Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010








Οικουμενισταί Πατέρες

ανώτεροι των παλαιών!



Οι Οίκουμενισταί επίσκοποι και καθηγηταί της θεολογίας εκφράζονται υποτιμητικά γιά τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.
Ισχυρίζονται, ότι εκείνοι οί Πατέρες, ούτε πολύ ούτε ολίγο, δέν ήταν ανοικτά μυαλά και δέν μπορούσαν να προβλέψουν τις σημερινές καταστάσεις άπό θρησκευτικής πλευράς και ότι δεν δύναται σήμερα να εφαρμόζεται απέναντι τών έτεροδόξων ή αρχαία τακτική.

Ή αύστηρότης των Πατέρων απέναντι τών αιρετικών, καίτοι στηρίζεται στήν Άγία Γραφή, άπό τους έν λόγω οίκουμενιστάς δέν επιδοκιμάζεται, άλλά μάλλον αποδοκιμάζεται.
Ή δε χειρότερη αποδοκιμασία φαίνεται στους λόγους του οικουμενικού και άρχιοικουμενιστού πατριάρχη Βαρθολομαίου, ότι οι Πατέρες, οί όποιοι απέκοψαν τους αιρετικούς παπικούς άπό το σώμα της Εκκλησίας, έπεσαν θύματα του άρχεκάκου όφεως και είνε υπόδικοι ενώπιον του Θεού!

Ένας αρχιεπίσκοπος του Εξωτερικού, βαρυνόμενος με μεγάλες ασέβειες και αιρέσεις, και με αβρές σχέσεις με τους αιρετικούς, σε ευλαβή κυρία, πού έπεκαλείτο και επαινούσε τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας γιά τους αγώνες τους υπέρ τής Πίστεως και εναντίον των αιρετικών, είπε:
«Και εμείς, κυρία μου, τι είμαστε; Δέν είμαστε Πατέρες;».

Οί ταλαίπωροι οίκουμενισταί επίσκοποι φρονούν, ότι και αυτοί είνε Πατέρες, και μάλιστα ανώτεροι, με πνεύμα ευρύτερο και με αγάπη μεγαλύτερη.
Άλλά πλανώνται πλάνην οίκτράν έχοντας τέτοιο φρόνημα γιά τους εαυτούς τους.
Στο ερώτημα του αρχιεπισκόπου του Εξωτερικού προς τήν ευσεβή κυρία αρμόζει αυτή ή άπάντησι:

Εσείς δεν είσθε δυστυχώς Πατέρες, διότι δέν γεννάτε πνευματικά παιδιά, συνειδητούς χριστιανούς, άλλ' είσθε και διώκτες των ευσεβών.
Εσείς δεν είσθε Πατέρες, διότι φρονείτε, λέγετε και ενεργείτε πράγματα αντίθετα προς το θεόπνευστο κείμενο του Χριστιανισμού, τήν Αγία Γραφή.
Σεις δέν είσθε Πατέρες, διότι δεν διακρίνεσθε για αγιότητα βίου.
Και τα όστά των αγίων Πατέρων εύωδιάζουν.
Όταν πεθαίνετε, συμβαίνει τούτο και σε σας;Σεις είσθε θύματα του άρχεκάκου όφεως.

Περιοδικό «Ο Σταυρός»

14 σχόλια:

  1. Ἀδελφὲ Ὀδυσσέα, συναγωνιστὰ ἐν Κυρίῳ, χαῖρε καὶ ἀγάλλου.
    Πολὺ ὡραῖο τὸ σχόλιο ἀπὸ τὸ ἀγωνιστικὸ περιοδικὸ «Ὁ Σταυρὸς» τῆς ὁμωνύμου Ἀδελφότητος, ποὺ ἵδρυσεν ὁ μεγαλύτερος καὶ ἀγωνιστικώτερος ἐπίσκοπος τῆς ἐποχῆς μας π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης. Παρακολουθῶ μὲ ἐνδιαφέρον τὸ ἐν λόγῳ περιοδικό, διότι συντάσσεται ἀπὸ τὸν ἐπίσης ἀγωνιστὴ καὶ διαπρεπῆ θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο, πνευματικὸ τέκνο τοῦ Γέροντος Αὐγουστίνου. Ὁ ἐν λόγῳ ἀρχιεπίσκοπος τοῦ Ἐξωτερικοῦ, ποὺ ἐξεφράσθη τοιουτοτρόπως, δὲν εἶναι ἄλλος ἀπὸ τὸν Αὐστραλίας Στυλιανό. Νὰ προσευχώμεθα ὁ Θεὸς νὰ φωτίσῃ αὐτὸν νὰ μετανοήσῃ γιὰ τὶς αἱρετικὲς κακοδοξίες του καὶ τὶς διώξεις του ἐναντίον εὐσεβῶν χριστιανῶν, διότι εἶναι σοβαρῶς ἀσθενῶν. Καὶ ὅλοι νὰ μετανοήσωμε, διότι οὐδεὶς ἀναμάρτητος, ὅλοι ἔχομε τὶς ἁμαρτίες μας, ἄλλος περισσότερο καὶ ἄλλος ὀλιγώτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός. Όσο για τον Σωτηρόπουλο ας μετανοήσει όσο έχει καιρό γιατί με τον ΑΦΟΡΙΣΜΟ από την Υπερτελή Σύνοδο τον βλέπω να απολαμβάνει ο κακορίζικος τα δώματα της κολάσεως.
    Χριστιανός ειμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xριστιανε ψευτοχριστιανε,
    σε παρακολουθω ότι όλα τα βλεπεις με αντιχριστιανικο και αντορθοδοξο ματι.
    Τι εισαι εσυ, δεσποτογατος εισαι;
    Για ποιον αφορισμο μιλας;
    Μπορουν να αφορισουν οι αφορισμενοι από την Διαχρονικη Εκκλησια;
    Αυτοι ειναι δυναμει αφορισμενοι, οι Αιρεσιαρχες και οχι ο αγωνισθεις για την καθαροτητα του προσωπου του Θεανθρωπου που βεβηλωθηκε και διαστρεβλωθηκε απο τον Αυστραλιας.
    Δουλευει ισσοροπημενα το μυαλο σου;
    Πως τα βλεπεις ολα ετσι στραβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σωτηρόπουλος έχει καταδικασθεί από Δικαστήρια της Αυστραλίας για τα ψεύτικα ντοκουμέντα που είχε χρησιμοποιήσει για να συκοφαντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας. Ψευτοχριστιανοί είσθε εσείς που παρακούτε την φωνή της Εκκλησίας ως προς τον ΑΦΟΡΙΣΜΟ του αμετανόητου Σωτηρόπουλου. Είθε να κατανοήσει την βλασφημία του προτού να είναι αργά. Μετά θάνατο δεν υπάρχει μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άν περίμενε ο Θεός να του πούν οι Δεσποτάδες ποιούς θα βάλει στη Βασιλεία Του, τότε μονον ομοφυλόφιλοι και κλέφτες θα έμπαιναν. Ρε ούστ!!! από εκεί που τολμάτε να αφορίσετε,γιατί δεν σας προσκυνάει κάποιος. Ο κόσμος έχει απαξιώσει τους Δεσποτάδες και τους παπάδες.Τρέχει όπου βλέπει κληρικό που έχει πνεύμα Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει δίκηο ο παραπάνω αδελφός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ανώνυμος 26 Αυγούστου 2010 2:39 μ.μ. ξερνάει τις συκοφαντίες του φίλου σου Αντώνη Ελευθεριάδη. Να τον χαίρεσαι τον διώκτη των δυναμικών ανθρώπων του Ευαγγελίου.

    Αρχαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραξεις εμπαθων και φθονερων ανθρωπων που επικαλυπτονται με περιτυλιγματα νομιμοτητας, δεν ειναι νομιμες και ειναι ανυπαρκτες και ουδεν αποτελεσμα επιφερουν.
    Ο Αυστραλιας και η καστα του δεν αποτελουν την Εκκλησια, κανεις λαθος.
    Αυτοι ολοι ειναι αφοριστεοι και ηδη δυναμει αφορισμενοι.
    Μενει το ενεργεια.
    Οι αδικως αφορισθεντες δεν ειναι αφορισμενοι.
    Αυτα λεει και ο αγιος Νικοδημος ο Αγιορειτης και τα στοιχεια τα προσκομισα στην απαντησι μου στον π. Βασιλειο Μπακογιαννη.
    Σε Ποια δικαστηρια της Αυστραλιας αναφερεσαι;
    Αυτα που λες εσυ ειναι συκοφαντιες.
    Ο Σωτηροπουλος, ο Τρικαμηνας, ο π. Βαιος, δεν ειναι αφορισμενοι αλλα ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΙ απο τους αρχιερεις της αισχυνης που κατεσφαξε ο Ηλιας ο προφητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 26 Αυγούστου 2010 11:18 π.μ.
    Ανώνυμος είπε..

    Ο Αυστραλίας είναι γνωστός Οικουμενιστής αιρετικός και ως εκ τούτου ότι και να πράξει ειναι κατω απο τα αναθέματα των Οικουμενικών Συνόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουδέποτε καταδικάσθηκε ο Σωτηρόπουλος από δικαστήριο της Αυστραλίας. Γιατί ψεύδεσαι; Ο Αυστραλίας, με εξώδικο που συνέταξε κατ' εντολήν του ο Απολλωνιάδος Σεραφείμ, προκάλεσε τον Σωτηρόπουλο να ανακαλέσει το άρθρο του «Τριάς Αντιχρίστων», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ο Σταυρός» και ήλεγχε ασέβειες και κακοδοξίες των εκ της αγιοτόκου Κρήτης ορμώμενων Καζαντζάκη, Ανδρουλάκη και Χαρκιανάκι (=Αυστραλίας Στυλιανού). Ο Σωτηρόπουλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά προκάλεσε αυτός με την σειρά του τον Αυστραλίας να τον μηνύσει, για να ακουσθούν κάποιες οδυνηρές αλήθειες στα Δικαστήρια. 'Εχει περάσει από τότε μία 10ετία περίπου και δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει ο Αυστραλίας την απειλή του. 'Ολα αυτά έχουν ακουσθεί και καταγγελθεί επανειλημμένως από τον Σωτηρόπουλο στην αίθουσα της Ζωοδόχου Πηγής της Αδελφότητος «Ο Σταυρός» και έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «Ο Σταυρός» και αλλού. Ουκ ολίγες μηνύσεις έχουν γίνει σε βάρος του Σωτηροπούλου από εν Ελλάδι συμμάχους και συνεργάτες του Αυστραλίας, αλλά όλες έχουν πέσει στο κενό. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ο πνευματικός του πατέρας και ήδη ασθενών πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης έλεγε για τον Σωτηρόπουλο, ότι κάθε κουβέντα του είναι χρυσός. Επειδή παρακολουθώ την υπόθεση Σωτηρόπουλος στενά εδώ και χρόνια, μπορώ να καταθέσω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μεγάλο κουράγιο και φλογερή πίστη στον Θεό. Υπομένει επί έτη τώρα φοβερές συκοφαντίες και ανελέητο πόλεμο, προερχόμενο κυρίως από τον έχοντα βεβαρημένο ποινικό μητρώο Αντώνιο Ελευθεριάδη και τους όπισθεν αυτού κρυπτομένων αρχιμανδριτών Χρυσοστόμου Πήχου και Λαυρεντίου Γρατσία. Ο τελευταίος προς τιμήν του έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον Σωτηρόπουλο. Σημειωτέον ότι ο Αντώνιος Ελευθεριάδης είχε ευεργετηθεί τα μέγιστα ως φοιτητής από τον Σωτηρόπουλο, ο οποίος του έκανε δωρεάν μαθήματα για να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η ωμή και δυσάρεστη για μερικούς αλήθεια. Υπάρχουν και άλλες συγκλονιστικές πτυχές της υπόθεσης Σωτηροπούλου, που θα φανερωθούν εν καιρώ ευθέτω.
    Συγχαίρω τον Οδυσσέα για τις θέσεις του αναφορικά με τον αφορισμό του Σωτηροπούλου. Τέτοιος αφορισμός περιποιεί τιμή και δόξα στο πρόσωπο του Σωτηροπούλου, είναι έπαινος και όχι μομφή. Έχει επιστρέψει ήδη στα κεφάλια των αφορισάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτα για δικαστηρια της Αυστραλιας ειναι παραμυθια της χαλιμας.
    Δεν ντρεπεσαι παληανθρωπε να λες τετοια μεγαλα ψεμματα;
    Επειδη ομως προκαλεις θα κανω μια αποκαλυψι.

    Ο Αυστραλιας και η λυσσαλεα παρεα του καταφερε μεσω πολιτικων παραγοντων της Αυσταρλιας να βγαλη αποφασι να απελαθη απο την Αυστραλια ο Σωτηροπουλος.
    Και για να δητε την πονηρια των δεσποταδων που απο αυτους παιρνει μαθηματα ο διαβολος, το έκαναν επιτηδες να βγη η αποφασι Παρασκευη γιατι μεσολαβουσε Σαββατοκυριακο και θα συλλαμβανονταν χωρις να μπορουν να κανουν εφεσι.
    Αυτο το αντιληφθηκε ο πανεξυπνος αγωνιστης κ. Σωτηροπουλος "και αφου εκρυβη μικρον όσον οσον" την Δευτερα πρωϊ εκαναν εφεσι και δικαιωσε όχι τους δεσποταδες και τον Αυστραλιας, αλλα τον κ. Σωτηροπουλο.
    Και μετα απο αυτην την τροπη των πραγματων, ο Αυστραλιας ...λύσσαξε!!!

    Λοιπον αγαπητε παληανθρωπε που ψευδολογεις ασυστολα,
    δεν ειναι ο Σωτηροπουλος αφορισμενος που καταδικαστηκε αναπολογητος απο τους αρχιερεις της αισχυνης, τα ΤΕΡΑΤΑ ΑΥΤΑ, αλλα οι αρχιερεις της αισχυνης οι απο τωρα ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ.
    Θεε μου Θεε μου, τι ειναι αυτοι οι δεσποταδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ανώνυμος 26 Αυγούστου 2010 7:56 μ.μ. είναι άξιος πάρα πολλων συγχαρητηρίων γιατί είπε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Μπράβο ανώνυμε να είσαι κοντά μας συνέχεια να κατατροπώνεις τους ψευδολόγους ψευδαδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό τον τιμά και τον αγαπά το ποίμνιό του και παραμένει Αρχιερέας παρόλο τον βρωμερό και αισχρό πόλεμο που του έκανε ο τρισάθλιος Σωτηρόπουλος με την παρέα του. Ο γεροΝίκος ψάχνει να τον κοινωνίσουν και ως αφορισμένος δεν μπορεί. Με πληροφόρησαν ότι η Μητρόπολη Πατρών δεν τον κοινωνά και παραμένει ακοινώνητος τώρα εκεί τόσους μήνες. Η στάση του π. Βασιλείου Μπακογιάννη ήταν εκκλησιαστική και του αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν μπορεί ο κάθε κληρικός να κάνει ότι θέλει αλλά ότι η Εκκλησία του επιβάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είσαι και πάλι απληροφόρητος. Το κατά πόσο τιμά και αγαπά το ποίμνιο της Αυστραλίας τον Στυλιανό, το βλέπουμε από την γνωστὴ μήνυση 50 ομογενών εναντίον του αρχιεπισκόπου Στυλιανού και τις έγγραφες συστάσεις που του είχε απευθύνει προ ετών ο Βαρθολομαίος να παύσει να συμπεριφέρεται ως στρατηγός και να εφαρμόζει γλυκύτητα και αγάπη προς τον λαό του Θεού. Οι σχέσεις του με τον Βαρθολομαίο είναι διεταραγμένες εδώ και μερικά έτη. Είχε αποκαλέσει τον Πατριάρχη ''βλάκα'' και ''προδότη'' για το θέμα του ΣΑΕ σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.
    Ο πρώην πρόξενος της Μελβούρνης Γεώργιος Βέης είχε απομακρυνθεί βιαίως από ναό της πόλεως, διότι αγκάλιασε όλο τον ελληνισμό, και όχι μόνο την μερίδα του Στυλιανού.
    Ο νυν Πειραιώς κατά την ενθρόνισή του ευχαρίστησε τον Θεό, διότι τον λυπήθηκε και τον απήλλαξε από την τρομοκρατία του Στυλιανού. Ρώτα να μάθεις και τη γνώμη του πρώην Αριανζού (και νυν Προικονήσου) Ιωσήφ Χαρκιουλάκη περί του Στυλιανού, τον οποίον απηγόρευσε ο Στυλιανός να πατήσει πόδι στην Αυστραλία, προκειμένου να επισκεφθεί την ασθενούσα αδελφή του σε νοσοκομείο.
    Στην Αυστραλία υφίσταται επί δεκαετίες μεγάλος εκκλησιαστικός διχασμός ανάμεσα στους λεγομένους ''Αρχιεπισκοπικούς'' και τους ''Κοινοτικούς'' με χωριστούς ναούς πλάι πλάι, χωριστές παρελάσεις, αντιμαχομένους κληρικούς κ.ο.κ.
    Προμηθεύσου το βιβλίο του πολυβραβευμένου ιστοριοδίφη Αναστασίου Τάμη, «Η Ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας», για να μάθεις τα αίτια της θλιβερής αυτής κατάστασης και μετά έλα να συζητήσουμε για τον «τρισάθλιο» Σωτηρόπουλο.
    'Οσο για τον π. Βασίλειο Μπακογιάννη είναι γνωστοί οι δεσμοί και οι εξαρτήσεις του από το Φανάρι, άλλωστε έχει υπηρετήσει στο Εξωτερικό. Αδικεί τον εαυτό του με τη στάση του έναντι του Σωτηροπούλου και τρέφει νοσηρές αντιλήψεις για την παναίρεση του Οικουμενισμού.
    Ως προς το θέμα της Θείας Κοινωνίας σε πληροφορώ ότι έχω δει ιδίοις όμμασι τουλάχιστον πολλούς κληρικούς να τον μεταλαμβάνουν, ο δε Μητροπολίτης Πατρών τον εκτιμά και τον είχε επισκεφθεί δύο φορές στο νοσοκομείο. Και εκεί λοιπόν σφάλλεσαι.
    Έρρωσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου