Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ και ΛΑΟΜΙΣΗΤΟΣ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ συλλειτουργει με τους ορθοδοξους, εν παση τη δοξη του. Και οι Φυλακες ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ. Ποιος θα τους ξυπνηση;


Α   Ι   Σ   Χ   Ο   Σ

===============

Στην Γερμανια στον ποταμο Δουναβη, 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,
Ορθοδοξοι, Καθολικοι, Προτεσταντες, 
συμμετειχαν στην τελετη των Θεοφανειων. 


Η Μητρόπολις Γερμανίας τέλεσε στις 12 Ιανουαρίου 2014 για πρώτη φορά τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην ιστορική Πέτρινη Γέφυρα του Δούναβη, στη πόλη Ρέγκενσμπουργκ, της Βαυαρίας.
Της τελετής του αγιασμού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος μαζι με κληρικους παπικους και προτεσταντες..

Έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μηνάς (εφημέριος της Ενορίας Ρέγκενσμπουργκ), ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, οι βούλγαροι κληρικοί Βίκτορ Τσίμμερ, Ιορδάνης Πάσεφ, Μπόγκινταρ Αντόνοφ και Πέτρος Ιβάνοφ, ο ρουμάνος κληρικός Αλέξανδρος Μαρινέσκου, και ο ρώσσος κληρικός Αυγουστίνος Σοκολόφσκι.
 Στην τελετή συμμετειχαν και απηύθυναν χαιρετισμούς: ο καθολικός Επίσκοπος Ρέγκενσμπουργκ κ. Ρούντολφ Χοντερχολζερ με όλο το επιτελείο της επισκοπής του, ο ευαγγελικός πάστορας κ. Έκαρτ Χέρμαν (ως εκπρόσωπος του ευαγγελικού επισκόπου Βαυαρίας).
Ο Βυζαντινός Χορός Μονάχου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής Μονάχου, κ. Κωνσταντίνου Νικολακοπούλου, έψαλλε μεγαλοπρεπώς τους καθιερωμένους ύμνους των Θεοφανείων 
Προηγουμένως είχε λάβει χώρα διεκκλησιαστική εσπερινή ακολουθία στον καθεδρικό ναό Ρέγκενσμπουργκ, όπου φυλλάσσεται ιερό λείψανο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ο Βυζαντινός Χορός έψαλλε το τροπάριο του αγ. Χρυσοστόμου, το "Φως ιλαρόν" και το "Κύριε ελέησον" σε διαφορετικές μελωδιες.

20 σχόλια:

  1. Που ειναι οι Σιγονταροοικουμενιστες να μιλησουν εστω;Ηπιαν το αμιλητο νερο;Που ειναι η αντισταση τους εστω και χαρτοπολεμικα;Αφαντοι σαν τα κυνηγημενα πουλια. Σιγονταρουν ή οχι τον Οικουμενισμο;Ποιος απο αυτους ή τους ακολουθους και οπαδους αυτων θα μας απαντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ


    Ναι, η συμπροσευχή με αιρετικούς είναι εδώ καραμπινάτη:
    Ορθόδοξοι με Λατίνους και τους αποσχισθέντες από αυτούς Διαμαρτυρόμενους.
    Όλα αυτά, κατα παράβαση των Ι. Κανόνων (με΄, ξδ΄ Αποστολικός, λγ΄ Λαοδίκειας), που προβλέπουν καθαίρεση του κληρικού και αφορισμού του λαϊκού. Τέτοιες συμπροσευχές διενεργούνται πλέον φανερά, εδώ και 50 χρόνια.
    Οι συμπροσευχές με αιρετικούς Λατίνους απαγορεύονται. Με άλλους αιρετικούς επιτρέπονται; Με Μονοφυσίτες επιτρέπονται; Βεβαίως όχι.
    Και όμως, εδώ και 1370 χρόνια γίνονται επίσημα συμπροσευχές με αιρετικούς Μονοφυσίτες, στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό. Μήπως, η παράδοση αιώνων συμπροσευχών με αιρετικούς καταργεί τον Κανόνα;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι Ιεροι Κανονες δεν καταργουνται κυριε Καρδαση επειδη οι παραβατες ασχημονουν.
    Χρειαζεται αποδοκιμασια των παραβατων ή εαν επιμενουν Αποτειχισι απο αυτους διοτι ταυτιζονται με τους Αιρετικους και οταν και εσεις θεασθε αυτα τα εγκληματα απο μακροθεν ταυτιζεσθε με αυτους και καθιστασθε υποδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (1/2)

      Σωστός ο Οδυσσέας.
      Δεν καταργούνται οι Αποφάσεις Οικουμενικών και Πανορθόδοξων Συνόδων...

      Σε κάθε αίρεση ή κακοδοξία οφείλουν οι Ορθόδοξοι να διαχωρίζουν την θέση τους (να κρατούμε που λέμε την Ορθή Ομολογία Πίστεως και να μην Καινοτομούν διότι η Ορθοδοξία είναι "Σφραγισμένη" και αμετάβλητη ή αν θέλετε "Ακαινοτόμητη" πλέον (βλέπε πχ. Πανορθόδοξη Σύνοδο του 1848).
      Κάθε Πανορθόδοξη Σύνοδος έπαιρνε ΑΦΟΡΜΗ από κάτι και με τις αποφάσεις της ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕ την Ορθοδοξία όλο και περισσότερο προκειμένου να διατηρηθούν αμετάβλητες οι Γραπτές και Άγραφες Παραδόσεις (Ζ Οικουμενική)

      Τα αποτελέσματα των Οικουμενικών και Πανορθόδοξων Συνόδων (που έπαιρναν αφορμές πολλές φορές από τα δρώμενα της κάθε εποχής - πχ. Αρειανισμός, Μονοφυσιτισμός, κλπ) αφορούσαν τόσο τα συγκεκριμένα θέματα αλλά και γενικότερα θέματα. Δηλαδή όταν σου λέει πχ. μία Οικουμενική "Δεν θα Καινοτομήσεις" δεν το λέει μόνο ως προς το συγκεκριμένο "Event" που την απασχολούσε κυρίαρχα, αλλά γενικότερα.
      Πχ. ΑΝ λέει "απαγορεύονται οι συμπροσευχές με τους Μονοφυσίτες" (που ίσως ήταν η μάστιγα της εποχής τότε), εννοείται οτι αυτό θα ισχύει και για κάθε αιρετικό...

      Επίσης
      Οι Μονοφυσίτες πχ. έχουν ΗΔΗ κριθεί ένοχοι από την 4η Οικουμενική Σύνοδο.
      ΔΕΝ χρειάζεται άλλη Πανορθόδοξη ή "Οικουμενική" σύνοδος για να τους ΞΑΝΑ-Κρίνει...

      Όταν κάποιος έχει κοινωνία με τους αιρετικούς (εν γνώση) αυτό τον καθιστά τον ίδιο Ακοινώνητο. Πόσο μάλλον όταν έχει κοινωνία πχ. με Μονοφυσίτες που είναι ΗΔΗ ΠΡΟ-Καταδικασμένοι από την 4η Οικουμενική Σύνοδο και όσα λέει η Σύνοδος αυτή ΙΣΧΥΟΥΝ για όσους εν γνώση έχουν Κοινωνία και αποδέχονται με αυτό τον τρόπο τον Μονοφυσιτισμό (έμμεσα ή άμεσα).

      Συνεπώς αποδοχή του Μονοφυσιτισμού (έμμεσα ή άμμεσα) θα έπρεπε να έχει ως αποτέλεσμα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ (στα μάτια του Θεού) λόγω της 4ης Οικουμενικής Συνόδου τα προβλεπόμενα (Εφαρμόζονται δηλαδή τα αναθέματα κλπ από τους ΠΑΤΕΡΕΣ της 4ης Οικουμενικής ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ) και εν συνεχία τυπικά και από την Ιερά Σύνοδο θα έπρεπε να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις και επίσημα για τα πρακτικά (Καθαιρέσεις, Αφορισμούς, κλπ). (οτι δηλαδή εφόσον δεν μετανοούν και να επανέλθουν στην ορθή πίστη, εφαρμόζοντας όσα έλεγε η Οικουμενική Σύνοδος αναγκαζόμαστε (για τα πρακτικά - για να είναι ξεκάθαρο οτι προσπαθήσαμε να εγκαλέσουμε σε τάξη ΠΡΩΤΑ, νουθετόντας μία και μια = δυο φορές) να δείξουμε οτι αποδεχόμαστε και εμείς όσα οι Πατέρες είπαν στην Οικουμενική σύνοδο και εφαρμόζοντας τις γραπτές και άγραφες παραδόσεις - εφόσον δεν μετανοεί, κάνουμε αυτό που πρέπει...!!!

      Η Σιωπή ΟΛΩΝ (ακόμα και όσων παίζουν "χαρτοπόλεμο") είναι ένοχη και μη ορθόδοξη. (διότι αυτά ΔΕΝ συμβαίνουν "τώρα" αλλά έχουν εξαιρετικά πολλά χρόνια που συμβαίνουν).

      Οι ορθόδοξοι διαχωρίζουν την θέση τους.
      Φοβούνται μόνο τον Θεό και όχι το κόσμο ή να μην χάσουν τα γήινα.

      Αν αφήσεις ένα πρόβατο με θανατηφόρα εξαιιρετικά μεταδοτική ασθένια μέσα σε μία στάνη χωρίς να το "διαχωρίσεις" από τα υπολοίπα μέχρι να γίνει καλά (αν γίνει καλά), κινδυνεύουν να θανατωθούν όλα (θα κολλήσουν την ασθένεια και θα πεθάνουν).

      Γιαυτό και αυτοί που διαχωρίζουν την θέση τους (και κόβουν κοινωνία κλπ) από την αίρεση ή το σχίσμα, δεν είναι ένοχοι σχίσματος αλλά ΑΞΙΟΙ ΤΙΜΗΣ διότι διαφύλαξαν ΑΝΟΘΕΥΤΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ και ΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ως όφειλαν...!!!

      Διαγραφή
  4. Οπως λέει η ανάρτηση, οι αιρετικοί παρακολούθησαν την Τελετή και απηύθυναν χαιρετισμούς, ούτε κοινώνησαν ούτε τίποτα.
    Καλό είναι να βλέπουν τις Ακολουθίες της Εκκλησίας, για να ανοίξουν τα μάτια τους και να δούν τί έχασαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Τελεβαντος κατι ξαναγραψε για τους αποτειχισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα Ιεροσόλυμα οι Μονοφυσίτες προσέρχονται στην Τελετή του Αγίου Φωτός σε σαφώς υποδεέστερο ρόλο από τους Ορθοδόξους,αφού από αυτούς λαμβάνουν το Άγιο Φώς. Δεν υπάρχει ούτε ισότητα, ούτε καν καμία αποδοχή, άλλωστε είναι γνωστή η διαχρονική διαμάχη εκατέρωθεν, εξαιρουμένων ίσως κάπως των τελευταίων ετών επί του τελευταίου Πατριάρχου. Εδώ στην ουσία δεν έχουμε Οικουμενιστική εκδήλωση, αλλά φανερή εν τοις πράγμασι αναγνώριση της ανωτερότητος της Ορθοδοξίας εκ μέρους των Αιρετικών. Καλά είναι να μη χρησιμοποιούνται τέτοια επιχειρήματα ούτε καν με έμμεσο τρόπο για να δικαιολογήσουν, έστω και μερικώς , την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ των Οικουμενιστών και των κάθε λογοίς φανερών ή κρυφών φίλων και συνοδοιπόρων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ



    Βεβαίως, οι Ι. Κανόνες δεν καταργούνται επειδή οι παραβάτες ασχημονούν.
    Πλην όμως έχουμε Ι. Κανόνες, που έχουν καταργηθεί στην πράξη. Παραδείγματα:
    Η διατήρηση της κόμης των κληρικών, κατά παράβαση των δ΄ της Δ΄ Οικουμενικής, κα΄, λγ΄, μβ΄, yς΄ της Πενθέκτης, ιδ΄ της Ζ΄, β΄και ε΄ της ΑΒ΄.
    Η θ. μετάληψη με λαβίδα, κατά παράβαση του ρα΄ της Πενθέκτης.
    Η αποδοκιμασία τέτοιων παραβάσεων ήδη ενεργείται από πλείστους, αλλά αυτή πρέπει να λάβει χώραν πρωτίστως από κληρικούς.
    Η παράβαση βέβαια Ι. Κανόνων ουδόλως συνιστά αίρεση. Αν κάτι τέτοιο ίσχυε δεν θα υπήρχε σήμερα Ορθόδοξη Εκκλησία.
    Το ότι συμπροσεύχομαι με αιρετικούς δεν σημαίνει αυτόματα, ότι αποδέχομαι τα δόγματά τους. Μην ξεχνάμε πόσοι άγιοι συμπροσευχήθηκαν με αιρετικούς, χωρίς βέβαια να αποδέχονται τις πλανεμένες θέσεις τους. Παραδείγματα:
    Ο Μ. Βασίλειος συμπροσευχήθηκε με τον αιρετικό Ουάλλη, που συμμετείχε στη θ. λειτουργία των Θεοφανείων στις 6.1.372 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Καισάρειας.
    Ο άγιος Μάρκος Ευγενικός συμπροσευχήθηκε με τους Λατίνους κατά την επίσημη έναρξη της τελετής έναρξης της συνόδου Φερράρας, το 1438, αλλά και κατά την κηδεία του πατριάρχη Ιωσήφ Β΄ στον λατινικό ναό, το 1439.
    Ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης συμπροσευχήθηκε με μουσουλμάνο, για την αποκατάσταση της υγείας του.
    Έγκλημα, δηλ. κακούργημα είναι η παάβαση δόγματος (δηλ. η βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος) και όχι η παράβαση κανόνος, η οποία είναι πλημμέλημα.
    Υπόδικος καθίσταται βέβαια όποιος συμμετέχει και όχι εκείνος που δεν συμμετέχει, αλλά απλώς θεάται ενός γεγονότος και μάλιστα διαμαρτύρεται γι' αυτό.
    Στις όποιες παραβάσεις υπάρχουν διαβαθμίσεις. Δεν μπαίνουν όλες στο ίδιο τσουβάλι.
    Δηλαδή, αν η συμπροσευχή είναι έγκλημα, τότε η παραδοχή ότι ο Χριστός δεν είναι Υιός του Θεού, τί είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tα σπανια συμβαντα στην ιστορια των 2000 χρονων επικαλεισαι για να πης οτι καποιοι αγιοι παρεβησαν τους κανονες;
    Εισαι η φωνη του Διαβολου Κατδαση.
    Δεν ειναι απλο πλμελλημα οι παραβασεις των Ιερων κανονων.
    Το καθαιρεισθω και αφοριζεσθω ειναι οι σκληροτερες ποινες που προβλεπονται.
    Μην μας τα λες οπως σας τα λενε οι συγχρονοι γερονταδες σας μισοβεζικα σαν αυτους.
    Οταν θεασαι απαθως τα γενομενα γινεσαι συνενοχος.
    Και οταν τα θεασαι επι χρονια και συνεχεια γινεσαι ενα με αυτους.
    Βεβαια οι συνεχεις διαμαρτυριες σου και αλλες παρομοιες αποδοκιμαστικες πραξεις σου ελαφραινουν την θεσι σου αλλα δεν σε απαλλασουν τελειως.
    Οταν η Αιρεσι βρυχαται δυνατα και απαισια οφειλουν οι πιστοι πανστρατια να βγουν σε κατα μετωπον πολεμο εναντιον της, πραγμα που σημερα που ο Σατανοκινητος Οικουμενισμος απλωσε παντου τα πλοκαμια του, οι πιστοι την αφηνουν σαν τον ΙΩΗΛ και τους χριστιανουληδες του, να φουντωνει με κινδυνο να κινδυνευουμε να καταλαβη τα παντα.
    Και τοτε θα επανηθευθη ο Υιος του ανθρωπου αν θα βρη την Πιστι επι της γης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ φταις Οδυσσέα που ανοίγεις διάλογο μαζί του!
      Μετά το στραπάτσο που έπαθε όταν τόλμησε να ξεστομισει τις βλακείες του για τον άγιο Αυγουστίνο θα περίμενε κανείς να σοβαρευτεί!
      Αλλά πού!

      Διαγραφή
    2. Αυτός ο ισχυρογνώμων να σοβαρευθεί;

      Διαγραφή
  9. Επιτέλους Οδυσσέα κατάλαβες καλά τον ΙΚ, είναι καιρός νομίζω να έχει την τύχη του άλλου παλαιότερου φίλου μας, του Αμερικάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα ρε παιδιά με την "Λαβίδα" και με τα νεοεποχίτικα κολοκύθια σας.

    Συγκρίνετε τώρα την ΛΑΒΙΔΑ με τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ?
    Τι "Φαρισαϊσμός" είναι αυτός?

    Τη λαβίδα την καταργήσανε (για τους Λαϊκούς ισχύει αυτό, οι Παπάδες συνεχίζουν κανονικά να μεταλαμβάνουν χωρίς λαβίδα μέσα στο ιερό) προς ΟΦΕΛΟΣ της ορθοδοξίας διότι υπήρχε μια εποχή που "κάποιοι" επιτήδειοι, το παίζανε ορθόδοξοι ενώ ήθελαν να κάνουν ΚΑΚΟ...και τάχα παίρνανε την Θεία Κοινωνία στο χέρι και μετά βγαίνανε έξω και την πετούσαν στο έδαφος και την ποδοπατούσαν για να ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ το μυστήριο της θείας Κοινωνίας και τους Χριστιανούς.

    Το πήραν χαμπάρι οι τότε Χριστιανοί και βρήκαν ένα πρακτικό τρόπο να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ την ΒΕΒΗΛΩΣΗ της ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ....!!!

    Νομίζετε μερικοί οτι όλοι οι άνθρωποι ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ και οτι ΧΑΦΤΟΥΝ όσα τους πασάρεις??

    Άλλο πράγμα να προτιμήσει κάποιος κάποια πρακτική οδό για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ την Ορθοδοξία και τα Μυστήριά της και άλλο πράγμα να "ανατρέψει τις παραδόσεις" ΕΠΙ ΣΚΟΠΟ προς ΚΑΚΟ και ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ / ΧΑΛΑΣΜΑ της Ορθοδοξίας (όπως πχ. ήταν η αλλαγή του ημερολογίου που με τον συνεορτασμό με τους αιρετικούς είχε ως στόχο τον Οικουμενισμό (συμπροσευχές, ΠΣΕ, κλπ).

    Μου φαίνεται οτι μερικοί απλώς "διαβάλουν"...και σκανδαλίζουν τον κόσμο χωρίς να υπολογίζουν τίποτα...!!! (απλώς για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα).

    Μάλλον τα "Παρουσιάζουν" όπως τους συμφέρει.
    Τι συμφέροντα εξυπηρετούν όμως αυτοί οι άνθρωποι?
    Αποτρέπουν ανθρώπους να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ από την ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ (για την ΨΥΧΗ) ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ και να μείνουν μέσα στο ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ.... με τα κολπάκια και τις ΦΑΝΦΑΡΕΣ τους????

    Τους απλοϊκούς ανθρώπους μπορεί και να τους ξεγελάνε αυτοί που διαβάλουν τον κόσμο προς όφελος των οικουμενιστών ...

    Δεν μπορούν όμως να ξεγελάσουν τον Θεό που κάποια στιγμή θα μας ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ...!!!

    Προσοχή στην προβολή φθηνών δικαιολογιών προς αποτροπή των ανθρώπων που ξυπνήσανε και νοιάζονται για την ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ και θέλουν να φύγουν από την κάθε αίρεση ή σχίσμα.......διότι για μερικούς (που διαβάλουν με ύπουλο τρόπο όπως αυτός με τη "Λαβίδα") ίσως θα ήταν προτιμότερο (λέει μέσα στις γραφές) να έδεναν μια μυλόπετρα στο λαιμό και να φούνταραν μέσα στη Θάλασσα...

    Πονηριές και λάσπες παντού ρε παιδί μου...
    Γιαυτό ο Μέγας Άγιος Βασίλειος (αν δεν κάνω λάθος είχε δηλώσει οτι) ΔΕΝ ήθελε να ζεί στα έσχατα χρόνια του Αντιχρίστου...
    Είναι πολύ δύσκολα....και χαώδη...!!!
    Θα χαθούν πολλές ψυχές μέσα σε αυτό το χάος και την παραπληροφόριση...

    (προφανώς γι' αυτό η ΠΡΟΣΕΥΧΗ στον ΘΕΟ για την ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ...είναι ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ από την γνώση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α, και επίσης οι ( σωστοί και ΓΝΗΣΙΟΙ )ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ Ιερείς την κόμη και το γένι την διατηρούν κανονικότατα.
    Όχι όπως οι νεοημερολογίτες παπάδες...με το γνωστό (από έτη πολλά πριν) "Νεοημερολογίτικο Μουσάκι" και "Νεοημερολογίτηκο Μαλάκι το κοντοκουρεμένο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ αδελφέ Ιουλιανίτη

    Οι τότε Χριστιανοί φτήνανε τη θ. κοινωνία και την πετάγανε (!!!!!), γι' αυτό κάποιοι υπερορθόδοξοι σαν και σένα τον γνήσιο, αλλάξανε τον κανόνα από μόνοι τους;
    Όποιος λέει για παραβάσεις κανόνων πρέπει να πάει να πνιγεί ή πρέπει να πνιγεί εκείνος, που κατά το δοκούν αλλάζει τους κανόνες;
    Ποίοι τελοσπάντων είναι αυτοί οι ΓΟΧ; Μήπως είναι οι Ιουλιανίτες; Και αυτοί κατέχουν την πάσα αλήθεια, ενώ οι μη ΓΟΧ, αυτοί οι μη γνήσιοι ζουν στο σκοτάδι;
    Γι'αυτό και οι παπάδες τους έχουν κάτι πλεξούδες μέχρι τη μέση, επειδή το λένε οι κανόνες;
    Μήπως έχουν διαβάσει τους κανόνες; Αλλά πως να τους διαβάσουν αφού είναι αγράμματοι και δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα.
    Άντε μετά να τους μιλήσεις, ότι δεν υπάρχει "εκκλησιαστικό ημερολόγιο" ή "πολιτικό ημερολόγιο", αλλά μόνο αστρονομικό ημερολόγιο, όπως δεν υπάρχουν "πολιτικό εορτολόγιο", "εκκλησιαστικό συνταγολόγιο", "εκκλησιαστικό κτηματολόγιο" κ.λπ.
    Άντε πρώτα να μάθετε τη λέξη "ημερολόγιο" και μετά μιλάτε.
    Μου κοτσάρετε τη φράση "εκκλησιαστικό ημερολόγιο" και καθαρίσατε.
    Από πότε η Εκκλησία φτιάχνει ημερολόγια; Τα ημερολόγια είναι αρμοδιότητα της Αστρονομίας (ανοίξτε καμιά εγκυκλοπαίδεια να δείτε, αλλά αφού είσαστε αγράμματοι.....).
    Αστρονόμοι παρουσιάζουν στην Εκκλησία κάποιο ημερολόγιο και αυτή συμφωνεί ή διαφωνεί. Δικαίωμα στην Εκκλησία είναι να δεχτεί ότι ο ήλιος ανατέλει από τη Δύση και όχι από την Ανατολή. Ότι η ισημερία δεν είναι τότε, αλλά 13 μέρες αργότερα, ότι η Πανσέληνος δεν είναι τότε, αλλά 5 μέρες αργότερα, πράγμα που το κάνετε και σας ακολουθούμε και εμείς οι βλάκες, για να συνεορτάζουμε το Πάσχα. Ακολουθούμε δηλαδή το βλακώδες επιχείρημά σας, ότι η γη γυρίζει αργότερα από ότι βρίσκουν οι αστρονόμοι ότι γυρίζει.
    Αλλά αφού θέλετε να είσαστε τόσο τυπικοί, γιατί δεν ακολουθείτε τους ψαλμούς του Δαβίδ, που λένε, ότι η γη είναι ένας ακίνητος δίσκος στο κέντρο του σύμπαντος και όλα περιστρέφονται πέριξ αυτής;
    Για σκέψου να πρέπει να πηγαίνουμε στον παπά της ενορίας μας να διαπιστώσει αν θεραπευτήκαμε από λέπρα, γιατί έτσι επιτάσσει ο Χριστός!
    Εσείς εκεί έχετε μείνει και αφού δεν καταλαβαίνετε τι σας γίνεται θέλετε να διδάξετε και τους άλλους, που έχουν έστω ένα κόκκο μυαλού!

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πωωπω, ολα αυτα μας τα "εσυρες" επεδη οι ιερεις μας εμας τους ορθοδόξους μεταλαμβάνουν μεσα στο ιερο χωρις λαβίδα και επειδη έχουν την κόμη τους και τα γένια τους οπως οφείλουν?

    Φαντάσου τι θα μας σύρεις οταν "ανακαλύψεις" οτι ειμαστε και πτυχιουχοι ανωτάτων σχολων και έχουμε στο ενεργητικό μας συνεργασίες με διαπρεπείς άλλους επιστήμονες (και όχι μόνο) καθως και ερευνητικά έργα / επιστημονικές δημοσιεύσεις (you know...τα γνωστά "papers") με επιστημονικές καινοτομίες, κλπ....!!!!

    ΣΠΥΡΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ από το κακό σου.....

    Προς ΤΙ η τόσο μεγάλη σου ΛΥΣΣΑ για τους ορθοδόξους...???

    Νομίζεις οτι τα πτυχία και τα ρομπότ θα μας σώσουν?
    Η καλή μας ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ και ο Χριστος που αγαπά τους δικαίους και ελεει τους αμαρτωλους θα μας σώσουν....!!!

    Τις λανθασμένες σου θεωρίες και τις ύβρεις για οσους ανθρωπους ειναι απλοι και όχι επιστήμονες,.....να τις στρέψεις προς τους ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ...., που ήταν ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ψαράδες - απλοι άνθρωποι και ο Θεός τους ανέδειξε στους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας μετά την θεοτόκο και τον προφήτη Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο....!!!

    Για να δούμε? Πόσο πολυ έχει σκληρονθεί η καρδία σου και πόσο πολυ έχει εξυψωθεί ο εγωισμός σου?
    ΤΟΛΜΑΣ να πεις τα ίδια και στους αγράμματους Αποστόλους???

    ΤΟΛΜΑΣ?

    Αν τολμάς, μάλλον είσαι σε πολυ λάθος δρόμο αγαπητε....

    Μπορεί να ειμαστε μορφωμένοι επιστήμονες, αλλα δεν θα βγουμε στους δρόμους να το φωνάξουμε επειδη υπαρχουν τύποι σαν εσένα.

    Στην θέση σου θα ζητούσα συγνώμη, (περισσότερο βέβαια σε όλους αυτους τους απλοϊκους ανθρώπους που πρόσβαλλες με την απαξίωση σου για τους απλούς - χωρίς πτυχεία - ανθρώπους, ΟΠΟΥ και να ανήκουν (παλιό ή νεο ημερολόγιο)...

    ΔΕΝ σε βάζουν τα πτυχία στον Παράδεισο φίλε...

    Ξύπνα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α, και την Εκκλησία ΔΕΝ την νοιάζει η ακρίβεια του χρόνου. Την νοιάζει όμως η "παπικη ουνία", το να μην ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ να "συνεορτάζει" με
    Αιρετικους προκειμένου στην συνέχεια να μην ξεφυγει η κατάσταση σε "συμπροσευχες" και μετά σε "Παγκόσμια Συμβούλεια Εκκλησιών".... σε "αρσεις αναθεμάτων"... και τώρα στον γνωστο σε όλους μας ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ...!!!

    Άλλωστε φίλε μου, ΕΣΕΙΣ ΣΧΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (και μάλιστα με ΛΗΣΤΡΙΚΟ-ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ τρόπο) για να επιβάλλετε το "ακριβέστερο" και δήθεν "πιο σωστο" .....το διορθωμένο Ιουλιανο ημερολόγιο (καλενδάριο) των αθέων αστρονόμων του Πάπα... Δηλαδη την εφαρμογη του "Γρηγοριανου ημερολογίου"...!!!

    Και μαρέσει που κατηγορείτε εμάς οτι σχίσαμε την Εκκλησία για την ακρίβεια του χρόνου ενω εσεις χωρις να υπάρχει καμία απολυτως αναγκη η βία κλπ, την σχίσατε και της ταράξατε την ηρεμία...!!!
    Lollll

    "Στήκετε και κρατάτε τις παραδόσεις" λένε οι Απόστολοι...
    Αναθεμα στους καινοτόμους λεει η πανορθόδοξος του 1849....που σφράγισε ξανα την ορθοδοξια για μετά το 1849 τονίζοντας οτι δεν επιδέχεται μητε αυξηση μητε μειωση... μήτε αλλοιωση πλέον κλπ...

    .. Με αναθέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ


    Αγαπητέ Ιουλιανίτη

    Το περίμενα, ότι δεν θα καταλάβαινες όσα έλεγα, π.χ. για το "εκκλησιαστικό ημερολόγιο" και τα άλλα συναφή, αλλά θα το έστριβες εκεί που θέλεις να πας, δηλ. επειδή οι Απόστολοι ήταν αγράμματοι, άρα και κάθε αγράμματος κατέχει πάσαν την αλήθειαν!
    Άκουσε λοιπόν:
    Λύσσα δεν έχω για τους Ορθόδοξους, αλλά για τους ανορθόδοξους Ορθόδοξους, τους Σχίστες της Εκκλησίας, τους πήξαντες ίδιον θυσιαστήριον, τους καυχώμενους για την κατοχή της αλήθειας, τους ημερολάτρες, τους εγωϊστές της Πίστης, όπως εσείς.
    Οι Απόστολοι μπορεί να ήταν αγράμματοι, αλλά είχαν ταπεινοφροσύνη, πραότητα, ενάρετη ζωή, καθαρμένοι στην καρδιά, μαρτυρία της πίστης και την καταδίωξη που υπέστησαν, πλήρεις Πνεύματος αγίου.
    Τολμάτε εσείς οι κενόδοξοι, υπερφίαλοι, με βρωμερή καρδιά, μάρτυρες του γλυκού νερού, που ψάχνετε να βρείτε κάποιον μη καθαιρεμένο ποιμένα για να σας οδηγήσει νομοτελειακά στο βόθυνο;
    Τους αγράμματους Αποστόλους τους προσκυνώ, εσάς τους αγράμματους σας αποφεύγω, όπως τα φίδια, που είναι φρόνιμα (δηλ. ύπουλα κατά τον Λουκά).
    Επειδή λοιπόν εσύ κοιμάσαι ολόρθος ονειρεύεσαι, ότι εγώ προτάσσω τα πτυχία για τον Παράδεισο. Κούνια που σε κούναγε.
    Σε σας αξίζει η κυριολεκτικά (και όχι μεταφορικά) η ερμηνεία του 1ου μακαρισμού:
    "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι", δηλ. "μακάριοι οι ηλίθιοι".
    Αν είναι όντως έτσι, σας ζηλεύω.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ώστε κύριε ΙΚ παραδέχεσθε ότι : "και σας ακολουθούμε και εμείς οι βλάκες, για να συνεορτάζουμε το Πάσχα. Ακολουθούμε δηλαδή το βλακώδες επιχείρημά σας, ότι η γη γυρίζει αργότερα από ότι βρίσκουν οι αστρονόμοι ότι γυρίζει." Εάν τολμάτε κύριε ΙΚ , εσείς και οι ομόφρονές σας, και είσθε τόσο σίγουροι για όσα λέτε, εμπρός αλλάξτε και το Πασχάλιο και εορτάσατε αυτό σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, μαζί με τον Πάπα Ρώμης συνεχώς και τότε να δούμε εάν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, εάν και αυτός σας ακολουθήσει στην αλλαγή, θα ξαναδεί το Άγιο Φώς, εάν βέβαια εσείς κύριε ΙΚ πιστεύετε στην ύπαρξή του , όπως εμείς οι καθαρόαιμοι κατά εσάς " βλάκες " και " αγράμματοι " . Και με την ευκαιρία για πείτε μου κύριε ΙΚ μήπως έχετε καμία σχέση με κάποιον παλαιότερα εμφανισθέντα σχολιογράφο με το όνομα " Αιρετικός " ; Και εκείνος έγραφε σχόλια παρόμοιου περιεχομένου με τα δικά σας, μόνο που ήταν ειλικρινέστερος μαζί μας, γιατί μας δήλωνε την ιδιότητά του. Με αγάπη ένας " αγράμματος Ιουλιανίτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο τον τροπο που μιλάς φαινεται ξεκάθαρα η κατάσταση της ψυχης σου...μιλάς ταραγμένα και με εμπάθεια.


    Γιαυτο και θα σε αφήσω μετά της δευτέρας νουθεσίας στο έλεος του Θεου και θα ελπίζω να ξυπνήσεις φίλε κάποτε, διότι η κόλαση θα ειναι τοσο ασχημη και αιώνια που δεν ειναι να το εύχεται κανεις για κανέναν...!!!

    Θα έπρεπε να ξέρεις όμως και το εξης...
    Η Θεία Χαρη ειναι εκει που δεν βλασφημείται ο Θεος με σχίσματα και αιρεσεις και κακοδοξίες...!!!

    Γιαυτο κάποιοι έμειναν ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ επειδη πράξανε το σωστο και ορθόδοξο (δεν ΦΡΑΓΚΕΨΑΝΕ) και καποιοι κάνανε ΠΡΑΞΗ την αιρετικη εγκύκλιο του 1920 και σήμερα (αργα πολυ βέβαια κατά 90 χρόνια) ανακαλύψανε τον οικουμενισμο "εντος των τειχων" τους και τους εαυτους τους να φιλανε την παντόφλα του πάπα...!!! (Εμεσα η αμεσα)

    Αυτο ειναι το σχίσμα του νέου ημερολογίου.

    Ο καθένας θα κριθει σύμφωνα με τα έργα του και με τις επιλογές του φίλε...!!!
    Είσαι ελευθερος να επιλεγεις ο,τι θέλεις...

    Μάθε όμως οτι Η Εκκλησια του Χριστου ειναι ΜΙΑ... Και ανα καιρους ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ απο αυτην τα διαφορα ΣΧΙΣΜΑΤΑ και οι ΑΙΡΕΣΕΙΣ....
    Στα σχίσματα και τις αιρέσεις παρα την αλληλουχία των χειροτονιων έπαψε να υπάρχει η Θεία Χαρη και έτσι επαψε και η αποστολικη διαδοχη.
    Οι ιερεις ειναι Λαικοι και δεν έχουν εγκυρα μυστηρια.

    Εσεις οι νεοημερολογίτες ακομα και τις επιστολες του Φιλόθεου Ζερβάκου αλλοιωσατε...

    Πασχίζουν οι νεοημερολογίτες να αποδειξουν οτι βγάζουν δήθεν Αγίους...

    Βλασφημια και Θεια χάρη ΔΕΝ πανε μαζι φίλε...!!!

    Στο ξαναλέω όμως και βάλτο καλά στο μυαλό σου...
    Μέσα στο χαμο των σχισματων και των αιρεσεων εχουν απομεινει ορθοδοξοι και ειναι - δυστυχως για σενα - "κάποιοι" απο τους παλαιοημερολογίτες.
    Δεν ειναι ολοι οι παλαιοημερολογίτες σωστοι.
    (Και η εκκλησιαστικη ιστορια ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ το ποιοι ειναι οι σωστοι και το ποιοι καπιλευονται το όνομα "παλαιοημερολογίτης" καταχρηστικα για να σπιλώσουν τον αγώνα και την εκκλησία του Χριστου...!!)

    Οσες λασπες και να πετάξετε, όσες υβρεις και να φτυσετε, όσες πλάνες και κόλπα και να κάνετε ΔΕΝ μπορειτε να τα βάλετε με τον Θεο και την ΑΜΟΛΥΝΤΗ Εκκλησια Του.

    Όπως έδειξε και το θαύμα του τιμιου σταυρου το 1925 στην αθηνα αλλα και αργοτερα στην κρήτη ΞΑΝΑ, και με γνωμονα την συνοδεία του θαυματος απο ορθη πίστη, απο υπακοη και σεβασμο στις γραπτες και άγραφες παραδοσεις, ο Θεός έδειξε το ΠΟΥ είναι η Εκκλησία Του.

    Δεν ειμαι "δεκατριμεριτης" όπως θέλεις να με υποβαθμισεις παρουσιάζοντας με, ανόητε...!!!

    Ειμαι ορθοδοξος...απο αυτους που δεν τρωμε κουτόχορτο...., απο αυτους που δεν μπορεις να ξεγελάσεις...


    Την αποφυγη των κακοτοπιων και των παγιδων του διαβόλου ανόητε άνθρωπε δεν την οφείλουμε στον εαυτο μας ...η στα πτυχεία μας και στην εξυπνάδα μας...αλλα στο ελεος του Θεου που είναι πάντα κοντά στην ΑΜΟΛΥΝΤΗ και ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗ Εκκλησία του, οσο μικρο και να ειναι το ποιμνιο...!!! Όσο λίγοι και να απομείνουν οι ευσεβεις, τωρα στα δύσκολα χρόνια του αντιχρίστου που ζούμε.

    Έχει πορωθει πιθανως τόσο πολυ η ψυχη σου, που αδυνατεις να κατανοήσεις οτι οι "φτωχοι το πνεύματι" ειναι οι ΤΑΠΕΙΝΟΙ...

    Και ταπεινος ΔΕΝ ειναι αυτος που δεν μιλάει, ανθρωπε..., αλλα αυτος που βλέπει καθαρα την αλήθεια/πραγματικότητα...
    Και για να δεις καθαρα ανόητε..., πρεπει να διώξεις τους διαστρεβλωτικους σου φακους (τα πάθη σου) και να σε βοηθήσει ο Θεός να "δεις"...
    Και για να σε βοηθήσει ο Θεος, πρεπει να του το ΖΗΤΗΣΕΙΣ...

    Ευχομαι να σε ελεησει ο Θεος και να ξυπνησεις κάποτε...

    Δεν μπορεις να τα βάλεις ουτε με τον Θεο...ουτε με την Εκκλησία του Θεου....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου