Δευτέρα 7 Μαΐου 2012




                           ΚΑΡΤΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ

                                                

του χημικού-οικονομολόγου κ. Ιωάννη Καρδάση




  Ερωτηματολόγιο σχετικό με την πιθανολογούμενη ύπαρξη του 666κστο barcodeκ.





ΕΡΩΤΗΣΗ: Προμηθεύτηκα μια εκπτωτική κάρτα από ένα Πολυκατάστημα και με έκπλήξή μου είδα, ότι φέρει επάνω της γραμμωτό κωδικό, όπως και τα τρόφιμα, που ως γνωστόν φέρει τον αριθμό 666, όπως αναφέρει σχετικά και ο γ. Παϊσιος. Έτσι, δεν συμβαίνει ή κάνω λάθος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάνεις λάθος. Κατ’ αρχήν ο γ. Παϊσιος στο κείμενο, που έγραψε το 1987 με τίτλο «Σημεία των καιρών 666» πράγματι αναφέρει, «ότι «το θηρίο» στις Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφίξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ. Η κάρτα, η ταυτότητα, «η εισαγωγή του σφραγίσματος» τι φανερώνουν;». Μ’ άλλα λόγια ο γέροντας αναφέρει, ότι κάθε κάρτα και κάθε ταυτότητα, που θα έχει προφανώς τον γραμμωτό κωδικό (b-c) θα έχει τον αριθμό 666. Το θέμα είναι, το b-c έχει πραγματικά τον 666;

ΕΡ: Προφανώς και τον έχει, αφού το λέγει ο γ. Παϊσιος, Δηλαδή ψέματα λέγει;

ΑΠ: Δεν λέγει ψέματα ο γέροντας, αλλά το θέμα είναι αν γνωρίζει, αν τον έχει και πως το γνωρίζει; Δηλαδή, αν θέλουμε να μάθουμε πόσοι είναι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και εάν ο Πλούτωνας είναι πλανήτης ή όχι, θα ρωτήσουμε τον γ. Παϊσιο ή τον καθηγητή Αστροφυσικής Στράτο Θεοδοσίου; Προφανώς τον αστρονόμο. Αν θέλουμε να ρωτήσουμε για την 371η απόδειξη του Πυθαγορείου θεωρήματος, θα ρωτήσουμε τον γέροντα Παϊσιο ή έναν Μαθηματικό, όπως π.χ. τον καθηγητή Μαθηματικών Γεράσιμο Λεγάτο, που το απέδειξε; Φυσικά θα ρωτήσουμε τον καθηγητή των Μαθηματικών. Αν θέλουμε να ρωτήσουμε, για την μετά θάνατο ζωή, θα ρωτήσουμε τον γ. Παϊσιο ή τον καθηγητή της Ιατρική Δ. Κρεμαστινό; Προφανώς τον γ. Παϊσιο. Αν θέλουμε να γνωρίζουμε για τον γραμμωτό κωδικό, ποιόν θα ρωτήσουμε, τον γ. Παϊσιο, τον υπάλληλο του ταμείου στο Πολυκατάστημα ή τον κατασκευαστή των b-c, Μηχανολόγο Νίκο Σιδερή; Προφανώς, τον κατασκευαστή των b-c.

ΕΡ:  Ναι, αλλά πως το λέει κατηγορηματικά ότι υπάρχει, ο γ. Παϊσιος; Που το ξέρει, ποιος του το είπε;

ΑΠ: Οι γεροντάδες και οι εξομολόγοι έχουν ένα κύκλο μαθητών γύρω τους, που τους διδάσκουν, αλλά και από τους οποίους μαθαίνουν τι γίνεται στον έξω κόσμο. Πως γνώριζε ο γ. Παϊσιος τι γίνεται στην Αμερική, αν σφραγίζονται με ακτίνες laser, πόσοι σφραγίστηκαν, τι γίνεται στην Κίνα ή στην Αυστραλία; Προφανώς, δεν τα γνωρίζει εξ επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, αλλά τα πληροφορήθηκε από ένα πνευματικοπαίδι του, που τον εμπιστεύεται ο γέροντας και ο οποίος του έφερε τα σχετικά βιβλία από την Αμερική και τα εξήγησε στον γέροντα.

ΕΡ: Δηλαδή, αυτά που λέγει ο γέροντας, τα πληροφορήθηκε από άλλον; Επομένως, εάν λέγει κάτι εσφαλμένο, αυτό θα οφείλεται σε κακή πληροφόρηση και δεν θα έχει ευθύνη ο ίδιος;

ΑΠ: Προφανώς και δεν έχει ευθύνη ο γέροντας, μιας και έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης.

ΕΡ: Ωραία. Και που βρίσκεται η αλήθεια;

ΑΠ: Η αλήθεια βρίσκεται στις πληροφορίες, που δίνει ο κατασκευαστής του b-c και που δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει κανείς.

ΕΡ: Και ποια είναι αυτή η αλήθεια;

ΑΠ: Ο κατασκευαστής, παλαιότερα (ΕΛΚΕΣΗΠ) είχε δώσει κάποιες πληροφορίες, τις οποίες επανέλαβε αναλυτικά ο διάδοχός του (GS1 HELLAS) στις 5.2.11 σε εκτενές άρθρο του, το οποίον δημοσιεύθηκε και στο οποίον δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

ΕΡ: Με συγχωρείτε, αλλά δεν το έχω υπόψη και θα παρακαλούσα να μου απαντήσετε πολύ απλά σε δικά μου ερωτήματα. Εγώ προμηθεύτηκα αυτή την κάρτα, αφού έδωσα κάποια στοιχεία μου από την αστυνομική μου ταυτότητα και κατόπιν πληροφορήθηκα, ότι με τον τρόπο αυτό σφραγίστηκα, όπως λέει ένα σχετικό χωρίο της Αποκάλυψης, που όπως βλέπω είναι το 13. 16-18. Έτσι δεν είναι; Αυτό δε λέει το χωρίο;

ΑΠ: Όχι δεν λέει αυτό το ανωτέρω χωρίο. Με απλά λόγια, το χωρίο αυτό αναφέρει, ότι όταν έλθει ο Αντίχριστος θα τους παραπλανήσει όλους και θα τους υποχρεώσει να τον προσκυνήσουν. Επίσης θα υποχρεώσει τους πάντες να έχουν ένα σημάδι χαραγμένο στο δεξί τους χέρι και στο μέτωπο και μόνο αν έχουν αυτό το σημάδι θα μπορούν να προβαίνουν σε αγοραπωλησίες. Το χάραγμα αυτό θα είναι ή το όνομα του Αντίχριστου ή ο αριθμός, που θα αντιπροσωπεύει αυτό το όνομα. Και εδώ χρειάζεται μυαλό. Όποιος έχει νουν (εννοείται νουν Χριστού), ας μετατρέψει τον αριθμό αυτό σε γράμματα, για να βρει το όνομα. Ο δε αριθμός θα είναι ένας και συγκεκριμένος, ο χξς΄. Επομένως, αυτός που θα σφραγιστεί στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, θα σφραγιστεί με τον αριθμό χξς΄. Δεν λέγει πουθενά, ότι το σφράγισμα θα είναι σε κάρτα.

ΕΡ: Ναι, αλλά πολλοί λέγουν, ότι το σφράγισμα στην κάρτα είναι ο προάγγελος του σφραγίσματος στο σώμα. Έτσι, δεν είναι;

ΑΠ: Όχι, δεν είναι έτσι. Το χωρίο αυτό δεν αναφέρει για προ-σφράγισμα, μιλάει για σφράγισμα, όσων θα υπακούσουν στον Αντίχριστο. Βέβαια, αυτό δεν αφορά τους πιστούς Χριστιανούς, που ήδη έχουν σφραγισθεί στο μέτωπο, με τη σφραγίδα του Θεού (Απκ. 7.3). Όλες οι άλλες ερμηνείες, για προσφραγίσματα και προχαράγματα είναι αυθαίρετες και δεν στηρίζονται σε Πατερικά κείμενα, που είναι άλλωστε ελάχιστα, καθότι οι Πατέρες δεν ασχολήθηκαν με προφητείες, πριν αυτές να εκπληρωθούν.

ΕΡ: Ας επανέλθουμε όμως στην κάρτα αυτή την εκπτωτική και το b-c που φέρει επάνω της. Βλέπω κάποιες μαύρες γραμμές και κάποιες μακρύτερες στην αρχή, τη μέση και το τέλος και κάποιους αριθμούς κάτω από το b-c, συνολικά 13 αριθμούς και δεν καταλαβαίνω, που υπάρχει ο αριθμός 666. Δεν βλέπω πουθενά να γράφει 666. Ακούω μόνο, ότι υπάρχει ο 666 και τα τρία εξάρια, που αποτελούν τον 666 δεν φαίνονται γραμμένα, αλλά είναι οι προεξέχουσες γραμμές ή όχι; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω, τι συμβαίνει.

ΑΠ: Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η εκπτωτική κάρτα έχει κάποιες μαύρες γραμμές, που λέγονται μπάρες και αποκάτω υπάρχουν 13 αριθμοί. Αυτό το σύστημα b-c είναι το ευρωπαϊκό και λέγεται ΕΑΝ-13, που σημαίνει: European Article Numbering, δηλ. Ευρωπαϊκό Σύστημα Αρίθμησης με 13 αριθμούς, αυτούς που βλέπουμε γραμμένους από κάτω. Πάνω από τους αριθμούς βλέπουμε κάποιες μαύρες μπάρες και δεν καταλαβαίνουμε τι είναι αυτά. Σωστά;

ΕΡ: Δεν τα κατανοώ και γι’ αυτό θέλω να μάθω κάτι γι’ αυτά.

ΑΠ: Ωραία. Ας γράψουμε τους αριθμούς και τις μπάρες που προεξέχουν:: 9ΙΙ162005ΙΙ848405ΙΙ. Βλέπουμε, ότι πάνω από τον πρώτο αριθμό (τον 9) δεν υπάρχουν μπάρες. Πράγματι, αυτός ο αριθμός δεν συμβολίζεται με μπάρες. Όλοι οι άλλοι αριθμοί συμβολίζονται με μπάρες, εκτός του πρώτου.

ΕΡ: Βλέπω μαύρες γραμμές και αποκάτω βλέπω αριθμούς και δεν καταλαβαίνω, γιατί υπάρχουν μπάρες, γιατί υπάρχουν αριθμοί και τι σχέση έχουν μεταξύ τους και γιατί προεξέχουν οι μπάρες, που είπαμε.

ΑΠ: Ένα, ένα. Ο κωδικός αυτός μπορεί να δουλέψει με την ακτίνα φωτός από μηχάνημα laser (μηχανή εκπομπής ακτίνων φωτός), αλλά μπορεί να δουλέψει και με τους φυσικούς οφθαλμούς (σε περίπτωση ανάγκης). Για τις ακτίνες υπάρχουν οι μπάρες, για τους οφθαλμούς υπάρχουν οι αριθμοί.

ΕΡ: Ναι, αλλά εγώ βλέπω, ότι ο τρίτος αριθμός, ο 6, έχει από πάνω του δυο μαύρες μπάρες, που τις έχουν και οι μπάρες που προεξέχουν, άρα οι μπάρες αυτές είναι εξάρια.

ΑΠ: Δεν είναι έτσι. Τις μπάρες τις βλέπει το μηχάνημα, ενώ τους αριθμούς το μάτι του ανθρώπου. Ούτε το μηχάνημα μπορεί να δει τους αριθμούς, ούτε το μάτι να δει τις μπάρες.

ΕΡ: Πως δεν μπορεί να δει τις μπάρες; Εγώ βλέπω πολύ καθαρά τις μπάρες.

ΑΠ: Όχι, δεν είναι έτσι. Βλέπεις τις μαύρες μπάρες μόνο και όχι και τις λευκές, ενώ το μηχάνημα βλέπει και τις λευκές.

ΕΡ: Γιατί, υπάρχουν και λευκές μπάρες;

ΑΠ: Λοιπόν. Κάθε αριθμός, που βλέπει το μηχάνημα αποτελείται από μαύρες και λευκές μπάρες, συνολικά 7 μπάρες. Κάθε λοιπόν αριθμός αποτελείται από 7 μπάρες, λευκές και μαύρες. Έτσι ο αριθμός 6, αποτελείται από 5 λευκές μπάρες και δυο μαύρες με την εξής σειρά: λευκή, λευκή, λευκή, λευκή, μαύρη, λευκή, μαύρη.

ΕΡ: Μα τι μου λέτε; Και που τα βρήκατε αυτά; Από το μυαλό σας τα κατεβάσατε;

ΑΠ: Όχι, δεν τα κατεβάσαμε από το μυαλό μας. Τα βρήκαμε από την διεθνή βιβλιογραφία περί του Barcode, αλλά και από τα δεδομένα του κατασκευαστή του b-c και μπορεί ο οιοσδήποτε που ενδιαφέρεται να τα βρει και να τα μελετήσει. Έτσι, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, κάθε αριθμός, που συμβολίζεται με μπάρες, αποτελείται από 7 μπάρες, λευκές και μαύρες. Στις λευκές μπάρες, όταν πέσει η ακτίνα φωτός, ανακλάται, ενώ αν πέσει στη μαύρη, απορροφάται. Η ακτίνα λοιπόν, αν πέσει πάνω σε ένα σύνολο 7 μπαρών, σε άλλες θα ανακλαστεί και σε άλλες θα απορροφηθεί. Ανάλογα με το πόσες ανακλάσεις και απορροφήσεις έχουμε και με ποια σειρά γίνονται αυτές, το μηχάνημα βρίσκει τον αριθμό. Π.χ. στον αριθμό 6 έχουμε με τη σειρά: 4 ανακλάσεις, 1 απορρόφηση, 1 ανάκλαση, 1 απορρόφηση, άρα ο αριθμός είναι ο 6.

ΕΡ: Δηλαδή, ανάλογα με τις ανακλάσεις και απορροφήσεις βρίσκει το μηχάνημα ποιος είναι ο αριθμός; Στον αριθμό 8, στη συγκεκριμένη κάρτα, πόσες ανακλάσεις και απορροφήσεις έχουμε και με ποια σειρά;

ΑΠ: Στον αριθμό 8 έχουμε 7 μπάρες, 5 ανακλάσεις και 2 απορροφήσεις, όπως και στον αριθμό 6, αλλά με διαφορετική σειρά. Έτσι έχουμε: 1 απορρόφηση, 2 ανακλάσεις, 1 απορρόφηση, 3 ανακλάσεις. Η σειρά είναι διαφορετική από εκείνη του αριθμού 6 και επομένως είναι ο αριθμός 8. Επί πλέον οι ανακλάσεις και απορροφήσεις συμβολίζονται και με μαθηματικό τρόπο. Οι ανακλάσεις με τον αριθμό μηδέν (0)  και οι απορροφήσεις με τον αριθμό  ένα (1). Επομένως, οι αριθμοί αυτοί μπορούν να παρασταθούν και με μαθηματικό τρόπο: Ο αριθμός 6, ως 0000101 και ο αριθμός 8, ως 1001000. Αυτή την παράσταση χρησιμοποιεί το δυαδικό σύστημα αρίθμησης και όχι το δεκαδικό.

ΕΡ: Δεν καταλαβαίνω. Μου τα μπλέκετε. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα δυαδικό σύστημα. Εγώ γνωρίζω μόνο τους αριθμούς που χρησιμοποιούμε στην πράξη, 0, 1, 2 , 3,….. 10, 100, 1000 κ.λπ. Αυτά τα 0 και 1 δεν τα καταλαβαίνω.

ΑΠ: Είναι λογικό να μην τα καταλαβαίνεις. Πλην όμως χρησιμοποιείς το δυαδικό σύστημα και στο σπίτι σου, στους διακόπτες της ΔΕΗ, που γράφουν 0 και 1, αλλά και στον υπολογιστή, χωρίς να το ξέρεις. Λοιπόν, πρέπει να μάθεις, ότι οι μπάρες αυτές, στο b-c, δουλεύουν με το δυαδικό σύστημα αρίθμησης, ενώ για σένα, που δεν το γνωρίζεις, έχουν βάλει από κάτω τους αντίστοιχους αριθμούς στο δεκαδικό σύστημα. Επομένως οι μπάρες, που δουλεύουν με ακτίνες laser είναι στο δυαδικό σύστημα, ενώ οι αριθμοί από κάτω, που είναι για το μάτι σου, δουλεύουν στο δεκαδικό σύστημα.

ΕΡ: Και γιατί μας μπλέκουν με τα συστήματα αυτά και δεν έβαζαν από την αρχή μπάρες με το δεκαδικό σύστημα;
ΑΠ: Αν έβαζαν μπάρες να δουλεύουν με το δεκαδικό σύστημα, τότε δεν θα έφταναν 100 σελίδες με μπάρες, όπως το ίδιο θα συνέβαινε, αν χρησιμοποιείτο το δεκαδικό σύστημα στους υπολογιστές. Ο Υπολογιστής θα έπιανε την έκταση μιας πόλης! Θυμάσαι τους παλαιούς χειροκίνητους υπολογιστές με το δεκαδικό σύστημα, που έκανα προσθέσεις και αφαιρέσεις με το χερούλι; Έβαζες τα γρανάζια στους αριθμούς, γύριζες ανάλογα το χερούλι και έβρισκες το αποτέλεσμα. Και αυτή η μηχανή ήταν ένα τεράστιο θηρίο. Τώρα. Με μια μικρή οθόνη κινητού κάνεις τα πάντα, βάσει του δυαδικού συστήματος. Και μη νομίζεις, ότι το σφράγισμα που είπες, ότι υπάρχει στο χωρίο της Αποκάλυψης, είναι στο δεκαδικό σύστημα.

ΕΡ: Άλλο κι’ αυτό! Εγώ γνωρίζω, ότι το σφράγισμα είναι το 666. Τι μου λέτε τώρα; Ότι δεν είναι το 666; Θα τρελαθούμε;

ΑΠ: Όχι δεν θα τρελαθούμε,. Αλλά ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη δεν γράφει για κανένα 666. Γράφει για τον αριθμό χξς΄, που δεν είναι αριθμός στο δεκαδικό σύστημα, αλλά στο ελληνιστικό, ούτε καν στο αρχαιοελληνικό. Αυτό το σύστημα γνώριζαν τότε. Το δεκαδικό με την αραβική εξάπλωση, που ήρθε αργότερα, είναι αυτό που έχουμε σήμερα.

ΕΡ: Δηλαδή, επιμένετε, ότι η Αποκάλυψη γράφει χξς΄ και όχι 666;

ΑΠ: Μα πως μπορεί να γράφει κάτι, που δεν υπήρχε την εποχή που γράφτηκε; Εμείς θα τρελαθούμε τώρα. Ο χξς΄ είναι αριθμός στο ελληνιστικό σύστημα αρίθμησης. Βέβαια, αυτό μπορεί να μεταγραφεί στο δεκαδικό σύστημα, που χρησιμοποιούμε στην πράξη, ως 666, αλλά και στο δυαδικό σύστημα, που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές, ως 1010011010.

ΕΡ: Δηλ. και στους υπολογιστές υπάρχει ο 666;

ΑΠ: Ο αριθμός 666 υπάρχει παντού. Αν στον υπολογιστή βγάλεις έναν αριθμό, όπως ο 1010011010, αυτός θα είναι ο 666 στο δυαδικό σύστημα. Αν προκύψει ο 1232, αυτός θα είναι ο 666 στο οκταδικό σύστημα, αν προκύψει ο 29Α, αυτός θα είναι ο 666 στο δεκαεξαδικό σύστημα. Αλλά να μην σε ζαλίσω με τα συστήματα και ας επανέλθουμε στο b-c, του οποίου η ακτίνα διαβάζει αριθμούς στο δυαδικό σύστημα, δηλ. το σύστημα αυτό των αριθμών, που έχει μόνον δυο αριθμούς, το 0 και το 1, ενώ το δεκαδικό σύστημα έχει δέκα αριθμούς, το 0, 1, 2, 3,…..9.

ΕΡ: Ωραία. Άρα, η ακτίνα διαβάζει τις μπάρες, που είναι στο δυαδικό σύστημα και εγώ διαβάζω τους αριθμούς, που είναι στο δεκαδικό σύστημα. Ναι, αλλά αφού η ακτίνα διαβάζει τις μπάρες, που προεξέχουν ως 6, στο δυαδικό σύστημα, γιατί εγώ δεν μπορώ να τις διαβάσω με το μάτι στο δεκαδικό σύστημα; Μήπως δεν γράφει το 6, επειδή οι μπάρες αυτές προεξέχουν και δεν υπάρχει χώρος να γραφεί; Τι τέλος πάντων συμβαίνει και τι κρύβεται πίσω από αυτό;

ΑΠ: Τίποτε δεν κρύβεται: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον». Είπαμε, ότι ο b-c είναι ο ΕΑΝ-13, που σημαίνει, ότι έχει 13 αριθμούς και όχι 16. Οι μπάρες, που προεξέχουν δεν είναι αριθμοί και δεν είναι αριθμοί, γιατί δεν αποτελούναι από 7 μπάρες, αλλά από ολιγότερες. Οι μπάρες αυτές λέγονται φύλακες μπάρες (guard bars) και έχουν τεθεί για άλλο σκοπό. Οι αριστερά και δεξιά μπάρες αποτελούνται από 3 γραμμές και η μεσαία από 5 γραμμές. Έτσι, οι ακραίες μπάρες συμβολίζονται με το 101 και η μεσαία με το 01010 και δεν έχουν καμία σχέση με τις μπάρες του αριθμού 6, που είναι 0000101 και δεν υπάρχει ούτε καν ομοιότητα με αυτές.

ΕΡ: Ναι, αλλά δεν κινεί τις υποψίες, γιατί αυτές οι μπάρες προεξέχουν και ποιος είναι ο ρόλος τους;

ΑΠ: Οι μπάρες αυτές έχουν ένα και μοναδικό ρόλο. Να κάνουν την ακτίνα laser να «κατανοεί», πότε ξεκινάει η ανάγνωση του κωδικού, πότε βρίσκεται στο μέσον του κωδικού και πότε στο τέλος και οι μεσαίες μπάρες έχουν τεθεί, γιατί αυτός ο τύπος κωδικού μπορεί να διαβαστεί από τα αριστερά προς τα δεξιά, αλλά και από τα δεξιά προς τα αριστερά, δηλ. η ανάγνωση μπορεί να γίνει αμφίπλευρα. Αλλά και οι προεξοχές παίζουν το ρόλο τους. Το μηχάνημα ανάγνωσης και ειδικά το χειροκίνητο έχει την ιδιότητα να μην διαβάζει τον κωδικό, αν δεν υπάρχουν οι προεξοχές. Δηλ. το χέρι έχει την τάση να αρχίζει την ανάγνωση χαμηλότερα από ότι πρέπει, γι’ αυτό υπάρχουν οι προεξοχές.

ΕΡ: Πάντως εμένα δεν με πείθετε. Κάτι ύποπτο συμβαίνει. Δεν μπορεί ο αριθμός 6 να έχει μόνο δυο μαύρες μπάρες, όπως και οι μπάρες που προεξέχουν και να μην τρέχει τίποτε.

ΑΠ: Βλέπω, ότι δεν πείθεσαι και ότι οι μπάρες αυτές είναι ο αριθμός 6, που δεν γράφεται, αλλά υπονοείται. Αυτό βέβαια δεν συμφωνεί με τα δεδομένα που δίνει ο κατασκευαστής. Και ο κατασκευαστής θεωρεί ως αριθμούς μόνον εκείνους, που έχουν 7 λευκές και μαύρες μπάρες και όχι άλλα σύμβολα, που δεν έχουν 7 μπάρες. Δηλαδή, τι να κάνουμε; Να βγάλουμε σκάρτο τον κατασκευαστή και ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και ότι εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από αυτόν, πώς κατασκευάζεται και πως λειτουργεί ο γραμμωτός κωδικός, b-c;

ΕΡ: Εν τούτη περιπτώσει, γιατί γράφονται κάτω από τις μπάρες και οι αριθμοί. Τι σκοπός εξυπηρετείται;

ΑΠ: Η αναγραφή των αριθμών κάτω από τις μπάρες, πράγματι, εξυπηρετεί ένα σκοπό. Ορισμένες φορές, το μηχάνημα δεν μπορεί να διαβάσει τον κωδικό, είτε γιατί δεν είναι καθαρός, είτε γιατί είναι τσαλακωμένο το χαρτί, είτε γιατί δεν είναι επίπεδος, αλλά κυρτός, είτε για άλλους λόγους. Τότε, ο υπάλληλος στο Ταμείο, πληκτρολογεί τους αριθμούς, κάτω από τις μπάρες.

ΕΡ: Και έτσι πληκτρολογεί και τα εξάρια, που συμβολίζουν οι μπάρες.

ΑΠ: Βλέπω, ότι επιμένεις, παρ’ όλες τις διευκρινήσεις που δόθηκαν. Λοιπόν, όταν πληκτρολογεί τους αριθμούς δεν πληκτρολογεί κανένα εξάρι. Αλλά ας δούμε την απίθανη αυτή περίπτωση. Επαναλαμβάνουμε τον συγκεκριμένο κωδικό: 9ΙΙ162005ΙΙ848405ΙΙ. Αν υποθέσουμε –τελείως φανταστικά-, ότι στις μπάρες, που προεξέχουν υπάρχουν πράγματι εξάρια. Τότε, ο συγκεκριμένος αριθμός θα έπρεπε να γραφεί: 9616200568484056. Οπότε ο υπάλληλος θα πρέπει να  πληκτρολογήσει αυτόν τον αριθμό. Για ρώτησε, τον οποιοδήποτε υπάλληλο, αν πληκτρολογεί αυτά τα –υποτιθέμενα- εξάρια. Θα εκπλαγεί και θα σου απαντήσει αρνητικά, καθότι δεν γνωρίζει τέτοιο πράγμα. Εκτός αυτού, τι νόημα θα είχε η ύπαρξη τριών εξαριών σκόρπια σε ένα 16-ψήφιο αριθμό; Εδώ μιλάμε για τον αριθμό 666 σ’ ένα αριθμό, έστω στην αρχή του αριθμού, του κάθε αριθμού και όχι σε τρία εξάρια σκόρπια σε έναν αριθμό. Τι σόι λογική είναι αυτή;

ΕΡ: Εντάξει, ο υπάλληλος δεν το κάνει, αλλά το κάνει το μηχάνημα. Τι έχετε να πείτε;

ΑΠ: Επιμένεις λοιπόν, ότι το μηχάνημα βλέπει αυτές τις μπάρες, που προεξέχουν, ως εξάρια. Ξανατονίζουμε, ότι ο κατασκευαστής του κωδικού έχει βάλει τις μπάρες αυτές που προεξέχουν, για να βλέπει το μηχάνημα πότε ξεκινάει την ανάγνωση, πότε βρίσκεται στη μέση και πότε τελειώνει. Γι’ αυτό το σκοπό έχουν κατασκευαστεί και τα μηχανήματα ανάγνωσης. Δηλαδή, εσύ θέλεις να καταργήσεις και την επιστήμη των κωδικών και τα μαθηματικά και τα πάντα και να τα θεωρήσεις όλα αυτά, ως ψέματα. Αν είναι έτσι, υπόδειξέ μας, που λέγονται τα αντίθετα, απ’ ότι αναπτύχθηκαν εδώ.

ΕΡ: Προσωπικά δεν γνωρίζω, αλλά καταθέτω, ό,τι ακούω και ό,τι διαβάζω σε διάφορα έντυπα. Δηλ. αυτά τα έντυπα γράφουν ψέματα και εσείς μόνο λέτε την αλήθεια;

ΑΠ: Εγώ δεν αναφέρω, ό,τι μούρχεται στο μυαλό ή ό,τι θα ήθελα ή ό, τι θα με εξυπηρετούσε, αλλά μεταφέρω τη θεωρία και την τεχνογνωσία πάνω στο b-c, όπως βρίσκονται στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και τα οποία έχουν κατακυρωθεί σε διεθνή συνέδρια. Όποιος, πιθανώς, έχει αντίρρηση, ότι δεν είναι έτσι, αλλά είναι κάπως αλλιώς, ας καταθέσει τις απόψεις του στη διεθνή κοινότητα, για να τύχει και της διεθνούς αναγνώρισης. Απ’ ότι γνωρίζουμε, τέτοιο πράγμα δεν έχει γίνει και ό,τι γράφεται είναι αποκυήματα φαντασίας.

ΕΡ: Α! όλα και όλα. Εσείς καταφέρεστε κατά των αντιτιθεμένων απόψεων με βαρείς χαρακτηρισμούς. Άκου, αποκυήματα φαντασίας!

ΑΠ: Έχεις δίκιο, γιατί ίσως δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα. Είναι αλήθεια, ότι πριν από καιρό εμφανίστηκαν δυο «μελέτες», που «αποδείκνυαν», ότι οι μπάρες αυτές, που προεξέχουν είναι τρία εξάρια. Οι «μελέτες» αυτές (και ειδικά η αποκαλούμενη «Γρηγοριανή» της Ι.Μ. Γρηγορίου, αγίου Όρους) τέθηκαν υπόψη του κατασκευαστή, ο οποίος στις 5.2.11 ανακοίνωσε τις θέσεις του, που πηγάζουν από την διεθνή βιβλιογραφία και την ειδική τεχνογνωσία του b-c και τις οποίες «μελέτες» ο κατασκευαστής χαρακτήρισε με πολύ βαρύτερους χαρακτηρισμούς, από ότι εγώ και συγκεκριμένα:

Ο κατασκευαστής του γραμμωτού κωδικού GS1 ΕΛΛΑΣ στην κριτική ανάλυση, ειδικά της Γρηγοριανής μελέτης αποφαίνεται, ότι η μελέτη αυτή:

1/ Στηρίζεται σε αυθαίρετες παρατηρήσεις
2/ Είναι εφεύρημα των συντακτών
3/ Χρησιμοποιεί ατυχή παραδείγματα
4/ Χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία
5/ Χρησιμοποιεί λανθασμένες απεικονίσεις
6/ Η Συμβολογία της βρίσκεται στη φαντασία των συντακτών
7/ Χρησιμοποιεί απαράδεκτη ορολογία
8/ Χρησιμοποιεί λανθασμένες μεταφράσεις
9/ Χρησιμοποιεί ένα νέο, άγνωστο όμως, τρόπο αποκωδικοποίησης
10/ Η αποκωδικοποίηση έχει υποστεί κακοποίηση
11/ Χρησιμοποιεί γελοίους ισχυρισμούς
12/ Χρησιμοποιεί μαγικές εικόνες ενός φανταστικού b-c, που δουλεύει επειδή το θέλουν οι συντάκτες της
13/ Είναι υπόδειγμα σκουπιδοεπιστήμης

Το τελικό συμπέρασμα του κατασκευαστή του b-c είναι, ότι η λεγόμενη «Γρηγοριανή» μελέτη είναι για τα σκουπίδια!!!

ΕΡ: Ειλικρινά δεν τα γνώριζα όλα αυτά, αλλά δεν νομίζω να γνωρίζουν και οι συντάκτες των μελετών αυτών τις θέσεις αυτές του κατασκευαστή.

ΑΠ: Όχι, απεναντίας. Τα αποτελέσματα της κριτικής του κατασκευαστή τέθηκαν υπόψη των συντακτών των «μελετών» αυτών έκτοτε, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, παρ’ όλον ότι πέρασε διάστημα άνω του έτους (15 μήνες ακριβώς).

ΕΡ: Άραγε, τα αποτελέσματα αυτά έχουν τεθεί υπόψη των συντακτών των άρθρων, που μιλούν για το 666 στο b-c;

ΑΠ: Η κριτική του κατασκευαστή έχει δημοσιευθεί και θα πρέπει να τα έχουν υπόψη τους οι αρθρογράφοι. Αν τα γνωρίζουν και κάνουν, ότι δεν τα γνωρίζουν, τότε κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό, υποκρύπτεται.

ΕΡ: Είναι αλήθεια, ότι είχα πολλούς ενδοιασμούς και είχα πιστέψει σ’ όλα αυτά που γράφονται και αναφέρονται και στον γ. Παϊσιο. Αλλά μετά από όλα αυτά δεν μπορώ, παρά να παραδεχτώ, ότι ο κατασκευαστής είναι ο εγκυρότερος και ο πλέον υπεύθυνος όλων, να ομιλεί για τον b-c. Όποιος άλλος έχει αντίρρηση οφείλει να απευθυνθεί σ’ αυτόν, για περισσότερες πληροφορίες. Ή δεν είναι έτσι;

ΑΠ: Ακριβώς, έτσι είναι. Όταν κάποιος χαρακτηρίζει, μια μελέτη μου, ότι είναι για τα σκουπίδια, τότε θα επαναστατούσα και θα ζήταγα το λόγο, αν βέβαια είχα συναίσθηση, ότι η μελέτη μου είναι ορθή. Όταν όμως σιωπώ, αυτό σημαίνει, ότι δεν έχω αντίλογο και εμμέσως πλην σαφώς θεωρώ, ότι η μελέτη μου, τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, είναι εσφαλμένη.


12 σχόλια:

  1. Τι έγινε,Οδυσσεύ,για τις εκλογές "μούγκα στη
    στρούγκα;"!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    1.ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ barcode ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ; - ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Π.Χ. ΧΙΤΑΤΣΙ, ΣΑΝΥΟ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ barcode ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Ε. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΝΤΕΣ ΔΕΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ Ο Π.Ο.Ε. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ barcode ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΘΥΤΕΡΟΙ ΣΚΟΠΟΙ;
    2. ΤΟ barcode ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 60` ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70`. ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΜΕΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ~ΑΡΧΑΙΑ~ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΙ ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε" (L. Pirantello).

      ΙΚ

      Διαγραφή
  3. Ερώτηση:
    ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΜΕΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ~ΑΡΧΑΙΑ~ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΙ ΛΕΤΕ;

    Απάντηση:
    Στην πράξη ο γραμμωτός κώδικας είναι απλή τεχνολογία και αδάπανη, δεν απαιτεί έξοδα για κάθε προϊόν πλην της εκτύπωσης μιας ετικέττας με τον κώδικα, και την χρήση ενός φθηνού σκάνερ που αγοράζεται μια φορά. Στη ζωή μας χρησιμοποιούμε όλοι μας και άλλες τεχνολογίες, με μαγνητικές ταινίες και με τσιπάκια, κάποτε ανιχνευόμενα εκ του μακρόθεν, π.χ. σε κάρτες ΑΤΜ τραπεζών, πιστωτικές, στα ξενοδοχεία για τις πόρτες, στο σύστημα του αυτοκινήτου, όπου σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα έχουν στο κλειδί τσιπάκι που ταιριάζει μόνο με το immobilizer επί του αυτοκινήτου, στις πιστωτικές κάρτες, σαν μέλη κλάμπ, μέλη καταναλωτών, κάρτες εισόδου εξόδου στις εργασίες, κ.ά.

    ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ...30 ΧΡΟΝΙΑ:

    Το νερό της πηγής που το πίνουμε χιλιάδες χρόνια, ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ και σωληνώσεις, και βάνες επί χιλιάδες χρόνια, ενώ υπάρχουν αναψυκτικά, οινοπνευματοειδή που είναι πιο εύγευστα και αντλίες που είναι πιο εύχρηστες. Χρησιμοποιείται η ίδια αρχαία τεχνολογία πάνω από 60 χρόνια, Ύποπτο;;; Τις βάρκες και τα πλοία τα κατασκευάζουμε με τις ίδιες αρχές και το ίδιο σχήμα ατράκτου, κινούνται δε με προπέλλα επί τόσα χρόνια, έχουν δε ύφαλο πηδάλιο που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια, όσο δε για τις βάρκες με κουπιά και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη... τι να πούμε για τις άγκυρες που είναι πανομοιότυπες με των αρχαίων; Ύποπτο; Τα αυτοκίνητα κυλούν σε 4 ρόδες, με ελαστικά επίσωτρα και σωτρα (ζάντες) εδώ και πολλά χρόνια, τα τραίνα κυλούν με μεταλλικούς τροχούς σε ράγες από τα παμπάλαια χρόνια, ενώ υπάρχουν και τα μαγνητικά, και σε στρώμα αέρα, Η ΙΔΙΑ ~ΑΡΧΑΙΑ~ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΙ ΛΕΤΕ; Το ποδήλατο; Άλλαξε; Ο ηλεκτρισμός; Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως; Οι μηχανές εσωτερικής καύσεως; Οι τριοδικές λυχνίες "φάρος", που χρησιμοποιούνται σε πομπούς ισχύος, τα τρανζίστορ, που ενσωματώθηκαν στα ολοκληρωμένα κυκλώματα, οι πυκνωτές, απλοί και ηλεκτρολυτικοί, το ... τιμόνι αυτοκινήτων, οι προβολείς αυτοκινήτου, τα φρένα, με τις σιαγόνες και ταμπούρα αυτοκινήτων, οι μεντεσέδες στα παράθυρα, τα αεροπλάνα με 2 φτερά, ουρά, έλικες ή προωθητικές μηχανές jet ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΜΕΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ~ΑΡΧΑΙΑ~ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ;

    Άλλο το να μη θέλει κανείς το "φακέλλωμα" με τις κάρτες, αν έχει παράνομες περιουσίες και έκνομες δραστηριότητες και φοβάται, αλλά όχι και να ανακαλύπτουμε δαίμονες εκεί που δεν υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. ΙΚ, λέτε:

    "Βέβαια, αυτό δεν αφορά τους πιστούς Χριστιανούς, που ήδη έχουν σφραγισθεί στο μέτωπο, με τη σφραγίδα του Θεού (Απκ. 7.3)"

    Αυτό, το ότι "δέν αφορά τους πιστούς Χριστιανούς", απο ποιόν γράφτηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σφραγίδα του Θεού επί του μετώπου είναι η σφραγίδα του αγίου Πνεύματος, είναι το βάπτισμα του αγίου Πνεύματος, είναι το μυστήριο του Χρίσματος.

      Οι εν ενεργεία Χριστιανοί και όχι οι εν δυνάμει δεν μπορεί να παραπλανηθούν από τον Αντίχριστο και δεν μπορούν να λάβουν και τη σφραγίδα του Αντίχριστου, δεν μπορεί να φέρουν και τις δυο σφραγίδες, κάποια θα πετάξουν.

      Ασφαλώς οι "βαπισμένοι εν ύδατι και Πνεύματι" είναι αδύνατον να πετάξουν τη σφραγίδα του Θεού και είναι αδύνατο να παραπλανηθούν.

      ΙΚ

      Διαγραφή
    2. Μα το λέει ξακάθαρα η Κ.Δ. και ιδίως η Αποκάλυψη περί σφραγίδων, σε αλληλοερμηνευόμενα χωρία.

      π.χ. στο προαναφερθέν χωρίο, Αποκ.7,3 ο άγγελος κρατάει τη "Σφραγίδα του Θεού του ζωντανού" και λέει "μη βλάψετε την γή, τη θάλασσα ... έως ότου σφραγίσουμε τους δούλους του Θεού μας στα μέτωπά τους"! Οι πιστοί συνεπώς έχουν τη σφραγίδα του Θεού στα μέτωπά τους.

      Στη συνέχεια σαλπίζει ο 5ος άγγελος, κ.λπ., από το πηγάδι βγαίνει καπνος και από τον καπνό "ακρίδες στη γη και τους δόθηκε η εξουσία σαν την εξουσία που έχουν οι σκορπιοί της γης. τους είπαν να μη βλάψουν το χορτάρι της γης ούτε κανένα χλωρό, ούτε κανένα δέντρο, παρά μόνο τους ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ στα μέτωπά τους" (Αποκ. 9,5). Άρα δεν αφορά τους πιστούς Χριστιανούς. Τα ίδια, με άλλο τρόπο, λέγονται περί χαραγμάτων και σφραγίδων σε πολλά χωρία της Κ.Δ. π.χ. στο επίμαχο Αποκ. 20,4 που το ερμηνεύουν αρκετοί "κατά την φαντασίαν των" και ενώ καθαρά αναφέρεται ότι είναι στο δεξί χέρι και μέτωπο, την ανακαλύπτουν σε αντικείμενα, συσκευασίες τροφίμων, κάρτες και τσιπάκια... Και όμως λέει καθαρά η Αποκέλυψη ότι αφορά εκείνους που προσκύνησαν το θηρίο.


      Αναγνώστης

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς αγαπητέ κ. ΙΚ δεν είναι έτσι τά πράγματα, διότι θά πλανηθούν καί οι εκλεκτοί (Ματθ. 24,24) και (Μαρκ. 13,22).
    Ο π. Παΐσιος είπε τά εξής:

    “Ερχονται δύσκολα χρόνια• θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες. Θα έχουν μεγάλο διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα σημεία των καιρών, οτι προχωρεί το σφράγισμα. Είναι σαν να μη συμβαίνη τίποτε. Γι' αυτό λέει η Γραφή ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί. Όσοι δεν θα έχουν καλή διάθεση, δεν θα φωτισθούν και θα πλανηθούν στα χρόνια της αποστασίας. Γιατί, όποιος δεν εχει την θεία Χάρη, δεν έχει πνευματική διαύγεια, όπως και ο διάβολος.”

    http://www.pistos.gr/polemioi/antixristos/geronta-peste-mas-kati-gia-ton-antixristo-gerontos-paisiou-ta-simea-tn-kairn

    Αυτό σημαίνει ότι «βαπτίσμένοι εν ύδατι και Πνεύματι» πού δεν θα έχουν καλή διάθεση, δεν θα φωτισθούν και θα πλανηθούν. Στερώντας την θεία Χάρη θα πετάξουν την σφραγίδα του Θεού και θα λάβουν την σφραγίδα του Αντιχρίστου.
    Δεν απαντήσατε όμως, ποιά είναι η πηγή σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χριστός ΔΕΝ λέει φίλε 8 Μαΐου 2012 5:52 μ.μ. ότι "θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί". Ουδέν ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ επαναλαμβανόμενο άκριτα επί χρόνια και χρόνια.

      Ας διαβάσουμε όλο το κεφάλαιο, (Ματθ. 24,24)(Μαρκ. 13,22).
      Η Ελληνική γλώσσα είναι γλαφυρή: Ο ίδιος ο Χριστός ευθέως και στα δύο χωρία λέει ότι θα επιχειρηθεί να πλανηθούν, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ακόμα και οι εκλεκτοί! "ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ" λέει ο Χριστός μας! Δηλαδή οι ψευδοπροφήτες θα προσπαθήσουν να πλανήσουν αν είναι δυνατόν, και τους εκλεκτούς! Αλλά Δεν λέει ότι θα το πετύχουν, απεναντίας ΔΕΝ θα το πετύχουν για τους εκλεκτούς. Πώς εμείς το μεταφράζουμε ότι "θά πλανηθούν καί οι εκλεκτοί"; Και από τη συνάφεια του κειμένου και από άλλα χωρία της Κ.Δ. ξέρουμε ότι υπάρχουν πιστοί που ΔΕΝ θα πλανηθούν.

      θα πλανηθούν κάποιοι; ναι, σαφώς, το λέει ο Κύριος αλλά δεν το αναφέρει για τους εκλεκτούς παρά μόνο για "πολλούς" άλλους ανερμάτιστους, που και στην εποχή μας τους βλέπουμε να ακολουθούν ψευδοπροφήτες. Στο Ματθ.κδ, 5 και 11 αναφέρει ο Χριστός μας ότι κάποιοι που θα έρθουν στο όνομά Του, και οι ψευδοπροφήται θα πλανήσουν "πολλούς" (αλλά όχι όλους και όχι τους εκλεκτούς). Στο Ματθ.κδ,13 λέει καθαρά ο Χριστός μας: ""Ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται" άρα ΔΕΝ θα πλανηθούν οι εκλεκτοί

      Και στο Μαρκ.ιγ.22 πολύ καθαρά πριν και μετά ο Κύριος προϋποθέτει ότι ΔΕΝ θα πλανηθούν οι εκλεκτοί, στους οποίους απευθύνεται, διότι λέει: εάν... μη πιστεύητε! (τους ψευδὀχριστους και ψευδοπροφήτες). Για να το πει ο Κύριος ξέρει ότι οι εκλεκτοί ΔΕΝ θα πλανηθούν! Και αφού λέει ότι θα επιχειρηθεί να αποπλανηθούν τους λέει "υμείς δε βλέπετε! προείρηκα υμίν άπαντα" Εσείς δε βλέπετε, σας τα είπα από πριν όλα! Και δεν θα πλανηθούν οι εκλεκτοί και έτσι στο Μαρκ.ιγ.27 ο Κύριος θα στείλει αγγέλους και "θα επισυνάξει τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ" που φυσικά ΔΕΝ πλανήθηκαν!

      Στην Αποκ.ιθ.20 αναφέρονται ποιοι πλανήθηκαν, και προσκύνησαν το θηρίο και τον ψευδοπροφήτη.

      Στο Αποκ. κ,4 αναφέρεται ποιοι ΔΕΝ επλανήθησαν "και δεν προσκύνησαν το θηρίο ούτε την εικόνα αυτού, ούτε έλαβον το χάραγμα αυτού στο μέτωπο και στο χέρι τους". Είναι οι εκλεκτοί.

      Διαγραφή
  6. "εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς" (Ματθ. 24. 24). Δηλ.

    "Γιατί θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να παραπλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμη και όσους διάλεξε ο Θεός".

    Σ' αυτό το χωρίο ο γ. Παϊσιος σφάλλει. Λέγει: "Γι' αυτό λέει η Γραφή, ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί". Δεν λέει αυτό όμως η Γραφή.

    Η Γραφή λέγει, ότι ο Αντίχριστος με τους προπομπούς του θα κάνει τέτοια θαύματα, που θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ να πλανήσει ακόμη και τους εκλεκτούς του Θεού, δηλ. τους αγίους, γιατί οι άγιοι είναι οι εκλεκτεοί του Θεού. Θα προσπαθήσει, αλλά είναι προφανές, ότι δεν θα τα καταφέρει να τους πλανήσει, παρ' όλον που θα προσπαθήσει, γιατί οι άγιοι δεν πλανώνται, σφάλματα μπορεί να κάνουν, αλλά δεν πλανώνται, γιατί έχουν νουν Θεού. Αλλοίμονο, αν πλανώντο οι άγιοι, τότε τι σόι άγιοι θα ήταν;

    Ο γ. Παϊσιος λέγει κατηγορηματικά, ότι "θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί", δηλ. θα πλανηθούν και οι άγιοι, όλοι οι άγιοι. Δεν αφήνει περιθώρια, για μερικούς εκλεκτούς, που μπορεί να πλανηθούν, αλλά τους βάζει όλους και αυτό είναι λάθος του γέροντα, γιατί η Γραφή δεν λέγει αυτό, ίσα-ίσα το νόημα είναι, ότι οι εκλεκτοί (οι άγιοι) δεν θα πλανηθούν.

    Ακριβώς, ο Ματθαίος λέει, ότι οι εκλεκτοί (οι άγιοι) δεν θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί είναι οι βαπτισμένοι "εν ύδατι και πνεύματι" (Ιω. 3. 5), οι οποίοι θα κληρονομήσουν την Βασιλεία των Ουρανών. Και αυτοί είναι οι εν ενεργεία πιστοί, που δεν είναι άλλοι από τους αγίους. Αυτή λοιπόν είναι η πηγή περί των πιστών Χριστιανών.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πλήρως κατανοητό, κ. ΙΚ, το πώς ερμηνεύετε εσείς τα χωρία της Κ.Δ. Το θέμα της ερμηνείας όμως είναι το πώς ερμηνεύουν οι Άγιοι Πατέρες, όπως επιβάλλει ο 19ος Κανών της Πενθέκτης Οικουμ. Συνόδου:

    «Ὅτι δεῖ τοὺς τῶν ἐκκλησιῶν προεστῶτας, ἐν πάσῃ μὲν ἡμέρᾳ, ἐξαιρέτως δὲ ἐν ταῖς Κυριακαῖς, πάντα τὸν κλῆρον καὶ τὸν λαὸν ἐκδιδάσκειν τοὺς τῆς εὐσεβείας λόγους, ἐκ τῆς θείας γραφῆς ἀναλεγομένους τὰ τῆς ἀληθείας νοήματά τε, καὶ κρίματα, καὶ ΜΗ ΠΑΡΕΚΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΤΕΘΕΝΤΑΣ ΟΡΟΥΣ, Η ΤΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΝΑΚΙΝΗΘΕΙΗ ΛΟΓΟΣ, ΜΗ ΑΛΛΩΣ ΤΟΥΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΩΣΑΝ, Η ΩΣ ΑΝ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΘΕΝΤΟ· ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙΤΩΣΑΝ, Η ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΤΤΟΝΤΕΣ· ἵνα μή, ἔστιν ὅτε, πρὸς τοῦτο ἀπόρως ἔχοντες, ἀποπίπτοιεν τοῦ προσήκοντος. Διὰ γὰρ τῆς τῶν προειρημένων Πατέρων διδασκαλίας, οἱ λαοὶ ἐν γνώσει γινόμενοι τῶν τε σπουδαίων καὶ αἱρετῶν, καὶ τῶν ἀσυμφόρων καὶ ἀποβλήτων, τὸν βίον μεταρρυθμίζουσι πρὸς τὸ βέλτιον, καὶ τῷ τῆς ἀγνοίας οὐχ ἁλίσκονται πάθει, ἀλλὰ προσέχοντες τῇ διδασκαλίᾳ, ἑαυτοὺς πρὸς τὸ μὴ κακῶς παθεῖν παραθήγουσι, καὶ φόβῳ τῶν ἐπηρτημένων τιμωριῶν τὴν σωτηρίαν ἑαυτοῖς ἐξεργάζονται».
    (Κανόνας ΙΘ ΣΤ Οικουμενική Σύνοδος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αδελφέ.

      Πως καταλάβατε, ότι η ερμηνεία του χωρίου είναι δική μου; ΄Αλωστε δεν θα τολμούσα να ερμηνεύσω χωρίο της Κ.Δ. καθότι ερμηνευτές είναι μόνον οι άγιοι του Θεού, οι εκλεκτοί του Θεού, οι εκλεγέντες υπό του Θεού. Ας δούμε λοιπόν τι λέγει ένας άγιος του Θεού, ο Ιωάννης Χρυσόστομος, στο κατά Ματθαίον, ομιλία ΟS΄:

      PG 58.693 ΟΜΙΛΙΑ ΟS΄: 58.695: «Και ει μη εκολοβώθησαν αι ημέραι εκείναι, ουκ αν εσώθη πάσα σάρξ. δια δε τους εκλεκτούς κολοβωθήσονται αι ημέραι εκείναι….. β΄. Τίνας δε ενταύθα φησί τους εκλεκτούς; Τους πιστούς τους εν μέσοις απειλημμένους αυτοίς». 58696: «Τότε εάν τις υμίν είπη. Ιδού ώδε ο Χριστός, ή ώδε, μη πιστεύσητε. Εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται, και δώσουσι σημεία και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς». 58.697: "Τότε ουν εάν τις υμίν είπη, φησίν, Ώδε ο Χριστός, ή ώδε, μη πιστεύσητε….. Ελεύσονται γαρ, φησί, και απατήσουσι πολλούς. οι δε προ της δευτέρας αυτού παρουσίας, οι και εκείνων ήσαν πικρότεροι. Δώσουσι γαρ, φησί, σημμεία και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Ενταύθα τον αντίχρηστον φησί, και δείκνυσί τινας και διακονησομένους αυτώ….. Και όρα πως ασφαλίζεται. Μη εξέλθητε, φησί, εις την έρημον, μη εισέλθητε εις τα ταμεία. Ουκ είπεν, Απέλθετε και μη πιστεύσητε. αλλά, Μη εξέλθητε. Και γαρ πολλή τότε η απάτη, δια το και σημεία γίνεσθαι απάτης….. Ει γαρ ο Ιουυδαϊκός πόλεμος δια τους εκλεκτούς εκολοβώθη, πολλώ μάλλον ούτος ο πειρασμός συσταλήσεται δια τους αυτούς τούτους». 58.698: «τότε δε πάλιν Αποστελεί τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος μεγάλης, και συνάξουσι τους εκλεκτούς εκ των τεσσάρων ανέμων, απ’ άκρων των ουρανών έως άκρων αυτών».

      Αλλά ποιοί είναι οι εκλεκτοί; Ο εκλεκτός είναι ο εκλεγείς από τον Θεό, ο "μακάριος" (Ψ. ξδ΄ 5). "Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι οι εκλεκτοί", όπου ο Παύλος είναι κατηγορηματικός: "Τις εγκαλέσει κατά εκλεκτών Θεού;". Οι εκλεκτοί αποτελούν το σώμα του Χριστού! "αξίως περιπατήσαι της κλήσεως ης εκλήθητε" (Εφ. 4. 1-4). Οι Χριστιανοί: "ως εκλεκτοί του Θεού άγιοι και ηγαπημένοι" (Κολ. 3. 12). Στην Αποκάλυψη, οι εκλεκτοί θα ζήσουν αιωνίως, για τον αγώνα τους, κατά των εκπροσώπων του κακού: "ούτοι μετά του αρνίου πολεμήσουσι, και το αρνίον νικήσει αυτούς, ότι Κύριος κυρίων εστί και Βασιλεύς βασιλέων και οι μετ' αυτού κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί" (Απκ. 17. 14).

      Επομένως οι εκλεκτοί είναι οι άγιοι του Θεού, οι αγαπημένοι, που θα ζήσουν αιώνια για τον αγώνα τους κατά του κακού και άρα είναι εκείνοι, που δεν θα πλανηθούν από τον Αντίχριστο. Αυτό το:"ει δυνατόν" αυτό ακριβώς θέλει να ειπεί, ότι "δεν θα πλανηθούν", δεν θα παραπλανηθούν, γιατί είναι οι άγιοι και εκλεκτοί του Θεού.

      Όταν λοιπόν ο γ. Παϊσιος λέγει, ότι "θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί" κάνει λάθος, γιατί οι εκλεκτοί, δηλ. οι άγιοι δεν πλανώνται. Αλλοίμονο, αν επλανώντο! Τότε -αν είχαν πλανηθεί-, πώς με τη σάλπιγγα του αγγέλου του Θεού θα μαζεύονταν όλοι οι εκλεκτοί από τα πέρατα του κόσμου (κατά Χρισόστομο), αφού θα είχαν πλανηθεί!!! Να κάνουν τι; Να ζήσουν αιώνια οι "πλανηθένετες" εκλεκτοί;

      Θα προσπαθήσει λοιπόν ο Αντίχριστος να παραπλανήσει ακόμη και τους εκλεκτούς, αλλά δεν θα τα καταφέρει.

      ΙΚ

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου