Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

 

Μητροπολίτης από το Φανάρι αποκαλύπτει: Στην «Ενωτική» Σύνοδο του Κιέβου (2018) καλέσαμε και τους Ουνίτες!



«… τους καλέσαμε όλους και είπαμε ελάτε, το Πατριαρχείο του Φιλαρέτου, ο Μακάριος, οι Ουνίτες, ο Ονούφριος, ελάτε όλοι μαζί και αποφασίστε εσείς και βγάλτε ποιον θέλετε να είναι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας σας» (Μητρ. Ίμβρου Κύριλλος, 13/04/2024)


Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων [1] αποκάλυψε ότι κατά την «Ενωτική» Σύνοδο του Κιέβου (2018), η οποία δημιούργησε τη νέα αυτοκέφαλη ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας και εξέλεξε τον Επιφάνιο Ντουμένκο ως Προκαθήμενό της, είχαν προσκληθεί και οι Ουνίτες!

Η συνέντευξη-μνημείο προπαγάνδας υπέρ των ανίερων αντικανονικών πρακτικών και της αιρετικής εκκλησιολογίας του πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου προβλήθηκε από το τηλεοπτικό σταθμό «360 Stepeni», την 13η Απριλίου 2024.

Μητροπολίτης Ίμβρου: Στην «Ενωτική» Σύνοδο καλέσαμε και τους Ουνίτες!

Η «Ενωτική» Σύνοδος συνήλθε στο Κίεβο την 15η Δεκεμβρίου 2018 με την συμμετοχή των σχισματικών παρατάξεων της Ουκρανίας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ (ο οποίος αντιπροσώπευσε τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίο) [2].

Ο Ίμβρου Κύριλλος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Κων/πόλεως, υπογράμμισε ότι στην Ενωτική Σύνοδο «τους καλέσαμε όλους και είπαμε ελάτε», «ελάτε όλοι μαζί και αποφασίστε εσείς και βγάλτε ποιον θέλετε να είναι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας σας», αναφέροντας ως προσκεκλημένους τους σχισματικούς της Ουκρανίας, τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο (ο οποίος φυσικά αρνήθηκε να συμμετάσχει στο σχισματικό εκκλησιαστικό μόρφωμα), καθώς και τους… Ουνίτες (βίντεο):

[41:23] Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος: «Που αν υπάρχει πρόβλημα σήμερα στην Ουκρανία, υπάρχει απ’ αυτόν (σ.σ. τον κανονικό και διωκόμενο Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο). Διότι εάν πήγαινε αυτός στην «Ενωτική» Σύνοδο που έγινε (σ.σ. προφανώς αναφέρεται στην «Ενωτική» Σύνοδο του Κιέβου, 15 Δεκεμβρίου 2018), και τους καλέσαμε όλους και είπαμε ελάτε, το Πατριαρχείο του Φιλαρέτου (σ.σ. σχισματικός καθηρημένος και αναθεματισμένος πρώην επίσκοπος της Εκκλησίας της Ρωσίας Φιλάρετος Ντενισένκο), ο Μακάριος (σ.σ. σχισματικός και αχειροτόνητος Μακάριος Μαλέτις), οι Ουνίτες, ο Ονούφριος, ελάτε όλοι μαζί και αποφασίστε εσείς και βγάλτε ποιον θέλετε να είναι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας σας. Ο Ονούφριος θα έβγαινε αλλά δεν τον αφήσανε οι Ρώσοι να πάνε και τώρα αυτός κάνοντας αυτό που του είπανε οι Ρώσοι, έχει δημιουργήσει όλο αυτό το σάλο που έχει δημιουργήσει στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι η «Ενωτική» Σύνοδος «πέτυχε» τη δημιουργία της νέας αυτοκέφαλης ψευδοεκκλησίας του Επιφανίου Ντουμένκο, έπειτα από τη συγχώνευση των σχισματικών παρατάξεων του καθηρημένου και αναθεματισμένου πρώην επισκόπου της Εκκλησίας της Ρωσίας, Φιλαρέτου Ντενισένκο, και του αχειροτόνητου Μακαρίου Μαλέτιτς [3].

Παρών στη Σύνοδο-παρωδία ήταν και ο Ουνίτης πρόεδρος της Ουκρανίας (και στενός σύμμαχος των ΗΠΑ), Πέτρο Ποροσένκο.

Η κανονική (και σήμερα διωκόμενη από το καθεστώς Ζελένσκι) Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο δεν συμμετείχε. Η «Ενωτική» Σύνοδος εξέλεξε τον αχειροτόνητο και χωρίς ιερωσύνη Επιφάνιο ως «Μητροπολίτη» Κιέβου, παρά την ύπαρξη του κανονικού Μητροπολίτου Ονουφρίου.

Η συμμετοχή των Ουνιτών της Ουκρανίας στην Ενωτική Σύνοδο δεν επιβεβαιώθηκε, ούτε δημοσιεύθηκε κάποια σχετική ανακοίνωση. Κατά την παρουσίαση του Επιφανίου ως Προκαθημένου του νέου σχισματικού μορφώματος της Ουκρανίας από τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, παρέστησαν μέλη της «Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας της Ουκρανίας» (Ουνίτες) [4].

Το μεθοδικό σχέδιο του Φαναρίου και η υποταγή μέσω των σχισματικών και της Ουνίας

Ο πιο στενός σύμμαχος του Επιφανίου Ντουμένκο είναι ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ.

Αποδεικνύεται πλέον με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ένας από τους λόγους που το Πατριαρχείο Κων/πόλεως προχώρησε στη δημιουργία του εκκλησιαστικού μορφώματος της Ουκρανίας είναι ο μεθοδικός σχεδιασμός του Φαναρίου να «καταπιούμε» ως Ορθόδοξοι την κοινωνία με τους σχισματικούς, την ανυπαρξία της Αποστολικής Διαδοχής και Αρχιερωσύνης τους, να συνηθίσουμε το πήγαινε-έλα με τους Ουνίτες, και τελικά να βρεθούμε στην αγκαλιά του Πάπα.

Σήμερα επαληθεύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το άρθρο που δημοσιεύθηκε την 10η Ιανουαρίου 2020, με τίτλο «Οὐκρανικὸ Αὐτοκέφαλο: Πρόσκληση γιὰ τὴν ἐκκλησιαστικὴ ἑνότητα ἢ πρόκληση στὴν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας;»:

«Ἄφησα γιὰ τελευταῖο δεῖγμα ἐκκλησιαστικοῦ ἤθους τὸ πλέον σημαντικό: αὐτὸ ποὺ ὅλο καὶ περισσότερο θὰ μᾶς ἀπασχολεῖ ἀπὸ ἐδῶ καὶ στὸ ἑξῆς μὲ τὴν Αὐτοκέφαλη Ἐκκλησία. Ἴσως αὐτὸς εἶναι ἕνας ἀπὸ τοὺς λόγους ποὺ τὸ Πατριαρχεῖο προχώρησε στὴ δημιουργία αὐτοῦ τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ μορφώματος.

Ἄκρως ἀνησυχητικὲς εἶναι οἱ θερμὲς σχέσεις ποὺ ὁλοὲν καὶ περισσότερο ἀναπτύσσει ἡ Αὐτοκέφαλη Ἐκκλησία μὲ τοὺς Οὐνίτες. Ὁ καλύτερος φίλος τοῦ Ἐπιφανίου εἶναι ὁ Οὐνίτης Ἀρχιεπίσκοπος Σβετσούκ. Ὅλο γλυκόλογα εἶναι… Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι ὁ πάπας εἶχε πεῖ ὅτι «ἡ Οὐκρανία εἶναι τὸ ἐργαστήριο τοῦ Οἰκουμενισμοῦ»! Ὁ σχεδιασμὸς προχωρεῖ μεθοδικά: τὸ Φανάρι θέλει νὰ καταπιοῦμε ὡς Ὀρθόδοξοι τὴν κοινωνία μὲ τοὺς σχισματικούςΝὰ καταπιοῦμε τὴν ἀνυπαρξία Ἀποστολικῆς Διαδοχῆς στὴν Ἀρχιερωσύνη. Σιγὰ-σιγὰ θὰ συνηθίσουμε τὸ πήγαινε-ἔλα μὲ τοὺς Οὐνίτες. Καὶ, τελικά, το βῆμα γιὰ νὰ βρεθοῦμε στὴν ἀγκαλιὰ τοῦ πάπα ποὺ τόσο μᾶς «ἀγαπὰ», δὲν εἶναι καθόλου δύσκολο… Θὰ μᾶς ποῦν τότε: «Νὰ καὶ οἱ Οὐνίτες τί ἔπαθαν ποὺ ἀναγνωρίζουν τὸν πάπα, καὶ αὐτοὶ εἶναι σὰν Ὀρθόδοξοι. Ἔτσι, θὰ εἴμαστε καὶ ἐμεῖς… ὅλοι μαζὶ ἀγαπημένοι καὶ μονιασμένοι! Ποῦ εἶναι τὸ κακό;».

Ἀποκαλυπτικὸ εἶναι τὸ σχετικὸ video, τὸ ὁποῖο ἀξίζει νὰ δοῦμε γιὰ νὰ καταλάβουμε τί μᾶς ἑτοιμάζουν».

Η μαρτυρική και θεάρεστη οδός της Αγιοπατερικής και Ιεροκανονικής Αποτείχισης από τους αιρετίζοντες Επισκόπους και λυκοποιμένες, η οποία καθορίστηκε από την Πρωτοδευτέρα Σύνοδο του 861 επί του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Μεγάλου Φωτίου και ακολούθησε πλήθος Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων, καταθέτει την ομολογία πίστεως του ευλαβούς ποιμνίου, προς δόξα, τιμή και προσκύνηση του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου