Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010












ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

του Ιωάννου Καρδάση, χημικού

Πάρα πολλά έχουν γραφεί για την αποκαλούμενη αριθμοποίηση του ατόμου και του προσώπου, με την πρόσφατη καθιέρωση της "κάρτας του πολίτη" και η ερώτηση που διατυπώνεται από ευσεβείς πιστούς είναι συνήθως: «Διατί θέλουν να μας αποβαπτίσουν και να μας κάνουν νούμερα δίδοντας έναν αριθμό ξεχωριστό για τον καθένα, αγνοώντας το όνομα και το πρόσωπο;».


Δεν ήμαστε παρά ένας αριθμός και πάντοτε ήμαστε ένας αριθμός. Στο ληξιαρχείο, στο σχολείο, στο στρατό, στην εφορία, στην ταυτότητα, στο τηλέφωνο, στον τραπεζικό λογαριασμό, στην κοινωνική ασφάλιση, στην πιστωτική κάρτα, στους εκλογικούς καταλόγους, στην διεύθυνση του σπιτιού, στην πόρτα του διαμερίσματος, στην ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στον ΟΤΕ, στην πινακίδα του αυτοκινήτου, στην θέση του θεάτρου, στην ληξιαρχική πράξη θανάτου, στο νεκροταφείο ακόμη και στο οστεοφυλάκιο!


Όλοι αυτοί οι αριθμοί ήμαστε εμείς και τους κουβαλάμε στην πλάτη μας τόσο στην επίγεια ζωή μας, όσο και μετά θάνατον. Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει το όνομά μας. Με την νέα ταυτότητα (κάρτα του πολίτη), όλοι αυτοί οι αριθμοί που φέρει ο καθένας από εμάς (11 επίσημοι και σωρεία ανεπίσημων) θα γίνουν ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ και θα πάψουμε πια να ήμαστε διχασμένες αριθμητικά προσωπικότητες και να εξουσιαζόμαστε (υποτίθεται) από πολλούς αριθμούς, αλλά μόνον από ένα. Τελικά μας πειράζει η πολυαριθμία που έχουμε σήμερα, για την οποία κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε ή μας πειράζει Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ;


Δίδοντάς μας η Πολιτεία ένα μόνο αριθμό, ζητάει να μας αποβαπτίσει; Μήπως ήμαστε αφελείς; «Νήπιοι κατά τας φρένας», όπως λέγει και ο Απόστολος Παύλος; Εάν πάμε στο Ταχυδρομείο να παραλάβουμε ένα συστημένο, ο υπάλληλος δεν θα μας το δόσει, εάν δεν σημειώσει τον αριθμό της ταυτότητά μας. Ιωσήφ Κολιόπουλοι μπορεί να υπάρχουν πεντακόσιοι στην Ελλάδα, αλλά ο αριθμός ταυτότητας Π 344378 είναι μοναδικός και βεβαιώνει, ότι ο Ιωσήφ Κολιόπουλος που υπέγραψε για την παραλαβή του συστημένου, είναι αυτός που τον πατέρα του τον λένε Λάζαρο, την μητέρα του Δήμητρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 κλπ, κλπ. Είναι δηλαδή πληροφορίες που διασταυρώνουν και εξακριβώνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς μας και είναι απαραίτητες για την Πολιτεία.

Όταν όμως πάμε να κοινωνήσουμε ο ιερέας δεν θα ειπεί: «Μεταλαμβάνει ο δούλος του Θεού Ιωσήφ Κολιόπουλος του Λαζάρου και της Δήμητρας με τον αριθμό δελτίου ταυτότητας Π 344378 κλπ, κλπ.», αλλά θα ειπεί: «Μεταλαμβάνει ο δούλος του Θεού Ιωσήφ» και τίποτε περισσότερο. Διότι εκείνη την ώρα, εκείνο το «Ιωσήφ» και μόνο είναι ανεπανάληπτο, έστω και εάν το χρησιμοποιούν 500000 Ιωσήφ ανά την Ελλάδα και σημαίνει: «ψήφον λευκήν, και επί την ψήφον όνομα καινόν γεγραμμένον, ό ουδείς οίδεν ει μη ο λαμβάνων». Με εκείνο το «Ιωσήφ» και μόνο, ξέρει ο Θεός να εντοπίσει στα δικά του κατάστιχα τον συγκεκριμένο Ιωσήφ, χωρίς να ανατρέξει στο Π 344378.


Δεν πρέπει όμως να είμαστε και ουτοπιστές. Η καταγραφή των προσωπικών μας στοιχείων χρονολογείται, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον από «Αυγούστου μοναρχήσαντος» που και τότε «υπό μιαν βασιλείαν εγκόσμιον αι πόλεις γεγένηνται» και «απεγράφησαν οι λαοί τω δόγματι του Καίσαρος» (και κατά ορισμένους ιστορικούς αποτελούσε, συν τοις άλλοις, και ομολογία πίστης προς τον αυτοκράτορα). Και της απογραφής δεν εξηρέθη ούτε η Παναγία Θεοτόκος, αλλά ούτε και ο ενανθρωπήσας Θεός μας.


Εις την «κοιλάδα του κλαυθμώνος» που βρισκόμαστε «εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης» κατά τον παρόντα τούτον αιώνα τον απατεώνα, προσπαθούμε να προσαρμοσθούμε σ’ ένα σύστημα με όσο το δυνατόν λιγότερα μειονεκτήματα, λατρεύοντες τον Θεόν «μετά συνειδήσεως καθαράς εν πνεύματι και αληθεία», «ειρηνικόν και ησύχιον βίον διάγοντες εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι».


Επομένως δεν πρέπει να συγχέουμε τις όποιες σχέσεις μας με τον Καίσαρα με τις σχέσεις μας με τον Θεό, να προσδίδουμε στο θέμα θεολογικές και πνευματικές διαστάσεις, εάν δεν υπάρχουν και να χρησιμοποιούμε τον Θεό για επίγειους σκοπούς. Πρέπει να είμαστε τίμιοι με την Ορθοδοξία και την Εκκλησία του Χριστού, αποδίδοντες «τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».


Θα μας απαντήσετε,

π. Σαραντο;

=================

O λαλίστατος π. Σαράντος Σαράντος, γράφει πολλά περίεργα πράγματα περί 666 και λοιπά έωλα εν πολλοίς.
Οπως γράφει και τα παρακάτω:


"Ὅλες οἱ δημόσιες ὑπηρεσίες και οἱ μεγάλοι ἰδιωτικοί φορεῖς, τράπεζες, ἐπιχειρήσεις κτλ., θά εἶναι ἐφοδιασμένοι μέ τά κατάλληλα ψηφιακά μηχανήματα πού θά διαγιγνώσκουν τό προφίλ μας, θά προσθέτουν ἤ θά ἀφαιροῦν προσωπικά δεδομένα.
Ὁ ἁπλός πολίτης πού σταδιακά θά καθίσταται ὅλο καί πιο φτωχός καί ἀνήμπορος, μᾶλλον δέν θά καταφέρει νά ἔχει, νά χειρίζεται καί νά μαθαίνει τά προστιθέμενα ἤ ἀφαιρούμενα ἑκάστοτε προσωπικά του δεδομένα".

Αφού θα εχουν, όπως λέτε, ολες οι δημοσιες υπηρεσιες προσβασι στα δεδομενα μας, γιατι δεν θα μπορει να εχη πρόσβασι, ο καθενας μας;
Ολοι σχεδον οι Ελληνες έχουν σήμερα κομπιούτερ και μπορούν να ελέγξουν, αλλα και με οποιονδηποτε αλλο τροπο θα μπορουσαν να ελεγξουν.
Αυτο θα επρεπε να ζητηση επισημα η Εκκλησια, π. Σαραντο.
Εδω θα επρεπε να εστιασετε και ΕΣΕΙΣ το βαρος του ζητηματος.
Και οχι στο ....666, οπως το αποκαλειτε, που δεν υπαρχει, οπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, αλλά και ο συντακτης της Γρηγοριακης μελετης π. Προδρομος που με διαβεβαιωσε, μετα την συνταξι της μελετης του, ότι δεν βρηκε 666, αλλα τρια εξαρια δηλαδη 6 - 6 - 6.
Και τα τρια εξαρια, π. Σαραντο, ειναι διαφορετικα απο το 666 με την απλη λογικη, αλλα και κατα την αριθμητικη.
Για να κυριολεκτουμε, δηλαδη, σαν χριστιανοι, που πρεπει να λεμε ολοκληρη την αληθεια.
Το ΝΑΙ ΝΑΙ και το ΟΥ ΟΥ.
ΕΣΕΙΣ, γιατι δεν λετε την πεντακαθαρη αληθεια, π. Σαραντο;
Δεν οφειλετε να την πητε και να την εκθεσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ;
Γιατί ΨΕΥΔΕΣΘΕ, π. Σαραντο;
Και εξαπατατε τους παντας και τα παντα;
Και προσπαθειτε να τρομοκρατησετε τους παντας και τα παντα;
Κληρικός ων;

Δεν εχετε το δικαιωμα να εμποδισετε το Κρατος στην χρησι των ηλεκτρονικων ανακαλυψεων, αφου την χρησι τους την κανει σημερα και η ...κουτση Μαρια!!!
Λιγο πειστικωτερος θα επρεπε να ειστε ο π. Σαραντο, στον κοινο νου.

Και κατι ακομα.
Ο ιδιος ΕΣΕΙΣ π. Σαραντο, δεν προσφερατε κατα το παρελθον και δεν προσφερετε και στο παρον ....θυσια στον Αντιχριστο.... με το να μην εχετε μιλησει ΠΟΤΕ για το δικαιο του Κανονικου μητροπολιτου Αττικης και Μεγαριδος κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ;
Ειναι τοσο κοντα σας, ειστε μεσα στην μητροπολι του, στην Κανονικοτητα αυτου ανηκετε, και οχι μονον ουδεποτε τον επισκεφθηκατε τον αγιο και δυναμικο και σφοδρα σφοδρα αδικημενο Ποιμεναρχη σας, αλλα ουτε και για τον αγριο και κανιβαλλικο σφαγιασμο του ουδεποτε μιλησατε, αλλα παντοτε κωφευατε και σημερα κωφευετε μογιλαλικα, προκλητικα και ....υποτροπιακα.
Αλήθεια, τις εκκωφαντικες φωνες του, επι 36 ολοκληρα χρονια δεν τις ακουετε;
Τετοια κουφαμαρα εχετε;
Εαν οχι, τοτε γιατι ουδεποτε υπερασπισθηκατε τον Κανονικο Επισκοπο σας;
Που ειναι η ευαισθησια σας στο δικαιο του Αλλου και μαλιστα του Επισκοπου σας;
Δεν ειχατε αυτην την υποχρεωσι, κατα το Αγιο Ευαγγελιο και κατα τους Αγιους Πατερες, που εμφανιζεσθε να μελετατε;
Εμεις βρισκομαστε 500 χιλιομετρα μακρυα και ακουμε τις φωνες του και σπαρασσει η καρδια μας.
Εσεις τοσο ασυγκινητος ειστε;
΄Η δεν εχετε καρδια, αλλα μονο στομα;

Και οχι μονον, αλλα καποτε σας ανοιξε η ...ορεξι να γινετε και ...μητροπολιτης Αττικης και να ....αρπαξετε τον θρονο του ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ;
Και τότε ουτε αντιδρασατε, ουτε αποποιηθηκατε την ...ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ...ΑΤΙΜΙΑ!!!
Ας μην πω, όμως, περισσοτερα περι αυτου, ισως ....αλλοτε.
Και γιατι προσκυνατε παντοτε τους αναξιοπρεπεις, ανεντιμους και αρπαγας, κατα τους Αγιους Πατερες, ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ του θρόνου του, που δουλεψαν και δουλευουν στον Διαβολο και τους θεωρειτε κανονικους μητροπολιτες μεσω των οποιων στελνετε μαλιστα και τα εγγραφα σας;
Αυτα ειναι ο ....Αντιχριστος, π. Σαραντο, και το 666.
Και εδω ενδώσατε και υποχωρησατε και γινατε οργανο και του Αντιχριστου και του 666.

Πρωτευουν αυτα π. Σαραντο και μετα παμε στα αλλα.
Δεν μας πειθετε, λοιπον, για την καθαροτητα του αγωνα σας.
Λυπουμαστε, αλλα λετε συνεχεια την μιση αληθεια.
Εργο του εχθρου μας του Διαβολου και αυτο.
Με οργανο του ΕΣΑΣ.
Τον πανοσιολογιωτατο π. Σαραντο Σαραντο.
Εμεις, την ΑΛΗΘΕΙΑ λεμε, και ου ψευδομεθα.
Μηπως εσεις μπορειτε να μας διαψευσετε;

Oδυσσεας Τσολογιαννης,δημοσιογράφος


82 σχόλια:

  1. Τί ξέρει ο χημικός εκτός απο τα χημεία και τις χημικές ενώσεις; Είσαι με τα καλά σου Οδυσσέα;

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ξερει ο γιατρος Λουκας Γρηγοριατης που ασχολήθηκε με την μελετη τους;
    Τι ξερει ο μηχανικος και οχι ηλεκτρονικος ή μπαρκοντολογικος Προδρομος Γρηγοριατης;
    Τα ιδια ξερει και ο χημικος Φωτιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος είπε...

    Tί κατάντια είναι αυτή; Να συκοφαντείτε τον καλό αγώνα του π.Σαράντη;

    Φώτης


    20 Σεπτεμβρίου 2010 1:25 μ.μ.
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

    Κριμα στο ονομα σου Φωτη.
    Ο μεγας Φωτιος πανω απο ολα εθετε την ορθοδοξη πιστι.
    Δεν κοιταζε τα προσωπα.
    Ο π. Σαραντος οφειλει να απαντηση σε οσα του καταμαρτυρουμε.
    Το εχει παρακανει με τις αυθαιρεσιες του.
    Ειναι ενας επικινδυνος Συνωμοσιολογος και Εσχατολογος.



    20 Σεπτεμβρίου 2010 4:22 μ.μ.
    Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ είπε...

    Ο ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(ΒΙΝΤΕΟ) http://agiooros.org/viewtopic.php?f=76&t=4819
    20 Σεπτεμβρίου 2010 4:41 μ.μ.


    Φωτης είπε...

    Δεν είναι καθόλου Συνωμοσιολόγος ούτε και Εσχατολόγος αλλά λέει τα πράγματα με το όνομα τους υπερασπίζοντας την ορθόδοξο πίστη σαν άλλος ι.Φώτιος. Βλέπει αυτά που κάποιοι απο εσάς δεν τα βλέπου και εθελοτυφλούν επειδή δεν έχουν διάθεση για νέους αγώνες και θυσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οδυσσέα τί λες; Είσαι μετα καλά σου παιδί μου; Ο Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ σχολή ΕΜΠ είναι της ειδικότητας του αυτά. Η χημεία όμως καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση δεν έχει.

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να βάλεις και το σχόλιο που σου έστειλα απάντηση του Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου και να αφήσεις τον κόσμο να κρίνει και να αφήσεις τις άτιμες λογοκρισίες όπου δεν σε συμφέρει. Στο σχόλιο που δεν είχε τί να απαντήσει ο ΙΚ και άρχισε τις ειρωνίες.

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οδυσσέα ντροπή σου!

    Τον ιερό αγώνα κατα του ηλεκτρονικού φακελλώματος βρήκες να εξασθενίσεις;

    Τον σεβάσμιο π.Σαράντη (παρά τα λάθη του) που είναι αγωνιστής πρώτης γραμμής βρήκες να πλήξεις;

    Τί να σου πω;

    ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την αποκατάσταση κάποιων πραγμάτων, τα οποία ίσως να μην είναι γνωστά:

    - Ο μοναχός Πρόδρομος Γρηγοριάτης είναι διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΠΠ (Πολυτεχνείου Πατρών) άνευ τινός ειδικότητος ηλεκτρονικών υπολογιστών (σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο).

    - Ο Ι. Καρδάσης είναι Χημικός του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου Αθηνών), μετεκπαιδευθείς στην κατασκευή και λειτουργία των γραμμωτών κωδικών, τόσο στο κέντρο ΕΑΝ στις Βρυξέλλες ("θηρίο"), όπου υπάρχει ο Ευρωπαϊκός οργανισμός κωδικοποίησης προϊόντων EAN International στη διεύθυνση: Rue royal 29, 1000 Bruxelles Belgium, όσο και στο Ελληνικό κέντρο κατασκευής και λειτουργίας των γραμμωτών κωδικών ΕΛΚΕΣΗΠ (ΕΛληνικό ΚΕντρο ΣΗμανσης Προϊόντων) στη διεύθυνση: Κηφισιά, Πλατεία Αγ. Δημητρίου 5 και Δ. Κυριακού 2. Στην εκπαίδευση αυτή απέκτησε τις γνώσεις κατασκευής και λειτουργίας των γραμμωτών κωδικών και κατέχει τις σχετικές προδιαγραφές του ΕΑΝ. Έτσι, γνωρίζει κάλλιον παντός άλλου τη λειτουργία των κωδικών αυτών, τις οποίες εφήρμοσε στο αντίστοιχο τμήμα κατασκευής κωδικών σε μεγάλη Ελληνική Βιομηχανία κατασκευής και πώλησης προϊόντων.

    - Οι δυο ανωτέρω αναφερόμενοι είχαν συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων στην Ι. Μ. αγίου Γρηγορίου παρόντων του ηγουμένου π. Γεωργίου και του μοναχού Λουκά Γρηγοριάτη ιατρού, προ 12 περίπου ετών, όταν είχε ανακύψει εκ νέου το θέμα των κωδικών. Οι απόψεις και οι θέσεις τους ήσαν και παραμένουν εκ διαμέτρου αντίθετες.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...Ο Ι. Καρδάσης είναι Χημικός του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου Αθηνών), μετεκπαιδευθείς στην κατασκευή και λειτουργία των γραμμωτών κωδικών, τόσο στο κέντρο ΕΑΝ στις Βρυξέλλες...


    Και πώς μπήκε εκεί; Μήπως είναι κανενας βαλτός απο αυτούς; Δεν ξέρω αν πληρώθηκε απο αυτούς να κάνει αυτή την βρωμοδουλεια της εκ των ένδον υποσκαψης του αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φωτιε.

    Πρωτον ο μοναχος Προδρομος δεν ειναι παρα μηχανικος ηλεκτρολογος και τιποτα παραπανω.

    Δευετρον το λεγομενο Ορθοδοξο Παρατηρητηριο,
    ουτε Ορθοδοξο ειναι αφου κρυβονται πισω απο αυτο δειλοι και ηττοπαθεις ανθρωποι που δεν εχουν καμμια σχεσι με το θαρρος και την γενναιοτητα των μαρτυρων και των αγιων.
    Αυτοι δεν ειναι ανθρωποι ειναι φαντασματα.

    Τριτον.Τι παρατηρητηριο ειναι αυτο που απανταει μονο στο μισο κειμενο με επαναληψεις απο τις γελοιες και τετριμμενες συνωμοσιολογιες των Γρηγοριατων και στο μεγαλυτερο μερος δεν απανταει;
    Δεν βλεπουν μπροστα τους τον υπευθυνο που το υπογραφει;
    Μηπως κανει ΤΖΙΖ το υπολοιπο κειμενο και δεν απαντανε;
    Στραβοι, ημιτυφλοι ή αλλοιθωροι το απαρτιζουν αυτο το παρατηρητηριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να λυθούν οι όποιες απορίες:

    Ο Ι. Καρδάσης εστάλη από την υπηρεσία του, στο κέντρο ΕΑΝ και ΕΛΚΕΣΗΠ, για εξειδίκευση στους γραμμωτούς κωδικούς προς εφαρμογή της σχετικής εμπειρίας στην ανωτέρω Ελληνική Βιομηχανία.

    Στα κέντρα αυτά εκφράστηκε η απορία τους, για την αποστολή προς μετεκπαίδευση ατόμου από την Ελλάδα, δεδομένου, ότι ουδείς από την Ελλάδα είχε ενδιαφερθεί για μετεκπαίδευση από όσους πελάτες είχαν τα κέντρα αυτά από τη χώρα μας!

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέτοια σύγχυση μόνο στα έσχατα μπορεί να παρατηρηθεί. Πριν όμως τα έσχατα και το σφράγισμα προηγείται η αποστασία (Προς Θεσσαλ.Επιστ. Απ. Παύλου). Από τη μια κάνουμε αντιοικουμενιστικό αγώνα και από την άλλη αμφισβητούμε τα προδρομικά σφραγίσματα και μικροτσίπ παρακολούθησης και ολοκληρωτισμού. Τί να πει κανείς. Ο Θεός βοηθός και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Αγαπητέ Οδυσσέα ο αγώνας δεν πρέπει να είναι μονόπλευρος. Άνοιξε τα μάτια σου να δεις πιο καθαρά. Προς τί η παγκοσμιοποίηση και η ένωση των Θρησκειών που προωθεί ο Οικουμενισμός τον οποίο εδώ και χρόνια πολεμάς; Δεν έχει τελικό σκοπό το στρώσιμο του χαλιού στον Αντίχριστο; Γιατί δεν διακρίνεις την αποστασία που βιώνουμε ως Εκκλησία και ως λαός και ούτε καν δέχεσαι ότι όλα αυτά τα περί κάρτας και μικροτσίπ είναι προδρομικά της ελεύσεως του Αντιχρίστου, ο οποίος όμως δεν γνωρίζουμε πότε θα έλθει; Λυπούμαστε πολύ για την εξ ολοκλήρου αντίθετη στάση σου στο φλέγον αυτό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλλάζω λίγο θέμα , διαφωνόντας με την επίθεση σου κατα του π.Σαράντη κάθετα και οριζόντια.
    Κοίτα ο ΒΟΘΡΟΣ τί γράφει για ένα πολύ καλό άρθρο του κ.Τάτση
    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/09/blog-post_3668.html
    Ο δεύτερος μάλιστα ΑΝΩΝΥΜΟΣ σχολιαστης σας αποκαλεί τυχάρπαστο! Δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος ο ΒΟΘΡΟΣ.

    Παρακολουθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοιτα-κοίτα, να θαυμάσεις!!!
    http://4.bp.blogspot.com/_L_n3vJLPuZQ/TJSZMp5PlbI/AAAAAAAAGbs/Nadry8-6Jgg/s1600/Me+Thomas+apo+Polonia.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kυριε Οδυσσέα δέστε τι γράφουν γιά σας:
    -------------------------------------------
    Ανώνυμος είπε...

    Παναγιώτη κράτα γερά, όσο για τη θέση σου στη Μονή, δεν σ'έφαγαν αυτοί, αλλά ο Σίμος,και για την δουλειά σου ας είναι καλά οι "φίλοι σου" και ο αρχιθύτης!!!
    19 Σεπτεμβρίου 2010 5:37 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    Έχεις ΜΕΓΑΛΟ δίκιο για όσα γράφεις
    αγαπητέ κ.Παναγιώτη!
    Περιέρχομαι καθημερινά ένια ιστολόγια και βλέπω τα ΧΑΛΙΑ στα οποία μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος με φανατισμένο άρα και ΣΔΕΣΗΠΟΤΑ νούν!
    Φαντάσου ότι σε αποκαλούν βόθρο-ιστολόγιο ενός τυχά
    ρπαστου βορειοελλαδίτη "δημοσιογραφου"-,που εσχατως ασχημονεί και με την αγιότητα ή μη του Χρυσοστόμου
    Σμύρνης!

    Κάποιος καθηρημένος αρχιμανδρίτηςΤρικαμηνάς-"ήρωας"της πίστεως κατ'αυτούς τον θέλει μασόνο-!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ φαίνεται ότι οι φανατισμένοι ΜΟΝΟ χριστιανοί ΔΕΝ είναι!!
    Άλλωστε το έχω ξαναγράψει ότι οι παντοειδείς "εκκλησιαστικές" οργανώσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά δηλητηριώδεις ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/09/blog-post_4326.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ΙΚ , προχθές Κυριακή αθηναϊκή εφημερίδα στη σ.29 είχε υπόδειγμα μία κάρτα του πολίτη πάνω στην οποία υπηρχε μεν ο γραμμωτός κώδικας bar-code όχι όμως με το μεσαίο και τα δύο ακραία στοιχεία να προεξέχουν όπως π.χ. στο γραμμωτό κώδικα των τροφίμων. Δύο ερωτήσεις: Υπάρχει κάτι το επιλήψιμο στη συγκεκριμένη μορφή του γραμμωτού κώδικα? Αν οι κάρτες αυτές είναι τελικά προαιρετικές και συμπληρωματικές της αστυνομικής ταυτότητας τι κατά τη γνώμη σας πρέπει να κάνουν οι πιστοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φώτης (12:23:39) :

    Ο ΙΚ πάντα διασπείρει αμφιβολίες, διαβολές και αμφισβητήσεις κάθε ορθόδοξου δόγματος. Δεν συγκινείται με τίποτα αυτός ο κύριος, ό,τι και αν του γράψεις, αυτός θα διεστραβλώνει τα πάντα. Τον ξέρουμε απο το Μπλογκ αποτείχιση που υπέγραφε παλια ως “Αιρετικός”, όπως ακριβώς είναι κιόλας στην ουσια.
    http://egolpio.wordpress.com/2010/09/19/karta-polith-3/#comments

    Παρακολουθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φώτης (18:21:09) :

    Δεν αποκλείεται όσοι γράφουν εδω και γυρίζουν τα ιστολόγια για να αποδείξουν την αθωότητα του δικτατορικού και απαίσου ηλεκτρονικού φακελλώματος να είναι βαλτοί απο τους σκοτεινούς ανθρώπους της Νέας Εποχής που ενοχλούνται που ξεσηκώνεται ο λαός στα βρώμικα και θανατηφόρα για την ελευθερία και την σωτηρία, σατανικά σχέδια τους.
    Ντροπή και στον φίλο μου Οδυσσέα που παρεκτράπει ξανα με πολύ άθλιο τρόπο, κατα του π.Σαράντη και του αναγκαίου αγώνα που κάνει.

    http://egolpio.wordpress.com/2010/09/19/karta-polith-3/#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. egolpion (19:48:29) :

    Αγαπητέ Φώτη όπως αντιλαμβάνεσαι και εσύ και κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος, ο π.Σαράντης έκανε το καθήκον του ως ποιμένας πέρα από σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες εν αντιθέσει με όσους τον συκοφαντούν. Ως ποιμένας όφειλε να κηρύξει την αποχή από τη σκλαβιά του φακελώματος της Νέας Τάξης και να οδηγήσει τα πνευματικά του παιδιά στην αντίσταση. Μακάρι και όσοι τον κατηγορούν να είχαν έστω και ελάχιστο ποσοστό της ανιδιοτέλειάς του και της αυτοθυσίας του. Δυστυχώς δεν τον έχω γνωρίσει και δεν είχα ποτέ σχέση μαζί του. Όμως αυτό δεν με εμποδίζει να θαυμάζω έναν άνθρωπο που ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ για την Αλήθεια. Αυτό μας το έχει απο-δείξει άπειρες φορές. Ο Θεός να τον ευλογεί γιατί τέτοιοι πνευματικοί είναι κοσμήματα της Εκκλησίας. Ως προς τους αντίθετους τι να πω. Αν έχουν επιχειρήματα και αποδέχονται τον διάλογο-αντίλογο, εδώ είμαστε να διαλεχθούμε. Αν το μίσος τους προς τον γέροντα είναι αποτέλεσμα εμπάθειας και δαιμονοπληξίας τους προτείνουμε να ακολουθήσουν την θεραπευτική οδό της Εκκλησίας μας.
    http://egolpio.wordpress.com/2010/09/19/karta-polith-3/#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 21 Σεπτεμβρίου 2010 6:39 π.μ. αυτός που έγραψε αυτές τις ασχήμιες και αποκάλεσε "ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ" τις εκκλ.οργανώσεις και τυχάρπαστο τον κ.Οδυσσέα είναι ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΣ!

    Παρακολουθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχει το αισθητήριο του πιστού λαού που δεν θέλει να προδώσει την πίστη του όσο κι αν του στοιχίσει, γι αυτό εμπιστευόμαστε τον πατέρα Σαράντο και όχι εσάς και τους ομοίους σας.
    Κάπου είχα διαβάσει ότι η Νέα Εποχή θέλει οι άνθρωποι της να λένε 99 αλήθειες ώστε να περάσει απαρατήρητο το 1 ψέμα που θέλουν να επικρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οδυσσεά η Ντροπή και το Αίσχος είναι λίγο για να εκφράσει την έκπληξη και αγανάκτηση μου για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ -επιεικώς- στάση σου και τορπιλίσματος του αγώνα κατα του ερχομού Αντιχρίστου.

    Πρέπει να είσαι θύμα Σκοτεινών δυνάμεων που κυριολεκτικά τρόμαξαν απο την εξέγερση του πιστού λαού ενάντια στα άνομα σχέδια τους.
    ΕΣΥ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΣΑΙ; ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΚΑ , ΈΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΧΑΡΑΓΜΑ (ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ);

    Κρίμα, κρίμα , ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φαίνεται δεν είσαι ταπεινός και έτσι απωθείς τον φωτισμό του Θεού και συγκαταλέγεσαι σε όσους θα πλανήσει (τους παρα κάτι εκλεκτούς).
    Κρίμα και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για την κάρτα παρακολουθώ όσα αντικρουόμενα λέγονται. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Θέλω μ' αυτή την παρέμβαση να ρωτήσω. Γιατί δεν δίνεται μια απάντηση στο δεύτερο μέρος του κειμένου της Αποτείχισης. Την σιωπή δηλαδή του π. Σαράντη για τον Αττικής Νικόδημο, τον οποίον δεν υποστήριξε καθόλου, αν και, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, ο Σεβ. Νκόδημος έχει χειροτονησει τον π. Σαράντο. Μήπως επειδή ο π. Σαράντος ενέδωσε στον πειρασμό και δέχτηκε να γίνει Επίσκοπος Αττικής στη θέση του Νικόδημου; Είναι σημαντικό θέμα και πρέπει να απαντήσει ο π. Σαράντος, για να διακρίνουμε την καθαρότητα των επιδιώξεών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αντώνιος (15:41:16) :

    “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” και άλλοι συνομιλητές, θα ήθελα να μου απαντήσετε σε κάτι απλό!

    Η εμφάνιση γραμμωτού κώδικα, σε έντυπο, δίπλα στο όνομά μας και με τη συγκατάθεσή μας μπορεί να έχει συνέπειες για τη σωτηρία μας;;
    Αν νομίζετε πως ναι, τότε νομίζω πως οφείλετε να μη έχετε λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ αφού τα έντυπα πληρωμής ΚΑΙ το όνομα του κατόχου έχουν ΚΑΙ γραμμωτό κώδικα έχουν ΚΑΙ με τη συγκατάθεσή μας εκδίδονται!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να γυρίσετε στη γκαζόλαμπα!!!!! Που χρησιμοποιείτε και κομπιούτερ!!! Ακούς εκεί!! Τάχα έχουν τσιπάκια, εξάρια κι όλα τα κακά και παρόλαυτα νύχτα μέρα με το PC….

    Αν όμως πιστεύετε πως η εμφάνιση γραμμωτού κώδικα, σε έντυπο, δίπλα στο όνομά μας ΚΑΙ με τη συγκατάθεσή μας ΔΕΝ μπορεί να έχει συνέπειες για τη σωτηρία μας τότε γιατί ζαλίζετε τα αυτιά όλων των χριστιανών με θέματα που δεν οδηγούν στην απώλεια αλλά είναι τα του «Καίσαρος»;;;!!!

    Θέματα που οδηγούν στην απώλεια είναι οι πορνείες, οι μοιχείες, οι φόνοι, οι αρσενοκοιτίες κτλ!! Γιατί κανείς δε προειδοποιεί το λαό για αυτά τα θανάσιμα αμαρτήματα….; Άντε, αφήστε τις κάρτες του πολίτη και πείτε για τις πορνείες κι όλο το χαμό που γίνεται στην κοινωνία μας!
    Ή φοβόσαστε μη σας πούνε γραφικό όπως είπανε τον Θεσσαλονίκης!!;

    *βλέπω πως εκτός από τα http://thriskeftika.blogspot.com/2010/09/blog-post_9441.html
    σχεδόν όλα τα μπλογκς μ’αυτό ασχολούνται. Τι περίεργο; Αφήσανε τα θανάσιμα αμαρτήματα με τα οποία ο αντικείμενος σφραγίζει τον κόσμο και πιάσανε τις κάρτες!!

    Αντώνιος
    20 09 2010
    ΙΚ (17:07:40) :

    Αγαπητέ μου

    Αντί άλλης κριτικής, υποκλινώμεθα έμπροσθεν της θεοπνευστίας του π. Σαράντου.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε αφελή ή βαλτέ, 21 Σεπτεμβρίου 2010 1:45 μ.μ. τί μπλέκεις τα ζητήματα; Το θέμα της Κάρτας του Πολίτη, του προχαράγματος του Αντιχρίστου, δεν είναι θέμα που δημιούργησε ο π.Σαράντος, βλάκα! Είναι θέμα που το γνωρίζουν όλοι οι αγωνιστές της Ορθοδοξίας και μάχονται εναντίον του, εκτός απο κάτι παραπλανημένους -ελαχιστους- σαν τον Οδυσσέα.

    Ο,τιδήποτε λάθη και αν έκανε ο π.Σαράντος αυτό δεν μας αφορά αυτή την στιγμή και δεν έχει σχέση με τον αγώνα κατα του ΑΜΚΑ-ΚΑΡΤΑ!

    Καλλίμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Αντώνιος μπορεί να είναι πληρωμένο υποχείριο της Νέας Τάξης και εσείς σαν αφελείς το χάφτετε! Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kύριε Οδυσσέα

    σε ποιόν πατέρα και υιό αναφέρεσαι δεξιά;
    Μήπως εννοείς κάποιον ιστολόγο;
    Που υποστηρίζει το Εγκόλπιο;
    Κάτι τέτοιο ψιλιάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε δεν πιστεύω να εννοείς έναν ιστολόγο που αγαπάει τον Αρτέμιο και τον Νικόδημο και αγωνίζεται για την δικαίωση τους...

    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο σεβαστός Αρχιμανδρίτης π. Σαράντος σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο, σχετικά με την κάρτα του πολίτη, μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει, ότι: «όλο αυτό το σύστημα λειτουργεί με βασικό κωδικό τον αριθμό 666».

    Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον π. Σαράντο, πως το γνωρίζει αυτό και πως τεκμηριώνεται, δεδομένου ότι εμείς γνωρίζουμε επίσημες θέσεις αρμοδίων Καθηγητών του Πανεπιστημίου, καθώς και την επίσημη θέση της Εκκλησίας επί του θέματος αυτού.

    Ο π. Σαράντος μέσα στα πλαίσια του ποιμαντικού του έργου και προφανώς, για να προφυλάξει το ποίμνιό του από τα αποτελέσματα της εφαρμογής των σφραγισμάτων, όπως αναφέρονται στο Απκ. 13. 16-18 δογματίζει, ότι τα συστήματα αυτά (προφανώς οι γραμμωτοί κώδικες) λειτουργούν με το κωδικό 666, ερμηνεύοντας το σχετικό χωρίο: «….. και ο αριθμός αυτού χξς΄».

    Στο χωρίο αυτό αναφέρει, ότι ο αριθμός του ονόματος του Αντιχρίστου είναι ο χξς΄. Πράγματι, θα ήτανε πρέπον να συμβουλεύσει τους πιστούς να μη συναλλάσσονται με οτιδήποτε φέρει αυτό το σύμβολο χξς΄, δηλ. 666 στο δεκαδικό σύστημα αρίθμησης, 1010011010 στο δυαδικό σύστημα, 22122 στο τετραδικό, 1232 στο οκταδικό, 476 στο δωδεκαδικό, 29Α στο δεκαεξαδικό, 1D6 στο εικοσαδικό κ.λπ. επ’ άπειρον. Όλοι αυτοί οι αριθμοί και άπειροι άλλοι αποτελούν τον αριθμό χξς΄ στα διάφορα συστήματα αρίθμησης και είναι γνωστά και στους αποφοίτους Λυκείου από την Θεωρητική Αριθμητική.

    Το θέμα λοιπόν του 666 αφορά στις αριθμητικές πράξεις, που όλοι μας χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή. Πλην όμως όλα τα υπολογιστικά συστήματα και οι κωδικοί παντός είδους δεν εργάζονται με το δεκαδικό σύστημα αρίθμησης (δηλ. το 666), αλλά κυρίως με το δυαδικό σύστημα (όπου το 1010011010), το οκταδικό (όπου το 1232) και άλλα πολλαπλάσια του δυο υψωμένα στην 4η , 5η, 6η κ.λπ. δύναμη.

    Το δεκαδικό σύστημα (όπου το 666) δεν μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων, ούτε στον παρόντα αιώνα, ούτε στον μέλλοντα, δεδομένου, ότι η λειτουργία τους με το δεκαδικό σύστημα είναι αδύνατη.

    Ως εκ τούτου, η σύνδεση του ανωτέρω αριθμού με τα πάσης φύσεως υπολογιστικά συστήματα: οπτική ανάγνωση χαρακτήρων (OCR), μαγνητική μελάνη, μαγνητική ταινία, αναγνώριση φωνής, οπτική ανίχνευση, ραδιοσυχνότητες, έξυπνες κάρτες, γραμμωτοί κωδικοί, microchips, κ.ά είναι ανεδαφική και άνευ αντικειμένου.

    IK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κάποιες σκέψεις, για τον π. Σαράντο:

    Οι διάφορες προσεγγίσεις, με την χρήση της αριθμολογίας, για την ανεύρεση του 666 καταντούν να είναι στείρες, σχολαστικές, χωρίς περιεχόμενο, νηπιώδους γνώσεως και σε τίποτε δεν μας βοηθούν στην πνευματική ζωή και πρόοδο και στο πως πραγματικά να αγωνισθούμε κατά του Αντιχρίστου. Το 666 μόδα είναι και θα περάσει. Είναι όμως κρίμα, διότι ο χρόνος και η φαιά ουσία που χάνουμε στη στείρα και διασπαστική αυτή διαμάχη για το 666, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μετάνοιά μας, την πνευματική μας πρόοδο, το κήρυγμα του Ευαγγελίου, τα έργα της προς τον πλησίον αγάπης και των καθηκόντων μας έναντι του κοινωνικού συνόλου και των προβλημάτων των συνανθρώπων μας.

    Για να βρούμε το 666 πρέπει να είμαστε μυημένοι στους μαιάνδρους της πληροφορικής; Μήπως για την σωτηρία μας χρειάζεται να είμαστε μορφωμένοι; Αν είμαστε ολιγογράμματοι ή τελείως αγράμματοι δεν μπορούμε να σωθούμε; Εάν ακούγοντας αυτά που λέγονται στην Εκκλησία του Χριστού κατά την Θεία Λατρεία, προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε και υποτασσόμαστε στους Κανόνες της Εκκλησίας, σωζόμαστε ή όχι; Μας αρκούν τα λόγια της Εκκλησίας ή μήπως η Πνευματική μας Τροφός δεν μας τρέφει με αυτάρκη τροφή και πρέπει να την συμπληρώσουμε με τις αντιπαρατιθέμενες γνώμες περί 666 στα κυκλοφορούντα βιβλιαρίδια και φυλλάδια; Μήπως τελικά οι διάφορες γνωματεύσεις και εντολές θεωρούνται υπερβάσεις εξουσίας και καθήκοντος για θέματα επιδεκτικά ερμηνείας, μη κατωχυρωθέντα και σαφώς εκπεφρασμένα υπό των Συνόδων, των Ιερών Κανόνων, των Λειτουργικών μας κειμένων ή της συμφωνίας των Πατέρων; Η θρησκευτική υπερδιέγερση, η πυρέσσουσα νοσηρή περιέργεια που μεταβάλλει τα μυστήρια του Θεού σε προεκπεμπόμενο σήριαλ νοσηρής επιστημονικής οργουελιανής φαντασίας, δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτε με την μετάνοια και την επίσκεψη της Θείας Χάριτος.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και κάτι ακόμη για τον π. Σαράντο:

    Πάντοτε όμως πρέπει να αγρυπνούμε, ώστε οι διάφοροι ποικιλώνυμοι «αόρατοι αρχιτέκτονες της Νέας Εποχής» να μη μας βρουν ποτέ «καθεύδοντες και κοιμωμένους». Άσχετα με το αν υπάρχει ή όχι το 666 στους γραμμωτούς κωδικούς ή στις νέες ταυτότητες, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να πιστοποιήσουμε, ότι παντού βασιλεύει το πνεύμα του Αντιχρίτου και το πνεύμα της Νέας Εποχής. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πιστοποιούμε τους λόγους του Παύλου προς τους Εφεσίους: «Ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις».

    Λέγει ο Θεός μέσω του Μωϋσή στο ιγ΄ κεφάλαιο του Δευτερονομίου, ότι εάν σηκωθεί ένας προφήτης και θέλει να μας οδηγήσει στην αποστασία, ο Θεός θα επιτρέψει να επαληθευθούν οι προφητείες του και θα τον αφήσει ακόμη και θαύματα να κάνει του «ειδέναι, ει αγαπάτε τον Θεόν υμών εξ όλης της καρδίας υμών και εξ όλης της ψυχής υμών». Αφού αυτός ο αντίχριστος που έχεις μπροστά σου δεν σε ενοχλεί, γι’ αυτόν που θάρθει νοιάζεσαι; Το πραγματικό και χειροπιαστό χάραγμα του 666 δεν σε νοιάζει, για το υποθετικό 666 χολοσκάς;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και τελειώνουμε:

    Θεωρούμε, ότι η Αποκάλυψη με το ενθαρρυντικό περιεχόμενό της για την ολοκληρωτική νίκη των πιστών επί παντός θηρίου, τελικά θα φέρει την γαλήνη στις ψυχές μας.

    Πιστεύουμε, ότι εκείνοι που άκριτα, αλλά και άθελά τους προσπαθούν να παρασύρουν τους πιστούς σε αναταραχή και αγελοποίηση, θα κατανοήσουν και θα συναισθανθούν το σφάλμα τους.

    Πιστεύουμε, ότι η Πολιτεία θα θελήσει να ξεκαθαρίσει την θολή κατάσταση που έχει δημιουργήσει -λόγω κυρίως της αδιαφορίας της περί το θέμα- με υπεύθυνη τεκμηρίωση και χωρίς υπεκφυγές.

    Πιστεύουμε, ότι η Εκκλησία δεν θα παρασυρθεί από ανεύθυνες εισηγήσεις και δεν θα γνωμοδοτεί για θέματα τεχνικά που δεν την αφορούν και δεν θα επαναλάβει σφάλματα του τύπου «η γη είναι ακίνητη», όπως πεισματικά δεχότανε επί αιώνες και έφθασε στο σημείο να ζητάει επισήμως συγγνώμη από εκείνους που επιστημονικά απεδείκνυαν το αντίθετο. Το θέμα δεν είναι πιο από τα δυο θα βγει νικητής, η Πίστη ή η Επιστήμη, αλλά πώς με αγαστή συνεργασία θα βρουν και οι δυο την αλήθεια, η κάθε μια βέβαια «εφ’ ώ ετάχθη».

    Πιστεύουμε, ότι όπως πάντα, έτσι και τώρα η Ορθόδοξη Εκκλησία θα κινηθεί με σύνεση και φρόνηση και θα διατυπώσει «του λόγου το αληθές».

    Πιστεύουμε τέλος, ότι ο Κύριος της Παρουσίας θα μας ελεήσει και θα μας συγχωρήσει για την ασέβεια και την αμετροέπεια που δείχνουμε στην μετά μανίας εξήγηση προφητειών, για την αδιακρισία, την υπεροψία, τον εγωισμό και την φιλαυτία που μας διακατέχει, ως «οι τα πάντα γιγνώσκοντες». Ας προσπαθήσουμε να ειρηνεύσουμε τον πιστό λαό και να συνδιαλαγούμε μεταξύ μας οι διαφωνούντες, με κριτές τους εκκλησιαστικούς μας ηγέτες σύμφωνα και με την προς Κορινθίους ρήση του Αποστόλου: «Τολμά τις υμών, πράγμα έχων προς τον έτερον, κρίνεσθαι επί των αδίκων και ουχί επί των αγίων;» και ας προσευχηθούμε βαθιά, ώστε να φανερωθεί το ζητούμενον και λάμψει η αλήθεια, όσον και εάν αυτή πικράνει ορισμένους από εμάς.

    Στην περίπτωση αυτή δεν βαραίνει το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά το συμφέρον της Εκκλησίας. Ας προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε αλώβητη ως «κόρην οφθαλμού», χωρίς να επιδιώκουμε να την σέρνουμε πίσω από το άρμα του προτεσταντισμού καταρρακώνοντας το κύρος της. Ας την αφήσουμε ελεύθερη να μας κατευθύνει και να μας νουθετεί σύμφωνα με τις επιταγές του Άγιου Θεού για το καλό ολόκληρης της Ορθοδοξίας.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συγχαρητήρια ΙΚ. Είσαι θαυμάσιος.
    Κατέρριψες τελείως τα επιχειρήματα των 36αρηδων και τα κονιορτοποίησες.
    Μπράβο σου.
    Σε χάρηκα γιά την σαφήνειά σου και την δυνατή επιχειρηματολογία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ποίοι είναι οι 36αρηδες γελοίε; Όλοι εμείς είμαστε 36ρηδες; Απο πού το ξέρεις;

    Τα κείμενα του ΙΚ δεν παύουν να αποτελούν δείγματα μεγίστης βλακείας και παραπλάνησης!

    Καλλίμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και κάτι πρακτικό:


    Πράγματι ο προφητικός χώρος είναι επικίνδυνος διότι με λίγη φαντασία οιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει οτιδήποτε. Ο Θεός κατά καιρούς εγείρει προφήτες εν μέσω της Εκκλησίας του, όπως π.χ. ο Ιωάννης ο σύντροφος του Μεγάλου Βαρσανουφίου. Έτσι όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου ό ο Πατήρ έθεσεν εν τη ιδία εξουσία, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον περιούσιον Αυτού λαόν ον περιποιήσατο τω Αίματι του Μονογενούς του Υιού, αλλά θα αναδείξει προφήτες, οι οποίοι βάσει αποκαλύψεως θα μας διδάξουν τα δέοντα. Όχι όμως αχειροτονήτως, ο καθένας να λέει και να δημοσιεύει ότι θέλει γαργαλίζοντας την ακοή.



    Ο χξs’ της Αποκαλύψεως αποδίδεται μεν με αραβικούς αριθμούς ως 666, αλλά μόνο στο δεκαδικό σύστημα. Στα μαθηματικά όμως έχουμε διάφορα συστήματα. Έτσι, όπως αναφέρθηκε, στο οκταδικό σύστημα ο χξs’ γράφεται: 1232! Στο δεκαεξαδικό 29Α και στο δυαδικό 1010011010! Τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι απλοί πιστοί όταν συναντούμε αυτούς τους συνδυασμούς των αριθμών; Πως θα ξέρει η κυρά Μαρία όταν βρει στο Σουπερμάρκετ ένα προϊόν με κωδικό 1232, ότι πρόκειται πράγματι για το 1232 του δεκαδικού συστήματος και όχι το επάρατον 666 του οκταδικού συστήματος; Αλλά και στο δεκαδικό σύστημα αν περιοριστούμε τι πρέπει να κάνουμε με τον αριθμό 387 που είναι ο αριθμός του ονόματος του διαβόλου: Δ4 + Ι10 + Α1 + Β2 + Ο70 + Λ30 + Ο70 + Σ200 = 387, ή τον αριθμό 758 που είναι ο αριθμός του σατανά: Σ200 + Α1 + Τ300 + Α1 + Ν50 + Α1 + Σ200 = 758 ή τον αριθμό 556 που είναι ο αριθμός του Βεελζεβούλ: Β2 + Ε5 + Ε5 + Λ30 + Ζ7 + Ε5 + Β2 + Ο70 + Υ400 + Λ30 = 556 ή τον αριθμό του ονόματος του Ασμοδαίου, του Εωσφόρου, του ... Τρισκατάρατου κλπ. κλπ.; Θα έπρεπε να καταργήσουμε τα μαθηματικά! Αλλά γιατί να ξεχάσουμε και την λατινική γραφή του χξs’ το DCLXVI; Έτσι αν μεθαύριο κυκλοφορήσει μια ψαροκονσέρβα ή μια σκόνη πλυσίματος στην αγορά με την μάρκα: DECALEXAVI, ασφαλώς και δεν θα πρέπει να την αγοράσουμε, διότι ενώ τα ενδιάμεσα φωνήεντα της μάρκας δεν έχουν καμία αριθμητική αξία, το άθροισμα όμως των συμφώνων της και του τελικού της φωνήεντος μας δίνει: 666! Πράγματι: D500 + E0 + C100 + A0 + L50 + E0 + X10 + A0 + V5 + I1 = 666...........Για μερικούς από τους σκληροπυρηνικούς μεταξύ των Προτεσταντών το χάραγμα του Αντιχρίστου είναι ... η Ιερά Παράδοσις! Διότι κατ’ αυτούς η Παράδοσις αλλοίωσε και ενόθευσε την Ευαγγελικήν απλότητα και καθαρότητα αναμείξασα το Ευαγγέλιο με διάφορα ετερογενή στοιχεία. Και αν θες την απόδειξη, νάτηνε: Π80 + Α1 + Ρ100 + Α1 + Δ4 + Ο70 + Σ200 + Ι10 + Σ200 = 666! Για τους Σαββατιστές και Αντβεντιστές της 7ης Ημέρας, το χάραγμα του θηρίου είναι η Κυριακή Αργία, διότι ακυρώνει την αργία του Σαββάτου η οποία εδόθη ως ομολογία πίστεως, ότι ο Θεός έκαμε τη Δημιουργία σε έξη φυσικές εικοσιτετράωρες μέρες, πράγμα που με το σημερινό επίπεδο επιτεύξεων της παλαιοντολογίας κάνει και τον μαθητή της Δ΄ Δημοτικού να μειδιάσει.



    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. To παραπανω σχολιο του ΙΚ. εσταλη με ε-μεϊλ γι αυτο καταχωρηθηκε με το όνομα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τον ΙΚ , τον γνωρίζουμε και τον ξέρουμε εδω μέσα όλοι μας. Είναι άνθρωπος που σπέρνει σύγχυση και σκάνδαλα ακόμα και στα θέματα της Πίστης μας.

    Αν ο ΙΚ δεν ήταν ο συνεχώς σπέρνων αιρέσεις και βλασφημίες μπορεί να γινόταν πιστευτός απο κάποια γριούλα.

    Τώρα κανείς εχέφρονας δεν τον πιστεύει αλλά ακούμε τους μεγάλους κληρικούς και θεολόγους που σαφέστατα ήταν εναντίον του προχαράγματος και χαράγματος του Αντιχρίστου!

    Οδυσσέα το κρίμα που έχεις στο λαιμό σου, που μάζεψες εδώ αυτόν τον πλάνο ΙΚ και αποδυναμώνεις τον αγώνα με άκαιρα χτυπήματα κατα του π.Σαράντη, δεν λέγεται.

    ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο "Παρακολουθητής "εξ ΙΔΙΩΝ κρίνει τα αλλότρια"!
    Όσο για τον Ι.Κ. μπορεί κανείς να μη συμφωνεί σε όλα μαζί του,αλλά τα κείμενά του εμφανίζουν άνθρωπο διαβασμένο πάρα πολύ καλά και με επιχει-
    ρήματα ΑΡΙΣΤΑ!!
    Υ.Γ. Δυστυχώς κ.Οδυσσέα παρά το ότι λες ότι δε δημοσιεύεις υβριστικά και επιθετικά σχόλια ΔΕΝ το τηρείς ΔΥΣΤΥΧΩΣ!Ο"παρακολουθητής" σχολιάζει ΜΟΝΟ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ!! και του δίνεις βήμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ας μην του δώσει βήμα ανώνυμε 8:45μμ και θα φύγουν όλοι όσοι έχουν απομείνει. Και δεν υβρίζει ο άνθρωπος, αλλά εσύ είσαι άνθρωπος του νεοταξικού συστήματος, φαίνεται...

    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η σοβαρότητα καταφαίνεται από την αντίκρουση των ανωτέρω με επιχειρήματα και όχι η διοχέτευση οχετού ύβρεων, που καταξιώνει την γελοιότητα.

    Από την άλλη, δυστυχώς, ισχύει ακόμη, για τους Ορθόδοξους πιστούς, το του Παύλου: "αδελφοί, μη παιδία γίνεσθε ταις φρεσίν, αλλά τη κακία νηπιάζετε, ταις δε φρεσί τέλειοι γίνεσθε" (Κορ. Α΄, 14. 20).

    Δυστυχώς και πάλι, δεν παραδειγματιζόμαστε από τους Πατέρες, που άκουγαν τους πάντες και τα πάντα και διατύπωναν τις αντιρρήσεις τους με επιχειρήματα, σύνεση και ευπρέπεια, ακόμη και σε αιρετικούς.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αποφάσισα να δημοσιευω ολα τα σχολια στο θεμα αυτο, μεχρι καταλυσεως της ευπρεπειας.
    Οπως βλέπετε με περιλουετε με υβρεις και τις αποδεχομαι.
    Θα απαντησω σε ολους σας.
    Λιγη υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Περικλή ο ανώνυμος 8:45μμ φαίνεται είναι φίλος ή ο ίδιος ο βόθρος που εννοεί ο Παρακολουθητής διότι αν κοιτάξεις παραπάνω μόνο σε αυτόν αναφέρεται και σε κάποιον ανώνυμο που εξύβρισε τις χριστιανικές οργανώσεις και τον κύριο Οδυσσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εσένα δεν σε περιέλουσε κανείς με ύβρεις άλλους περιλούουν με επάξιους χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για να δειτε ότι εγώ δεν παίρνω το μέρος κανενός αλλά υποστηρίζω το δίκαιο σας λέω το παρακάτω.
    Έστειλα σήμερα στο φίλο Εγκόλπιο το εξής και δεν το δημοσίευσε ενώ κατα την γνώμη μου όφειλε.

    Φίλε εγκόλπιε, εγώ ξέρω ότι ο κ.Οδυσσέας ούτε μίσος και σκοπιμότητες έχει, ούτε δαιμονόπληκτος είναι ούτε εμπαθής ούτε ιδιοτελής, αντίθετα μάλιστα αυτοθυσιάζεται για ό,τι νομίζει αυτός ως σωστό και στα περισσότερα έχει δίκαιο. Το ίδιο και ο π.Σαράντης, ο οποίος είναι αξιοσέβαστος πολύ κληρικός και τώρα είναι μπροστάτης σ' ένα πολύ δύσκολο αγώνα. Και είναι κρίμα κάποιοι σαν τον Οδυσσέα απο εσφαλμένες αντιλήψεις περι του 666 και της ηλεκτρονικής σκλαβιάς, να αδικεί και τον εαυτό του και τον π.Σαράντη και τον αγώνα.

    Αλλά για να λέω ολόκληρη την αλήθεια και εσύ χθες δεν δημοσίευσες ως όφειλες το σχόλιο του Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου 20-9-2010 15:00:53 : που ήταν δυνατη απάντηση προς τον ΙΚ και υπάρχει στην σελίδα
    http://egolpio.wordpress.com/2010/09/19/karta-polith-3/#comments

    Και μια απάντηση στον ΙΚ το τμήμα της Πάτρας απλά μετονομάστηκε τώρα Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Υπολογιστών. Πρίν ίσως να έλειπε το " και μηχανικών Υπολογιστών" δεν σημαίνει ότι δεν διδάσκονταν υπολογιστές διότι πολλές φορές αλλάζει η ονομασία ενός τμήματος ΑΕΙ χωρίς να συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητε Φωτιε δεν πηρα κανενα κειμενα του Παρατηρηριου, οπως το λες.
    Μηπως εβαλες μονο παραπομπή;
    Ξαναστειλτο και θα το βαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Στον παρόν θέμα, μετά το σχόλιο 20 Σεπτεμβρίου 2010 7:48 μ.μ. , σου είχα στείλει και την απάντηση του Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου και επειδή δεν την έβαλες γι' αυτό σου έγραψα το αμέσως επόμενος σχόλιο 20 Σεπτεμβρίου 2010 7:51 μ.μ. όπου σε καλώ να το βάλεις. Κανονικά τότε έπρεπε να μου το πεις αυτό που λες τώρα.
    Όχι δεν ήταν παραπομπή σου το είχα στείλει ακριβώς έτσι

    ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ (15:00:53) :

    Αγαπητέ κ. Ι.Κ .
    Αν θυμάστε καλά μας είχατε κάνει αρκετές “επιστημονικές” συστάσεις υπεραμυνόμενος των θέσεων του ειδικού “Μπαρκοντολόγου” κ. Καρδάση και ουδέποτε μας απαντήσατε ποιό ήταν το Πανεπιστήμιο που έδωσε σε έναν χημικό μεταπτυχιακό “μπαρκοντολογίας”.
    Σας είχαμε απαντήσει λεπτομερώς σε όλες τις “ex officio” (;) αιτιάσεις και …συστάσεις σας και βλέπουμε ότι το ίδιο επαναλαμβάνετε και σήμερα εξ αφορμής της επιστολής του Π. Σαράντη.
    Σύντομα θα αφιερώσουμε ξανά ειδική ανάρτηση που επιτέλους θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα με κάθε είδους αυτόκλητο “εμπειρογνώμονα” -”μπαρκοντολόγο” και οποιονδήποτε άλλον προπαγανδιστή της νεοεποχήτικης “θεολογικής νιρβάνας”.
    Αναφορικά με την Ρωσική Εκκλησία, της οποίας την απόφαση παρελκυστικώς επικαλείσθε, θα σας πούμε απλώς ότι καμία θεολογική επιτροπή οποιασδήποτε Εκκλησίας (Ρωσικής κλπ) δεν θεωρείται Θεοπνεύστως ενεργούσα ούτε φυσικά ικανή να υποκαταστήσει ή να αντικαταστήσει το Άγιο Ευαγγέλιο , τις αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων , την Αγιοπατερική Θεολογία και την Ιερά Παράδοση.
    Ας μην σχολιάσουμε λοιπόν επι του παρόντος τα άλλα “ωραία” που έχουν ακουστεί απο την Εκκλησία της Ρωσίας και που εν πολλοίς υιοθετούν μερικοί εραστές της μετανεωτερικής “θεολογίας” στην “Ακαδημία” του Βόλου.
    Τα περί ποιμαντικής ευθύνης και κανονικότητος (συμφωνία με τους Ιερούς κανόνες), καλύτερα να τα απευθύνετε σε εκείνους που θεωρούν σπουδαιότερη ενασχόληση τα οικόπεδα στην Βουλιαγμένη και τις πολιτικές φιλίες παρά σε εκείνους που αγωνίζονται λόγω και έργω να είναι εις τύπον και τόπον Χριστού.
    Αυτά προς το παρόν κύριε “μπαρκοντολόγε” και αυτόκλητε “ειδικέ σύμβουλε” ,διότι όπως δεν θα αφήσουμε τα επιτελεία της “Νέας Εποχής” να μας καταστήσουν αριθμοποιημένους και ηλεκτρονικά ελεγχόμενους κρατούμενους μιας παγκόσμιας κυβέρνησης,έτσι δεν θα αφήσουμε και τους προπαγανδιστές της να μας ξεπλύνουν την πίστη με τις σαπουνάδες της “μετανεωτερικής θεολογίας” ή τις αντι-Εκκλησιαστικές και αντι-Πατερικές “καινοτομίες” της νέας κυριαρχούσας πνευματικής ελίτ.
    “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” – “Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης συνείδησης”
    http://egolpio.wordpress.com/2010/09/19/karta-polith-3/#comments

    Ακριβώς έτσι σου το έστειλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Συγγνώμη για ένα λάθος που έγραψα πριν. Πριν απο το σχόλιο 20 Σεπτεμβρίου 2010 7:48 μ.μ. σου έστειλα την απάντηση του Ορθόδοξου Παρατηρητηριου και επειδή είδα να δημοσιεύεις το επόμενο δηλαδη το σχόλιο 20 Σεπτεμβρίου 2010 7:48 μ.μ., χωρίς να έχεις δημοσιεύσει το προηγούμενο για αυτό έγραψα το σχόλιο 20 Σεπτεμβρίου 2010 7:51 μ.μ. παραπονούμενος για την λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ίσως είναι καλύτερα να φτιάξεις και άλλο σχετικό θέμα διότι τα σχόλια εδω έγιναν 50 και δυσκολεύεται η ανάγνωση και η εύκολη περιηγηση στα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Φίλε Οδυσσέα
    Χωρίς να θέλω να γίνω δικηγόρος του Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου στο σχόλιο σου 20 Σεπτεμβρίου 2010 9:49 μ.μ. έχω να σου απαντήσω

    Πρώτον, ο πιο ειδικός δεν είναι ο χημικός αλλά ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ ή έστω και χωρίς το μηχανικος Η/Υ.

    Δεύτερον, το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο επιλέγει την ανωνυμία και δεν πρέπει γι' αυτό να το σπιλώνουμε. Άλλωστε αυτό αγωνίζεται εναντίον των παγκοσμίων δυνάμεων της επιβολής της ηλεκτρονικής σκλαβιάς ενώ εσύ που υπερηφανεύεσαι για την επωνυμία σου όχι.

    Τρίτον το υπόλοιπο κείμενο που διαμαρτύρεσαι ότι δεν έβαλε το Ορθ.Παρατηρητήριο δεν έχει να κάνει με το σημαντικό και φλέγον θέμα του προχαράγματος αλλά με θέματα που εσύ ανακινείς, άσχετα με το θέμα. Δικαίωμα τους να μην ασχοληθούν αν και εγώ νομίζω ότι για να μην αφήσουν κακές εντυπώσεις έπρεπε να απαντήσουν και σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μια παρατήρηση:

    Στα Τμήματα Υπολογιστών των ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν διδάσκεται το μάθημα εκμάθυνσης των γραμμωτών κωδικών.

    Το μάθημα αυτό διδάσκεται από εξειδικευμένες ιδιωτικές σχολές, επιμελητήρια ή ενώσεις, όπως η ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων).

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αναρτησε και αυτο σε παρακαλω αφου θα τα αναρτησεις ολα...

    666 ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ(ΒΙΝΤΕΟ)
    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=76&t=3448
    ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ( ΒΙΝΤΕΟ) ΔΕΙΤΕ ΤΟ
    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=76&t=2413

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. O φίλος σου κοίτα τί λέει για εσένα

    Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

    Ομολογητή της πίστης μας στην Ιεραρχία απέδειξε εαυτόν ο Μητροπολίτης Κυθήρων.

    Μιλά για όλα τα θέματα της πίστης μας χωρίς να φοβείται συνέπειες.

    Μας εμπνέει το παράδειγμά του.

    Προσευχόμαστε να εμπνεύσει έστω και κατά το ελάχιστον αυτούς που χτυπούν με αντίχριστη λύσσα τον π. Σαράντη.

    Είχαν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν τη διαφωνία τους για όλα τα θέματα ασφαλώς και για την κάρτα του Πολίτη.

    Οχι όμως να διαμφησβητούν την αγνότητα του π. Σαράντη, τους αγώνες του για την Εκκλησία και το πολύπλευρο και αξιοθαύμαστο ποιμαντικό του έργο.
    21 Σεπτεμβρίου 2010 4:22 μ.μ.

    http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/09/2.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η εμπάθεια του φίλου σου τον κάνει να εκφράζεται εναντίον όπως δεν εκφράζεται εναντίον και των χειρότερων οικουμενιστών όπου εκεί το παίζει ήπιος και ευγενικός πασχωντας απο Νουσίτιδα

    http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/09/blog-post_4326.html#comments
    Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...
    Σας παρακαλώ μην πέσετε στην παγίδα του γνωστού σκανδαλοποιού που προσπαθεί με διάφορα ψευδώνυμα και διάφορα ιστολόγια να διασύρει εν Χριστώ πατέρες και αδελφούς και μάλιστα ανθρώπους όπως τον π. Σαράντη και τους άλλους εξαίρετους κληρικούς που τον σέβονται.

    Αυτό ακριβώς θέλει: Να του δώσετε βήμα για να αρχίσει το διασυρμό.

    Και βλέπετε τι γίνεται. Πέραν του Εγκολπίου τώρα άρχισε το διασυρμό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου και άλλα ιστολόγια τα οποία σιγά - σιγά τον παίρνουν είδηση και του κόβουν τη φόρα.

    Αστε τον σας παρακαλώ, για την αγάπη του Χριστού μας, να κάνει υποθετικούς διαλόγους με τον εαυτό του κρυβόμενος πίσω από διάφορα ψευδώνυμα.

    Επέλεξε συνειδητά να παίζει το παιγνίδι του Διαβόλου. Εχει αναλάβει μόνιμο εργόχειρο τη δημιουργία σκανδάλων. Με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο ας μην παίξουμε το παιγνίδι του.
    22 Σεπτεμβρίου 2010 6:08 π.μ.

    αναγνωστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. φιλος της δικαιοσυνης22 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:32 μ.μ.

    Με την αρρώστια την Θανασίτιδα, την Χριστοδουλίτιδα, την κληρικοΠτολεμαϊδίτιδα, τώρα ο Τελεβάντος πάσχει απο Οδυσσεάτιδα!! Φαντάσματα κηνυγούν τον καημένο Τελαβάντο που δεν μπορεί να χωνέψει ότι δεν είναι μόνος στον κόσμο αυτόν αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να συμφωνούν ούτε στις απόψεις του ούτε στους λαπαδίστικους τρόπους του!

    Αυτούς επιλέγει συστηματικά να τους ταυτίζει με έναν, άλλοτε Θανάση, άλλοτε Κυπριανό, άλλοτε Κληρικό, άλλοτε Οδυσσέα! Τον καημένο!

    Δεν τον αφήνει ο εγωισμός του να ησυχάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Aγαπητέ Ι.Κ.
    πές μας υπάρχουν άλλα barcode που λειτουργούν με 'αλλους αριθμούς όπως λένε ότι λειτουργεί το γνωστό του ΕΑΝ 13;
    Βέβαια εγώ πιστεύω ότι ούτε και το ΕΑΝ λειτουργεί με αριθμούς και όλα αυτά που λένε οι 36άρηδες είναι παραμύθια της χαλιμάς, πιστεύω όχι με κακή διάθεσι, αλλά από πλάνη και ιδίως παρασυρμένοι από τους Γρηγοριάτες μοναχούς (γιατρό και μηχανικό) που η μελέτη τους περιέχει πλήθος συνωμοσιολογικά στοιχεία.
    Απαράδεκτο για επιστήμονες που εξετάζουν κάτι επιστημονικά όπως είναι το Μπαρκόουντ και ούτε αγιογραφικά, ούτε Αποκαλυπτικά.
    Εδώ την "πάτησαν" οι εν λόγω μοναχοί και κατέστησαν αναξιόπιστοι.
    Υπερίσχυσε η συνωμοσιολογία τους από την επιστημοσύνη τους.
    Και προκαλούν σε πολλούς ανθρώπους τις ευαισθησίες τους.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος είπε...

    Ανώνυμος είπε...
    Ρωτάει ο κ.Οδυσσέας απο την σελίδα του αν πήρε ο π.Σαράντης ΑΜΚΑ. Δεν θα απαντήσετε;
    21 Σεπτεμβρίου 2010 9:39 μ.μ.

    ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ είπε...
    Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ούτε τον κ. Οδυσσέα ,ούτε και την σελίδα του και είναι πολύ φυσικό να μην ξέρουμε τί γράφει ή τι ρωτά.Συνεπώς δεν έχει νόημα η δική σας ερώτησή.
    Εφ΄όσον όμως ο κ. Οδυσσέας "ενδιαφέρεται" να μάθει εαν ο π. Σαράντης πήρε ΑΜΚΑ,πράγμα που δείχνει ότι δεν έχει ρίξει ούτε μια φευγαλέα ματιά στην σχετική επιστολή του, σας απαντούμε ότι δεν έχει παρει ΑΜΚΑ και δεν πρόκειται να παραλάβει την νέα υπερταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη).
    21 Σεπτεμβρίου 2010 11:11 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αν και με φαντάσματα δεν θάθελα να μιλάω αλλά μόνο με ζωντανούς και συγκεκριμμένους ανθρωπους να τους εχω απεναντι μου, θα ηθελα να ρωτησω:

    Γιατι δεν απανταει ο π. Σαραντος και απανταει το ΟΠ;
    Μηπως πισω απο το ΟΠ κρυβεται ο σεβαστος π. Σαραντος;
    Δεν θα ηθελα να πιστεψω κατι τετοιο διοτι πιστευω οτι ειναι εντιμος ανθρωπος σε ολα τα αλλα εκτος απο τα δυο που Ενισταμαι εναντιον του.

    Ωστε δεν πηρε το ΑΜΚΑ.
    Και πως γραφει φαρμακα στον ιδιο και στα παιδια του;
    Τα πληρωνει;
    Διοτι οι γιατροι πλεον αν δεν εχουν τον ΑΜΚΑ δεν γραφουν φαρμακα, το ζηταει η συνταγη.
    Αλλωστε το ΙΚΑ εστειλε χωρις να μας ρωτησει τον ΑΜΚΑ με το χαρτακι του.
    Εμενα μου το εστειλαν και δεν με ρωτησαν αν το αποδεχομαι ή οχι.

    Αφου το ΟΠ δεν ξερει την σελιδα μου πως αντεγραψε το κειμενο μου κατα του π. Σαραντου;
    Αν του το εστειλαν καποιοι αλλοι δειλοχριστιανοι φαντασματα δεν ειχε την καλη περιεργεια να δη την σελιδα και μετα να απαντηση;
    Ειδατε εντιμοτητα;

    Που το γνωριζει αν θα παρη ο π. Σαραντος ή οχι την ....υπερταυτοτητα;
    Μπορει να βγη η Δ. Εκκλησια, μετα απο εξονυχιστικη ερευνα και να απαντηση οτι ειναι ακινδυνη η Καρτα. Δεν θα την παρη;

    Ποια η σχεσι του ΟΠ με τον π. Σαραντο;
    Θελουμε χριστιανικη ειλικρινεια και την πλερια αληθεια.
    Παψτε το κρυφτουλη επιτελους ειστε και θελετε να λεγεστε χριστιανοι.
    Αλλοιως ειστε χριστιανοι της δεκαρας.
    Τι φοβαστε τον Αντιχριστο;
    Και πως θα ...παλεψετε μαζι του;
    Κρυφτουλη και με τον Αντιχριστο ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες για τον σεβαστό π. Σαράντο, και κάθε καλοπροαίρετο σχολιαστή, από έναν «μπαρκοντολόγο» και «αυθόρμητο ειδικό σύμβουλο και εμπειρογνώμονα», καθώς και «προπαγανδιστή της νεοεποχήτικης θεολογικής νιρβάνας»:

    Επαναλαμβάνεται, ότι δεν υπάρχει ειδικό μάθημα γραμμωτού κωδικού, διδασκόμενο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και φυσικά δεν υπάρχει μεταπυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα. Απλούστατα, όποιος χρειάζεται να μάθει τον γραμμωτό κώδικα, θα το διδαχθεί σε ιδιωτικές σχολές, όπως η ΕΕΔΕ. Ο χημικός κ. Καρδάσης εκπαιδεύτηκε στις παρακάτω σχολές σε συστήματα Bar-code και έχει τα κάτωθι διπλώματα:

    1/ ΙΒΜ (International Business Machine) το 1989
    2/ ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων) το 1990
    3/ Performance Α. Ε. (Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) το 1993
    4/ AMACON (Advanced Management Consultants) το 1995

    Και μετεκπαιδεύτηκε:
    1/ στο κέντρα κατασκευής και λειτουργίας των ευρωπαϊκών κωδικών ΕΑΝ Bruxelles Belgium.
    2/ στο ελληνικό κέντρο γραμμωτών κωδικών ΕΛΚΕΣΗΠ, Κηφισιά, Ελλάδα.

    Εφάρμοσε τα συστήματα bar-codes στην ελληνική βιομηχανία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.», ως Προϊστάμενος Μηχανογράφησης, από το 1990-2000.

    Έγραψε πολλές μελέτες και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, παρουσίασε το θέμα από ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, εκλήθη σε συνέδρια, ενημέρωσε την Εκκλησία σχετικώς και αντέκρουσε τα επιχειρήματα περί της ύπαρξης του 666 στο B-C, συνέγραψε δε και σχετικό βιβλίο με τον τίτλο: «Γραμμωτός κωδικός και αριθμός του Αντιχρίστου» (Άλιμος, 1999, σελ. 366). Η μελέτη αυτή έγινε ευμενώς δεκτή από την πολιτική ηγεσία (Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Βουλής) και την εκκλησιαστική ηγεσία (Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και Τιράνων, εικοσάδα Μητροπολιτών, πολλών Ι. Μονών, καθώς και μεμονωμένων κληρικών) σύμφωνα με τις απαντητικές επιστολές και τους προφορικούς διαλόγους.

    Αυτά σε πρώτη φάση, για να γίνει γνωστή η ταυτότητα του κ. Ι. Καρδάση και να εκλείψει κάθε απορία περί του προσώπου του, ώστε να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες σταθερές. Ουσιαστικά στοιχεία σε επόμενο σχόλιο.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Οδυσσέα επειδή παρακολουθώ το Ορθοδοξότατο Παρατηρητήριο έχω να σου πω ότι το αποτελούν πνευματικά παιδιά του π.Σαράντου με ελεύθερες προσωπικότητες και ελευθερία θέλησης. Κανείς δεν τα υποχρεώνει να το κάνουν ούτε κρύβεται πίσω ο π.Σαράντης, όμως αυτό δεν τα εμποδίζει να κάνουν τον αγώνα του π.Σαράντη πιο γνωστό. Το οφείλουν ως πνευματικά του παιδιά άλλωστε.

    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μπράβο Οδυσσέα συμπλέεις πλήρως με τους αντίχριστους σχεδιαστές της Νεας Τάξης του Αντίχριστου και τους αθεόφοβους υπηρέτες τους, μέσω του Οικουμενισμού.

    Δες ποιός είναι μαζί σου για να σε τρομάξει και συναισθανθείς τί χαμμένα πράγματα υποστηρίζεις
    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5886:-q-----------q&catid=25:2009-12-18-08-37-46

    Ναι όπως το είδες ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΡΟΣ Ιγνατιος!

    Να τον χαίρεσαι!

    Λυκούργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ώστε τώρα μας έγινε καλή και αλάνθαστη η Δ.Εκκλησία Οδυσσεα ε; Τώρα που υπερασπίζετε την δειλία και την καλοπέραση της οικογένειας σου, είναι καλή και με εξονυχιστικές !!! έρευνες!

    Μπράβο Οδυσσέα! Αντι να παραδεχθείς ότι δεν έχεις τα κότσια να κάνεις και άλλον ένα αγώνα, έρχεσαι και παρασύρεις και τους άλλους εθελοτυφλώντας και κρυβόμενος πίσω απο τις βλακείες ενός ΙΚ που ούτε η μάνα του τον ξέρει ούτε τί σκοπούς υπηρετεί. Μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Παψτε το κρυφτουλη επιτελους ειστε και θελετε να λεγεστε χριστιανοι.
    Αλλοιως ειστε χριστιανοι της δεκαρας.
    Τι φοβαστε τον Αντιχριστο;
    Και πως θα ...παλεψετε μαζι του;
    Κρυφτουλη και με τον Αντιχριστο ρε παιδια;


    Οδυσσέα δεν έχεις δίκαιο. Γιατί να φανερωθούν χωρίς λόγο τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. "Το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο επιλέγει την ανωνυμία και δεν πρέπει γι' αυτό να το σπιλώνουμε. Άλλωστε αυτό αγωνίζεται εναντίον των παγκοσμίων δυνάμεων της επιβολής της ηλεκτρονικής σκλαβιάς ενώ εσύ που υπερηφανεύεσαι για την επωνυμία σου όχι.

    Το υπόλοιπο κείμενο που διαμαρτύρεσαι ότι δεν έβαλε το Ορθ.Παρατηρητήριο δεν έχει να κάνει με το σημαντικό και φλέγον θέμα του προχαράγματος αλλά με θέματα που εσύ ανακινείς, άσχετα με το θέμα. Δικαίωμα τους να μην ασχοληθούν αν και εγώ νομίζω ότι για να μην αφήσουν κακές εντυπώσεις έπρεπε να απαντήσουν και σε αυτά.

    Ελευθερες προσωπικοτητες με ελευθερια θελησης..πνευματικα παιδια του π. Σαραντου...

    ----------===============================

    Τα διάβασα ολα αυτα και ...ζαλιστηκα...

    Ειναι αληθεια ολα αυτα;
    Δηλαδη διαλεξαν οι χριστιανοι να πολεμουν σαν φαντασματα;
    Διαλεξαν την ανωνυμια λετε;
    Και αυτο δεν το θεωρουν αμαρτια;
    Τι λετε μωρε;
    Τρελαθηκατε;
    Οχι αγαπητοι δεν εχουν το δικαιωμα να διαλεξουν την ανωνυμια.
    Οχι, καταλαβετε το.
    Αυτο ειναι αμαρτια, ισως και μεγαλη αμαρτια.
    Γιατι το πραττουν;
    Κοσμικοι απατεωνες ειναι;
    Και δεν ντρεπονται να λεγωνται χριστιανοι;
    Ποιος πνευματικος τους εδωσε αυτο το δικαιωμα;
    Ντροπη, τιποτα αλλο.
    Που ειναι η ελευθερια του Χριστου;
    Ετσι σαν αυτους ειναι οι ελευθερες προσωπικοτητες.
    Να γραφουν ανωνυμα;
    Σιγουρα τρελλαθηκαμε.
    Πατερ Σαραντη, αν ειναι τεκνα σου, σου συνιστω να τους βαλης απο εναν μεγαλο κανονα.
    Ακους εκει.

    "Άλλωστε αυτό αγωνίζεται εναντίον των παγκοσμίων δυνάμεων της επιβολής της ηλεκτρονικής σκλαβιάς ενώ εσύ που υπερηφανεύεσαι για την επωνυμία σου όχι".

    Εδω οχι απλα γελαμε, αλλα ξεκαρδιζομαστε.
    Πολυ σας φοβουνται τους ...κουκουσκιαχτες οι Παγκοσμιες δυναμεις, ναστε βεβαιοι.
    Ποσο γελοιοι και θεοσκοτεινοι γινομαστε ,αληθεια.

    Και γιατι ειναι ηλεκτρονικη σκλαβια;
    Και αυτο το κομπιουτερ που χρησιμοποιειτε στην ηλεκτρονικη σκλαβια ανηκει;
    Τοτε γιατι το χρησιμοποιειτε αφελη παιδακια;
    Ωστε αυτοι οι δειλοι και ανανδροι ψευτοχριστιανοι πολεμουν τις Παγκοσμιες σκοτεινες δυναμεις;
    Λιανοντουφεκα...
    Και ποιος τους εβαλε να το κανουν;
    Αυτους περιμενουμε να τις κατατροπωσουν;
    Θεε και Κυριε, οι χριστιανοι δεν εχουν ουτε την λογικη των νηπιων.Λυπησου μας.

    Ωστε ολα αυτα τα μεχρι αυτης της στιγμης αναπαντητα ερωτηματα προς τον π. Σαραντο ειναι ασημαντα;
    Αληθεια;
    Σιγουρα δεν μας τα λετε καλα.
    Απο αυτα εξαρτωνται τα αλλα αγαπητοι μου.
    Αν εις αυτα χωλαινουμε, ουτε και στα αλλα θα τα καταφερουμε.
    Ο Διαβολος μας πιανει απο την αλλη πλευρα.
    Δεν ειναι θανασιμα αμαρτηματα μονο η φιληδονια και η φιλαργυρια.
    Υπαρχει και η φιλοδοξια. Θανασιμο αμαρτημα ειναι.
    Αληθεια, θα παρουμε καποια απαντησι απο τον π. Σαραντο τελικα;
    Πολυ αμφιβαλλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αχ Οδυσσέα! Αχ! Αν ήξερες πόσο κακό προξενούν στο σύστημα των ΜΜΕ και στην Νέα Τάξη Πραγματων, οι ανωνυμία των blog's και οι αποκαλύψεις τους και ο ξεσηκωμός του κόσμου, δεν θα τα έλεγες αυτά όλα τα ανοητώδη που είπες. Γι' αυτό έχουν βαλθεί να σταματήσουν την ανωνυμία και να την απαγορεύσουν
    -για να ελέγχουν τα blog's
    -για να φοβηθούν και να κλείσουν
    -για να μην σπάσει το μονωπόλειο των στημένων και δικών του Μ.Μ.ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
    -για να μην ξεσηκώνουν τον κόσμο
    -για να τους έχουν στοχοποιημένους ως επώνυμους.

    Ψαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αν ζαλίζεσαι τόσο εύκολα τότε να μην εκφέρεις γνώμη για τόσο κρίσιμα ζητήματα παρασύροντας μαζί με τον ασεβή ΙΚ, τον πιστό λαό στην αδράνεια και στην παράδοση στο προχάραγμα του αντίχριστου!

    ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Περιττό να πω ότι ο ΙΚ και ο Καρδάσης (αν δεν ταυτίζονται) γράφουν επιστημονικοφανείς σαχλαμάρες!

    ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Οδυσσέα μας, φτιάξε άλλο θέμα και μην γράψεις τίποτα παρα μόνο ΠΕΡΙ ΚΑΡΤΑΣ Β΄μέρος, ώστε να αφήνουμε εκει τα σχόλια μας, γιατί εδώ όπως σου είπανε παραγέμισε το πράγμα 70 σχόλια και δεν διαβάζονται εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τότε επειδή έχετε υστερία εσύ και ο Τελεβάντος σου με την Ανωνυμία τότε να τα βάλετε και με όλα τα θαυμάσια και περίφημα ιστολόγια που είναι ανώνυμα.
    Και εσύ μεν δεν γράφεις ποτέ τίποτα αλλά παίρνεις πολλά θέματα.
    Και ο Τελεβάντος σου, ακόμα χειρότερα, και παίρνει θέματα και γράφει συνεχώς, τριγυρίζοντας συνέχεια απο ιστολόγιο σε ιστολόγιο.
    Αν θέλετε να είστε συνεπείς ούτε εσύ ούτε ο Τελεβάντος να μην ξαναπάρετε θέμα απο ανώνυμα ιστολόγια (π.χ.ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ, ΑΚΤΙΝΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ, αισχροΜισα, κτλ κτλ ) διότι είναι ανώνυμα και τα έχουν ανώνυμοι χριστιανοί οι οποίοι κατα την εσφαλμένη γνώμη σου αμαρτάνουν βαρεια με την ανωνυμια τους.

    Επισταθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Και ένα ακόμα.
    Δηλαδή ο Τελεβάντος σου που σε εξύβρισε τόσο συκοφαντικά και άγρια, δεν έκανε κανένα κακό επειδή είναι επώνυμος και ούτε και του έδωσε καμία απάντηση.
    Σε πείραξε μόνο, το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο και τα ανώνυμα blog που διατυπώνουν τις αποψεις και αποκαλύψεις τους , ανώνυμα, και διαφωτίζουν έτσι τον κόσμο.
    Αν αυτό δεν είναι παρανοϊκότητα τότε τί είναι;

    Επισταθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΨΑΡΑ ειμαστε υποτιθεται χριστιανοι.
    Ο Θεος ζηταει απο μας τελειοτητα.
    Η ανωνυμια εκφραζει τελειοτητα;
    Η ανωνυμια ειναι εξευτελισμος.
    Δημιουργει παρταλοσυνειδησι.
    Δεν το καταλαβα καλα.
    Το καλον ου καλον, εαν μη καλως γενηται, Φιλοι μου.
    Το ακουτε;
    Αφηστε τις σαχλαμαρες και σοβαρευθητε.
    Η ανωνυμια ειναι δειλια, ειναι θρασυδειλια, ειναι απατη, ειναι ψευτοπαλληκαρισμος, ειναι ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΠΡΑΞΙ.
    Εμεις οι χριστιανοι,οταν πολεμαμε, πρεπει να πολεμαμε με ανοιχτα τα στηθια και στα ...αλωνια.
    Φανερα, δημοσια, επωνυμα, παλληκαρισια, λεβεντικα.
    Τι ηθικη ειναι αυτη εγω δεν την καταλαβαινω.
    Αν υπαρχει καποιος πνευματικος ανθρωπος που μπορει να με μεταπειση, ας βγη εδω. Το μπλογκ ειναι στην διαθεσι του.
    Ολες τις ανεντιμες και παραλογες και τρελλες πραξεις τις διακιολογειτε πλεον.
    Επαυσε πλεον να υπαρχη και η στοιχειωδης ειλικρινεια.
    και η στοιχειωδης σοβαροτητα.
    Γι αυτο και ο π. Σαραντης με τις Συνωμοσιολογικες του θεσεις, φερει μεγαλη ευθυνη εναντι του Θεου και εναντι των ανθρωπων.
    Ολοκληρη η αληθεια απουσιαζει, δεν ακους αληθινη και ειλικρινη κουβεντα απο τον πλαϊνο μας.
    Ψεμματα, ψεμματα, ψεμματα.
    Σωρεια ψεμματα.
    Και με τα ψεμματα στο στομα παμε και κοινωναμε.
    Για να παρουμε τι;
    Χριστο; ΄Η Αντιχριστο;
    Λυπουμαι.
    Οχι κυριοι δεν θα σας δικαιωσω με τιποτα.

    Εγραφα στις αρχες και εγω σαν ανωνυμος και υπεφερα συνειδησιακα.
    Και το σταματησα.
    Και ανοιξα ιστοσελιδα με το ονομα μου πλεον, την διευθυνσιμου, το τηλεφωνο μου το εμειλ μου.
    Και ησυχασα και καμαρωσα περισσοτερο.

    Για δεστε φαινομενο χριστιανικο γυρω μας!!!
    Ανωνυμια, ανωνυμια, ανωνυμια, ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
    Και ψευτοπαλληκαρισμος στο φουλ και στο επαρκο.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.
    Βγαλτε το ονομα χριστιανος και πατε και γινετε κοσμικοι και οτι αλλο θελετε.
    Και γραφετε οτι και οπως θελετε.
    Αφου δεν θαχετε ομως καμμια σχεσι με τον Χριστο που καυχωταν οτι δημοσια ελαλησε και ποτε δεν ελαλησε τιποτα και στα κρυφα.
    Ουτε απο τον Διδασκαλο σας δεν παραδειγματιζεσθε ΔΕΙΛΟΙ και ΑΝΑΝΔΡΟΙ;
    Παψτε λοιπον να μας προσβαλετε.
    Δεν σας δινουμε το δικαιωμα, ουτε μπορειτε να παρετε απο πουθενα αυτο το δικαιωμα.
    Δεν πρεπει λοιπον να γραφουμε ποτε ανωνυμα.
    Ειναι ΝΤΡΟΠΗ.
    Οσοι γραφουν ανωνυμα ειναι αδιαντροποι.
    Και γυναικανθρωποι.
    Οχι κρυμμενοι σαν γυναικουλες, αν και υπαρχουν και γενναιες γυναικες γενναιοτερες των ανδρων.

    Και συ Κατακουζηνε, να παψης τις βλακειες σου που μας γεμισες και να απαντησης καμμια φορα σοβαρα.
    Τι θα πη επιστηκοφανεις σαχλαμαρες;
    Μπορεις να τις ανατρεψεις.
    Δεν μπορεις.
    Εισαι ενας μπουρδολογος, λοιπον, και τιπποτα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Οδυσσεά λες ΒΛΑΚΙΕΣ.
    Ποίος Πατέρας ή Γραφή, λέει ΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕΥΣΕΙΣ;;;;

    Πάψε λοιπόν τις γελοιότητες και μην βγάζεις εντολές καινούργιες.

    Η ανωνυμία όχι μόνο δεν είναι αμαρτία όταν χρησιμοποιείται σωστά αλλά είναι και ΑΡΕΤΗ.
    Διότι είναι πράξη ΣΥΝΕΣΗΣ , να μην εκθέτεις χωρίς λόγο τον εαυτό σου σε κίνδυνο.
    Διότι σήμερα υπάρχει πολύ βρωμιά και σαπίλα και έγινε η κοινωνία μας με τους λαθρομετανάστες ζουγκλα.

    Έπειτα πες όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς "γυναικουλες, αδιαντροποι, ΔΕΙΛΟΙ και ΑΝΑΝΔΡΟΙ, κοσμικοι" κτλ στους γνωστούς σου πρώτα, στον ΙΚ, στον Στουδίτη, στον Αγκαλιά της Παναγίας, στον Μisha, που τους ξέρεις και τους έχεις φίλους.

    Οι εντολές οι δικές σου (ου ανωνυμεύεις) να ξέρεις δεν είναι εντολές του Θεού!

    Επισταθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Και ο Τελεβάντος παριστάνει τον έξυπνο απο την Αμερική οπότε ούτε αυτός λογίζεται ως Επώνυμος. Επώνυμοι είναι αυτοί που έχουν κινδύνους και συνεχίζουν ως επώνυμοι. Οπότε απο τα Εκκλησιαστικά αντιοικουμενιστικά blog μόνο εσύ είσαι επώνυμος. Τί νομίζεις λοιπόν ότι εσύ μόνο είσαι σωστός και οι άλλοι αμαρτάνουν βαρειά; Και δεν είναι εγωιστικό και δαιμονικό αυτό να το πιστεύεις; Οι άλλοι είναι βλάκες που δεν δρέπουν τις δάφνες του αντιοικουμενιστή ή είναι ταπεινοί, διότι μπορεί και απο ταπείνωση να είναι ανώνυμοι.

    Επισταθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κύριε Οδυσσέα επειδή κόψατε εσείς την ουρά σας, θέλετε να την κόψουμε και εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τι λες μωρε, τρελλαθηκες;
    Ποιο Ευαγγελιο και ποιος Αγιος Πατερας της Ορθοδοξιας μιλαει για την δειλη ανωνυμια;
    Κανενας.
    Ολοι παλευαν σαν παλληκαρια και οι διαβολανθρωποι τους τιμωρουσαν, τους πετσοκοβαν , τους εξοριζαν, τους πριονιζαν, τους θανατωναν.
    Το ιδιο και τους Αγιους Μαρτυρες.
    Μαρτυρες λεγονταν δεν λεγονταν Κρυπτομαρτυρες.
    Εσεις θα μας αλλαξετε τα φωτα ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ και ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ.
    Εσεις γεννησατε ενα νεο Ψευτοευαγγελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Εγω φιλε δεν την εκοψα την ουρα μου, την εχω σωα και ακεραια.
    Και τας φρενας μου τας διατηρω ΣΩΑΣ και ΑΚΕΡΑΙΑΣ.
    Την δικη σας ισσοροπια να εξετασετε αν την εχετε ή οχι, ή εχετε ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΦΡΕΝΩΝ.
    Ενταξει;

    Και μια προειδοποιησι:
    Παρακολουθειτε τηνΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ.

    Περιμενετε στο ακουστικο σας και θα εκπλαγητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Συνεχίζουμε με την ιστορική πλευρά του θέματος προς πληροφόρηση του αξιοσέβαστου π. Σαράντου από έναν που «δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του»:



    Το προσχέδιο της μελέτης του, το 1997, ο κ. Καρδάσης φρόντισε να διοχετεύσει, προς ενημέρωση προς: Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία Κρήτης, Εκκλησία ΓΟΧ (Χρυσόστομο, Ανδρέα, Κυπριανό), 25 περίπου Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολλές Ι. Μονές και προς εκάστη των 20 Ι. Μονών του αγίου Όρους. Σ’ αυτό ενημέρωνε τους παραλήπτες, ότι δεν υπάρχει ο 666 στον γραμμωτό κώδικα.



    Τότε η Ι. Μ. Γρηγορίου ανέθεσε σε δυο μοναχούς (Πρόδρομο και Λουκά) να εξετάσουν το θέμα και να βγάλουν πόρισμα. Πράγματι συντάχθηκαν η Α΄ μελέτη (29.5.97), η Β΄ μελέτη (17.6.97) και η Γ΄ μελέτη (23.6.97), στις οποίες οι μοναχοί καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι υπάρχει ο 666 στο γραμμωτό κωδικό. Στην Β΄ μελέτη γράφουν χαρακτηριστικά: «Έχοντες υπόψη την αλληλογραφία του κ. Καρδάση και με άλλα ενδιαφερόμενα δια το θέμα πρόσωπα, καθώς και τη δραστηριότητά του ανά τας πόλεις και τα Μητροπόλεις της Ελλάδος, προβαίνουμε στο σχολιασμό της επιστολής……….φοβούμεθα ότι η όλη δραστηριοποίησις του κ. Καρδάση εν σχέσει με το γραμμικό σύστημα και τη σχέση του με τον αριθμό 666 δεν υπήρξε εποικοδομητική………. Παρεμπόδισε έτσι το λαό και τους πνευματικούς του ηγέτες να αντιδράσουν αποτελεσματικά, ώστε να αποφευχθή η ψήφισις από την Ελληνική Βουλή των ανωτέρω δυο θεμάτων που πλήττουν την προσωπική ελευθερία και το ελληνορθόδοξο ήθος του λαού μας». Έτσι, ένας «που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του» κατόρθωσε να επηρεάσει την πνευματική ηγεσία της χώρας, καθώς και τη Βουλή των Ελλήνων!



    Οι ανωτέρω μοναχοί συναντήθηκαν με τον κ. Καρδάση, αντήλλαξαν απόψεις και τελικά διαφώνησαν. Η Ι. Μ. Γρηγορίου απέστειλε τη δική της μελέτη στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία συνέστησε Επιτροπή προς εξέταση του θέματος και κάλεσε ορισμένα πρόσωπα γνώστες της Πληροφορικής προς ενημέρωσή της. Επίσης ζήτησε τις απόψεις των αρμοδίων κρατικών φορέων: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Εσωτερικών. Τελικά η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε προς τον κ. Καρδάση το αρ. πρωτ. 6240/21.12.99 έγγραφο στο οποίον καταλήγει: «Επί του παρόντος αρκείται η Ιερά Σύνοδος εις τας δηλώσεις των αρμοδίων φορέων, ότι δεν υπάρχει εις το σύστημα bar-code ο αριθμός 666, ας και προέβαλλε ευρέως προς ενημέρωσιν των ενδιαφερομένων». Αυτή είναι και η τελική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο θέμα αυτό.



    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Για δειλή ανωνυμία δεν μιλάει κανένας, για συνετή ή ταπεινή συμπεριφορά μιλάνε πολλοί.
    Οι δικές σου θεωρίες είναι ψευτοΕυαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Φοβάμαι πολύ ότι ο κ.Καρδάσης παίζει πολύ σκοτεινό ρόλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ευχαριστώ Οδυσσέα για την ύβρη σου.
    Αν διαβάσεις το σχόλιο που σου έστειλα προηγουμένως θα καταλάβεις αυτό που ρωτάς: ποιές είναι επιστημονικοφανείς σαχλαμάρες. Είσαι δυστυχής για πολλούς λόγους αλλά κυρίως διότι έχεις πέσει σε βαθείες πλάνες.

    Και δεν τις αναιρώ διότι ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον χάσω για τέτοιες ΕΞΩΦΘΑΛΜΕΣ σαχλαμάρες. Όσοι είναι στραβοί και δεν τις βλέπουν ας χάσουν τον χρόνο τους στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη ας πλανηθούν.

    ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μπράβο!

    Ένα θερμό χειροκρότημα, για το εύκολο της ύβρης και όχι για το δύσκολο της αντίκρουσης.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ π. ΠΑΪΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ;
    Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666 ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΒΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΣΜΑ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου