Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ 

...ΑΓΚΑΘΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ



Φερνουμε για πρωτη φορα στο φως της δημοσιοτητος το παρακατω εγγραφο, για να φανη οτι η Εκκλησια της Ελλαδος ηταν παντοτε υπερ της αρσεως του λεγομενου "αφορισμου", του εκλεκτου Ομολογητού Θεολογου Νικολαου Σωτηροπουλου και ο υπαιτιος της μη αρσεως ειναι ο ιδιος ο σκληροτραχηλος και απεριτμητος θρασυτατος και αναιδεστατος υπαιτιος του, ο υπερηφανος και υπερφιαλος Βαρθολομαιος, ο δυναμει καθηρημένος τεως πατριαρχης, και Αρχοντοχωριατης του Βοσπορου.



Ο ομολογητης Θεολογος Νικολαος Σωτηροπουλος ειναι ο,τι πολυτιμοτερο διαθετει σημερα η Εκκλησια μας, για τον οποιο θα επρεπε να εγκαυχαται και να καμαρωνει.



Χαιρομεθα που ο αντιπροσωπος της Ιερας Συνοδου μητροπολιτης Παροναξιας κ. Αμβροσιος, τον χαρακτηριζει  "βετεράνο αγωνιστή Θεολόγο κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, ανιδιοτελή και κατηρτισμένο εργάτη του Ευαγγελίου, ως είναι ο κ. Σωτηρόπουλος".



Κι ομως και τοτε η υποθεσι ...σκαλωσε. 
Πού σκαλωσε; 
Που αλλου; 
Στον πρωταίτιο και υπαίτιο διαβοητο και ξεφωνημενο ρασοφορο του Φαναριου και το οζον απο Οικουμενιστικη δυσοσμια Φαναρι, για το οποίο ο έλεγχος του Σωτηροπούλου είναι τόσο ενοχλητικός, όσο είναι και για τον ...Διάβολο το λιβάνι.  


Και στο Φαναρι, ειναι μονιμα εγκαταστημενος, ενας Μεγαλος Διαβολος.

 




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ
843 00 ΝΑΞΟΣ

30-8-2000

Προς τον
κ. Αναστάσιον Ν. Παρπαϊρην
ε.τ. Αν. Γεν. Διευθυντήν
Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους
Πυθαγόρα 20
153 51 Κάντζα Αττικής

 


Αγαπητέ κ. Παρπαϊρη,

Σας ευχαριστούμε δια την προς ημάς αποστολήν των κοινοποιουμένων επιστολών Σας. Συμμεριζόμεθα τας ανησυχίας και τους προβληματισμούς Σας και Σας συγχαίρομεν δια το αγωνιστικόν Σας σθένος, αλλά και δια το γεγονός ότι υπερμαχείτε υπέρ των ιερών και των οσίων του Γένους και της Ορθοδοξίας.

 

Σχετικώς με το ζήτημα της αποκαταστάσεως του βετεράνου αγωνιστού Θεολόγου κ. Νικολάου Σωτηροπούλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της περιόδου 1999-2000 ανέθεσε εις τους Σεβασμιωτάτους Πειραιώς (σ.σ. Καλλίνικον) και τον γράφοντα να επικοινωνήσουν με τον κ. Σωτηρόπουλο, όπερ και εγένετο.

 

Κατόπιν τούτου, η Ιερά Σύνοδος έλαβε μέριμναν και ευνοϊκήν θέσιν υπέρ της άρσεως του αφορισμού και εισηγήθη αρμοδίως εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον τα δέοντα.

 

Ευελπιστούμε και ευχόμεθα συντόμως να λήξη αισίως το όλον θέμα, καθ´ ότι η Αγία Εκκλησία έχει ανάγκην της προσφοράς ανιδιοτελών και κατηρτισμένων εργατών του Ευαγγελίου, ως είναι ο κ. Σωτηρόπουλος, μάλιστα δε κατά τας ημέρας μας, όπου αι αιρέσεις κι οι λοιποί εχθροί της Πίστεώς μας ελίσσονται κι επεκτείνονται επικινδύνως.

 

Ταύτα προς ενημέρωσίν Σας, τα δε λοιπά τω Θεώ, προς ταχείαν την λύσιν της δοκιμασίας του αγωνιστού Θεολόγου.


 

Μετ´ ευχών και αγάπης Χριστού

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

15 σχόλια:

  1. http://aktines.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7535.html.
    Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε ΜΚΟ που τελεί υπό την αιγίδα του "πράσινου" πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να έλθουν όλα στο φως για τη ΜΚΟ. Να τους χαίρεται ο πάπας του Βοσπόρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οδυσσέα ο πλήρης θράσους Νούσης ξαναχτύπησε. Πάλι ξιφούλκησε ο ουτιδανός κατά του Ν.Σωτηρόπουλου στο βόθρο της Πάτρας. Θράσος χιλίων πιθήκων έχει. Ο νάνος Νούσης τα έβαλε πάλι με το γίγαντα Σωτηρόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιστολή του μακαριστού κυρού Αμβροσίου, Μητροπολίτου Παροναξίας, αποτελεί άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο για το ανυπόστατο του αφορισμού του θεολόγου - φιλολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου και είναι ηχηρό ράπισμα προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους λοιπούς συγκροτήσαντες την λεγομένη "Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο" (διάβαζε "Ελαχίστη και Ευτελή Σύνοδο") του Φαναρίου. Τέτοιες εμπαθείς Σύνοδοι καταγράφονται στις μελανές σελίδες της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και δεν αναγνωρίζονται από την υγιά συνείδηση της Εκκλησίας ως νόμιμες και κανονικές. Οι διαπράξαντες το έγκλημα της πνευματικής καταδίκης του μεγάλου θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου, αν διαθέτουν ίχνος ευσυνειδησίας και αίσθημα δικαιοσύνης, θα πρέπει να ντρέπονται για το έγκλημα σε βάρος ενός εκ των πλέον κατηρτισμένων και αξιόμαχων στελεχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, κατ' ουσίαν όμως σε βάρος της ιδίας της Εκκλησίας, και να σπεύσουν εις ειλικρινή μετάνοιαν. Θα πρέπει να ντρέπονται και όσοι ελαφρόμυαλοι ή συνειδησιακά πωρωμένοι μέσα από (ελάχιστα ευτυχώς) αμφιβόλου θρησκευτικής ποιότητος ιστολόγια θέτουν τους εαυτούς των πάνω από τη συνείδηση της Εκκλησίας και σπεύδουν να ρίξουν τον λίθο του αναθέματος εναντίον του παλαίμαχου θεολόγου. Διότι έτσι ανασταυρώνουν τον ίδιο τον Χριστό και θα ακούσουν εν ημέρα της Κρίσεως τον φοβερό λόγο του Κυρίου: "Αμήν λέγω υμίν, εφ´ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε" (Ματθ. κε' 40).

    δ.τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ν.Σωτηρόπουλος τόοοοοσο πολύ επηρεάστηκε απ τα γραφόμενα του Νούση που... τον έπιασε φαγούρα και πήρε fenistil! Σιγά μην κάτσει και απαντήσει και δώσει αξία στον κάθε Νούση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οδυσσέα, το γνωστό και δυσώδες διαδικτυακό club των οικουμενιστών ομοφυλοφίλων πάλι μαίνεται ως Ηρωδιάς κατά του αγνού και ανιδιοτελούς εργάτου του Ευαγγελίου Νίκου Σωτηροπούλου. Περαστικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλαιότερα έκανα μια πρόταση και ζήτησα από τον αδελφό Νικόλαο να δημοσιεύση την απόφαση αφορισμού του για να κλείσει τα απύλωτα στόματα των εχθρών του!Την ίδια πρόταση και παράκληση υποβάλλω και τώρα. Γιατί δεν έχει πουθενά εμφανισθεί η πράξη αφορισμού του ?Αν είναι παράλογο αυτό ασ μου απαντήσει κάποιος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστας Νούσης: πώς κατάντησε έτσι αυτό το παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή η ίδια η Εκκλησία, που προσυπέγραψε το 1993, δια του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ τον αφορισμό του κ. Ν.Σ. έρχεται τώρα και στα κρυφά μας λέγει, ότι έκανε ενέργειες για την άρση του αφορισμού; Και η δημόσια συγγνώμη για τον άδικο αφορισμό, που είναι; Γιατί όλα αυτά στα κρυφά; Και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που και αυτό προσυπέγραψε τι κάνει εδώ και 20 χρόνια; Κωφεύει ή και αυτό στα κρυφά ζητάει την άρση του αφορισμού; Γιατί όλες αυτές οι ενέργειες στο σκοτάδι;
    Από την άλλη σέρνεται μια υποψία, που διατυπώνει ο π. Χρυσόστομος από τις Καρυές, ότ ο κ. Ν.Σ. είχε "εκκλησιαστική κοινωνία με σχισματικούς" (που το είδε στον Τελεβάντο) και πιθανώς να εννοείται με Παλαιοημερολογίτες. Αληθεύει ή δεν αληθεύει, γιατί είναι στοιχείο άγνωστο παρ' ημίν και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευσθεί.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ηταν σχισματικοι αλλα ανηκαν στο πατριαρχειο των Ιεροσολυμων.
    Γι αυτο και ο ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΣ Βαρθολομαιος ΛΥΣΣΑΞΕ και εφθασε στο καταντημα να υπερβη ολες τις εξουσιες του και κανοντας καταχρησι εξουσιας να αφοριση δυο Ισραηλινους επισκοπυς.
    ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ.
    Τερατωδης υπαρξις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστα Νούση, Παναγιώτη Ανδριόπουλε και οι συνευδοκούντες,

    Δεν σας γνωρίζω. Δεν σας υπολογίζω. Για μεγίστη αδικία σας καταλογίζω. Είστε ΑΔΙΚΟΙ. Και άδικοι βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσουν! Με τίποτα. (Α’ Κορ. 6, 9 - η παραπομπή όχι για επίδειξη αγιογραφικών γνώσεων αλλά για ευκολία αναζήτησης και άμεσης υπενθύμισης). Διότι είστε τελείως αθεολόγητοι. Ρυχοί. Φτηνοί. Και ντροπιάζετε όχι μόνο τον μικροσκοπικό, μηδαμινό εαυτό σας αλλά και εξεφτελίζετε της Θεολογίας τον βαρυσήμαντο τίτλο.
    Ντροπή δική σας. Κατάντεια και ξεπεσμός δικός σας. Αδικία ολόδική σας. Καταδίκη και κολασμός κατάδικός σας. Δεν σας καταδικάζω εγώ, δεν έχω τέτοιο Θεϊκό δικαίωμα. Έχω όμως και κατέχω το Θεόσδοτο δικαίωμα να κρίνω «την δικαία κρίση».
    Είστε άδικοι και όλοι όσοι αυλοκόλακες συνευδοκούν μαζί σας στην έσχατη αυτή αδικία της παροδίας αφορισμού. Αναζητείστε τον καταδικαστικό όρο «και τοις συνευδοκούσι» στις Οικουμενικές Συνόδους και τους Διαιώνιους Αναθεματισμούς (που τόσο ανερυθρίαστα και αντορθόδοξα άρατε) θα σας διδάξει πολλά, αλλά αποθέστε πρώτα από πάνω σας το απεχθές προσωπείο της έπαρσης που διαβολόστραβα σας τυφλώνει.
    Κώστα είσαι ΑΔΙΚΟΣ. ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ! Μη μου «τσαμπουνάς αρλούμπες» τύπου «η κλήση σε απολογία είναι πάντη άχρηστη, ιδία όταν ο εγκαλούμενος είναι σκληρόκαρδος και εσκεμμένα αμεταμέλητος». Όπα! Εδώ γελάμε και γιουχαϊζουμε! (Υποσημ. Προσέθεσα τους τόνους διότι ή βαριέσαι ή τα αχρητέυεις όλα εκτός από τον σπουδαιότατο εαυτούλη σου. Βάλε και κάνα τόνο, μη τα ισοπεδώνουμε όλα!)
    Αυτές οι δημαγωγίστικες θεολογικούρες σου δεν έχουν προηγούμενο. Η συνήλικη μετά του αρχαίου όφεως υπερηφάνειά σου καρκίνωμα ψυχής λογίζεται. Και «μετριέται και ζυγίζεται και αποδεικνύεται ελλιπής» και στερείται κατ’ άμφω ταπεινού φρονήματος και εκκλησιολογίας.
    Άν είχες ίχνος αξιοπρέπειας θα έβλεπες πως ακόμη και ο μεγαλύτερος και χειρότερος Αιρετικός όλων των εποχών, ο Άρειος, ως «εγκαλούμενος ήταν όντως σκληρόκαρδος και εσκεμμένα αμεταμέλητος», ούτε την επίπληξη του Πνευματικού του δεν άκουγε, ούτε τις ιερές προτροπές της μητέρας του, παρ’ όλα αυτά ΚΛΗΘΗΚΕ σε απολογία!
    Δεν θα μας ξεμυτίζεις τώρα εσύ, τυφλοπόντικα των διαδυκτικών υπονόμων να βγάζεις δόντι σάπιο, απονευρωμένο και να’ χεις το νέυρο να θέλεις να αποδεικνύεσαι ανώτερος από όλους συλλήβδην τους 318 Θεοφόρους Πατέρες και με τα δαιμονόπληκτα μέτρα και οικουμενιστικά σταθμά σου να ακυρώνεις την δικαιοσύνη τους που πόρω απέχει από του Βαρθολομαίου.
    ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ. Μόλις προ λίγων ημερών στην Αυστραλία, συστηματικός παιδεραστής σατανάς και βιαστής-δολοφόνος υπέργηρων γριών γυναικών, πριν καταδικαστεί, κλήθηκε σε απολογία. Και οι Δικαστές που τον κάλεσαν φορούσαν δαχτυλίδι με το Διαβήτη και Κεφαλάιο “ G”. Και οι υιοί του σκότους και της μασονίας, φρονιμότεροι των σκοτισμένων Προκαθημένων της Ορθοδοξίας, γράφε της Αδικοπραξίας!
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κατά συρροήν εγκληματίας και φρικτότατος κακούργος (που μόνον εάν έχεις δικά σου παιδιά καταλαβαίνεις το βάθος της ανατριχίλας μέχρι κόκκαλο) τυγχάνει πιθανούς προοπτικής συντόμου απελευθερώσεως λόγω «καλής διαγωγής» ενώ ο «αφορισμένος» ανα τον κόσμο αναγνωρισμένος, εκ Θεού τετιμημένος Θεολόγος και λίαν ηγαπημένος από όλους τους Συγχρόνους Αγίους Γέροντες (αυτό κι΄αν είναι φίμωτρο μέγιστο στα στόματα των κατηγόρων) στερείται κάθε δικαίωμα συμμετοχής στα Μυστήρια της Εκκλησίας, (ούτε αυτής της πανανθρώπινης Κηδείας, δηλαδή «ψοφίμι») με το λίαν ευκόλως επισυναπτόμενο και συνομωσιακώς αποδιδόμενο φοβερότατο, ακρότατο και αυστηρότατο επιτίμιο της κολάσεως.
    Εύγε σας. Μπράβο σας γαλακτοτροφούμενα νήπια με πιπίλα στη Θεολογία να ποζάρετε σα Ντοκτοροπατέρες με κουτορνίθια περικεφαλαία στους διαφόρους ιστοτόπους, βοσκοτόπια της εγκεφαλικής σας βλάβης. Αριστεύετε στην έπαρση, στον εγωϊσμό, στην εωσφορική υπερηφάνεια. Τολμάτε και κατηγορείτε «αφ’ υψηλού φρονήματος» τον Μέγα Ομολογητή Νικόλαο Σωτηρόπουλο στον οποίο δίπλα αποδεικνύεστε νάνοι, μυρμύγκια και σκώληκες ψόφιοι που δεν χρησιμεύετε ούτε για δόλωμα ψαρέματος.
    Και πάτε «να ψαρέψετε» ώ ξεδιάντροποι «τον άπαιχτο εν ού παικτοίς», Νικόλαο Σωτηρόπουλο. Δεν θα σας κάνει όμως τη χάρι να ασχοληθεί μαζί σας. Σας τη κάνω όμως εγώ που είμαι συναμαρτωλός και πόρνος προ του γάμου. Αμαρτία από την οποία πολύ πιό εύκολα κανείς μετανοεί παρά από τον κακοήθη καρκίνο της δικής σας εμμετικής υπερηφάνειας και όζουσας πώρωσης.
    Είπα ο γαϊδαρος εγώ εσάς τους πετεινούς «κεφάλες» και «κουφάλες». Ανανήψτε. Ξυπνήστε από το μίζερο λίθαργο της ματαιοδοξίας που σας διέπει. Τα αλεπουδάκια δε φτάνουν τον Σωτηρόπουλο, ούτε για κρεμαστάρι. Πάρτε το χαμπάρι, πατήσατε πάτο και της αχαριστίας το πιάτο μη σερβίρετε του λοιπού.
    Η πονηριά της αλεπούς αλλού. Καλύτερα να γράφετε νεοεποχίτικα παραμύθια στα ιστολόγιά σας για καλικάντζαρους και κοκκινοσκουφίτσες παρά θεολογικίζουσες σαπουνόφουσκες χάριν φτηνού εντυπωσιασμού.
    Και κάτι τελευταίο, προειδοποιητικό, Κώστα. Τον Άγιο Γέροντα Αθανάσιο Μυτηλιναίο μη τολμήσεις και τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου. Θα έχουμε πράγματι άσχημα, εξεφτελιστικά ξεμπερδέματα παγκσομίως. Σωφρονίσου! Σιώπησε και αποτραβήξου.
    Και μία τελευταία έντονη, επίμονη παράκληση προς ΟΛΟΥΣ αρθρογράφους και σχολιαστές ιδίως, υπερασπιστές της αλήθειας και μη. Σταματείστε επιτέλους της απαράδεκτες, ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες Ανωνυμίες, τις «μπουχτίσαμε». Οι δειλές και απρόσωπες αντιπαραθέσεις σας, πάνε κυριολεκτικά στο βρόντο. Εάν δεν έχετε την ελευθερία της εν Χριστώ παρρησίας και το απαιτούμενο θάρρος της επώνυμης γνώμης, μη γράφετε καθόλου. Η αλήθεια θέλει πρόσωπο και υπόσταση, υπευθυνότητα και συνέπεια. Τί έχετε να φοβηθείτε και γιατί στο καλό κρύβεστε; Οι απωσιωπητικές μάσκες δεν μας πρέπουν.

    ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
    Νικόλαος Πανταζής
    Μελβούρνη, Αυστραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απάντηση για την εκκλησιαστική κοινωνία με σχισματικούς από τον κ. Ν.Σ. δεν μας ικανοποιεί.
    Οι ανήκοντες στο Πατιαρχείο Ιεροσολύμων ακολουθούν το Παλαιό ημερολόγιο, δεν είναι Παλαιοημερολογίτες και δεν είναι Σχισματικοί, καθότι έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες.
    Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως Σχισματικούς θεωρεί μόνον τους Παλαιοημερολογίτες και επομένως η εκτοξευθείσα κατηγορία αιωρείται μέχρις ότου διαψευσθεί, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θερμά συγχαρητήρια στον κ.Πανταζή που γνωρίζει πολλά και η μαρτυρία του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
    Καλό θα είναι να απαντήσουν κάποιοι στα ακόλουθα ερωτήματα:
    -Αληθεύει ότι μπράβοι του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κακαοποίησαν εντός ιερών ναών την αείμνηστη Παρασκευή Καρπαθάκη ούσα καρδιοπαθή και την έστειλαν στο Νοσοκομείο καθώς και τον Ηλία Πετίδη;
    -Αληθεύει ότι κινήθηκε δικαστικά δικαστικά ο Αυστραλίας εναντίον του αρχιμανδρίτη Ιεζεκιήλ Πετρίτση επειδή έκανε το μεγάλο έγκλημα να επιτρέψει στο Ν.Σωτηρόπουλο να αναγνώσει αναγνώσματα τη Μεγάλη Εβδομάδα στο ναό του BURWOOD;
    Τα παραπάνω κατήγγειλε ο κ.Νικόλαος Σωτηρόπουλος στο φύλλο του Οκτωβρίου του 1993 της εφημερίδας ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας δε χωλαίνει μόνο περί την πίστη, που είναι βέβαια και το σπουδαιότερο και σοβαρότερο, αλλά έχει αποβεί πραγματικός δυνάστης της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία αφού φέρεται σαν imperator. Υπάρχουν πολλές ατομικές αλλά και συλλογικές ενυπόγραφες κατηγορίες εναντίον του. Η Ομοσπονδία των εν Αυστραλία ελληνικών κοινοτήτων με επιστολές της στον τύπο έχει διαμαρτυρηθεί. Ο πρών πρόεδρος της Δημοκρατίας Σαρτζετάκης τον αποκάλεσε δημοσίως σε ομιλία του στη μακρυνή ήπειρο "διασπαστικό στποχείο". Και δυστυχώς εξακολουθεί να αλωνίζει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου