Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ 

ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ



Γράφει ο Mandatoras

Ανοικοδόμηση ή αποδόμηση; Κάποτε οι Άγιοι έμπαιναν σε ναούς των ειδώλων και τους κατακρήμνιζαν με τις προσευχές τους

«Οικουμενικό χαρακτήρα, ο οποίος ξεπερνάει τα όρια της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εν γένει της Ορθοδοξίας, έλαβε η επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία τελέστηκε νωρίς το απόγευμα της 23ης επετείου της ημέρας που «άλλαξε τον Κόσμο».

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το «παρών» στον Άγιο Νικόλαο έδωσαν, μεταξύ άλλων, συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και ιεράρχες – επικεφαλής των χριστιανικών δογμάτων στη Νέα Υόρκη, δίνοντας το μήνυμα πως ο χαρακτήρας του Αγίου Νικολάου υπερβαίνει αυτόν μιας κοινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας».

Τα περιστατικά αμέτρητα από την εποχή των Αποστόλων. Και μόνο στο μήνα Οκτώβριο να κάνουμε μια αναζήτηση στα συναξάρια των Αγίων μας θα βρούμε τουλάχιστον πέντε Αγίους που με τις προσευχές τους κονιορτοποίησαν τους ναούς των ειδώλων: Αγία Μαμέλχθα (5), Άγιος Καισάριος (7), Απόστολος Ιάκωβος του Αλφαίου (9), Άγιος Σωκράτης (21), Άγιοι Γάιος, Δάσιος και Ζωτικός (21).

«ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ» (Ματθ. κβ’:21)

Η επιχειρούμενη ιδιότυπη βεβήλωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη δεν είναι αστεία υπόθεση. Μέλλει να βαρύνει την Αρχιεπισκοπή Αμερική για πολλές γενεές. Μοιάζει να είναι λογική η μετατροπή ενός ορθοδόξου Ναού σε παγκόσμιο προσκύνημα, οπωσδήποτε και τα όποια οικονομικά οφέλη δεν μπορούν να παραθεωρηθούν. Λογίζονται όμως πενταροδεκάρες στον ουρανό, όταν πρόκειται για τον Παράδεισο. Και η μόνη οδός που οδηγεί εκεί είναι η Ορθοδοξία.

Η ομογένεια θα πρέπει να υιοθετήσει την κουλτούρα της εν Χριστώ ζωής. Καλές οι μοντέρνες μέθοδοι συγκέντρωσης χρημάτων για την Αρχιεπισκοπή και τις ενορίες μας αλλά όχι απροϋπόθετα. Μόνη προϋπόθεση η διατήρηση της πίστεως.

Ο οικουμενισμός είναι αίρεση, προάγει τον θρησκευτικό συγκρητισμό, την πανθρησκεία. Εσχάτως ένα παρακλάδι του έκανε την εμφάνισή του, ο γουοκισμός ήτοι ο νεονικολαϊτισμός. 

Η καταπάτηση των Ιερών Κανόνων για τις συμπροσευχές με αιρετικούς προβλέπουν βαρύτατες ποινές, όπως την ποινή της καθαιρέσεως για τους παραβάτες κληρικούς και τον αφορισμό για τους λαϊκούς.

Πώς είναι δυνατόν να ξεπερνιέται με ευκολία το εμπόδιο της απαγόρευσης των συμπροσευχών και να προχωράμε ακόμα παραπέρα στην παραχώρηση του Ορθόδοξου Ιερού Ναού για προσευχή σχισματικών, αλλοδόξων και αλλοθρήσκων εντός αυτού.

Η παραχώρηση ειδικά διαμορφωμένου χώρου στο συγκρότημα [1], όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι η αρχή του κακού. Μετά την κατάντια της οικονομίας των μικτών γάμων που ξεκίνησε επίσης από την ομογένεια, και έγιναν σήμερα υποχρεωτικότητα, έγιναν δικαίωμα και πρότυπο συνύπαρξης μεταξύ ορθοδόξων με τους αιρετικούς. Δεν υπάρχει καμμία εμπιστοσύνη στους σχεδιαστές των βλάσφημων αυτών πρακτικών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου