Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010




ΑΙΣΧΟΣ ***ΑΙΣΧΟΣ***ΑΙΣΧΟΣ

Πρωτοφανής διαθρησκειακή σύγχυση

από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Σε μια πρωτόγνωρη για την Ορθόδοξη Εκκλησία κίνηση συγκρητισμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος πραγματοποίησε εντός του Καθολικού Ορθόδοξης Ιεράς Μονής την δωδεκαθεϊστική τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας!
Συγκεκριμένα την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας στις Φέρες η Τελετή Αφής της Φλόγας των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics που θα γίνουν φέτος στην Βαρσοβία της Πολωνίας, με την ενεργό συμμετοχή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου και των γνωστών, από τις τελετές αυτές, ιερειών!
Το σχετικό Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως μας ενημερώνει σχετικά με την τελετή αφής του Φωτός:
«Οι επίσημοι προσκεκλημένοι μπήκαν στον Ναό της Παναγίας όπου ο Μητροπολίτης (Άνθιμος) ενδεδυμένος με μανδύα άναψε την Φλόγα από την Κρύπτη, συνοδεία σχετικών ύμνων από την Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως.
Ο Μητροπολίτης παρέδωσε την Φλόγα στην πρωθιέρεια Μαρία Κώττη, αθλήτρια των Special Olympics, η οποία συνοδεία άλλων συναθλητριών της μετέφερε την Φλόγα έξω από το Ναό και άναψε τον βωμό που είχε στηθεί στο μέρος του τείχους με το Κωδωνοστάσιο του Ναού»......
Να σημειωθεί δε ότι στην ομιλία της η κα. Mary Davis, Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας δήλωσε την χαρά και την ικανοποίησή της για την τελετή της Αφής της Φλόγας και ανακοίνωσε την απόφαση να τελείται κάθε χρόνο η Τελετή της Αφής της Φλόγας στις Φέρες και στον βυζαντινό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας.
Οι σχετικές μάλιστα φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης (τις δημοσιεύουμε πιο κάτω) είναι αποκαλυπτικές των όσων συνέβησαν.
Ποια σχέση μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στην ορθόδοξη λατρεία, τον ιερό χώρο ενός ορθόδοξου ναού και τα κατάλοιπα της δωδεκαθεϊστικής ειδωλολατρείας που διασώζονται στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων;
Τι είδους «φως» μπορεί να παραδίδει ένας Ορθόδοξος επίσκοπος σε ιέρειες, που εκτελούν έργο παλαιών ειδωλολατρικών εθίμων;
Εάν το φως που μεταδίδει ο επίσκοπος είναι από φως της Πίστεως, φως της Θεοτόκου, «άγιο φως», τότε αυτό το φως δεν μπορεί να παραδίδεται σε ιέρειες!
Αν πάλι το «φως» είναι ίδιο με εκείνο που στέλνει ο θεός Απόλλωνας στην Ολυμπία (!) τότε πως βρέθηκε τέτοιο ειδωλολατρικό «φως» στα χέρια Ορθοδόξου επισκόπου;

Είναι άμεση η ανάγκη παρέμβασης της Συνόδου τόσο για την απολογία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για όσα έλαβαν χώρα στη Μητρόπολή του όσο και για τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης καθιέρωσης της τελετής αφής κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτηρας.
Μετά μεγάλης λύπης καθημερινά ο πιστός κλήρος και λαός παρακολουθεί τα «καμώματα» πολλών επισκόπων που ενώπιον των καλών σχέσεων με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα προχωρούν αδίστακτα σε πράξεις και πρακτικές παντελώς ξένες προς το ορθόδοξο εκκλησιαστικό βίωμα και την Παράδοση.
Ας μην συνεχίσουν όμως αυτή την ολισθηρή οδό και ας πάψουν να παίζουν με τα όρια της υπομονής και της ανοχής των παραδοσιακών κληρικών και πιστών.
Από τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Υποσημ.ΑΠΟΤΕΙΧ.

Ποιά σύνοδος να επέμβει;
Η ιερή 'η η ανίερη;
Η ανύπαρκτη ή η Κοσμική;
Η αδιάφορη ή η ΛΗΣΤΡΙΚΗ;
Υπάρχει σύνοδος;
΄η υπάρχουν κάτι ρασοφόρα θηρία φθονερά και ανήμερα;
Σφαγιαστές των καλών κληρικών και των καλών επισκόπων, ηθικοί αυτουργοί των κανιβαλικών μεταμοσχεύσεων, αρεστοί και φίλοι των αρχόντων του αιώνος τούτου, που απομυζούν το αίμα του Λαού, κ.λ.π.,κ.λ.π.;;;;
΄Η υπάρχουν κάτι περιφερόμενες ...αυτοκρατορικές μούμιες και μαριονέτες;
Που η μόνη παρουσία τους είναι στις φιέστες και στα πανηγύρια;
Βλέπει κανένας παρουσία Εκκλησίας;
Εγώ δεν την βλέπω πουθενά.
Μόνο ΑΠΟΥΣΙΑ Εκκλησίας βλέπω.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΘΕΥΔΕΙ...
Πυρσός ΟΥΔΑΜΟΥ...

Kατά τα άλλα, εμείς είμαστε ....έξαλλοι και φανατικοί και ακραίοι, έ;
Ενώ εσείς που ανέχεσθε τα πάντα είστε ....συνετοί και διακριτικοί...και...και...
Ετσι παπούληδες και σείς οι ...σώφρονες και οι....αφανάτιστοι;
Ο Κύριος Ιησούς όμως, όταν οι έμποροι μόλυναν τον Ναό πήρε τον βούρδουλα, δηλαδή χρησιμοποίησε βία και τρομοκρατία, δεν το γνωρίζετε ....συνετοί και αφανάτιστοι;

17 σχόλια:

  1. βλέπουμε να μολύνονται οι ναοί και τα θυσιαστήρια απο συμπροσευχές και συλλείτουργα με τους «αλόγους» αιρετικούς και ενισχύουμε την μόλυνση και την επαινούμε, συλλακτίζοντες κι εμείς μέσα εις τα Άγια των Αγίων.O Θεόςπαρατείνειεπί έτη την οργή του, την αιχμαλωσία των Ορθοδόξων στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Μέχρι πότε επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί θα επιτρέπουμε τα άλογα κτήνη, τους αιρετικούς, να λακτίζουν και να μιαίνουν τα Ιερά και τα Άγια της Ορθοδοξίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΝΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ζούσαμε μερικά χρόνια πριν ο επίσκοπος αυτός θα ζητούσε γονυπετής συγγνώμη ενώπιον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας για να μην καθαιρεθεί.

    Το ίδιο και για τον πιστό λαό.

    Σήμερα όμως γαϊδούρεψαν τα πράγματα και οι καιροί...

    Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.Είναι καιρός τώρα που ο εν θέματι μητροπολίτης παρεμβαίνει σχολιάζοντας διάφορα εκκλησιαστικά ζητήματα όπως π.χ.καυτηρίασε και ορθώς το κατάλοιπο του βυζαντινισμού που δήθεν κοσμεί τις επισκοπικές κεφαλές και που στην πραγματικότητα σκανδαλίζει σφόδρα.Βέβαια ο ίδιος εξ όσων γνωρίζω εξακολουθεί να φορεί την αυτοκρατορική μίτρα.Επίσης επισημάνθηκε ότι με τις παρεμβάσεις του αυτές,μεταξύ των οποίων και η παραίτηση από το μισθό του,μάλλον κάνει πρόβα για μελλοντικός αρχιεπίσκοπος.Δεν γνωρίζω αν ευσταθούν οι εν λόγω αιτιάσεις, πράγμα το οποίο απεύχομαι,με το σημερινό του όμως ολίσθημα έπεσε πολύ χαμηλά στα μάτια των υγιώς φρονούντων χριστιανών που άρχισαν να τον κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με τους Σύρου και Δημητριάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άραγε εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες ΙΕ΄ της Συνόδου της Καρθαγένης (418) και ΚΔ΄ της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου (691), όπου: "Θεάματα, ήτοι θέατρα, αγωνίσματα κοσμικά απαγορεύονται εις τα ιερέων τέκνα και εις πιστούς λαϊκούς και ως προς το θεάσθαι και ως προς το μετέχειν";

    Μήπως έπαυσαν να ισχύουν οι λόγοι του Ιω. Χρυσοστόμου και άλλων Πατέρων για τα κοσμικά αγωνίσματα; Μήπως ξεχάσαμε το διάταγμα κατάργησης των Ολυμπιακών Αγώνων (393) από τον Άγιο Θεοδόσιο το Μέγα (του οποίου τη μνήμη εορτάζει η Εκκλησία στις 17 Ιανουαρίου);

    Διερωτώμεθα ποια προσευχή θα αναπεμφθεί κατά την έναρξη των Αγώνων; Μήπως προς το Άγιο Πνεύμα και τον Τριαδικό Θεό ή μήπως προς το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο" και τον "αγνό πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού";

    Μετά την ανωτέρω βάναυση καταπάτηση των Ι. Κανόνων δεν αποκλείεται να έχουμε και αγιασμό κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στην Ολυμπία από τον Αρχιεπίσκοπο. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την Εκκλησία μας!
    Το φως από την ακοίμητη κανδήλα, ευλογία στο βωμό του δωδεκαθεϊσμού!

    Άραγε μήπως με όλες αυτές τις εκκλησιαστικές ενέργειες πραγματώνεται στις ημέρες μας η φράση του Ιησού για "το βδέλυγμα της ερημώσεως εστός εν τόπω αγίω" (Ματθ. 24.15); Μήπως τελικά ο μελλούμενος Αντίχριστος θα φέρει την παραλλαγή του ράσου, του μαύρου Ορθόδοξου ράσου;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν συμφωνώ ότι ο Χριστός χρησιμοποίησε "βία και τρομοκρατία". Δεν είναι καλή η φρασεολογία. Ο Άγιος Νικόδημος λέει ότι δεν χτύπησε κανέναν άνθρωπο αλλά τα αντικείμενα μόνο.

    ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λένε φανατικούς τους ανθρώπους με αίσθημα δικαιοσύνης, ποιοί; ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ!

    ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μία και μόνη παρατήρηση.Πράγματι το να φορέσει
    μανδύα-βυζαντινό κατάλοιπο κι αυτό-και να κάμει τελετή μέσα στην εκκλησία είναι κατακριτέο!Το να παρευρεθεί όμως σε τέτοιου είδους εκδήλωση δεν είναι!Σε ό,τι αφορά το σχόλιο τοι Ι.Κ.,που είναι τω όντι ειδήμων των κνόνων και της εκκλη-
    σιαστικής ιστορίας ένα θα του πω!Όχι μόνο δεν έ-
    πρεπε να είναι άγιος,αλλά θα έπρεπε να είχε ΑΦΟ-
    ΡΙΣΘΕΙό Θεοδόσιος,ως μέγας-πράγματι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!Το ότι κατάργησε τους ολυμπιακούς αγώνες και γκρέμισε τα έργα τέχνης έπρεπε να έχει κριθεί αρνητικότατα!Πέρα από χριστιανοί είμαστε και ΕΛΛΗΝΕΣ μην το ξεχνάμε αυτό κι Θ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ!!
    Ελπίζω να μην προκληθώ περαιτέρω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από πότε λαϊκοί (έστω και τυφλοί) εξέρχονται της Ωραίας Πύλης Ι. Ναού; Ή μήπως, επειδή είναι τυφλοί, δεν βλέπουν την ιεροσυλία; Εδώ, δεν επιτρέπεται, ούτε και στον ιερέα να εισέρχεται και να εξέρχεται της Ωραίας Πύλης, χωρίς επιτραχήλιο.

    Θα μου πεις, αυτά είναι ψιλά γράμματα σε μια παγανιστική Ορθοδοξία.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσον αφορά τον Μ. Θεοδόσιο και την κατάργηση των Αγώνων και την καταστροφή των ειδώλων, ο αυτοκράτορας αυτός (Ισπανός) απλά πρόλαβε την Εκκλησία, η οποία επευλόγησε την καταστροφή των ειδώλων με τον ξζ΄ και ψβ΄ κανόνες της Συνόδου της Καρθαγένης του 418 (ΠΗΔΑΛΙΟ σελ. 497, 509) και τελικά αγιοποίησε τον αυτοκράτορα και δεν είναι η μόνη περίπτωση αγιοποίησης ανώτατου άρχοντα.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oδυσσέα , υπάρχει μια σχετική αναφορά στα θρησκευτικά δρώμενα των Ολυμπιακών Αγωνων γραμμένη από τον π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλοκαι δημοσιευμένη στον τόμο με τις επιστολές του.
    Δεν τον έχω πρόχειρο, κάπου έχει καταχωνιασθεί και δεν τον βρίσκω.
    Θα ήταν ευχής έργο αν την ανέσυρες και επαναδημοσίευες για ν ακούσουμε μια διακριτική φωνή επί του θέματος, σεβαστή από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΙΚ σου είπα και πάλι είμαστε εκτός από χριστια-
    νοί και ΕΛΛΗΝΕΣ επ'αυτού τι έχεις να πεις;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης προειδοποιεί:
    "πας ο παραβαίνων και μη μένων εν τη διδαχή του Χριστού, Θεόν ουκ έχει".
    «εάν μη έλθη η αποστασία πρώτον και αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας...» (Απ. Παύλος Θεσ. Β΄β.3)
    Ο ισαπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».
    Το ένα μετά το άλλο έρχονται σαν "φυσιολογικά" όλα αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο εχθρός του ανθρωπίνου γένους θα δρα με πανουργία για να οδηγήσει στην αίρεση, αν ήταν δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Δεν θα ξεκινήσει με την ψυχρή απώθηση των δογμάτων της Αγίας Τριάδος, της Θεότητος του Κ. Ιησού Χριστού, και της παρθενίας της Θεοτόκου, αλλά θα ξεκινήσει ανεπαίσθητα να καταστρέφει τις διδασκαλίες και τις παραδόσεις της Εκκλησίας και την μεγάλη τους πνευματικότητα, που έφτασε σε μας μέσω των Αγίων Πατέρων, από το Άγιον Πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός λέγει κατηγορηματικά: "Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή". (Ιω. 14, 6).ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω να πω, αυτό που λέει ο απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους (13. 14): "ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν".

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς, ορισμένες φορές πέφτουμε στην παγίδα του Παπισμού και παρασυρόμαστε σε ενέργειες, που μόνον εκεί συναντώνται:

    Η αφή της φλόγας έγινε στον Ι.Ν. Παναγίας Κοσμοσώτηρας.

    Απο πότε η Παναγία μας έγινε σωτήρας του κόσμου; Ένας είναι ο Σωτήρας και κανείς άλλος. Μόνον οι παπικοί έχουν τέτοιους χαρακτηρισμούς: "συλλυτρώτρια", "μεσίτρια πασών των χαρίτων" κ.ά.

    Θα μπορούσε να ονομασσθεί: Παναγία Κοσμοπρέσβειρα.

    Τέτοια βλέπουν οι Προτεστάντες και μας επιτίθενται.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου