Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο αρχηγός των Σουηδών Δημοκρατών επικρίνει την πολυθρησκευτική λειτουργία στο άνοιγμα του Σουηδικού Κοινοβουλίου


Οι Σουηδοί Δημοκράτες αντέδρασαν για τη συμμετοχή ενός ραβίνου και ενός ιμάμη στην λειτουργία της εκκλησίας, που αποτελεί την παραδοσιακή αρχή του εθίμου της μεγαλοπρεπούς τελετής πριν από την έναρξη του Riksdag, του Σουηδικού κοινοβουλίου.

«Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια δήλωση πολιτική, ότι η Σουηδία είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία», είπε ο γραμματέας Τύπου των Σουηδών Δημοκρατών Martin Kinnunen, στην Local την Πέμπτη.

Στην λειτουργία της εκκλησίας, που θα διεξαχθεί στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης, στις 3μμ, θα χοροστατήσειο κοσμήτορας Åke Bonnier, ενώ παρόντες θα είναι ο επίσκοπος του Växjö, Jon-Olof Johansson, ο Ραβίνος David Lazar και ο Ιμάμης Othman Al Tawalbeh.

Ο ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών, Jimmie Akesson αντέδρασε στην πολυθρησκευτική σύνθεση της λειτουργίας και περιέγραψε τις αντιρρήσεις του σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην καθημερινή σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet τη Δευτέρα.

"Είναι ο Χριστιανισμός και οι αξίες του που αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία η κοινωνία μας βαζίζεται, αν και φαίνεται ότι για πολλούς αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτούν", έγραψε ο Akesson.

Ο Akesson εξακολούθησε να υπογραμμίζει ωστόσο ότι θεωρεί ότι η λειτουργία είναι ένα σημαντικό μέρος των τελετών που οδηγεί στη συνέχεια, στο άνοιγμα της Βουλής από τον Βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο.

"Η τελετή είναι για μένα μια σημαντική εκδήλωση της κοινής κληρονομιάς μας, των σκέψεων και των πεποιθήσεων που έχουν χτίσει τη χώρα μας."

Οι Σουηδοί Δημοκράτες έγιναν πρωτοσέλιδο, στην περσινή οικουμενική λειτουργία, όταν αποχώρησαν από την εκκλησία όταν η (λεσβία) Επίσκοπος Eva Brunne Arguedas άρχισε να κηρύττει ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός "δεν είναι αντάξιοι μιας δημοκρατίας όπως η δική μας."

Όμως, παρά τις αντιρρήσεις των Σουηδών Δημοκρατών για την λειτουργία του τρέχοντος έτους, ο Jimmie Akesson σχεδιάζει να παραστούν. Ο συνάδελφος στο Κόμμα Erik Almqvist, ωστόσο αποφάσισε να μποϋκοτάρει το συμβάν.

"Δεν υπάρχει καμία απαίτηση από την πλευρά του κόμματος για τους βουλευτές να συμμετάσχουν. Η απόφαση επαφίεται σε αυτούς," δήλωσε ο Martin Kinnunen στην Local.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η λειτουργία του παραδοσιακού ανοίγματος του κοινοβουλίου έχει πολυθρησκευτική ταυτότητα, μία πρακτική που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2007 και επαναλήφθηκε το 2009.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά κάνουν οι αιρετικοί (Προτεστάντες, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι) και "συλλειτουργούν".

    Εμάς τους Ορθόδοξους τι μας κόφτει;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου