Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΕΣ.

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος επίτιμος Διδάκτορας (ενός ακόμη)  παπικού Πανεπιστημίου

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες η θητεία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως είναι αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή και στους λογής λογής διαλόγους.

Με ρητορική που περισσότερο μοιάζει με ανακοινωθέντα ανθρωπιστικών οργανώσεων ή Παγκόσμιων Οργανισμών τύπου ΟΗΕ, έχει εναγκαλιστεί σφιχτά με το «ευαγγέλιο» της Νέας Εποχής και υπηρετεί με συνέπεια την ατζέντα της. 

Αν απαριθμήσουμε απλώς τα κοινωνικά ζητήματα στα οποία κάνει «ηχηρές παρεμβάσεις» ο ίδιος και οι εκκλησιαστικοί άρχοντες του Φαναρίου, θα διαπιστώσουμε με ευκολία την ταύτιση σε θέματα που σχετίζονται με την λαθρομετανάστευση, το ρατσισμό, την έμφυλη βία, τη γυναικοκτονία, την κλιματική αλλαγή, τον υγειονομικό ολοκληρωτισμό, την woke ατζέντα κ.α.

Αποθεώνει την αξία του διαλόγου, της συμφιλίωσης και της συμπόρευσης και έχει σβήσει τελείως την μετάνοια, την συγχώρεση και την επιστροφή του αμαρτωλού, του πλανεμένου, του αιρετικού, στο μοναδικό δρόμο της Σωτηρίας, της Ορθόδοξης Πίστης.

Αυτό που δεν περιμέναμε ίσως είναι να ακούσουμε από τα χείλη του και με κάθε επισημότητα, θεολογικό δογματικό τριαδολογικό λόγο, για τον σεβασμό στη… διαφορετικότητα!!

Όταν κατ’ επανάληψη τιμάται από παπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα [1], δηλαδή από ακαδημαϊκά κέντρα τα οποία στηρίζουν τις πάμπολλες αιρέσεις του παπισμού και την φαρμακερή και ψυχόλεθρη Ουνία, αυτή η κατάντια του πατριαρχικού θεσμού, ίσως τελικά να είναι αναμενόμενη.

Σκληρός και άτεγκτος συνεχίζει να υποστηρίζει με πάθος την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου. 

Ζει σε μια άλλη πραγματικότητα, καθώς πριν από λίγο καιρό έδειξε να πέφτει από τα σύννεφα από τις βιαιοπραγίες και τις αρπαγές Ιερών Ναών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τους σχισματικούς του παραεκκλησιαστικού μορφώματος του Επιφανίου Ντουμένκο (στους οποίος χορήγησε αντικανονικά αυτοκεφαλία), μίλησε στη μακρινή Αυστραλία με τιμές και δόξες για την βέβαια ενίσχυση της ενότητας στην Ορθοδοξία, και λίγες ημέρες αργότερα στην Ουκρανία ο Μητροπολίτης Τσερκάσι Θεοδόσιος και οι Ορθόδοξοι πιστοί προπηλακίζονται, τραυματίζονται και εκδιώχνονται από τους Ναούς τους.

Ζει εκτός τόπου και χρόνου, όταν δεν μπορεί να διακρίνει το στημένο από το αυθόρμητο, το γνήσιο από το κάλπικο, όταν στέκεται με καμάρι δίπλα σε ένα κατάμαυρο βλοσυρό άγαλμα του εαυτού του…

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή μετάνοια και επιστροφή έστω και την ενδέκατη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου