Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και τα συμβούλια της ανομίας εικόνα άρθρου: Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και τα συμβούλια της ανομίας 

Κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών «Εκκλησιών» και του Παπικού  Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων στο Βελιγράδι

Κοινή συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής του παναιρετικού Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών «Εκκλησιών» (Conference of European Churches, CEC) και του Παπικού Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (Consilium Conferetiarm Episcoporum Europae, CCEE) διεξήχθη στο Βελιγράδι [1].

Η συνεδρίαση φιλοξενήθηκε από την Παπική Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου και διεξήχθη από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2023.

Την αντιπροσωπεία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών «Εκκλησιών» με τον Πρόεδρό της, Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτα, και εκείνη του Παπικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρό της, Παπικό Αρχιεπίσκοπο Βίλνιους, Gintaras Grušas, υποδέχθηκε ο Παπικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου [2].

Παπικό Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE) και ατζέντα θεμάτων

Το Παπικό Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE) αποτελείται από τριάντα εννέα μέλη, τα οποία εκπροσωπούν την «Παπική» Εκκλησία σε σαράντα πέντε χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου [3].

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε η CCEE στην Ιστοσελίδα της, η ατζέντα της συνεδρίασης περιλάμβανε μεταξύ των άλλων:

  • Παρουσίαση εργασιών της 16ης Τακτικής Συνέλευσης της Συνόδου των Παπικών Επισκόπων από το καρδινάλιο Jean-Claude Hollerich.
  • Έκθεση Ομάδας Εργασίας για την επικαιροποίηση της Ευρωπαϊκής Charta Oecumenica από την κυρία Lea Schlenker της Προτεσταντικής «Εκκλησίας» της Γερμανίας.

Οικουμενιστική επίσκεψη στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σάββα

Παράλληλα στο περιθώριο της συνεδρίασης, η μεικτή επιτροπή επισκέφθηκε τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα και παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Η θέση του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς έναντι των Συμβουλίων «Εκκλησιών»

Τα Συμβούλια των λεγόμενων «Εκκλησιών» υπηρετούν τα σκοτεινά και άνομα σχέδια της Νέας Εποχής του Αντιχρίστου. 

Χρησιμοποιώντας προσχήματα πάσης φύσεως απεργάζονται πυρετωδώς για την φρικτή «ένωση», σε ένα δαιμονικό παζλ που οδηγεί στη πλάνη και την απώλεια. 

Η θέση που έχουν λάβει οι Άγιοι Πατέρες και οι Ιερές Σύνοδοι έναντι των αιρέσεων είναι κρυστάλλινη και ξεκάθαρη. Ο Όσιος θεοφόρος Πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς παραθέτει τη στάση που πρέπει να έχουν οι Ορθόδοξοι έναντι των αιρετικών και των Συμβουλίων της ανομίας (όπως το Π.Σ.Ε.):

«Διότι ο μεν ρωμαιοκαθολικισμός είναι πολλαπλή αίρεσις, περί δε του προτεσταντισμού τι να είπωμεν; Καλλίτερον να μη ομιλώμεν. Ήδη ο Άγιος Σάββας εις την εποχήν του, επτάμισυ αιώνας πριν, δεν ωνόμαζεν άραγε τον ρωμαιοκαθολικισμόν «λατινικήν αίρεσιν»; Και πόσα από τότε νέα δόγματα δεν επενόησεν ο πάπας και «αλαθήτως» εδογμάτισε! Δεν χωρεί αμφιβολία, ότι δια του δόγματος περί του αλαθήτου του πάπα, ο ρωμαιοκαθολικισμός κατέστη παναίρεσις.

Και η πολύ επαινουμένη Β΄ Βατικάνειος Σύνοδος ουδέν ήλλαξεν ούτε όσον αφορά εις την τερατώδη ταύτην αίρεσιν, αλλά, τουναντίον, επεκύρωσεν αυτήν.

Ένεκα τούτου, αν είμεθα Ορθόδοξοι και θέλωμεν να παραμείνωμεν Ορθόδοξοι, τότε οφείλομεν και ημείς να τηρήσωμεν την στάσιν του Αγίου Σάββα,  του Αγίου Μάρκου Εφέσου, του Αγίου Κοσμά Αιτωλού, του Αγίου Ιωάννου Κροστάνδης και των λοιπών Αγίων Ομολογητών και Μαρτύρων και Νεομαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έναντι των ρωμαιοκαθολικών και των προτεσταντών, εκ των οποίων ούτε οι μεν, ούτε οι δε, δεν πιστεύουν ορθοδόξως εις τα δύο βασικά δόγματα του Χριστιανισμού : εις την Αγίαν Τριάδα και εις την Εκκλησίαν.

Πανιερώτατε και Άγιοι Συνοδικοί Πατέρες,

Έως πότε θα εξευτελίζωμεν δουλικώς την Αγίαν μας Ορθόδοξον Αγιοπατερικήν και Αγιοσαββιτικήν Εκκλησίαν δια της οικτρώς και φρικωδώς αντιαγιοπαραδοσιακής στάσεώς μας έναντι του Οικουμενισμού και του λεγομένου Παγκοσμίου Συμβουλιου Εκκλησιών;» 

[1] https://www.orthodoxianewsagency.gr
[2] https://www.ccee.eu
[3] https://www.ccee.eu/ccee/?lang=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου