Κυριακή 27 Μαρτίου 2022


Πως τολμά η Εκκλησία της Ελλάδος και κατηγορεί τους Ρώσους για εθνοφυλετισμό, όταν η ίδια την αίρεση αυτή, τη διαλαλεί την ημέρα της Ορθοδοξίας;

Γράφει ο Μέτοικος

«Οι ψευδαπόστολοι βρήκαν τρόπο/ να μιλήσουν για ειρήνη/ έβαψαν τα κοράκια τους άσπρα / και στα ράμφη τους στέριωσαν /  τους αιματοβαμμένους «Κλάδους Ελαίας» της Αφρίν…».

Οι μέχρι πρότινος «διοργανίζοντες  υπούλως ραδιουργίες εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας», δεν καταλαβαίνουν ότι: «η Ειρήνη είναι κάτι βαθύτερο απ’ αυτό που εννοούμε όταν δεν γίνεται κάποτε πόλεμος». 


«Η Μήτηρ Εκκλησία» καθοδηγούμενη από κοσμικά συμφέροντα διαίρεσε τους Ουκρανούς στο όνομα της «ενότητας». Έσπειρε διχόνοια και, σήμερα, θερίζει πόλεμο. 

Στο σβησμένο Φανάρι αν, επιτέλους, ενωτισθούν «τας φωνάς και τας οιμωγάς» των αδελφών μας Ουκρανών, ίσως καταλάβουν το ασυγχώρητο κακό που τους προξένησαν ως ψευδαπόστολοι της ειρήνης.

«Σταματήστε τώρα τον πόλεμο! [απαιτεί, ο σπορέας του εμφύλιου σπαραγμού στην Ουκρανία π.Βαρθολομαίος, χθες, όμως, ευλογούσε τα όπλα των πατριωτών του Τούρκων, για να σκοτώνουν γρήγορα τους Κούρδους]. Φτάνει πια η παραφροσύνη! [λέει αυτός που, από παραφροσύνη, διαίρεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία] Πόσο αίμα θα αντέξη ακόμη η γη μας; [αναφωνεί με μεγαλόστομο ρητορισμό] Πόσους πια νεκρούς θα χωρέσει στα σπλάχνα της; Πόσα άλλα δάκρυα θα ποτίσουν το χώμα της;» [δυστυχώς, όσο αίμα, όσους νεκρούς, όσα δάκρυα  άντεξε, με τις «ευλογίες» σου πολύστομε Φαναριώτη και, η γη στην Αφρίν]!

Η βαρύτητα διαβαθμίζει την πνευματική «αλαφράδα» και, τα βαριά αξιώματα, την εκκλησιαστική τάξη.

Ο χωράρχης των ψευδαποστόλων της ειρήνης, ο πέμπελος π. Βαρθολομαίος ολοκλήρωσε την «αποστολή» του. Είναι ολοφάνερο πως, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα Ορθοδόξου Οικουμενικού Πατριάρχη.

Οι καιροί είναι πονηροί. Το κενό εξουσίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Οι Αμερικανοί ανησυχούν. Η Erika Olson υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., στο Τμήμα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων επισκέφθηκε τον π.Βαρθολομαίο στο Φανάρι. 

Η αποστολή του πρώην Γαλλίας Εμμανουήλ, για σύναξη των προκαθημένων των Παλαίφατων Πατριαρχείων, υπό την προεδρία του Κωνσταντινουπόλεως, απέτυχε μάλλον μετά κρότου. Η τεράστια ανυποληψία στο πρόσωπο του π.Βαρθολομαίου υπονομεύει το κύρος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως την ώρα που, οι «δικοί» μας, αποκαθηλώνουν από το ύψος  της  οικουμενικότητας την Ορθοδοξία, κηρύττοντας την αίρεση του εθνοφυλετισμού! 

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, των μελών της Δ.Ι.Σ. και του Προέδρου της Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερώνυμου, μελών της Κυβερνήσεως και Πρέσβεων Ορθοδόξων Κρατών ο ομιλητής, Συνοδικός Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, μακάριος μέσα στην εφήμερη δόξα τού από άμβωνος εκπροσώπου της Δ.Ι.Σ. διακήρυξε με στόμφο πως η: «Ορθοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική»!

Για ποιο λόγο, την «εύσημον και κλητήν ημέραν» της Ορθοδοξίας, ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισαν με Συνοδικό Μητροπολίτη, μέσα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού των Αθηνών, να κηρύξουν την αίρεση του εθνοφυλετισμού;

Που στοχεύουν, τι επιδιώκουν, αυτή την εποχή την τόσο δύσκολη για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ταυτίζοντας την Ορθοδοξία με τον εθνικισμό; Γιατί και, με ποιο σκοπό, η Εκκλησία της Ελλάδος  υπονομεύει το οικουμενικό πνεύμα του Ευαγγελίου; 

Αποφάσισε ναι ή όχι η Μεγάλη Σύνοδος του 1872 ότι το «φυλετικό» κριτήριο «αντιβαίνει στο πολίτευμα της Εκκλησίας, επειδή δογματικά και διοικητικά προσβάλλει την ενότητα της Εκκλησίας»; Εάν ναι, τότε, η Εκκλησία της Ελλάδος, για ποιον λόγο καταργεί την Τοπική Σύνοδο του 1872;

Πως τολμά η Εκκλησία της Ελλάδος και κατηγορεί τους Ρώσους για εθνοφυλετισμό, όταν η ίδια την αίρεση αυτή, τη διαλαλεί την ημέρα της Ορθοδοξίας; 

Ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.Ιερώνυμος:

αντί να στέλνει «Μετ πολλς νησυχίας κα βαρυαλγούσης καρδίας» επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσσίας κ. Κύριλλον, επειδή «ασθάνεται ντονον τ χρέος [όχι από αγάπη, αλλά από υποχρέωση] ν ψώσ φωνν διαμαρτυρίας πρ πάντων τν, ς μ φειλε, θυμάτων το πολέμου κα πρ πάντων τν διωκομένων»,

αντί να επικαλείται τους «μακροχρονίους και ακαταλύτους δεσμούς «ν Χριστ γάπης κα φιλίας μετ τς ν Ρωσί δελφς ρθοδόξου κκλησίας», δεσμούς που αφρόνως με προκατασκευασμένη Συνοδική απόφαση υπονόμευσε, για να υποστηρίξει την άνομη και παράλογη απόφαση Βαρθολομαίου για την Εκκλησία της Ουκρανίας,

αντί να ψέγει εμμέσως πλην σαφώς τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας επικαλούμενος στην επιστολή του τον Κυριακό λόγο «ο πς λέγων μοι Κύριε Κύριε, εσελεύσεται ες τν βασιλείαν τν ορανν, λλ’ ποιν τ θέλημα το πατρός μου το ν ορανος»,

αντί να μιλά σε καιρό πολέμου για τη «φιλαδελφία» που, αυτός κατάστρεψε σε καιρούς ειρήνης, ας ζητήσει για την «περαιτέρω αὔξησιν τῆς δυναμικῆς τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν ἐν τῷ συγχρόνῳ κόσμῳ» την άμεση και εν Συνόδω συνάντηση των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για άρση του σχίσματος που προκάλεσε μαζί με τον π.Βαρθολομαίο.

Οι Έλληνες Ιεράρχες αντί να περισώσουν ότι μπορεί ακόμη να σταθεί όρθιο από τα ερείπια που αφήνει η κάκιστη πατριαρχεία Βαρθολομαίου, ρίχνουν με την αίρεση του εθνοφυλετισμού νερό στο μύλο της διαίρεσης και μεγεθύνουν το σχίσμα των Εκκλησιών που προκάλεσε ο π.Βαρθολομαίος. 

Δε βλέπουν αυτό που έρχεται; Οι Αμερικανοί κυοφορούν αλλαγές στο Φανάρι. Ο π.Βαρθολομαίος δεν τους είναι πια χρήσιμος! Το πολύ-πολύ δια «τας προσφερομένας υπ’ αυτού υπηρεσίας» κάποια στιγμή, να τον «κηρύξουν» άγιο! Εδώ «άγιο»  οι Φαναριώτες έκαναν τον προτεστάντη Κύριλλο Λούκαρι, ποιο το πρόβλημα εάν κάνουν «άγιο» έναν ελληνόρρυθμο;

Ο δεύτερος, κατά την τάξη του αξιώματος, ψευδαπόστολος της ειρήνης, ο πάπας του κάποτε πνευματοφόρου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ συνεντευξιαζόμενος κατηγόρησε τον «Πούτιν [ότι] νομίζει [πως] είναι ένας σύγχρονος αυτοκράτορας. Η εξουσία μεθάει [είπε ο δεσπότης]! Και η μεγάλη απολυταρχική εξουσία τυφλώνει τα μάτια με την ισχύ και ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος…»! [έφα ο πάπας Αλεξανδρείας]!

«Ο Πούτιν είναι Χριστιανός, γνωριζόμαστε προσωπικά. Ξέρω ότι με εκτιμάει πάρα πολύ»!! Δήλωσε ο πάπας Θεόδωρος Β΄ ή, με αίσθηση ιδιότυπου χιούμορ ή, χωρίς επίγνωση του τι λέει. 

Οι Ρώσοι, βέβαια, που δεν ξεχνούν τις δηλώσεις του Θεόδωρου Β΄: «Στην ιστορία της Εκκλησίας είχαμε δύσκολα χρόνια, όμως στην Ουκρανία σε αυτήν την ευλογημένη χώρα υπάρχει η Κανονική Εκκλησία, υπάρχει ο Μακαριώτατος αδελφός μας Ονούφριος, ένας ευλογημένος άνθρωπος του Θεού και ένας πραγματικός μοναχός», του προσάπτουν το αμάρτημα της προδοσίας. 

Εάν, πάντως, αληθεύει ότι «ο Πούτιν εκτιμάει πάρα πολύ» τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ τότε ο πάπας για την Αφρική θα μείνει στην ιστορία ως ο μόνος, κατά τους Ρώσους, προδότης που έχει την εκτίμηση αυτού που πρόδωσε! 

Πάντως, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, το «φίλημα του Ιούδα» έχει ως κόστος την αιώνια κόλαση, είτε ο «προδότης» κρεμαστεί αφού, μεταμελημένος επιστρέψει σε όσους τον εξαγόρασαν τα 30 αργύρια είτε, στο χωράφι Ακελδαμά που αγόρασε με το μισθό της αδικίας, σκιστεί στο μέσον και χυθούν στη γη όλα του τα εντόσθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου