την πυρίνην ταύτην στήλην, τοιούτος είναι ο Μέγας Βασίλειος». Τότε γρήγορα έφυγε από την έρημο παίρνοντας μαζί του ένα διερμηνέα που να μιλάει την Ελληνική και Συριακή γλώσσα και πήγε να βρει τον Άγιο Βασίλειο. Έφθασε την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, όταν την ώρα εκείνη λειτουργούσε ο Μέγας Βασίλειος και βλέποντας ο Όσιος Εφραίμ τα λαμπρά και πολύτιμα άμφια τα οποία φορούσε ο Άγιος Βασίλειος, θέλησε να φύγει γιατί νόμιζε ότι μάταια πήγε. Τότε έστειλε, ο Άγιος Βασίλειος ένα διάκονο να βρει στη δυτική πύλη τον Όσιο Εφραίμ και να τον φέρει στο ιερό. Ο Όσιος δεν θέλησε να πάει λέγοντας στον διάκονο, ότι μάλλον πλανήθηκε ο Αρχιερέας, γιατί αυτοί είναι ξένοι. Έστειλε πάλι τον διάκονο ο Άγιος Βασίλειος λέγοντας του να του πει «Κύριε Εφραίμ, ελθέ εις το Άγιον Βήμα, διότι σε καλεί ο Αρχιεπίσκοπος». Κατάλαβε έτσι ο Όσιος ότι στήλη πυρός ήταν ο Μέγας Βασίλειος και πήγε στο Άγιο Βήμα και αφού τον ασπάσθηκε συνομίλησε μαζί του για πνευματικά θέματα και θεία νοήματα.
Μια χάρη σου ζητώ, Άγιε Δέσποτα του είπε μέσω του διερμηνέα του ο Όσιος Εφραίμ, να προσευχηθείς στον Κύριο μας να μου χαρίσει το Πανάγιο Πνεύμα την δύναμη να μιλήσω Ελληνικά. Προσευχήθηκε ο Άγιος Βασίλειος μαζί με τον Όσιο Εφραίμ και να το θαύμα. Ο Όσιος πραγματικά μίλησε Ελληνικά. Κατόπιν ο Άγιος Βασίλειος χειροτόνησε τον Όσιο Εφραίμ Ιερέα και τον διερμηνέα του Διάκονο.


7 σχόλια:

  1. Πού είναι ο διαβόητος ο Νούνης, κύριε Οδυσσέα, που έγραψε ότι κάμνετε παρερμηνεία των Πατέρων, σάν παπαγαλάκι του Κωστάνταρου; Το βούλωσε όπως και όλοι τους με τις φοβερές προκλήσεις που τους κάμνετε.
    Οι ανθρωποι αυτοί είναι πλέον βέβαιο ότι ενεργούν κυριολεκτικά σαν δαιμονισμένοι.
    Χρειάζονται αποκήρυξη ολοι τους και την ενταξή τους στις τάξεις των Οικουμενιστών. Δεν μας ενώνει πλέον τίποτα μαζί με αυτούς τους προδότες.Είναι καθαρόαιμοι Οικουμενιστές και επιπλέον ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ του Αγίου Ευαγγελίου και των Αγίων Πατέρων και των Ιερών Κανόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στὸ θέμα αὐτὸ τοῦ Κανόνος, ποὺ τόσο παρερμηνεύεται καὶ κακοποιεῖται, θὰ ἐπισημάνουμε ὅτι, γιὰ τὴν σωστὴ ἐφαρμογὴ καὶ ἀντικειμενική του λειτουργία, ἀπαιτοῦνται τρεῖς βασικὲς προϋποθέσεις ἐκ μέρους τοῦ λειτουργοῦ, ποὺ ὡς ἐσχάτη διαμαρτυρία, θὰ φθάσει νὰ τὸν ἐφαρμόσει, μὲ τὸν δυνητικό του, τονίζουμε, χαρακτήρα.


    Α) Ἡ προϊσταμένη του ἀρχή, νὰ κηρύσσει «γυμνῆ τῆ κεφαλῆ αἵρεσιν τινὰ παρὰ τῶν Συνόδων καὶ Πατέρων κατεγνωσμένη».
    Β) Τὸ ἀκώλυτόν της Ἱερωσύνης (νὰ μὴν εἶναι δηλαδὴ καθηρημένος)
    Γ) Τὸ ὅτι δὲν θὰ παύσει, μετὰ τὴν ἐφαρμογὴ τοῦ Κανόνος, νὰ ἔχει Κοινωνία μὲ ὅσους ἐν Χριστῷ Λειτουργοὺς δὲν ἐπέλεξαν (λόγω τοῦ δυνητικοῦ χαρακτῆρος), τὴν παύση τοῦ μνημοσύνου. Δηλ. νὰ συνεχίσει νὰ ἀποτελεῖ μέλος τῆς Ἐκκλησίας, στὴν Λειτουργικὴ ἔκφραση τοῦ Κοινοῦ Ποτηρίου.
    Αὐτὸ ἀκριβῶς δηλ. ποῦ ἔπραξαν οἱ τρεῖς μητροπολίτες α) Φλωρίνης Αὐγουστίνος β) Ἐλευθερουπόλεως Ἀμβρόσιος καὶ γ) Παραμυθίας Παῦλος, ὅπως ἔχουμε ἤδη ἔχουμε προαναφέρει.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/01/blog-post_2708.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άγιος στην συνείδηση των ορθοδόξων π. Παΐσιος σας αποστομώνει: http://anastasiosk.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1442.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσυ Αιρετικε θα μπης πρωτος στο ναο της Πανθρησκειας, αυτο ειναι βεβαιο και το υπογραφω.
    Εισαι διεφθαρμενος και ανιατα νοσηρος και επιπλεον διεστραμμενος.

    Ουτε βλεπεις καλα, ουτε ακους καλα, ουτε διαβαζεις καλα.
    Ο π. Παίσιος διεστραμμενε είναι μαζί με τους Αποτειχισμένους και περίμενε και θα το δής με τις Απαντήσεις των Αποτειχισμένων εν εκτασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ιωηλ Κωστανταρος ειναι υπουλος, δολιος και χυδαιος υβριστης του π. Ευθυμιου και των Αποτειχισμενων.
    Θα παρη τις απαντησεις του ο δικτατορισκος ρασοφορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Οδυσσέα ! Πολύ ωραία μιλάς για έναν Κληρικό ! Μας δίνεις το παράδειγμα !
      Οι αποτειχισμένοι έχουν άφεση αμαρτιών ή είναι όπως και οι υπόλοιποι Χριστιανοί ?

      Διαγραφή
  6. Δηλαδη πως μιλαω Σιγονταροοικουμενιστη;
    Εσυ που δεν τον ελεγχεις στις πονηριες του κανεις ιερη πραξι;
    Που σας εχουν ευνουχιση και δεν εχετε την ικανοτητα ουτε να σκεφτεστε με την κοινη λογικη;
    Που τους εχετε μετατρεψει σε γκουρου και ιερα αντικειμενα που υπακουτε σαν ...σκυλακια τους τελειως ανεξελεγκτα.
    Ετσι αμς προτρεπουν οι Αγιοι Πατερες να τους βλεπουμε, ή να τους εχουμε σε συνεχη παρακολουθησι αν αιρετιζουν;

    Διαβασες τα πονηρα ερωτηματα που θετει για να ειναι ορθοδοξη η Αποτειχισι;
    Διαβασε το και δες ποιον ζωγραφιζει ο αναισχυντος.
    Ποιος ειναι αυτος που κατασκευαζει πλαισια ορθοδοξης κατευθυνσης ο ΦΤΩΧΟΣ;
    Αυτην μας την εκαναν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ που αυτος τους αγνοει και τους περιφρονει και τους γραφει στα υποδηματα του.

    Να κηρυττει ο επισκοπος γυμνη τη κεφαλη Αιρεσι.
    Αυτο ακομα το ψαχνουν, αρα το αμφισβητουν.
    Θελουν να βγαλουν απο εξω και τον Αρχιαιρεσιαρχη τους και τον ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ με τον Αρχιαιρεσιαρχη Επισκοπο τους.
    Που ειναι συγκοινωνουντα δοχεια.
    Αρα και ο ΙΩΗΛ ειναι μαγαρισμενος οπως ο επισκοπος του.

    Να μην ειναι "καθηρημενος" ο κληρικος που κανει αποτειχισι, γιατι το εβαλε;
    Χρειαζοταν να το γραψη αυτο το ευνοητο;
    Μα γιατι θεωρει καθηρημενο τον π. Ευθυμιο.
    Και πως ειναι καθηρημενος ο Αγωνιστης Αντιοικουμενιστης κληρικος;
    Πως ειναι καθηρημενος ενας Αποτειχισμενος απο τον ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ επισκοπο του;
    Ειναι και αξιοκατακριτος απο ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΣ γι αυτο;
    Ο π. Ευθυμιος "καθαιρεθηκε" για 10 λογους. Οι 9 αφορουν την μη μνημονευσι του ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ.
    Ο δεκατος γιατι αρνειται την "αγιοτητα" του Σμυρνης.
    Στεκεται λοιπον κατηγορια;
    Τι και αν τον καθηρεσαν τα αθλια εκεινα γεροντια;

    Και αυτοι οι γελοιοι οι Σωτηρικοι που αναγνωριζουν γλυφουν επικοινωνουν εγκωμιαζουν τους ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ, ποια Ορθοδοξια εφαρμοζουν;
    Και δεν τους πρεπει τιμωρια γι αυτο;
    Αν οι χριστιανοι τους ηταν χριστιανοι, θα τους εθεταν σε καραντινα.
    Αλλα αυτοι δεν κατασκευαζουν χριστιανους, αλλα χριστιανουληδες και ρομποτακια.

    Τον αλλο παλι τον ορο τον διαβασες;
    Να επικοινωνουν λεει και να συλλειτουργουν με οσους δεν αποτειχιστηκαν.
    Αλλο παλι και αυτο.
    Δηλαδη φευγουμε απο την Αιρεσι και παλι ξαναεπικοινωνουμε με τους ΜΑΓΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ;
    Και τοτε τι κανουμε;
    Ποιοι Αγιοι Πατερες το λενε αυτο;


    Αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν καν το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ.
    Δεν καταλαβαινουν καν την ΑΘΛΙΑ καταστασι τους.
    Ειναι οντως αξιοι μυριων θρηνων και αποδεικνυονται υπουλοι, δολιοι και χυδαιοι.
    Μια τετοια παστα ειναι και ο Ιωηλ.
    Οι χαρακτηρισμοι βεβαια αφορουν αυτες εδω τις συγκεκριμμενες πραξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου