Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Φιλορθοδοξος Ενωσις Κοσμας Φλαμιατος

Εδρα: Βασ. Ηρακλειου 30, 546 24 Θεσσαλονικη, Τηλ. 697-2176314

E-Mail: kflamiatos@yahoo.gr Ενημερωτικο Δελτιο 26


ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!

Ταυτίζεται με τις θέσεις του εισηγητή της αιρετικής βαπτισματικής θεολογίας, Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα, αφού υποκλέπτει τις θέσεις του χωρίς ουδεμία αναφορά της πηγής του και χωρίς να τις παραθέτει εντός εισαγωγικών!

Γιατί άραγε φοβήθηκε να δηλώσει ότι αυτές είναι θέσεις του κ. Ζηζιούλα;


Στην τελευταία επιστολή του προς τον κ. Τσελεγγίδη, υπέκλεψε μία (1) περίπου σελίδα από το άρθρο του λέκτορα στο Kings College του Λονδίνου και συγγραφέα π. Δημητρίου Μπαθρέλλου, «Εκκλησία, Ευχαριστία, Επίσκοπος: Η αρχαία Εκκλησία στην εκκλησιολογία του Ιωάννη Ζηζιούλα» (σελ. 207-214). Το άρθρο περιέχεται στο συλλογικό επιστημονικό-κριτικό τόμο «Η θεολογία του Ιωάννη Ζηζιούλα» που εξέδωσε ο Douglas H. Knight, μεταφράστηκε δε στα ελληνικά και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Degiorgio.


Κατά τά άλλα ο οικουμενιστής Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ψευδολογών ψέγει και καταγγέλλει τον εκδότη του συγκεκριμένου βιβλίου, ότι αν και αντι-οικουμενιστής εκδίδει οικουμενιστικά βιβλία, αλλά ο ίδιος το χρησιμοποιεί θέλοντας —λογοκλοπών— να αντλήσει εξ αυτού ορθόδοξη επιχειρηματολογία!!!


Και όμως, η Δ. Ι. Σύνοδος συνεδριάζει, ασχολήθηκε με δεκάδες —αναγκαία μεν, αλλά δευτερεύοντα θέματα— και ακόμα δεν είδαμε να μας απαντάει αν κάλεσε σε απολογία τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, όπως είναι υποχρεωμένη, αφού εκκρεμεί εναντίον του Μηνυτήρια Αναφορά του «Κοσμά Φλαμιάτου».


Έως πότε, Άγιοι Πατέρες, θα περιφρονείτε την αγωνία των πιστών μελών του σώματος της Εκκλησίας; Κι όμως είστε εκκλησιαστικά-νομοκανονικά και ηθικά υποχρεωμένοι να εξετάσετε την Μηνυτήρια Αναφορά μας. Να καλέσετε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας να μετανοήσει για τις αιρετικές δηλώσεις του, που με επιμονή συνεχίζει να διαδίδει, και μάλιστα διδάσκει έναν Μητροπολίτη και έναν καθηγητή δογματικής, στολίζοντάς τους με προσβλητικές εκφράσεις και μη έχοντας το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη καί —κυρίως— να μετανοήσει, αποπτύων την αίρεση.


Κατά ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες δε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μεθοδεύει φόρμουλα συμβιβασμού, για τον εκλεκτό του αιρετικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τη μεσολάβηση του Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου. Δηλαδή να γίνει μια διορθωτική διατύπωση του Μεσσηνίας, για τις αιρέσεις του, που να ικανοποιεί τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ώστε να πάει αντιπρόσωπός μας στην Βιέννη ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τέτοιες μεσοβέζικες θέσεις δεν τις θέλει ο λαός του Θεού. Ο και λογοκλόπος Μεσσηνίας έδωσε εξετάσεις και απέτυχε. Δεν μας εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη. Πρέπει ένας μη Οικουμενιστής και μη οπαδός της Ζηζιούλιας Θεολογίας κα Εκκλησιολογίας να ορισθεί ως εκπρόσωπός μας για την Μικτή Θεολογική Επιτροπή Ορθοδόξων και Λατίνων. Ας θυμηθούν οι Συνοδικοί Αχιερείς και ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, που έχει γράψει εκατοντάδες σελίδες για τα θέματα αυτά, ποια στάση κρατούσαν οι Άγιοι Πατέρες μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα επανέλθουμε δημοσιεύοντας σχετικά δημοσιεύματα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου.


Θεσσαλονίκη, 27 Αὐγούστου 2010

Γιὰ τὴν «Φιλορθόδοξο Ἕνωσι “Κοσµᾶς Φλαµιᾶτος”»

Ὁ Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο Ὁ Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης

5 σχόλια:

  1. Η ανακοίνωση είναι περίφημη όπως πάντα. Το θέμα είναι γιατί ο Τελεβάντος σου την μειώνει συνεχώς με ύπουλο τρόπο δημοσιεύοντας τις με τους μικρότερους χαρακτήρες; Γιατί σε ήσσονος σημασίας θέματα χρησιμοποεί στο μπλογκ του μεγαλύτερους χαρακτήρες ενώ στις ανακοινώσεις ΚΟΣΜΑ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ χρησιμοποιεί μικρότερους;

    O βλέπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Βιέννη επιβάλλεται να πάει ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Έχει την γνώση και την εμπειρία τέτοιων συναντήσεων. Είναι απόλυτα κατηρτισμένος και γνωρίζει ως Επίσκοπος της Αγιωτάτης Εκκλησίας όλα τα θέματα τυγχάνει της εμπιστοσύνης του συνόλου της Ιεραρχία και του πιστού λαού. Είναι νέος Ιεράρχης και καθηγητής της θεολογικής επιστήμης. Αυτή την στιγμή είναι ότι το καλύτερο διαθέτη η Ιεραρχία. Να σταματήσουν οι διασπαστικές φωνές που επηρεάζονται από παρεκκλησιαστικούς παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αίματα των ομολογητών της Εκκλησίας μας είναι στα χέρια τους και εν ημέρα Κρίσεως θα πάρουν την αμοιβή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ήταν μόνο ο Μεσσηνίας....καλά γιατι δεν μας καλεί μέσω της Ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Ιερόνυμος να συζητήσουμε για όλη την επικαιρότητα στα Εκκλησιαστικά δημόσια σε κάποιο κρατικό κανάλι;Εμείς δεν είμαστε της Εκκλησίας;Η Φοβουνται την ενημέρωση του Κόσμου για όλη την αλήθεια;Να μιλήσουμε για τον Οικουμενισμό,για τις μοιχείες που γίνονται απο τα διαζύγια,για την Εκκλησιαστική Παράδοση,για τις αιρετικές καινοτομίες,για τις κάρτες που μας δίνειη πολιτεία και μας αριθμοποιεί και πολλά όμορφα τέτοια.Εμπρός λοιπόν τι περιμένουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΚΑΛΙΑ δεν κατάλαβα τί εννοείς στο σχόλιο σου 3:44 μμ. Σε ποιούς απευθύνεσαι και τί εννοείς;

    ΨΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου