Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011















Η Σατανοκουλτούρα



του Οικουμενισμού




του κ. Νικολαου Πανταζη, απο τη Μελβουρνη Αυστραλιας




Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος (καλύτερα να αλλάξει όνομα) μαζί με την αισχρή, ξεδιάντροπη και απαξιωτική του παρέα, καλωσορίζουν τον όμοιό τους Παναιρετικό, πανδαιμονιακό Πάπα "εν όνοματι Κυρίου". Ομως, η αλήθεια είναι πως ηπροδοτική τους αυτή εκπροσώπιση, δεν είναι ούτε "εν ονόματι τουΚυρίου", ούτε εξ ονόματος του ποιμνίου τους αλλ’εν ενόματι της φιλαυτίας τους και εκπροσωπεί τον απέραντο εωσφορικό εγωϊσμότους και μόνο. Η αισχρή αυτή βλάσφημη προσφώνιση δεν γίνεται εν ονόματι Κυρίου, αλλά εν ονόματι του διαβόλου, ο οποίος τελικώς δοξάζεται με όλες αυτές τις αντορθόδοξες οικουμενιστικές δουλοπρέπειες.


Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι κουλτουριάριδες, παπο-πρόβλητοι δεσποτάδες πως όταν φύγουν απ΄αυτό τον αντίχριστο κόσμο, δεν θα αφήσουν τίμιο όνομα αλλά άτιμη φήμη και θα καταγραφούν στην εκκλησιαστική ιστορία ως οικουμενιστές και προδότες; Τι νομίζουν, πως είναι καλύτεροι, προοδευτικότεροι και αγιώτεροι από τους Αγίους μας Πατέρες και ετούτοι οι «μετα-πατερικοί»θα επιτύχουν αυτά που "απέτυχαν" οι Μεγάλοι Αγιοί μας; Αυτή την ανόσια ένωση ποθούν; Υποταγμένους θέλουν να μας δουν; Δεν θα υπακούσουμε. Θα πειθαρχίσουμε στο Θεό μάλλον παρά σε ανθρώπους. Δεν θα τους αναγνωρίσουμε σαν "ποιμένες μας". Δεν θα τους υποστηρίξουμε. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Ντροπή τους. Αυτά τα μεγάλα, μαύρα ράσα αποτελούν φάλτσο και φιάσκο στο όλο σκηνικό. Δεν έχουν θέση και σχέση καμία με την Ορθοδοξία.


Ο παπικός εναγκαλισμός συνεπάγεται ασφυκτικός εγκλωβισμός στην βατικάνεια υποτέλεια, στην καρδινάλεια δουλοπρέπειακαι την «καθολική» σκαρτοσύνη. Σκαρτέψατε τελείως.


Κύριοι, Δεσποτάδες με άκυρη κυριότητα, εντεταλμένοι των Οικουμενσιτών σας ηγουμένων, δεν σας θέλουμε προδότες. Δεν θέλουμε να σας βλέπουμε στις οθόνες με ένοχα συλλείτουργα, σαχλά παρατράγουδα, αγκαλίτσες και φιλάκια. Αηδιάζουμε τέτοια κατάντεια και ντρεπόμαστε τέτοια φιλήματα ιούδα. Σιχαινόμαστε τέτοια εκπροσώπιση και καταδικάζουμε τέροια αμαρτωλά, μαζικά και μαζοχιστικά "νταλαβέρια" στις μιαρές κοίτες των διαβολικών διαθρησκειακών συνεδρίων.


Φτάνει πια. Είμαστε Ορθόδοξοι και θέλουμε να παραμείνουμε Ορθόδοξοι μέχρι τον τάφο. Θέλουμε να σας δούμε να στέκεστε στο ύψος σας. Θέλουμε να σας δούμε να ομολογείτε Χριστό και Ελλάδα, όχι Πάπα και μαμονά. Πάψτε να κάνετε την χάρι αυτού του άχαρου κερατά που μας θέλει ενωμένους και υποταγμένους στο παμπόνηρο πρωτείο του, πειθήνια όργανα στην αλάθητή του τιάρα και σκλάβους στο βλάσφημο Φιλιόκβε.


Δεσποτάδες και Μητροπολίτες, ξυπνήστε πριν σας γιουχαϊσουμε πανεθνικά και σαςξεφτιλίσουμε κανονικά. Θα σας στιγματίσουμε με δίκαια και πρέπουσα ρετσινιά που δεν θα μπορεί να ξεπλύνει κανένα συγχωροχάρτι του πάπα, όσα και αν του "στάξετε"...


Τόσα χρόνια μας αρμέγετε και ζείτε από μας τον πιστό λαό. Εμείς οι ίδιοι με την παρουσία μας και τις προσευχές μας επισφραγίσαμε τις χειροτονίες σας σε Μητροπολίτες. Εμείς φωνάξαμε το «άξιος»και τώρα αποδεικνύεστε ανάξιοι και μας ενοχοποιείτε για ψευδορκία εναντίον του Θεού. Εκεί σας ακούσαμε με να ορκίζεστε ότι θα διαφυλάξετε την Ορθόδοξη Πίστη.


Τώρα σας βλέπουμε να καταπατείτε τις πρώτες υποσχέσεις σας, να εμπλέκεστε σε στενές σχέσεις και να αγκαλιάζετε τον Μέγα, Αρχισατανιστή, Αρχι-ΟικουμενιστήΑιρεσιάρχη Πάπα, να τον αποκαλείτε "παναγιώτατο" αντί για "παναιρετικότατο" και να τον προσφωνείτε "ευλογημένο" ενώ είναι και θα είναι πάντοτε καταραμένος, όχι μόνο από τον Αγιο Πατρο-Κοσμά, αλλά και από ολόκληρη την ζωντανή και υγιή συνείδηση του πιστού λαού. Είμαστε αμαρτωλοί αλλά δεν προσκυνούμε Θεώ αλοτρίω ούτε κλίνομε γόνυ τω βαάλ του Οικουμενισμού...


Σταματήστε πια, τέρμα ως εδώ. Σαν πιστός λαός, που μας θυμάστε μόνο στις οικονομικές σας ανάγκες και μας σκέφτεστε μόνο για τους ανυπόφορους περιφερόμενους δίσκους και τους εράνους, σαν πιστός λαός σας ορκίζουμε να σταματίστε πάραυτα τα πονηρά πάρε-δώσεμε τον ύπουλο Πάπα. Να αποσυρθεί οριστικά η Ορθοδοξία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο εκκλησιών, κοντός ψαλμός, αληλούϊα. Το πολύ το οικουμενιστικό "Κύριε ελέησον" το βαριέται και ο ίδιος ο Πάπας διότι ξέρει καλά τουςγλύφτες του και τους περιφρονεί. Γνωρίζει όμως ποιοί δεν λυγίζουν, ποιοί δεν προδίδουν και ποιοί δεν υπογράφουν. Γνωρίζει ποιοί δεν τον προσκυνούν και ποιοί δεν του φιλούν την ώζουσα παντόφλα. Αυτούς φοβάται. Εμάς φοβάται.


Και εσείς λοιπόν, αδέσποτοι δεσποτάδες, αν δεν μας σέβεστε, θα μας φοβάστε. Θα κάνουμε τέτοιο αγώνα και τέτοια αναταραχή που όχι μόνο θα μας αποκαλείτε "χούλιγκαν" και "ταλιμπάν" αλλά θα μας τρέμετε παντοτινά ακόμη και στον ύπνο σας, θα φοβείστε ακόμη και την σκιά μας και θα γίνουμε ο χειρότερός σας εφιάλτης. Ιδετε οι καταφρονηταί... Θα σας εμμέσουμε απ΄ανάμεσά μας. Θα σας αποκόψουμε σαν καρκίνωμα και θα σας αφαιρέσουμε σα δεξί μας οφθαλμό διότι θα'ναι καλύτερα να σωθούμε αόμματοι παρά αμετανόητοι προδότες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


Μας έχετε φέρει στο αμήν και καταντήσατε την Ελλάδα μας διαθρησκειακό οίκο ανοχής. Ατιμάζετε το Ποίμνιό σας με πιλοτικές δοκιμασίες καιπνευματικές μοιχείες, και έπειτα αρέσκεστε να σας χειροκροτούμε μέσα στους ναούς σας και να "σταφενώνουμε το κακό". Μας λογαριάσατε ποτέ και μως ρωτήσατε ποτέ εάν θέλουμε τέτοια συμμετοχή; Γιατί ήταν μόνο καλές και έγκυρες οι υπογραφές μας για την Εκκλησιαστική Περιουσία;


Δεν θα ανεχτούμε άλλο να μας περιφρονείτε, να μας προσβάλλετε, να μας ντροπιάζετε και να μας ξεφτιλίζετε παγκοσμίως. Η Ελλάδα για αυτό υποφέρει, και θα υποφέρει ακόμα χειρότερα, από την δική σας δεσποτική παρακμή, διότι επιτρέψατε να πατήσει παπικό πόδι στην αιματοβαμμένη Χώρα Αγίων, διότι "συνουσιάζεστε" με τον θελκτικό για σας Πάπα που σας υπόσχεται βατικάνεια μεγαλεία και θρόνους, διότι σας μαγεύειτο δόλωμα των παχουλών υποσχέσεών του, διότι τρώτε και πίνετε σε μοιχά, αμαρτωλά τραπέζια και επιδίδεστε σε αθέμιτα μεθύσια από τον Ιεζάβελ-οίνο του επάρατου Οικουμενισμού.


Ηδονίζεστε να περιφέρεστε στα κανάλια ως ένθερμοι εραστές του ενωτικού ονείρου, ως διαλεχτοί αγαπητικοί του δόλιου διαλόγου της αγάπης, ως ξέφρενοικαι εξηρτημένοι ερωτομανείς της ψευδονεώσεως. Πέφτετε πάρα πολύ χαμηλά στην υποτέλεια της παπικής πίστας να χορεύετε γυμνοί από χάρι και απογυμνωμένοι από Χριστό, στο "χορό, όχι του Ισαϊα, μα του ψευδομεσία Πάπα". Δεν θέλουμε εγκυκλίους συμπαραστάσεως στην οικονομική κρίση. Θέλουμε επίσημη καταδίκη του Οικουμενσιμού και Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη. Μάθετέ το οι ενοικούντες επί της γης.


Ντροπήσας οικουμενιστές ιερείς της αισχύνης. Ντροπή σας, οικουμενιστές δεσποτάδες.Ντροπή σας οικουμενιστές πατριάρχες, που από τη μιά συμπροσεύχεστε με τον πάπα,συνεβρίσκεστε στα εβραϊκά τα λόμπυ και ανταλλάσετε ιερά δώρα με την κόκα-κόλα,και έπειτα έχετε το θράσσος να πατάτε πόδι στο Αγιο Ορος, για ματαιόδοξουςπανηγυρισμούς και εγωκεντρικές τυμπανοκρουσίες, προσδοκώντας πατρική αναγνώρισηκαι επιτελώντας ύπουλη αυτο-δικαίωση, λες και αυτό σας αμνηστεύει η σαςαπαλύνει τον πληγωμένο σας εγωϊσμό. Αλήθεια, την αστυνομία, τους μπράβους, τασεκιουριτάδικα μέτρα και τα αλεξίσφαρα οχήματα, τι τα θέλετε; Ετσι περιφέροντανκαι οι Απόστολοι; Στο κάτω-κάτω εάν σας δολοφονούσαν κάποιοι φανατικοίεξτρεμιστές, (μη γένοιτο!) θα λογίζοταν αυτό σαν θυσία και θα ήταν τιμή σας...


Σας λυπούμαστε και σας ντρεπόμαστε. Μήπως θέλετε να βγάλουμε δίσκο και να κάνουμε οικουμενικό έρανο για να σας αγοράσουμε ένα pope-mobile με ειδική αλεξίσφαιρη γυάλινη κλούβα σε ορθοστασία για να μας χαιρετάτε με χαρά και τσαχπινιά στις περιοδείες σας;


Εμείς τα φτωχαδάκια αντιμετωπίζουμε τις θανατικές μας ασθένειες στα απλά νοσοκομεία του ταλαίπωρου και πολύπαθου λαού και καταπίνουμε το αποτελειωτικό ποτήρι του καρκίνου με το σταυρό στο χέρι. Εσείς διαθέτετε τις προκλητικές σας ανέσεις καιτα άνισα, ανεπίτρεπτα προνόμια να μεταφέρεστε με προσωπικά τζάμπο η προεδρικά τζετ στις Αμερικές και τις Γερμανίες σας, αφού έχετε σα μεγαλόσχημοι τα μεγάλα μέσα, σαν πιο ευνοημένοι από το Θεό, σαν ανώτερα παιδιά ενός ανωτέρου Θεού, αξιώνεστε ανώτερες περιθάλψεις.


Από την άλλη όμως, τέτοιοι είμαστε και τέτοιους σαν και σας αξίζουμε. Είστε πραγματική αντανάκλαση της "φτασμένης μας" ψευτο-αγιότητας και τραγική συνέπεια της επιφανειακής μας πνευματικότητας. Σύμφωνα πάντοτε με το επίπεδο του λαού, δίνει ο Θεός και πνευματικούς ηγέτες. Να σας χαιρόμαστε λοιπόν και να θρηνούμετα μαύρα μας τα χάλια μας που βγάλαμε τέτοιους «μετα-πατερικούς ηγέτες», που γεννούμε αρχι-οικουμενιστές και παράγουμε αρχι-προδότες που το'χουν για σπουδαίο κατόρθωμα να αφορίζουν θεολόγους και να στεφανώνουν ρουβάδες, να ευλογούν πορνοτράγουδα από Αντζελες και Παπαρίζες.


Ας αγιαζόμαστε λοιπόν πρώτοι εμείς για να αγιάζονται έπειτα και οι ηγέτες μας.Ισως βγουν από τα παιδιά μας τότε, νέοι Χρυσόστομοι, νέοι Αθανάσιοι, νέοι Μάξιμοι, νέοι Φώτιοι, νέοι Γρηγόριοι Παλαμάδες, νέοι Πατρο-Κοσμάδες και νέοι Αυγουστίνοι Καντιώτηδες με πνεύμα Ηλιού και παρρησία του Προδόμου να αγωνίζονται μέχρι θανάτου υπέρ της αληθείας και να ομολογούν ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ!



Με βαθύτατη λύπη


Νικόλαος Πανταζής, Μελβούρνη Αυστραλία

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλά τα γράφεις, αγαπητέ αδελφέ, αλλά δυστυχώς, εις "ώτα μη ακουόντων".

    Θα συγκινηθεί ένας έστω Επίσκοπος, από τους χιλιάδες, που υπάρχουν στις 14 Ορθόδοξες εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες; Θα συγκινηθεί έστω και ένα μέλος από τις 14 Ι. Συνόδους; Θα συγκινηθεί έστω και ένας Προκαθήμενος από τους 14; Πολύ φοβούμαστε, όχι.

    Έτσι ήταν ανέκαθεν. Η εκκλησιαστική εξουσία υποτασσόταν (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, με τραγικό τέλος) πάντοτε στην πολιτική εξουσία και στον αντιπρόσωπο του Θεού επί της γης, δηλ. τον αυτοκράτορα, που με τη σειρά του υποτασσόταν στον αντιπρόσωπο του Χριστού επί της γης, τον Πάπα της Ρώμης, γιατί πάντοτε τον είχε ανάγκη και έτσι του έκανε όλα τα καπρίτσια και συμπαρέσυρε και την Εκκλησία, με την πειθώ ή με τη βία, να υποκύπτει στις εκάστοτε ορέξεις του Pontifex Maximus.

    Η κατάσταση είναι και τώρα ίδια και απαράλακτη και δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο η Ρώμη βρίσκεται στην ειδωλολατρία και η μόνη παρηγοριά είναι μόνο κάποιες φωνές που θα παραμένουν και που θα μας υπενθυμίζουν, που βρίσκεται η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
    από τον ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2011 στις 1:47 μ.μ.

    (Ειναι ἀπόσπασμα επιστολῆς)

    «Ἡ ἐν ὀλίγω τῆς ἀληθείας παρατροπή τῆ ασεβεία την πάροδον δέδωκε». (Ἁγίου Γρηγορίου Νύσσης, Ρ.G. 44,1249).

    Μέ ἐρωτᾶτε, διατί τόσαι διαιρέσεις καί σκάνδαλα εἰς ἡμᾶς τούς Ὀρθοδόξους. Διατί τόση ἀσέβεια ἀκόμη καί εἰς σεμνυνομένους μέ τό ὄνομα τοῦ γνησίου Ὀρθοδόξου. Διατί τόση παραφροσύνη καί τόση ἀναίδεια ἀκόμη καί εἰς τούς ἐκκλησιαστικούς κύκλους.

    Πολύ δικαιολογημένη εἶναι ἡ ἀπορία, διότι πράγματι, ἐάν ἀντικρύσωμεν μετά προσοχῆς τήν «κατάντια» τῶν σημερινῶν ἀνθρώπων γενικώτερον, ἀλλά καί τῶν ἐκκλησιαστικῶν μας πραγμάτων, θά φρίξωμεν.

    Εἶναι πολύ χαρακτηριστικός ὁ Μέγας Βασίλειος διά τούς Κληρικούς τῆς ἐποχῆς του, τά ὁποῖα ἰσχύουν καί διά τούς σημερινούς Κληρικούς: «Ὁ Ἰούδας πού προτίμησε νά πεθάνη στήν ἀγχόνη παρά νά ζεῖ στήν ντροπή, ἀποδείχθηκε προτιμότερος ἀπ’ αὐτούς (τούς Ἱερωμένους) πού στίς μέρες μας στέκουν χωρίς ντροπή ἀπέναντι στήν γενική κατακραυγή καί σχετίζονται ἀναίσχυντα μέ τά αἰσχρά. Μονάχα μή ἐξαπατηθεῖτε ἀπό τίς ψευδολογίες τους ὅταν διακηρύττουν ὀρθότητα πίστεως. Τέτοιοι ἄνθρωποι εἶναι Χριστέμποροι, καί ὄχι Χριστιανοί, καθόσον πάντα προτιμοῦν ἐκεῖνο πού τούς βολεύει στόν παρόντα βίο ἀπό τό νά ζοῦν σύμφωνα μέ τήν ἀλήθεια τοῦ Εὐγγελίου» (Μέγας Βασίλειος ‘Επιστολή ΣΜ, Νικοπολίταις Πρεσβυτέροις, 2-3 PG 897 Α)

    Καί ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης διά τήν ἐποχήν του διεκτραγωδεῖ τήν «κατάντια» τῶν τότε Κληρικῶν διά τῶν ἐξῆς: «Ὦ τῆς πωρώσεως! ὦ τῆς θεομαχίας! Χριστός ἤρνητο ... ἐπίσκοποι περιορίζοντο καί ἡγούμενοι ταυτοπαθοῦντες... μοναχοί καί μονάζουσαι, λαϊκοί καί λαϊζουσαι..., οἱ μέν τυπτόμενοι, οἱ δέ φρουρούμενοι, ἄλλοι λιμοκτονούμενοι, ἕτεροι ξεόμενοι, ἄλλοι θαλαττευόμενοι ... ἕτεροι θανατούμενοι... καί σύ, ὦ τρισάθλιε, ἐαλωκώς τῆ ψυχοφθόρω κοινωνίᾳ, καί μένων εἰς τό ὀλετήριον, ἐπ΄ ἅν οὕτως, ἀλλ’ οὐ μοναστήριον, λέγεις εὖ ἔχειν... Ποῖον δέ καί διεσώσω ναόν, τόν ναόν τοῦ Θεοῦ, μιάνας σεαυτόν; Τίνας δέ καί ἀδελφούς ἐφυλάξω, διεφθορότας τῆ ὀλεθρίᾳ σου κοινωνία, κἄν ἐν βρώμασι; σκάνδαλον τοῦ κόσμου, ὑπόδειγμα ἀρνήσεως, προτροπή ἀπωλείας, σάρξ ἀλλ’ οὐ πνεῦμα, σκοτήρ, ἀλλ’ οὐ φωστήρ. Ταῦτα αὐτή ἡ ἀλήθεια βοᾶ πρός τούς οὕτως ἀσεβοῦντας΄ οὕς εἰ μή μετανοήσουσιν ἐπιλέγειν οὕτως ἄθεα, οὐ χριστιανούς ἡγητέον» (P.G. 99, 1337 C).

    Καί ἡ αἰτία ὅλης αὐτῆς τῆς παραφροσύνης, τῆς ἀσεβείας καί τῆς θεομαμαχίας, ποία εἶναι; Μᾶς δίδει τήν ἀπάντησιν ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Νύσσης. «Ἡ ἐν ὀλίγω τῆς ἀληθείας παρατροπή τῆ ασεβεία την πάροδον δέδωκε». (Ἁγίου Γρηγορίου Νύσσης, Ρ.G. 44,1249). Δηλαδή, ἐάν ξεφύγωμεν ἔστω καί κατ’ ὀλίγον ἀπό τήν ἀλήθεια, ἔρχεται σάν συνέπεια ἡ ἀσέβεια. Καί αὐτό ἀκριβῶς συμβαίνει σήμερον, καί μάλιστα εἰς πολύ μεγαλύτερον βαθμόν. Διότι, ἄν ἡ ὀλίγη παρατροπή (ἐκτροπή) ἀπό τήν ἀλήθεια δίνει τήν εὐκαιαρία νά ἐκδηλωθῆ ἡ ἀσέβεια, πόσην ἀσέβειαν, πόσην παραφροσύνην πόσην θεομαχίαν φέρνει ἡ παντελής ἀθέτησις τῆς ἀληθείας. Διά τοῦτο ἀς προσέξωμεν, διότι οἱ καιροί χαλεποί. Καί ἀς μελετῶμεν τόν λόγον τοῦ Θεοῦ διά νά γνωρίζωμεν τήν ἀλήθειαν. Καί ἡ γνῶσις τῆς ἀληθείας θά μᾶς κρατήση ἐλευθέρους ἀπό τό κακόν, προσηλωμένους εἰς τό ἀγαθόν. «Γνώσεσθε, λοιπόν τήν ἀλήθειαν καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώση ὑμᾶς».

    Μετ’ εὐχῶν
    +Ὁ Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς
    Κήρυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΦΥΛΑΣΣΑΝ ΑΚΕΡΑΙΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ, ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΙ ΚΑΜΝΟΥΝ;

    Τά Πρακτικά τῶν Συνόδων ειναι οἱ ἀψευδεῖς μάρτυρες διά τήν ἀκεραιότητα τῆς Πϊστεως τῶν Ἁγίων Πατέρων, διά τὴν ὑπευθυνότητά τους ἀπέναντι τῶν πιστῶν, διά τὴν εὐθύτητα τοῦ φρόνηματός τους, διά τὸν σεβασμό τους καὶ τὴν πιστότητα στὴν τήρηση τῶν ἀποφάσεων τῶν Συνόδων χωρὶς δολιχοδρομίες, κρατούμενα, ἐπαμφοτερισμοὺς ἢ ἄλλες σκοπιμότητες. Ἰδού ἕνα απόσπασμα ἀπό τά Πρακτικά της Γ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου:
    «Ἰουβενάλιος ἐπίσκοπος Ἱεροσολύμων εἶπεν· Ἀναγνωσθείσης τῆς ἐκτεθείσης ἁγίας πίστεως τῆς ἐν Νικαίᾳ καὶ τῆς ἐπιστολῆς τοῦ …ὁσιωτάτου ἀρχιεπισκόπου Κυρίλλου, καὶ τὰ παρὰ τῆς ἁγίας συνόδου ἐκτεθέντα σύμφωνα εὕρηνται καὶ τούτοις τοῖς εὐσεβέσι δόγμασι συντίθεμαι καὶ συναινῶ.
    »Θεόδοτος ἐπίσκοπος Ἀγκύρας εἶπεν· …ὅθεν τὴν συμφωνίαν ἐπιγνόντες τῆς τε ἐπιστολῆς καὶ τῆς πίστεως τῶν τιη (318) ἁγίων πατέρων, …ταῦτα πιστεύομεν ἅπερ καὶ αὐτοὶ ἐξέθεντο καὶ ἡ ἐπιστολὴ τοῦ μνημονευθέντος ἁγιωτάτου ἐπισκόπου Κυρίλλου σαφῶς διηγήσατο.
    »Φλαυιανὸς ἐπίσκοπος Φιλίππων εἶπεν· Ἀναγνωσθείσης… Κυρίλλου τῆς γραφείσης, εὕρομεν συνᾴδουσαν αὐτὴν σαφῶς καὶ διαρρήδην τῇ ἐν Νικαίᾳ ἐκτεθείσῃ πίστει…
    »Ἑλλάνικος ἐπίσκοπος Ρόδου εἶπεν· Τῇ ἐκθέσει τῆς ὀρθοδόξου πίστεως τῆς ἐν Νικαίᾳ ἀκολουθῶ καὶ τῇ ἐπιστολῇ τοῦ …ἐπισκόπου Κυρίλλου συμφώνῳ οὔσῃ καὶ ταύτην φυλάττω τὴν πίστιν τὴν ἀληθινὴν καὶ ὀρθόδοξον. καὶ τοῖς ἐναντία ταύτῃ φρονοῦσι καὶ ὁ Θεὸς αὐτὸς ἀντιτάσσεται...
    »Σεκουνδιανὸς ἐπίσκοπος πόλεως Λαμίας εἶπεν· Καὶ πεπίστευκα καὶ πιστεύω καὶ οὕτως ἐδόξασα καὶ δοξάζω κατὰ τὴν ἐκτεθεῖσαν παρὰ τῶν ἁγίων καὶ μακαρίων πατέρων τῶν κατὰ Νίκαιαν τιη ἐπισκόπων, ᾗτινι ἀκόλουθος καὶ ἡ ἀναγνωσθεῖσα ἐπιστολὴ τοῦ ἁγιωτάτου…ἐπισκόπου Κυρίλλου.
    »Θεοδόσιος ἐπίσκοπος Μασταύρων τῆς Ἀσίας εἶπεν· …τῇ ἐπιστολῇ τῇ γραφείσῃ παρὰ τοῦ ὁσιωτάτου Κυρίλλου…, ἐμμένω καὶ πείθομαι, συμφώνῳ οὔσῃ, ὡς ἔφην, τῇ τῶν πατέρων ψυχωφελεῖ διδασκαλίᾳ.
    »Δυνατὸς ἐπίσκοπος Νικοπόλεως Παλαιᾶς Ἠπείρου εἶπεν· Ἐπακούσας τῆς ἐπιστολῆς…, εὑρών τε αὐτὴν σύμφωνον καὶ συνομόλογον τῇ τῶν ἁγίων πατέρων τῶν ἐν Νικαίᾳ συνελθόντων καὶ ἐκθεμένων τὴν ὀρθόδοξον πίστιν τυγχάνουσαν καὶ πάσης ἀποδοχῆς ἀξιώσας τό τε ὕφος τῆς ἐπιστολῆς καὶ τὴν ὀρθόδοξον πίστιν τὴν ἐν αὐτῇ γραφεῖσαν, οὕτω κἀγὼ πιστεύω καὶ συγκατατίθεμαι.
    »Παῦλος ἐπίσκοπος πόλεως Λάμπης ἐπαρχίας Κρήτης εἶπεν· Τῆς τῶν ἁγίων πατέρων τῶν συνελθόντων ἐν τῇ Νικαέων ἐκτεθείσης πίστεως ὁμόφωνον καὶ ὁμόδοξον ἐπακούσας τε καὶ εὑρὼν τὴν ἐπιστολὴν τοῦ ἁγιωτάτου καὶ θεοφιλεστάτου ἐπισκόπου Κυρίλλου, ταύτῃ συντίθεμαι καὶ οὕτως πιστεύω καὶ εὔχομαι μέχρι παντὸς ἐν ταύτῃ τῇ πίστει διαμεῖναι.
    »Εὐόπτιος ἐπίσκοπος Πτολεμαΐδος Πενταπόλεως εἶπεν· Τεθαύμακα τὴν συμφωνίαν τῆς ἐπιστολῆς τοῦ ἁγιωτάτου καὶ θεοσεβεστάτου πατρὸς ἡμῶν καὶ ἀρχιεπισκόπου Κυρίλλου τῆς πρὸς τὸν θεοσεβέστατον Νεστόριον πρὸς διόρθωσιν τῶν οὐκ ὀρθῶς εἰρημένων γραφείσης καὶ τοῦ συμβόλου τοῦ παρὰ τῶν ἁγιωτάτων καὶ θεοσεβεστάτων πατέρων ἡμῶν τῶν ἐν Νικαίᾳ συναχθέντων καὶ κατὰ μηδὲν ἐν αὐτῇ ἐνηλλαγμένον συνιδὼν συντίθεμαι μετὰ πάσης τῆς συνόδου τῷ συμφώνῳ τῆς ὀρθῶς ἐχούσης πίστεως.
    »Φοιβάμμων ἐπίσκοπος Κοπτοῦ Θηβαΐδος εἶπεν· Ὁμοδυναμεῖ ἡ ἀναγνωσθεῖσα ἐπιστολὴ τοῦ ἁγιωτάτου πατρὸς ἡμῶν Κυρίλλου τοῖς ἐκτεθεῖσι δόγμασι παρὰ τῆς ἐν Νικαίᾳ συνόδου ἐν μηδενὶ ἀπᾴδουσα πρὸς διόρθωσιν μὲν τῶν ὀρθοδόξων, καθαίρεσιν δὲ τῶν αἱρετικῶν δογμάτων, κἀγὼ πιστεύω καὶ συντίθεμαι.
    »Ἀμμώνιος ἐπίσκοπος πόλεως Πανεφύσου ἐπαρχίας Αὐγουσταμνικῆς εἶπεν· Ταύτῃ τῇ πίστει καὶ πιστεύω καὶ ἐμμένω …οὔσῃ συμφώνῳ τῶν ἁγίων πατέρων, καὶ οὕτως πιστεύω καὶ ἐν αὐτῇ ἀποθανεῖν εὔχομαι».
    (‘Από τά Πρακτικὰ τῆς Γ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, Thesaurus Linguae Graecae (TLG) 1,1,2, p. 15, l. 10 ‒ p. 20, l. 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Πανταζη παλαιοτερα εργαζοσασταν σε ραδιοφωνικο σταθμο της Αθηνας;
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου