Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΝ ΚΑΣΕΛΑΚΗ

2 σχόλια:

  1. Θεωρώ ακρότητα να μην τον βάλει στην Εκκλησία. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που δεν διατυπανίζουν το αμάρτημά τους και οι Ιερείς τους δέχονται στην Εκκλησία εν ώρα Θ. Λειτουργίας. Ας αφήσουμε βέβαια και την περίπτωση που ίσως ανώτατοι και κατώτεροι κληρικοί είναι αυτού του προσανατολισμού. Σαφέστατα και δεν θα κοινωνήσει ένας εν ενεργεία ομοφυλόφιλος. Εκτός και έκανε τον κανόνα του και να μετανόησε. Είπαμε ο π. Στυλιανός είναι αξιόλογος κληρικός αλλά όχι Πάπας. Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο και δέχεται τους πάντες. Εκείνα τα χρόνια υπήρχαν 4 κατηγορίες μετανοούντων. α) Πρώτα–πρώτα ήσαν οι προσκλαίοντες, που παρέμειναν έξω από το ναό και παρακαλούσαν τους άλλους πιστούς να προσευχηθούν γι’ αυτούς.

    β) Έπειτα έρχονταν οι ακροώμενοι, δηλ. αυτοί που εισέρχονταν στο νάρθηκα μόνο, και από εκεί άκουγαν την ανάγνωση των Γραφών.

    γ) Μετά έρχονταν οι γόνυ-κλίνοντες η υποπίπτοντες, που παρέμειναν γονατιστοί σε ένδειξη μετανοίας.

    δ) Kαι τέλος υπήρχαν οι συνιστάμενοι (δηλ. εκείνοι που έμεναν όρθιοι).

    Αυτές πλέον οι κατηγορίες δεν υπάρχουν τώρα. Δηλαδή να μην αφήνουμε κάποιους αμαρτωλούς να εισέρχονται στο ναό. Αυτά απλά ΄΄πέθαναν΄΄ σήμερα. Σήμερα απλά υπάρχουν αυτοί που μετανοούν και δέχονται κανόνα ακοινωνησίας ή όχι. Αλλά όλοι πλέον εισέρχονται στο Ναό. Σταματώ εδώ γιατί το θέμα είναι ανεξάντλητο. Μακριά από υπερβολές. Έστω και αν ο άξιος π. Στυλιανός υποστηρίζει τέτοιες υπερβολές. Ας ηρεμήσουμε λίγο.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 9,12 μμ πριν φλυαρήσεις άμυαλα τόσο πολύ και πριν κατηγορήσεις τον π. Στυλιανό, απάντησε μας επι του συγκεκριμένου:
      Ο συγκεκριμένος Κασσελάκης σου φαίνεται πιστός στα δόγματα της Ορθοδοξίας;
      Ο συγκεκριμένος Κασσελάκης σου φαίνεται ότι ανήκει στην τάξη των μετανοούντων γονυκλινόντων ή υποπιπτόντων ;
      Ο συγκεκριμένος Κασσελάκης σου φαίνεται ότι ανήκει στην τάξη των ακροώμενων μετανοημένων;
      Σου φαίνεται ότι είναι μετανοημένος για την ομοφυλοφυλία; Την πιστεύει τουλάχιστον ως αμάρτημα ή καυχάται για αυτήν;

      Απάντησε μας πρώτα σ΄ αυτά με στοιχεία πριν φλυαρήσεις τόσο πολύ!!!

      Ελευθέριος

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου