Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009










OΡΘΟΔΟΞΙΑ


ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ


ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ;


Οι Οικουμενιστές σιγά-σιγά επιτυγχάνουν του σκοπού τους.

Συνηθίζουν πιστούς και «πιστούς» με τις συμπροσευχές και τις εν παντί καιρώ και τόπω συναντήσεις και συμπόσια, ότι όλοι είμαστε το ίδιο, αίρεση και ορθοδοξία.

Ο εθισμός και το μπέρδεμα παρατηρείται παντού.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω δημοσίευμα στην

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009


«Τι Πάπας, τι Πατριάρχης


Το γνωστό ανέκδοτο, που καταλήγει στο αμίμητο «ποιος είναι αυτός δίπλα στον Γιάννη», θυμήθηκα διαβάζοντας σε ένα σχολιάκι της βρετανικής εφημερίδας «Independent» ότι, σε πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Νέα Ορλεάνη, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο για το περιβάλλον, μια εκ των διοργανωτών τον... μπέρδεψε με τον Πάπα.

Στο σχόλιο γίνεται αναφορά στον χαρακτηρισμό «Πράσινος Πατριάρχης» που αποδίδεται στον Βαρθολομαίο και στις πρωτοβουλίες που συχνά αναλαμβάνει «φέρνοντας μαζί θεολόγους, επιστήμονες και Πράσινους, καλλιεργώντας με δημιουργικό τρόπο έναν διεθνή ηγετικό ρόλο».

Μάλιστα, στο σχόλιο αναφέρεται ότι η σύγχυση ήταν ατυχής, αφού «σε σύγκριση με τον Βαρθολομαίο, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος είναι από τις νέες συμμετοχές στις πρωτοβουλίες για το περιβάλλον».

Κ.ΤΖ. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=100300».

Για την αντιγραφή Π.Σ.

3 σχόλια:

  1. Ο ένας είναι ο "πράσινος" πάπας και ο άλλος είναι ο υπεράνω χρωμάτων. Είναι αυτός που καθορίζει τα χρώματα των άλλων. Ο Θεός δεν έχει χρώμα. Γιατί να έχει ο Λατίνος εκπρόσωπος του Θεού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλετε να διαπιστώσετε στη πράξη, ότι Ορθοδοξία και αίρεση είναι ένα;

    Πηγαίνετε στη Σύρο, όπου ο μισός πληθυσμός, υποτίθεται, ότι είναι Ορθόδοξος και συζητήστε με τους "Ορθόδοξους" κατοίκους.

    Εκεί, θα διαπιστώσετε, ότι είναι τέλειοι ουνίτες και εάν προσπαθήσετε να τους πείτε τι διδάσκει η Ορθοδοξία, θα σας βρίσουν, γιατί θα θεωρήσουν, ότι πάτε να διασπείρετε τη διχόνοια με τα αδέλφια τους, τους Καθολικούς.

    Κοινές συμπροσευχές, κοινές λειτουργίες, κοινό άγιο ποτήριο είναι στην ημερήσια διάταξη.

    Και εμείς δεν ήμαστε τίποτε άλλο, παρά φερέφωνα του εξαπωδό, που πάμε να χαλάσουμε την ησυχία τους.

    Και μετά φωνάζουμε για τους λατινίζοντες και άλλα πολλά. Έτσι, μας θεωρούν και γραφικούς μεσαιωνιστές, ενώ εκεί η Ουνία βρίσκεται στις δόξες της.

    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου ειπε ενας φιλος,
    Φραγκοσυριανος, την μια Κυριακη κοινωνουμε στην Ορθοδοξη εκκλησια και την αλλη στην Καθολικη!! το....
    ειπε και με καμαρι σαν κατι το ιδιαιτερο, δηλαδη αγαπη υπαρχη σαυτον τον τοπο και τιποτε αλλο.
    Παντρευτηκε την γυναικα του στην Ορθοδοξη χωρις καν αυτη να βαπτισθη στην Ορθοδοξια,αλλος παλι φιλος παντρευτηκε την προτεσταντισα γυναικα του στην ορθοδοξη εκκλησια, εχει τωρα 4 παιδια του μιλησαν για αυτο το φοβερο που εκανε ο παπας που τον παντρεψε, θορυβηθηκε και ηλεγξε τον παπα και μαλλον και τον Νεοημερολογιτη δεσποτη, του ειπαν οτι ολα ειναι κανονικα!
    Πως αυτοι οι παραβατες συλειτουργουν με τους Ορθοτομουντας τον λογο της ορθοδοξιας, δηλαδη δεν υπαρχη κατι που να ελεγχει ολες αυτες τις φρικτες παραβασεις, δεν μολυνουν αυτοι με τις φρικτες παραβασεις τους:::::;την Μιαν Αγιαν εκκλησιαν.Ολοι αυτοι που βρισκονται κατω απο το μνημοσυνον τον παραβατων, δεν γνωριζουν τι συμβαινη, ετσι πανε στην εκκλησια, για να τους βλεπουν οι αλλοι;;;
    Και πως ενας Επισκοπος που Ορθοτομη, τον λογον, δεν τους ελεγχει;;
    Αυτα εκπλησουν και βαζουν ολους σε σκανδαλιστικες σκεψεις ακομα και για αυτους τους αντιοικουμενιστας Επισκοπους.

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου