Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Με αυτό το αίμα έβαψαν τα χέρια τους και οι οργανωσιακοί του «Σωτήρα».

Αφιερώνουμε στους «θεολόγους» του περιοδικού «Ο Σωτήρ» ένα βίντεο στο οποίο οι νεοναζί του Μπάιντεν, του Ζελένσκυ, του Τζόνσον, του Βαρθολομαίου εισβάλουν σε Ορθόδοξο Ναό στην Ουκρανία, σέρνουν τον Ιερέα προς τα έξω και τον ποδοπατάνε.

Οι οργανωσιακοί του «Σωτήρα» είχαν βγάλει άρθρο στο παρελθόν για να στηρίξουν την εισπήδηση του Βαρθολομαίου στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Και αντί να κρυφτούνε στα λαγούμια τους μετά από τα αποτελέσματα αυτής της προκλητικής ενέργειας, έβγαλαν πάλι άρθρο για τον «κακό» πατριάρχη Κύριλλο που «εὐλόγησε τὴ μακάβρια αἱματοχυσία τῆς Οὐκρανίας»! Για την επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν που ευλόγησε ο Βαρθολομαίος θα γράψουν κάτι; Είναι σίγουροι ότι την «μακάβρια αἱματοχυσία» στην Ουκρανία την προκαλούνε οι Ρώσσοι; Μήπως την προκαλούν οι Ουκρανοί που χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα; Συμφέρει τους Ρώσσους να προκαλούν απώλειες στους αμάχους; Στην Ουκρανία που όλον αυτόν τον καιρό οι νεοναζί ξυλοκοπούσαν και πετούσαν Ιερείς και λαϊκούς έξω από τους ναούς τους, οι πασιφιστούληδες οργανωσιακοί του «Σωτήρα» δεν έβλεπαν τίποτα;

Για τους οργανωσιακούς όλη αυτή η βία που εισέπραττε η πλευρά που στοχοποίησε ο Βαρθολομαίος και οι αμερικανοί ήταν καλή, τους έπρεπε, καλά να πάθουν! Ο πατριάρχης Κύριλλος και ο Πούτιν δεν είχαν καμία δουλειά να ανακατευθούν! Έπρεπε να αφήσουν την Εκκλησία που υπάγεται στο πατριαρχείο Μόσχας αβοήθητη και στην τύχη της! Ενώ ο αφθέντης Βαρθολομαίος είχε κάθε δικαίωμα να ανακατευθεί και να προκαλέσει!

Οι «Σωτηρικοί» σχολίασαν και την Εξαρχία στην Αφρική, λέγοντας ετεροχρονισμένα και σε λάθος πλαίσιο αυτά που θα έπρεπε να είχαν πει όταν ο Βαρθολομαίος εισπήδησε στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Η διπροσωπία στο απόγειό της:

…ἡ ἀπόφαση τοῦ πατριάρ­χου Μόσχας κ. Κυρίλλου νὰ πραγματοποιήσει στὶς 29 τοῦ περασμένου Δεκεμβρίου βίαιη εἰσβολὴ στὸ ἐν μέσῳ πολλῶν δυσκολιῶν καὶ ἀπείρων προβλημάτων ἀγωνιζόμενο Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας. Δημιούργησε στὰ σπλάχνα τῆς Ἀφρικανικῆς Ἐκκλησίας δική του Ἐξαρχία, ἐκμαυλίζοντας μὲ πακτωλὸ ρουβλίων τὶς συνειδήσεις τῶν πενομένων ἱερέων τῶν νεοπαγῶν ἐπισκοπῶν της. Ἦταν ἐνέργεια πρωτοφανὴς καὶ ἀδιανόητη μέσα στὸν χῶρο τῆς Ὀρθοδοξίας.

Διπρόσωποι υποκριτές. Πριν μας μιλήσετε για ρούβλια γιατί δεν μας λέτε για πόσα ευρώ έκανε κολοτούμπα ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος; Τί δεν καταλαβαίνετε; Την δικαιοσύνη του Θεού; Ο Θεόδωρος πλήρωσε με το «νόμισμα» που ξέρει. Εμείς εδώ στην Ελλάδα να δούμε με ποιο «νόμισμα» θα πληρώσουμε.

Κάνω λάθος; Η Ρωσσία δεν πήγε να φτιάξει στα καλά καθούμενα παράλληλη Εκκλησία δίπλα στην Εκκλησία της Αλεξανδρείας. Πήγε να οικονομήσει τους Ιερείς που άφησε ακάλυπτους η αντιπατερική απόφαση του Θεοδώρου να εισέλθει σε κοινωνία με ακοινώνητους. Δικαίωμά τους λοιπόν. Δεν θα πάρουν την άδεια του «Σωτήρα»!


Περιγραφή βίντεο:
«Αζοφίτες εισέβαλαν σ΄ Ορθόδοξη εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και λίντσαραν τον ιερέα στην πόλη Teroborona περιοχή Cherkasy. Ιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας ξυλοκοπήθηκε και εκδιώχθηκε από την εκκλησία.»
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου