Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας : Αλληλεγγύη στους διωκόμενους από τις παράνομες ενέργειες της Ουκρανικής κυβέρνησης εναντίον του κλήρου και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Συνήλθε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 σε τακτική συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Ραστισλάβ.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και Τσεχίας και Σλοβακίας που εκδόθηκε μετά το πέρας των εργασιών, «όλες αυτές οι επιστολές στάλθηκαν σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της σημερινής Ουκρανικής κυβέρνησης εναντίον του κλήρου και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

«Λαμβάνοντας αυτό υπόψη», αναφέρεται στη συνέχεια, «τα μέλη της Ιεράς Συνόδου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και σε όσους υποφέρουν. Υπενθυμίζουν έντονα ότι σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία δεν επιτρέπεται η παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και ο περιορισμός της θρησκευτικής ελευθερίας. Οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού, εξαναγκασμού και παρενόχλησης είναι ανάρμοστη, αδικαιολόγητη και απαράδεκτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου