Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

 

bantim

Επιμέλεια - μετάφραση: Romfea.gr


"Το νομοσχέδιο 8371 που εγκρίθηκε από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο και που ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση της Ουκρανικής Εκκλησίας, μπορεί να θεωρηθεί από τις ουκρανικές αρχές ως «κάρτα» στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία" τόνισε ο βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα και Πρωτοδιάκονος της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Βαντίμ Νοβίνσκι.

Ο κ. Νοβίνσκι μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, έγραψε ότι η 20η Αυγούστου 2024 θα μείνει στην ιστορία της Ουκρανίας ως ημέρα ντροπής και προδοσίας.

"Αυτό που συνέβη στις 20 Αυγούστου είναι μοναδικό στην ουσία του: για πρώτη φορά μετά από μια χιλιετία έγινε προσπάθεια νομικής απαγόρευσης της Εκκλησίας. Ακόμα και οι Μπολσεβίκοι δε διακινδύνευαν να κάνουν τέτοιο βήμα, παρόλο που προέβησαν σε αιματηρές διώξεις κατά της Ορθοδοξίας" - τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Νοβίνσκι.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νοβίνσκι υπογράμμισε ότι "ο Β. Ζελένσκι, υποστηρίζοντας αξιοθρήνητα ότι πέτυχε την «πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας», προσπαθεί στην πραγματικότητα να διακηρύξει πνευματική ανεξαρτησία από τον Χριστό. Τώρα θα μείνει στην ιστορία ως διώκτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας".

"Με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, οι ουκρανικές αρχές έδειξαν τον αντιχριστιανικό τους χαρακτήρα. Την ώρα που γίνεται προσπάθεια απαγόρευσης της κανονικής Ορθοδοξίας, νομιμοποιούν την κάνναβη, τον γάμο των ομοφυλοφίλων, τον τζόγο κτλ" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νοβίνσκι.

Ζελένσκι - Βαρθολομαίος

Ο Βαντίμ Νοβίνσκι αναφέρθηκε στον ρόλο του Ουκρανού Προέδρου και του Οικουμενικού Πατριάρχου, λέγοντας ότι "ο αντιεκκλησιαστικός αυτός νόμος είναι αποτέλεσμα κοινών ενεργειών μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Καθένας από αυτούς καθοδηγήθηκε από τους δικούς του στόχους, αλλά το Γραφείο του Προέδρου συντόνιζε συνεχώς τα σχέδιά του με τον Φανάρι."

"Λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νόμου, η ουκρανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, συντονίζοντας τα περαιτέρω βήματα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αντί να ανησυχεί για την ενότητα της Ορθοδοξίας, προέβη σε ενέργειες που οδήγησαν σε εμβάθυνση των αντιφάσεων στον ορθόδοξο κόσμο. Τα δάκρυα και τα δεινά των Ουκρανών Ορθοδόξων είναι στη συνείδηση της Παναγιότητάς του" - πρόσθεσε ο κ. Νοβίνσκι.

Ακόμη, ο βουλευτής συμπλήρωσε πως "στα σχέδια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου περιλαμβάνεται η δημιουργία Εξαρχίας Κιέβου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, δηλαδή μια άλλη εκκλησιαστική δικαιοδοσία, η οποία από μόνη της αναδεικνύει το λάθος της δημιουργίας της ΑΕΟ, δηλαδή της πολιτικής του Φαναρίου, που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα. Οι απεσταλμένοι του Οικουμενικού Πατριάρχη έχουν ήδη φτάσει στο Κίεβο για να προετοιμάσουν τη δημιουργία μιας νέας δομής και, αυτό δείχνει ιδιαίτερα ξεκάθαρα ποιος είναι ο ενορχηστρωτής των διώξεων".

Διαπραγματεύσεις με την Μόσχα

Σε άλλο σημείο του κειμένου ο κ. Βαντίμ Νοβίνσκι, τονίζει ότι το Γραφείο του Προέδρου προσπαθεί να μετατρέψει την Εκκλησία σε όμηρο.

"Θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα της Εκκλησίας ως χάρτι στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, και οι Αρχιερείς με τους ιερείς θα χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση του ταμείου ανταλλαγής, κατασκευάζοντας ψεύτικους εγκληματίες υποθέσεις εναντίον τους. Αυτό βλέπουμε με το παράδειγμα του Μητροπολίτη Τούλτσιν Ιωνάθαν ο οποίος έχει γίνει ήδη θύμα ανταλλαγής. Γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχει πίεση και σε άλλους επισκόπους, οι οποίοι εκβιάζονται ανοιχτά. Οι εργαζόμενοι της SBU ζητούν από αυτούς «εθελοντική» συμφωνία ανταλλαγής" - ανέφερε ο κ. Νοβίνσκι.

Κλείνοντας ο κ. Νοβίνσκι τονίζει ότι "οι αρχές νιώθουν σίγουρες ότι, έχοντας επιτύχει ένα διχασμό στην Εκκλησία, θα πετύχουν τον στόχο τους, αλλά ας τους ενημερώσω ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να νικηθεί".

1 σχόλιο:

  1. Νοβίνσκι: «ο αντιεκκλησιαστικός αυτός νόμος είναι αποτέλεσμα κοινών ενεργειών μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου».

    Σχόλιον: Ὁ Βαρθολομαῖος σπέρνει παντοῦ τήν αἵρεσιν, τό σχίσμα, τό μῖσος, τόν πόλεμον καί τόν διχασμόν! Ἐπιτελεῖ τό ἔργον τοῦ Διαβόλου καλύτερα καί ἀπό τόν ἴδιον τόν Διάβολον! Ὅσοι ἐν γνώσει κοινωνοῦν μαζί του εἶναι συνένοχοί του καί κολάζονται μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου