Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012


Αξιοθρήνητες πράξεις Ιεραρχών


του Λεόντιου Διονυσίου



Παρακολουθώντας όσον δύναμαι τα τεκταινόμενα στην Ἑλλαδική Εκκλησία, θρηνώ και οδύρομαι για το κατάντημά μας.

Έρχομαι στο γεγονός.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς διοργάνωσε Ημερίδα, στην οποίαν με έντονο τρόπο κατεδικάσθη από ομιλητάς η αιρετική (οικουμενιστική) μεταπατερική θεολογία που εκκολάπτεται στην Μητρόπολη Δημητριάδος από την (υπό την προεδρίαν του Μητροπολίτου Δημητριάδος) «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών».


Δεν έφθανεν αυτό.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς διένειμε στα Μ.Μ.Ε. Εγκύκλιον, δια της οποίας κατεφέρετο κατά του Οικουμενισμού.


Αλλά προχώρησε ακόμα περισσότερον.

Εβράβευσεν τους θεωρούμενους ως αρχηγούς του αγώνος, εναντίον της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, π. Γεώργιον Μεταλληνό και π. Θεόδωρον Ζήση, οι οποίοι, ως να μη εγνώριζαν την τακτικήν του Πειραιώς, προσήλθαν δια να βραβευθούν, αναγνωρίζοντας έτσι έμμεσα και σημειολογικά, ότι αποτελεί τον αρχηγό του αγώνος.


Μάλιστα, ουδεμία αντίδρασις έπεσε εις την αντίληψίν μας, κατά της καινοτομίας του Σεβ. Πειραιώς να προσθέσει κατά την ανάγνωσιν του Συνοδικού της Ορθοδοξίας, αυθαιρέτως, και δικά του αναθέματα κατά των κοινωνούντων μετά των παπικών και των οικουμενιστών, καθ΄ ην στιγμήν μάλιστα, και αυτός ανήκει στον χώρον των επικοινωνούντων μετά των Οικουμενιστών Αρχιερέων.


Και χθες (14.3.2012) ο Μητροπολίτης Πειραιώς έριξε τις μάσκες.

Κάλεσε εις την Μητρόπολίν του τον αίτιον αναστατώσεων στην Εκκλησία του Χριστού (με τις μεταφράσεις λειτουργικών κειμένων, την μεταπατερική θεολογίαν κ.ά.π.), τον Μητροπολίτην Δημητριάδος κ. Ιγνάτιον, δια να «συμφιλιωθεί» μαζί του και να μετριάσει τις εναντίον του Δημητριάδος εντυπώσεις, χρησιμοποιώντας ως μέσον την εικόνα της Παναγίας Ξενιάς Βόλου.


Τα συμπεράσματα ιδικά σας.

Με ελπίδα θα περιμένουμε από τον πολλάκις επαινέσαντα τον Μητροπολίτην Πειραιώς, π. Θεόδωρον Ζήσην, αλλά και τον π. Γεώργιον Μεταλληνόν, να τοποθετηθούν: πώς εμπιστεύονται κάποιον, που αντί για Λέων (όπως τον ονόμασαν), εις το συγκεκριμένον ζήτημα αποδεικνύεται λαγωός;


Διαφορετικά, τα περί αγώνος εναντίον της αιρέσεως του Οικουμενισμού, θα αποτελούν απλώς φληναφήματα.

5 σχόλια:

  1. Η Παναγία Ξενιά
    Από ένα ακαλαίσθητο κείμενο στην ιστοσελίδα της Ι.Μ.Δημητριάδος , όπου κυριαρχούν με μεγάλα τονισμένα και κεφαλαία γράμματα τα ονόματα των σεβασμιωτάτων Δημητριάδος και Πειραιώς έναντι των κανονικών γραμμάτων για την Παναγία , δείχνοντας και με αυτή την σημειολογία ποιοί είναι οι πρωταγωνιστές της φιέστας στην μάχη των εντυπώσεων , πληροφορούμεθα ότι την Παρασκευή 16 Μαρτίου ο σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα συνοδεύσει την εικόνα της Παναγίας Ξενιάς στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και θα χοροστατήσει στην δεύτερη ακολουθία των χαιρετισμών , την δε εικόνα της Παναγίας θα υποδεχθεί ο σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφειμ . Θα θέλαμε λοιπόν να υπενθυμίσουμε στον σεβ. Ιγνάτιο, ο οποίος με κάθε πρόσχημα ζητά εκκλησιαστική νομιμοποίηση της αιρετικής μεταπατερικής θεολογίας του από τον σεβ.Πειραιώς , ότι η Παναγία, η μετα Θεόν θεός σύμφωνα με τους Πατέρες, δεν θέλησε να αναγάγει το γυναικείο φύλο στην Αγία Τριάδα και να εξισώσει τον εαυτόν της με το Άγιο Πνεύμα αποδίδοντας στον Θεό ανθρώπινες ιδιότητες (αρειανισμός), όπως είναι το φύλο και ο χρόνος, αυτή η πάναγνος δεν έθεσε θέμα ιερωσύνης της , δεν μας έδωσε πρότυπο γυμνισμού και το μαντήλι, που φορά στο κεφάλι της είναι σύμβολο υποταγής , σεμνότητος και ταπείνωσης και όχι σχετικότητος , που παρέσυρε στη σχετικότητα δόγματα και οικουμενικές Συνόδους Με την ζωή της μας δίδαξε , ότι η θεολογία είναι καρπός ησυχαστικής ζωής, νήψεως και προσευχής και όχι διανοητικού διαλογισμού. Ο υιός της ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος αληθινός θεός , το Φώς, η Αλήθεια και η Ζωή και όλοι οι άλλοι θεοί είναι ψεύτικοι και δαιμονιώδεις Η αίρεση του οικουμενισμού ζητά να έχει την δική της θεολογία <>,την δική της γλώσσα, την δική της ενδεχομένως εικονογραφία. Εάν ο << σύγχρονος >> αγιογράφος θα ήθελε να ζωγραφίσει την εικόνα της Παναγίας και να αποδώσει το πνεύμα του οικουμενισμού , σίγουρα αυτή δεν θα ηταν η εικόνα της Παναγίας Ξενιάς ,αλλά κάποια άλλη καρικατούρα , που θα χόρευε το <> σε ρυθμούς ροκ! Καμμία εικόνα της Παναγίας λοιπόν δεν μπορεί να προστατεύσει και να νομιμοποιήσει το βδέλυγμα της αιρέσεως Ο Άγιος Ευσέβιος Δορυλαίου λαικός ών ακόμα ήλεγχε τον αιρετικό Νεστόριο μέσα στον ναό διακόπτοντας την ιλαρότητα της θείας λατρείας με αποφασιστική και δυνατή φωνή λέγοντάς του: <> Υπείκοντες λοιπόν στο πνεύμα της παραδόσεως της εκκλησίας θα συνοδεύσουμε και εμείς την εικόνα της Παναγίας Ξενιάς στην μητρόπολη Πειραιώς με την βεβαιότητα , ότι ο σεβ. Πειραιώς σύμφωνα με την προσωπικότητα του , την αγωνιστικότα του, την ορθόδοξη εκκλησιολογία του , το ήθος του δεν φιλοδοξεί να διαποιμάνει την εκκλησία με τα Μ.Α.Τ. Είμαστε βέβαιοι , ότι στο χέρι του κρατά βακτηρία και όχι ράβδο και μάλιστα βίαιη και άδικη Γνωρίζει να στρέφει την ράβδο του εναντίον των ισχυρών και αντιχρίστων και όχι εναντίον των παιδιών της εκκλησίας, τα οποία ακούουν την φωνή του καλού ποιμένος και την αναγνωρίζουν Ο σεβ Δημητριάδος ας αναζητήσει το ποίμνιο του μέσα στην μητρόπολή του και όχι στην μητρόπολη Πειραιώς
    Λωρίτου Ελένη
    2421035237

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα θεολογικό ρεύμα επιχειρεί να αντικαταστήσει το αληθινό Ευαγγέλιο και τη διδασκαλία της Εκκλησίας των πρώτων αιώνων, του Κυρίου, των Αποστόλων, που είναι η γνησιότερη όλων, με περίεργες αντιλήψεις.

      Δεν τα διδάσκει αυτά η Ορθόδοξη Εκκλησία:

      "Παναγία = η μετα Θεόν θεός

      "η θεολογία είναι καρπός ησυχαστικής ζωής"

      Ιδού και ο λόγος με την επιμονή στην ακατάληπτη γλώσσα: Να μη έρθουν σε γνώση του λαού, κάποιες απλές αλήθειες που διδάσκει η Εκκλησία όπως ότι:

      Ένας είναι ο Τριαδικός Θεός, Πατήρ Υιός και Άγιον Πνεύμα.

      Ορθοδοξία σημαίνει "ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού", ούτε μετά θεόν θεοί.

      Οι Απόστολοι δεν ήσαν ησυχαστές. Δεν εδίδαξαν ησυχασμό, ούτε ο Κύριος. Η Πρώτη Εκκλησία δεν θεμελιώθηκε σε ησυχαστικές διδασκαλίες. Πάει όμως να επιβληθεί "λάου λάου", ότι κάποιες μετέπειτα εξαιρέσεις, ησυχαστών, πρέπει να γίνουν ο κανόνας και ιδίως ότι μόνο οι ησυχαστές κ.λπ. κ.λπ., να μην επαναλαμβάνουμε τα περί ακτίστου φωτός και απλανούς θεολογίας, θεολογούσαν και θεολογούν. Οι άλλοι, δηλαδή, οι Απόστολοι, οι Αγωνιστές, οι τω κόσμω ασκητικοί Πατέρες, οι Ιεραπόστολοι, οι Εξόριστοι, οι Ερμηνευτές των Γραφών που έλυωσαν τις σελίδες των Γραφών, δεν είναι θεολόγοι! Η ιδιαίτερότης πάει να επιβληθή ως κανόνας.

      Όχι κυρίες (άραγε από πότε οι κυρίες διδάσκουν τους άνδρες, εδίδαξε ποτέ η Παναγία; μάλλον μετά την απλανή θεολογία) και κύριοι!. Ορθόδοξα λόγια είναι τα λόγια του Ιησού προς τον Πατέρα "οὐκ ἐρωτῶ ἵνα ἄρῃς αὐτοὺς ἐκ τοῦ κόσμου, ἀλλ' ἵνα τηρήσῃς αὐτοὺς ἐκ τοῦ πονηροῦ". "ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἔξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον". εκ του κόσμου ουκ εισίν αλλά εν τω κόσμω εισίν.

      Δεν είναι από τον κόσμο αλλά είναι ΜΕΣΑ στον κόσμο. Πατέρα, ΔΕΝ σε παρακαλώ να τους πάρεις από τον κόσμο.

      Καιρός του καλύπτειν και καιρός του αποκαλύπτειν.
      Στώμεν καλώς.

      Διαγραφή
  2. Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΥΤΟΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΤΑΙ!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=DpGvSS9-kNQ

    Τω Κανονικώς ανυποστάτω και εκπεσόντι Αιρεσιάρχη Πάπα και Πατριάρχη της Δύσεως Πάπα Ρώμης Βενεδίκτω τω 16ω και τοις ΑΥΤΩ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑΘΕΜΑ.
    Τοίς κηρύσσουσι και διδάσκουσι την Παναίρεσιν του Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού Συγκριτιστικού ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΑΘΕΜΑ.

    Σ.σ. Αφού αναθεματίζει εμμέσως πλην σαφώς τον Πατριάρχη του Βαρθολομαίο, την εκκλησία του δηλαδή, γιατί μένει ακόμη κάτω από την ίδια ετοιμόρροπη σκέπη;

    ΠΗΓΗ

    http://orthodoxianthanatos.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα γεγονότα αποδεικνύουν, και μάλιστα όχι για πρώτη φορά, ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς, αν και συμφωνούμε με πολλά από όσα λέει και γράφει, όχι με όλα, διαθέτει ταυτόχρονα μία ιδιόρρυθμη λογική, που μάλλον μόνο ο ίδιος ίσως και κάποιοι άλλοι, πάντως λίγοι, καταλαβαίνουν, εμείς πάντως δυσκολευόμαστε σε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι είναι πλέον καιρός, οι ηγέτες του Αντιοικουμενιστικού αγώνα να επανεκτιμήσουν την συνεργασία και σχέση τους μαζί του, δυστυχώς μάλλον δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα για Στρατηγός - Αρχιερεύς του αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον πειραξαν οι ταπηνοι ΓΟΧ & ηθελε ο ""Αντιοικουμενιστης""να σταματηση την εορτη των θεοφανειων, γιατι εβλεπε ο Κοσμος την κοσμοσυροη κατα την ημερα εκεινη και δεν του αρεσε, τον πειραζε, ακουγοντας και τον Αντιαιρετικο & Πραγματικο ανιοικουμενιστικο λογο του μακαριωτατου των ΓΟΧ, τα ακουσε & φετος για τα καλα, και του Χρονου μεγαλε αντιοικουμενιστη του φαναριου.Θα τα πουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου