Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020


Ποιός εμπιστεύεται 

τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;;;;;



Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στον Έβρο, αφού επεσήμανε ότι τα σύνορα δεν είναι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, είπε για τα όσα συμβαίνουν εκεί: «θέλουμε να εφαρμόσουμε το δίκαιο της Ευρώπης, αν θέλει να ζήσει και να προχωρήσει.»
Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν ότι γι’ αυτόν τον λόγο ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος αρνήθηκε να στηρίξει τους Έλληνες στο Σκοπιανό….. διότι δεν ήταν καλό για την Ευρώπη!
Ομοίως να υποθέσουμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο υπονομεύει συστηματικά το Μάθημα των Θρησκευτικών με τους ΚΑΙΡΙΤΕΣ συντρόφους του….. διότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη!
Και ομοίως να υποθέσουμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο υπονομεύει συστηματικά την Ορθόδοξη Πίστη μας….. διότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη!
Έχει άλλωστε αποδεχθεί την ιδέα ότι η Ελλάδα μία ημέρα θα γίνει ουδετερόθρησκο κράτος, όπως ομολόγησε ο ίδιος πρόσφατα σε αποσβολωμένους Ιεράρχες.
Τι δουλειά έχει λοιπόν στα άγια ακριτικά μας χώματα ο Αρχιεπίσκοπος; Όταν έχεις παραδώσει στους οχτρούς Ευρωπαίους τα κλειδιά της ελληνορθόδοξης παράδοσης και ιστορίας, τί σε ενδιαφέρει το άγιο χώμα; Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Στον Έβρο, στα ακριτικά νησιά, οι Έλληνες δεν υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης αλλά τα σύνορα της Ελλάδος. Ούτε ενδιαφέρονται για την επιβίωση της Ευρώπης αλλά για την επιβίωση της Ελλάδος.
Όσοι νοιώθουν ευρωπαίοι, δεν ξενυχτούν στα σύνορα με τον Ελληνικό Στρατό αλλά στα μπαράκια.
Μάλλον εκεί πρέπει να πάει και ο Αρχιεπίσκοπος.

Φαίη.

2 σχόλια:

  1. Το δίκαιο της Ευρώπης είναι πλέον ανύπαρκτο, είναι στα λόγια, όπως στα λόγια και στα χαρτιά είναι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, εφ όσον η Γερμανία κάνει "κουμάντο" κατά τα δικά της συμφέροντα, υπερασπιζόμενη πρώτα τους δικούς της συμμάχους σε βάρος των υπολοίπων. Γι αυτό και η Αγγλία έφυγε έγκαιρα, γι αυτό και η Γαλλία υφιστάμενη την αδικία, επιχειρεί να υπερασπιστεί τα δικά της Εθνικά και οικονομικά συμφέροντα που στην εποχή μας ταυτίζονται με της Ελλάδος. Μακαριώτατε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι όταν απευθυνόμεθα σε υποτιθέμενους Χριστιανούς, έστω ετεροδόξους, όπως είναι οι Ευρωπαίοι δήθεν φίλοι και σύμμαχοί μας, ναι, εκείνοι οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες που όπως και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ρώσοι συμμαχούν και ενισχύουν ανερυθρίαστα τον μουσουλμάνο κύριο Ερντογάν, και τη μουσουλμανική Τουρκία, εξοπλίζοντάς την ώστε να στρέφεται ευκολώτερα κατά των Ορθοδόξων Ελλήνων, και κατά των Ορθοδόξων της Συρίας κ.λπ. νομίζω ότι οφείλουμε πρώτα να επικαλούμεθα το Ευαγγέλιο και τη Δικαιοσύνη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τον αιώνιο Ηθικό Νόμο που ο ίδιος διά της άπαξ παραδοθείσης Πίστεως καθώρισε και εν τη Γη, ώστε η επίκλησι αυτή να είναι τρόπον τινά μαρτυρία Ορθοδόξου Πίστεως προς έλεγχο και επανόρθωση των αιρετικών και ετεροδόξων, των δήθεν Χριστιανών, μάλλον των δήθεν πολιτισμένων ανθρώπων, που επί τόσες δεκαετίες, μετά τον καταστρεπτικό Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο όταν έσφαξαν, έκαψαν, κατέστρεψαν την Ορθόδοξη Ελλάδα και τους Ορθοδόξους Έλληνες έως σήμερα ούτε τις οφειλόμενες πολεμικές Επανορθώσεις της απέδωσαν. Έπειτα την εξόντωσαν με τα μνημόνια, δολοφόνησαν τον έντιμο λαό που δεν έκλεψε και δεν είχε αποθέματα στις τράπεζές τους, εξόρισαν στη μετανάστευση τους νέους Επιστήμονες, κι εσείς και η Εκκλησία της Ελλάδος αντί ως προφήτης Καντιώτης να τους επιτιμήσετε και να τους/μας ελέγξετε όλους, εαυτούς και αλλήλους κομματικούς εγχωρίους και αλλοδαπούς, Έλληνες, φιλέλληνες και ανθέλληνες, αναφέρεστε σε κάποιο υποτιθέμενο Ευρωπαϊκό Δίκαιο που χωρίς το Χριστιανισμό είναι το δίκαιο του ισχυρού, το άδικο που πλήττει και θα πλήξει την Ελλάδα.
    Υ.Γ. Φρονώ ότι καλώς ο επίσκοπος Αθηνών ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέβη σε μια άλλη Εκκλησία, εκείνη των Νέων Χωρών για να ενισχύση τους ένστολους, και το λαό της ακριτικής Θράκης που αμυνόμενοι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος απέκρουσαν απόπειρα εχθρικής εισβολής που επιχειρήθηκε με ψυχολογικές ενέργειες, με ασύμμετρες πολεμικές επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου και με ένοπλη βία εφ όσον οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν βόμβες χημικών, αναμμένους πυρσούς, πέτρες, μεταλλικά αντικείμενα, υποστηριζόμενοι από Τούρκξικα τηλεκατευθυνμόμενα ελικόπτερα, με εργαλεία επαναφορτιζόμενα επιχείρησαν να κόψουν το μεταλλικό φράκτη κ.λπ.
    Καλά έπραξαν οι ιερείς, καλά έπραξαν οι μητροπολίτες της Θράκης, καλά έπραξε ο επίσκοπος Αθηνών και προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και μετέβη ώστε να εμψυχώσει το λαό και τους ένστολους οπλίτες που υπερασπίζονται τα σύνορα με κίνδυνο της ζωής τους.
    Εκείνος που αναγνωρίζουν ως δήθεν πρώτον, πού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μέγα ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί, είναι γιατί επί 4 - 5 μέρες που διαρκεί αυτή η πολεμική σύρραξη, κατά την οποία η Ελλάδα δέχεται περιοδικώς απειλές από την Τουρκία, που εκτός από τις φραστικές απειλές υπέστη και ένοπλες ή άλλως ασύμμετρες επιθέσεις, υβριδικού πολέμου και ψυχολογικών επιχειρήσεων, που απειλήθηκε η εθνική της κυριαρχία με αποστολή κι απόπειρα εισβολής στιφών εξαγριωμένων αφιονισμένων νέων που εμαίνοντο κατά των Ελλήνων Χριστιανών φωνάζοντας Αλλάχ Αλλάχ κι εκτόξευαν πέτρες, σίδερα, αναμμένα ξύλα, βόμβες καπνογόνων κ.λπ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αμυνομένων ΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ εκ μέρους του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Όταν μάλιστα ο ίδιος είχε εκδώσει επιστολή συμπαραστάσεως στο στρατό της Τουρκίας, καθώς εκείνος επενέβαινε κατά της Συρίας. Ο σημειογραφών δεν θεωρεί τον επίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως αρχηγό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, παρά τον υπολήπτεται ως θεσμό, ως έναν επίσκοπο ιστορικής μητροπόλεως τέως πρωτευούσης του Κράτους αλλά νυν σκλαβωμένης υπό αλλοθρήσκου και εχθρικού Κράτους συνεπώς δεν περιμένω κάτι παραπάνω. Όσοι όμως περιμένουν από το σκλαβωμένο Φανάρι να καθοδηγήσει την Ορθοδοξία, όσοι τον θεωρούν ...ηγέτη τους, καλά να πάθουν!!! Δε θα δουν ποτέ χαρά Θεού. Εκτός του δογματικού τους ατοπήματος και της αιρέσεως, που πρεσβσύουν, ότι δήθεν υπάρχει πρώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διαπιστώνουν πλέον έμπρακτα και καθημερινά ότι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών είναι αδύνατον να καθοδηγηθεί και να διοικηθεί η Ορθοδοξία ως Πίστις και ως Εκκλησία υπό ενός μεμονωμένου κέντρου εκτός Ορθοδόξου χώρας. Μήπως ο μέγας ευεργέτης του πατριαρχείου δεν είναι που πούλησε στους Τούρκους το γεωτρύπανο; Η μαρτυρία είναι τέως Στρατηγού. Από αυτούς δεν περιμένουμε παρά μόνο αφορισμό. Εάν όπως ξαναγράψαμε γίνει κοινή συνείδηση πως στην Ορθο9δοξία δεν υπάρχει αρχηγός άλλος πλην του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και ότι αύτη διοικείται και διαποιμαίνεται συνοδικώς, τα δε υφιστάμενα πρεσβεία είναι απλώς πρεσβεία τιμής κ.λπ. κλπ. και μεταβλητά, δηλ. ανάλογα με τη διοικητική διαίρεση του Κράτους προσαρμόζεται και η Εκκλησία, τότε δεν θα υπάρξει κανένας φόβος μήπως η ...εξουσία της Ορθοδοξίας μεταφερθεί στη Μόσχα. Δεν υπάρχει ένας αρχηγός. Εφ όσον όμως η Ορθοδοξία δέχεται εθελοντικά να υφίσταται τοιούτον εξευτελισμό περί πρωτείου και οικουμενικού θρόνου χάριν της παγκοσμίου πολιτικής υποστηρίξεως της υπερδυνάμεως των ΗΠΑ και κατά του Ορθοδόξου πατριαρχείου Μόσχας, τότε ας κουνήσει το δάκτυλό του ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως προς τους Αμερικανούς που υποστηρίζουν τις παρανομίες της Τουρκίας: Κύριοι ή υποστηρίζετε το Δίκαιον και τη Δικαιοσύνη, ή σταματάτε τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδος ή παύω να παίζω τα παιχνίδια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου