Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Nα πας απο κει που ηρθες ατσιπε Θεοκλητε Αθανασοπουλε. 
Εχουμε εδω στη Μακεδονια κληρικους καλους και εργατικους. 
 Ποιος εισαι εσυ, ρε; 
Α, να χαθεις, Παληoελλαδιτη παπαρδε.
Χαλκιδικιωτες, αποδοκιμαστε τον.
Αναξιος.

ενας ευσεβουλης που ξυπνησε.

 

7 σχόλια:


  1. Πώς «έχασαν» την μητρόπολη Ιερισσού οι αρχιμανδρίτες Ιγνάτιος και Χρυσόστομος


    Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/10/2012





    ierovima- Στην εκλογή μητροπολίτη για την χηρεύουσα μητρόπολη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, θα μπορούσε να είχε σημειωθεί έκπληξη. Όταν καταρτίστηκε το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη, ήρθε μεν πρώτος με 51 ψήφους ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος , αλλά ακολουθούσε με σχετικά μικρή και ανατρέψιμη διαφορά ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς, ο οποίος συγκέντρωσε 44 ψήφους και τρίτος με 41 ψήφους ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης.



    «Αν είχαν συμμαχήσει και είχαν συμφωνήσει οι πατέρες Ιγνάτιος και Χρυσόστομος, η Ιερισσός είχε μεγάλες πιθανότητες να κατέληγε σε έναν από τους δύο», εκτιμά ιεράρχης και συνεχίζει: «Δυστυχώς όμως επέλεξαν να «χωρίσουν» στα δύο τη μητρόπολη, με αποτέλεσμα οι ψήφοι να κατευθυνθούν στον αρχιμανδρίτη Θεόκλητο».
    Να λοιπόν"ευσεβούλη"διήθημα ελεεινό,γιατί έρχεται ο Αθανασόπουλος!Και ο μεν Μαϊδώνης άξιζε προαγωγής και ο Θεός ΔΕΝ θα τον αφήσει αλλωστε υπάρχουν αρκετές μητροπόλεις,που σύντομα θα κενωθούν,αλλά ο Ριγανάς ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα
    μείνει έτσι!!Γιατί και μόνο η μορφή και οι κινήσεις του δείχνουν ΤΙ είναι!Και κάτι ακόμη
    ο Μαϊδώνης είναι Λέσβιος και τον είχε κουβαλήσει εκεί ο μακαρίτης ο Αναγνώστου!Αν ήθελε λοιπόν,όταν αρρώστησε, θα έπρεπε να παραι-
    τηθεί και να τον ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ!!ΒΟΥΛΩΣΤΕ το λοιπον
    ΚΑΙ ΞΈΡΕΤΕ ότι ζήτε σε χώρο επισφαλή!Και τους παλιοελλαδίτες,που βρίζετε θα τους χρειαστείτε
    και θα τους γλύψετε ΣΥΕΣ!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aθλιε τι ειναι αυτα που γραφεις;
    Τι τροπος εκλογης αρχιερεων ειναι αυτο;
    Και τον δικαιολογεις;
    Ντροπη σου.
    Πως θα δουμε ετσι μια ασπρη μερα;
    Κατι τετοιοι σαν εσενα σιγονταρουν τους δεσποταδες και δεν διορθωνεται τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα το πιο απίστευτο είναι ότι ο αρ. Ριγανάς ήταν δεύτερος. Δεν ξέρω αυτόν που εκλέχτηκε αλλά τι θα γινόταν αν εκλεγόταν ο αρ. Ριγανάς?
    Κρίμα για τον πατέρα Χρυσόστομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Οδυσσέα. Μπορεί να έχεις δίκηο γιά τον τρόπο εκλογής Μητροπολιτών, αλλά ως προς το πρόσωπο του Θεόκλητου Αθανασόπουλου έχεις άδικο. Επειδή τον γνωρίζω από φοιτητή 18 ετών, σε πληροφορώ ότι πρόκειται γιά έναν λαμπρό κληρικό, άριστο θεολόγο και κήρυκα του Ευαγγελίου. Η αλήθεια είναι ότι του άξιζε μιά καλύτερη Μητρόπολη.Είναι ένας χαρούμενος και καλωσυνάτος άνθρωπος που έχει περάσει πολλά βάσανα με προβλήματα ασθενειών και θανάτων της οικογενείας του. Ας τον δεχθούν με αγάπη οι κάτοικοι της Μητροπόλεώς του, και συ σταμάτα αυτή την κατάσταση που δημιουργείς με το να θέλεις να ξεσηκώσεις τον κόσμο και να δημιουργήσεις προβλήματα. Η Εκκλησία δεν μπορεί να πορεύεται με μισαλλοδοξίες από ανθρώπους που θέλουν να επιβάλλουν τα δικά τους θέλω. Άλλωστε οι ίδιοι οι ντόπιοι συνυποψήφιοι χάλασαν το παιχνίδι. Εσένα τι σε κόφτει? Ο Ιερισσού Θεόκλητος δεν είναι απλώς ΑΞΙΟΣ αλλά ΠΑΝΑΞΙΟΣ.

    π. Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο άξιος και να είναι ο π.Θεόκλητος επ ουδενί έπρεπε να δεχθεί να είναι υποψήφιος σε μια μητρόπολη τη στιγμή που δύο συνυποψήφιοί σου έχουν υπηρετήσει για χρόνια στη συγκεκριμένη μητρόπολη και ο κόσμος είχε εκφρασθεί επανειλημμένα τπέρ τους, ειδικά για τον πατέρα Χρυσόστομο. Το θέμα είναι ότι η ιεραρχία δεν εκλέγει όσους επιθυμεί το ποίμνιο αλλά όσους προβάλλει ο τάδε και ο δείνα μητροπολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://anastasiosk.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8216.html
    Οι πιστοί αντιδρούν για την εκλογή των δύο νέων μητροπολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάντα έτσι δεν γινόταν με την εκλογή των μητροπολιτών? από πότε εξέλεγε το ποίμνιο μητροπολίτη και δεν το γνωρίζουμε?
    από ποιόν είστε βαλτοί? σίγουρα όχι από τον πατέρα χρυσόστομο.
    να είναι πανάξιος ο καινούργιος μας μητροπολίτης και με χαρά να τον υποδεχθούμε. Οσο για τους χολωμένους ο θεός άς ηρεμήσει την ψυχή τους, και να τους επαναφέρει στην τάξη. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!!!!!!!!!
    και μην τολμήσετε να ανεβάσετε.. παράσταση...στον ερχόμενο νέο μας μητροπολίτη-μαύρο φίδι που σας έφαγε!!!!!!!!!!!
    συμφωνώ με το -ierovima- για το ποιός άξιζε!!! και ποιός δεν ΑΞΙΖΕ και θα μείνει έτσι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου