Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ "ΤΩ ΕΛΕΩ ΚΑΙ ΤΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΙ" ΤΟΥ ΦΡΙΚΤΟΥ ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΧΟΥ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ.

ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΑΡΧΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΘΑΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΣΟΥ.

ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΑΙΣΧΟΣ!!!

Μασκοφοροι ξυλοκόπησαν τον Μητροπολίτη Τσερκάσι και κατέλαβαν τον Καθεδρικό Ναό με ροπαλα, κλωτσιες και πυροβολισμους εναντιον των πιστων.





tserkasi katalipsi 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Δεν έχουν τελειωμό τα μαρτύρια που βιώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ενώ η παγκόσμια Ορθοδοξία σιωπά μπροστά σε ξυλοδαρμούς Αρχιερέων, κληρικών και πιστών.

Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 στην πόλη Τσερκάσι έλαβαν χώρα βιαίες συγκρούσεις, και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ι.Μ. Τσερκάσι της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών ΜΜΕ, τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Καθεδρικός Ναός δέχθηκε επίθεση από περίπου 100 άτομα με στρατιωτικές στολές και foul face μάσκες, οι οποίοι προέβησαν και σε κατάληψη του Ναού.

Επικεφαλής της κατάληψης ήταν ο στρατιωτικός ιερέας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας π. Ναζάριος (Zasansky), ο οποίος προηγουμένως είχε ενεργήσει ως «θύμα» σε ποινικές δίκες κατά του Μητροπολίτη Τσερκασί και Κανίβ κ. Θεοδοσίου.

Επίσης, ο εν λόγω κληρικός πραγματοποίησε αιματηρή κατάληψη σε Μοναστήρι του Τσερκάσι, κατά την οποία κληρικοί και μοναχές της Ουκρανικής Εκκλησίας ξυλοκοπήθηκαν άγρια.

Κατά τη νυχτερινή κατάληψη διακόπηκε η ιερά αγρυπνία, ενώ ξυλοκοπήθηκαν άγρια κληρικοί και ενορίτες της Ουκρανικής Εκκλησίας, καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι επιτιθέμενοι κατέστρεψαν τις βιντεοκάμερες στα κτίρια του Καθεδρικού Ναού, αφαίρεσαν τα τηλέφωνα των πιστών, απαγορεύοντας τους να βιντεοσκοπούν, ενώ έσπασαν πόρτες και παράθυρα.

Στη συνέχεια οι υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, λεηλάτησαν το θησαυροφυλάκιο του Καθεδρικού Ναού, και αφαίρεσα πάνω από 60.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν από τους πιστούς για την επισκευή του ναού και την αγορά των καμπανών.

Αρχαίες εικόνες με λείψανα, υπολογιστές, εκκλησιαστικά βιβλία εκλάπησαν, καθώς και όλη η περιουσία του Μητροπολίτη Θεοδοσίου από το Επισκοπείο του, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων και των αμφείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κληρικοί της Αυτοκεφάλου Εκκλησία σε βίντεο που έκαναν από τον Καθεδρικό Ναό, ανακοίνωσαν τη βίαιη μετάβαση της Εκκλησίας και την ίδρυση «στρατιωτικής ενοριακής κοινότητας» σε αυτήν, καλώντας τους πιστούς να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εκκλησία και να προσεύχονται στα ουκρανικά: «Πιστέψτε μας, οι καρδιές σας θα ανοίξουν αν αρχίσετε να προσεύχεστε στην ουκρανική γλώσσα και όχι στην εκκλησιαστική σλαβική, που μας επιβάλλεται».

Νωρίς το πρωί έφτασε στο Τσερκάσι ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος, ο οποίος βρίσκοταν σε ολονύκτιο κατ' οίκον περιορισμό στο Κίεβο και με τη βοήθεια πιστών έδιωξε του καταληψίες από τον Ιερό Ναό.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν οι καταληψίες επιτέθηκαν εντός του Ιερού Ναού στον Μητροπολίτη Θεοδόσιο, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, πυροβολώντας παράλληλα με όπλα αερίου για εκφοβισμό.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος χτυπημένος έκανε βίντεο από τον Καθεδρικό Ναό, λέγοντας: «Όλοι έφυγαν τρέχοντας. Μεταξύ των εισβολέων ήταν και ένας βουλευτής του δημοτικού συμβουλίου, τον οποίο οι πιστοί μας έπιασαν και παρέδωσαν στην αστυνομία...»

Επίσης, ο Μητροπολίτης Τσερκάσι κάλεσε τους πιστούς να υπερασπιστούν τον Καθεδρικό Ναό, τονίζοντας ότι «δεν καταλαβαίνουν καμία ανθρώπινη γλώσσα, γιαυτό πρέπει να προστατεύσουμε τον Καθεδρικό μας ναό από ληστές που δεν τον έχτισαν, που δεν ξέρουν να προσεύχονται, που ξέρουν μόνο να κλέβουν, να πίνουν και να αναφέρουν στις αρχές και τον πνευματικό τους δάσκαλο στο εξωτερικό».

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος απευθύνθηκε μέσω του βίντεο και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπου κάνει έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών:

"Με την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Κιέβου κυρού Βλαδίμηρου, σας επισκέφτηκα το 2013. Συλλειτουργήσαμε μαζί στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Τότε με εξέπληξε η φιλοξενία σας, η απλότητα στην επικοινωνία και, όπως φαίνεται, η επιθυμία να βοηθήσετε τους Ορθοδόξους. Αλλά ως αποτέλεσμα των πράξεών σας, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μας υποφέρει σήμερα.

Τα πνευματικά σας παιδιά - νομιμοποιημένοι σχισματικοί του λεγόμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» μας ξυλοκοπούν, καταλαμβάνουν τις εκκλησίες μας, καταστρέφουν τα μοναστήρια μας, πιέζουν για νόμους που απαγορεύουν την Εκκλησία μας, ενώ κινούν ποινικές υποθέσεις εναντίον μας, ενεργώντας ως «μάρτυρες» και «θύματα».

Παναγιώτατε, κ. Βαρθολομαίε, σταματήστε την ανομία που γίνεται στο ουκρανικό έδαφος με το λόγο σας - ζητήστε από τα πνευματικά σας παιδιά να σταματήσουν! Μην κοροϊδεύετε τους πιστούς αν τα παιδιά σας θεωρούν τους εαυτούς τους Ορθόδοξους! Είναι στο χέρι σας!"

Δεύτερη επίθεση

Λίγες ώρες μετά την υποχώρηση οι υποστηρικτές της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας με στρατιωτικές στολές, έφθασαν στον Καθεδρικό Ναό για δεύτερη επίθεση.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Δήμαρχος της πόλης, A. Bondarenko, δημοσίευσε μια έκκληση καλώντας τους κατοίκους της πόλης να πάνε στον καθεδρικό ναό «για να προσευχηθούν», δηλαδή, στην πραγματικότητα, να υποστηρίξουν την κατάληψη του ναού.

Στις 11:30 ο Καθεδρικός Ναός καταλήφθηκε ξανά από παραστρατιωτικούς υποστηρικτές του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Οι εισβολείς χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες θύματα μεταξύ αυτών και κληρικοί της Ουκρανικής Εκκλησίας με τραυματισμούς ποικίλης σοβαρότητας.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος μετά τον ξυλοδαρμό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία που ήταν στο σημείο δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποτρέψει τις συμπλοκές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης, I. Ταμπουρέτς, υποστήριξε την κατάληψη του Καθεδρικού ναού, λέγοντας ότι «η πορεία προς την πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι αμετάβλητη».

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν ενεργά πληροφορίες δήθεν ο Καθεδρικός ναός ανήκε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία και κατελήφθη από υποστηρικτές της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ωστόσο, στις ομιλίες του, ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος τόνισε επανειλημμένα ότι ο Καθεδρικός ναός χτίστηκε εξ ολοκλήρου με έξοδα της Μητρόπολης Τσερκασί της Ουκρανικής Εκκλησίας και είναι ιδιοκτησία της, επομένως οι προσπάθειες των οπαδών του Επιφανίου να κηρύξει «εθελούσια μετάβαση» της κοινότητας είναι δόλια.

Τέλος, τα ουκρανικά κανάλια Telegram, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές από το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας, αναφέρουν ότι «το Γραφείο του Προέδρου έδωσε το πράσινο φως για την κατάληψη των εκκλησιών της Ουκρανικής Εκκλησίας με τη βοήθεια του στρατού και των ριζοσπαστών, προκειμένου να μετατοπιστεί η έμφαση από τις απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου