Το Αλτσχάιμερ,
η πνευματική νόσος του Πατριάρχη
Διάβασα πως στον οικισμό Ηράκλειο Λαγκαδα σημερα ο Πατριάρχης, «ο κύριος Βαρθολομαίος, εγκαινιασε το νέο ερευνητικό ινστιτούτο για τη νόσο του Alzheimer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατος».
Εύκολα από το Internet έμαθα πως το Alzheimer «είναι η μόνη ίσως νόσος που προσβάλλει συγχρόνως αλλά και με διαφορετικό τρόπο δυο άτομα: τον ασθενή και τον περιθάλποντα, τον οποίον επιβαρύνει.
Η Νόσος του Αλτσχάιμερ ...έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μνήμης, της σκέψης και την αλλαγή της συμπεριφοράς και είναι η πιο κοινή μορφή ασθένειας με άνοια. Η νόσος εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών».
Διαβάζοντας αυτά, "δικαιολογείται", είπα, γιατί ο κύριος Βαρθολομαίος ξεχνά τόσο εύκολα.
Κι έτσι, πότε οι ομιλίες του αποτελούν πρότυπο ορθοδοξίας και πότε πρότυπο κακοδοξίας.
Πότε κατηγορεί τους Ρωμαιοκαθολικούς για την κακοποίηση της Πίστης μας και πότε υμνολογεί τους κοκκινοστρογγυλοκαπελωμένους καρδινάλιους και τον κοκκινοπαπουτσοφορεμένο Πάπα τους με ωσαννά και αλληλούϊα έως τρίτου ουρανού.
Πότε καταγγέλλει τις συμπροσευχές με αιρετικούς, και πότε συμπροσεύχεται ευχαρίστως μαζί τους.
Έτσι εξηγείται, ακόμα, γιατί η νόσος αλτσχάιμερ, έχει προσβάλλει συγχρόνως και με διαφορετικό τρόπο, τους παρατρεχάμενους άνευ ποιμνίου μητροπολίτες του Πατριάρχη, και έχουν μπερδέψει την οικουμενικότητα της Εκκλησίας, με την αίρεση του οικουμενισμού, τον νέο κόσμο του Θεού με την σιωνιστική «Νέα Τάξη» του κόσμου.
Η διαφορά είναι ότι, όσοι πάσχουν από αλτσχάιμερ, γίνονται από τα πρώτα στάδια αντιληπτοί και δεν κατέχουν διοικητικές θέσεις, ως εκ τούτου ταλαιπωρούν μόνο τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους και αποσπούν τη συμπάθεια του περιβάλλοντός τους για την ταλαιπωρία που περνούν.
Ενώ, για όσοι πάσχουν από το πνευματικό αλτσχάιμερ, αργεί η διάγνωση, διατηρούν τις ηγετικές θέσεις τους και ταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκι και τελικά, γίνονται αντιπαθείς σε Θεό και ανθρώπους.
Ε.Κ., εκπαιδευτικός
Πολύ ωραία η ανάλυση των συμπτωμάτων της νόσου και μάλιστα η σύγκριση με τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η νόσος στον οικουμ. Πατριάρχη. Μήπως ο εκλεκτός εκπαιδευτικός έχει και γνώσεις πέρα από ιατρικές και θεολογικές; Μακάρι οι εκπαιδευτικοί μας να ενδιαφέροντο για τέτοια θέματα, θα είμασταν πολύ καλύτεροι.
ΑπάντησηΔιαγραφή