Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ 

ΤΟΥ 1% ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.

Τριγυρνουν, απο φιεστα σε φιεστα.

Αυτη ειναι η αποστολη τους;


Αντι να ζουν ταπεινα και αθορυβα, οπως επιτασσει το Αγιο Ευαγγελιο,  χωρις καμμια, μα καμμια, συναισθησι της πραγματικοτητος, και των καιρων, αυτοι μαζευονται σε τσουρμα ολοκληρα, και γλεντούν και πανηγυριζουν, ακομα και την ονομαστικη γιορτη τους, οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, που αν ηταν λαϊκοι δεν θα τους ηξερε ουτε η μάννα τους, που θα επρεπε να θρηνουν, να οδυρονται και να ...αποκρυπτονται πού δεν επηρεάζουν παρα μονο το 1% των Ελληνων αχριστιανων.
Αναρωτιομαστε πιστευουν στο Θεο;
Τι λογον αποδώσουσι;

 

Ιδού μία νέα φιέστα, πρωτοστατούντος του Αρχιφιέστα, Ιερώνυμου Λιάπη:

Τα «κοινά χαρακτηριστικά του Αγίου Αθηναγόρου και του Μητροπολίτου Ιλιού Αθηναγόρου», η σημασία των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων και το «δώρο για τη γιορτή του Σεβασμιωτάτου»

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος την είδηση με τίτλο "Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα". Δικός μας είναι μόνο ο τίτλος της ανάρτησης αυτής και οι υπογραμμίσεις (με έντονο χρώμα) στο κείμενο. Κι αν θέλετε γελάτε... Ή μήπως όλα αυτά είναι άξια δακρύων(από τον Τρελλογιαννη).
 
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα
Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας ( ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ, μερους, της Μητροπόλεως Αττικης και Μεγαριδος και καταπατητης του πτώματος του ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ και ΝΟΜΙΜΟΥ Μητροπολιτου κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ).


Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως απο 18 αρχιερεις. Συλλειτουργούντες με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιλίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισσαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκρας κ. Γεώργιος (αυτοι οι Αραβες τι τριγυρνανε απο πανηγυρι σε πανηγυρι στην Ελλαδα; Δεν εχουν δουλεια στην Αφρικη; Οπως και ο λεγομενος πατριαρχης τους γελαδερος και αστειος Θοδωρακης που μοιραζει και αυτος Κορανια και καθε εβδομαδα ερχεται στην Αθηνα;) και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αβύδου κ. Κύριλλος.

Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος εμπνεόμενος από το έργο του Αγίου Αθηναγόρου «περί της Αναστάσεως των νεκρών» ομίλησε επικαίρως, ενώ αναφέρθηκε και στα κοινά χαρακτηριστικά του Αγίου Αθηναγόρου και του Μητροπολίτου Αθηναγόρου.  
Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων, τονίζοντας ότι αυτά δείχνουν την ενότητα της Εκκλησίας αλλά και δίνουν δύναμη στον εορτάζοντα Επίσκοπο, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος αλλά μπορεί να σηκώνει ευκολότερα το φορτίο του, στηριζόμενος στους αδελφούς του.

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ για τη γιορτή του Σεβασμιωτάτου ήρθε το απόγευμα της ίδιας μέρας όταν στο χώρο της κατασκήνωσης κατέφθασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερώνυμος για να του δώσει τις ευχές του 
 Παρ’ όλα αυτά η επίσκεψή του δεν τελείωσε εκεί καθώς παρακάθισε και στο δείπνο που ακολούθησε.

5 σχόλια:

  1. Εκείνος ο Ιερισσού και Αγίου Ορους πως και έλειπε; Αρρωστος είναι ή στο δίλλημα Αθηναγόρας ή Δωρόθεος (πανήγυρι της Αγίας Πελαγίας στην Τήνο) προτίμησαν το νησί όπως ο Λαρίσης...
    Ασκλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταζομαι το θεαμα 18 μιτροφορων δεσποταδων που οπως ειδα ενας ειχε τον γελοιο τιτλο επισκοπος θαυμακου δηλαδη δομοκου . Ας χειροτονησουν και καποιο επισκοπο μακρακωμης . Παντως με τα γελοια πραγματα οπως ονομαστικες γιορτες μητροπολιτων που μαζευοντε για νηστισημη μασα καμια εικοσαρια δυσκολα οργιζεται καποιος .Μαλλον γελαει και του ερχετε αυθορμητα . Ας προσεξουν αυτο οι δεσποταδες . Παλια οι πλειστοι εξ αυτων ηταν της αρμοδιοτητας θεατρικου εργου του Ψαθα τωρα ειναι του Τσιφορου και τους βλεπω να καταντανε στην αρμοδιοτητα των σχολιων του Γιωργου Γεωργιου . Του γνωστου τηλεσχολιαστη του ποδοσφαιρου . Υ .Γ . Ακου επισκοπος θαυμακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλά ακόμη και στις συνάξεις αυτές γίνονταια παρατράγουδα, όπως στα ονομαστήρια του Κηφισιάς Κύριλλου, όπου οι Δωδώνης και Νικαίας παραχώρησαν στους β. Επισκόπους Μαραθώνος και Σαλώνων να πουν το 2ο και 3ο "Κύριε, Κύριε επίβλεψον.....", οπότε έγινε της ..... Καισαριανής:

    Ο Καισαριανής άρπαξε από τα μούτρα τον Κηφισιάς, γιατί δεν τήρησε την τάξη και επενέβη ο Δωδώνης λέγοντάς του: "Και τι είσαι συ ρε δασκάλα-δάσκαλος της Λειτουργικής; άει παράτα μας", οπότε ο Καιασριανής πράγματι τα παράτησε, ξεντύθηκε και έφυγε! Οπότε ο Δωδώνης τον στόλισε καταλλήλως: "στο καλό μωρή γουρούνα, άντε ρε ζηλόφθονε"! (Ελεύθερη Πληροφόρηη, αρ. φ. 318).

    Και όλα αυτά μέσα στην Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου! Είναι λοιπόν Αρχιερείς αυτοί, εις τύπον και τόπον Χριστού και λειτουργοί του Υψίστου;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lipamai poly gia osa grafete kai gia ta sholia pou dimosieute. Oloi eseis eiste ehthroi toy Genous kai tis Orthodoxias,me arhigo ton paliogero, airetiko proin Mhtropolitin Nikodimon Gatzeroylin.Ton anthropon o opoios katirgise kathe kanona tis Ekklisias mas. Ean ito sostos Ierarhis kai ean eihe synidisin Ekklisiastikin tha dehotan tis apofaseis tis Ekklisias kai den tha ekiriten polemon kata tis kanonikis Ekklisias. Alla to telos eggizei kai tha doume me poion tropo tha paradosei tin gemati misos psihi tou.Einai dropi na ypostirizete enan anthropo o opoios apo tin imera tis eklogis tou monon provlimata dimiourgise stin talaiporei Ekklisia tis Ellados.Pauste na sholiazete tous kanonikous Arhiereis dioti o polys Gatziroylis vroma apo opou kai an ton piaseis.Polla borei na grapsei kaneis gia tin omada ton Houndikon psevdomitropoliton Theologou, Leonida,Diuonysioy... alla pros tom paron auta.Ean synehizete tha ehete kai alla ta opoia tha sas kanoun na travate ta malia sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπουμαστε που θα στο πουμε φιλε στα ισια οτι εισαι αρρωστος και στο μυαλο και στην ψυχη.
    Πανω απο τον Χριστο και την ηθικη Του Χριστου και το Αγιο Ευαγγελιο Του δεν ειναι οι αποφασεις των δεσποταδων που κατα την πλειοψηφια τους ειναι απιστοι και αθεοι.
    Ουτε οι ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ Συνοδοι των ημερων μας που πλεοναζουν οσες δεν τηρουν τα ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ.
    Η προσφυγη στο Συμβουλιο της Επικρατειας που ελεγχει τις πραξεις της Ιεραρχιας ειναι νομοθετημενες αποφασεις της Ιεραρχιας.
    Αυτο δεν το γνωριζεις ασχετε οποιος και αν εισαι;
    Και οταν βγαινουν οι αποφασεις που δικαιωνουν τον προσφευγοντα οφειλει η ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΙ να τις εφαρμοζει.
    Στην περιπτωσι Νικοδημπου τις εφηρμοσαν ή τις καταπατησαν;
    Και εσυ δεν ντρεπεσαι να τους υποστηριζεις;
    Ιδια ψυχη εχει με αυτους τους κακους και φθονερους αρχιερεις της αισχυνης.
    Παντως ο Νικοδημος δεν βρωμαει απο οπου και αν τον πιασης που λαμπει ο βιος του, αλλα αυτος που βρωμαει απο τα γραφομενα του απο οπου και αν τον πιασης, εισαι εσυ.
    Ου να μου χαθητε βρωμανθρωποι που θα μας κανετε να ξεχασουμε την ηθικη και το δικαιο ακομα και το κοσμικο που ταυτιζεται με το εκκλησιαστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου