Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΟΜΟΛΟΓΙΑ"

 


1.Με αφορμή την δημοσίευση άρθρου με τίτλο –«Το έργο των αγίων Πατέρων-Οδοδείκτες θεραπείας του π.Ιωάννη Ρωμανίδη ξεκίνησε ένας  γραπτός διάλογος  για την άποψη του π.Ι.Ρ για το πυρ της κολάσεως. Άποψη του γράφοντος είναι ότι το θέμα ανήκει στα  ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ , όμως ο π.Ι.Ρ παρουσιάζει το θέμα εντός των ορίων της Ορθόδοξης πίστης.

2.Επειδή ο διάλογος που γίνεται δυσκολεύει τους αναγνώστες να τον παρακολουθήσουν ( μια και το θέμα της ανάρτησης είναι άλλο)  θα παρακαλέσω να μεταφέρουμε την συζήτηση εν καιρώ σε ξεχωριστή δημοσίευση για να μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν την συζήτηση. Τα μέχρι τώρα σχόλια θα χρησιμοποιηθούν σαν υλικό για την εν καιρώ σχετική δημοσίευση.

3.Τα θέματα που δημοσιεύουμε για τις σύγχρονες αγιοκατατάξεις ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργούσανε αντιπαραθέσεις. Αποφάσισα να τα δημοσιεύσω μετά από πολλή σκέψη  με την προϋπόθεση ότι θα τα σταματήσω αν η συζήτηση ξεφύγει από τα όρια που καθορίζει το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΘΟΣ.

Παρατηρούμε όμως ότι μερικοί σχολιαστές αρέσκονται να επιτίθενται με διάφορους χαρακτηρισμούς και σε διαφωνούντα πρόσωπα, πιστεύοντας ότι κάνουν ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ. Γι΄αυτό  θα παρακαλέσω τα ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ και να σταματήσουν οι διάφορες επιθέσεις με χαρακτηρισμούς σε διαφωνούντα  πρόσωπα.

4.Απέφυγα μέχρι τώρα να εμπλακώ στην συζήτηση για τις αγιοκατατάξεις ξεκαθαρίζοντας την θέση μου στην αρχή των σχετικών δημοσιεύσεων και αφήνοντας το χώρο των σχολίων στους αναγνώστες. 

Αυτό που θέλω μόνο να συμπληρώσω  ότι στις σύγχρονες αγιοκατατάξεις υπάρχουν αρκετά  ΣΗΜΕΙΑ που θα πρέπει ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ να τα εξετάσει και να αποφανθεί. Και οι δημοσιεύσεις αυτόν τον λόγο έχουν.Να προσδιορίσουν τα σημεία εκείνα που πρέπει να εξεταστούν.

πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου