Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Η προδομένη “άλφα-βήτα” του Αγιορείτη μοναχού.



Κάθε αγιορείτης που προδίδει την αποστολή του από βασιλόπουλο γίνεται… σκλάβος των παθών

Δεν μας φταίει ο κάθε ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ που “επενδύει” στο Άγιο Όρος. Μύρισε “αίμα” και προσδοκά κέρδος. 

Πολλά χρόνια πριν την σφραγίδα του άκρατου καταναλωτισμού το Αγιώνυμο Όρος έχει προσβληθεί από τη γάγγραινα της εκκοσμίκευσης. 

Ιερές Μονές με όλα τα “κομφόρ”, κελιά με πολυτέλεια που θα ζήλευαν πεντάστερα ξενοδοχεία και ένα πνεύμα ευδαιμονίας που πόρρω απέχει από τους φριχτούς όρκους της αποταγής των Μοναχών. 

“Μπίζνες” που σκανδαλίζουν, αστρονομικά κονδύλια που ζαλίζουν, ο μηδενισμός αναδείχθηκε σε πολιτισμό και ο μοναχισμός κατάντησε άλλο ένα μηδενικό στα ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Μόνο η πίστη κατρακύλησε υπό του μηδενός. 

Η Παναγιά μάς ανέχεται ακόμη αλλά μέχρι πότε; 

Οι Καρυές έμοιαζαν το τελευταίο σύνορο που οι προσκυνητές άφηναν τις βιοτικές μέριμνες, για να αναπνεύσουν το οξυγόνο της πίστης. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα εμπορικά κέντρα στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, θα περίμενε κανείς να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής, να ξεσπάσει ο υγιής μοναχισμός και να πάρει σβάρνα όλα τούτα τα ξόανα του δυτικού πολιτισμού και να τα πετάξει στη θάλασσα. 

Να ξηλώσουν τα φωτοβολταϊκά, τα ελικοδρόμια, τα κινητά, το διαδίκτυο, τις πολυτέλειες και τα λούσα, που τόσα χρόνια έστρωσαν το χάλι γι’ αυτόν τον τελευταίο ξεπεσμό. 

Μαζί να ξαποστείλει και τους “καριερίστες” αγιορείτες, τους ελεεινούς και τρισάθλιους δορυφόρους του “πιο επικίνδυνου Πατριάρχη που υπήρξε ποτέ για την Ορθοδοξία”, όπως τον χαρακτήρισε στεντορεία τη φωνή ο μακαριστός ομολογητής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος.

Ανεπίτρεπτη εξέλιξη, που δυστυχώς θα φέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα, αν δεν υπάρξει ολόθυμη αντίδραση από ολόκληρο το Άγιον Όρος. 

Εμάς σαν προσκυνητές στο Περιβόλι της Παναγίας μας αρκεί η Χάρη της. 

Φτάνουν και περισσεύουν όσα θα μας προσφέρει η Ιερά Μονή, η Σκήτη ή το Κελί για ένα προσκύνημα στο Άγιο Όρος. 

Να αφήσουμε πίσω στην Ουρανούπολη τις καταναλωτικές μας συνήθειες. 

Η Παναγιά μαζί μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου