Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Το Φανάρι επιμένει να μην απαντά στα ερωτήματα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Του Κυρηναίου
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πείσει την Παγκόσμια Ορθοδοξία για την Κανονικότητα των εκκλησιολογικών παραβάσεων που έκανε στην Ουκρανία.
Αδιαφορεί προκλητικά απέναντι σε όλο των Ορθόδοξο κόσμο και ελπίζει ότι με την ισχύ και επιβολή των άθεων ή αλλοδόξων πολιτικών, θα καταφέρει να κάμψει το Ορθόδοξο φρόνημα και των υπολοίπων Εκκλησιών οι οποίες αντιστέκονται και δεν αναγνωρίζουν μέχρι σήμερα τους σχισματικούς της Ουκρανίας.
Οι ξένοι και εγχώριοι πολιτικοί ενώ φαίνεται ότι λειτουργούν τελευταία ως Φαναριώτες πρέσβεις, στην πραγματικότητα μεταφέρουν τις εντολές της Νέας Τάξης προς το Φανάρι και στη συνέχεια τις εντολές αυτές τις παρουσιάζουν στους υπολοίπους, ως Φαναριώτικες επιθυμίες. Και η αρχική έκπληξη για τις εκκλησιολογικές φαναριώτικές αυθαιρεσίες, στη συνέχεια αυτή μετατρέπεται σε σύγχυση και στο τέλος έχει σαν αποτέλεσμα και καταλήγει στη δημιουργία μιας Ορθόδοξης Βαβέλ. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι μέχρι τώρα έχουν πετύχει το στόχο τους.  
 Οι Φαναριώτικές πιέσεις προς όλους τους Προκαθημένους είχαν μέχρι τώρα αποτέλεσμα μόνο σε δύο, οι οποίοι αποδείχθηκαν και οι πιο ευάλωτοι. Τον Αθηνών Ιερώνυμο και τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο. Ο Αλεξανδρείας όπως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί σε αρκετούς συνδαιτημόνες του, «υπέμεινε τις πολλές και επίμονες πολιτικές πιέσεις επί αρκετούς μήνες αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει άλλο και υπέγραψε την αναγνώριση». Αντί να παραιτηθεί του θρόνου, λέγοντας ένα ανδρείο ΟΧΙ και να γίνει ήρωας της Ορθοδοξίας, προτίμησε να υποταγεί στην Φαναριώτικη αυθαιρεσία και να γίνει περίγελος σε όλη την Ορθοδοξία.


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρνείται πεισματικά να απαντήσει σε θεμελιώδη ερωτήματα αυτών που αντιστέκονται. Μεταξύ αυτών, ίσως το πλέον καθοριστικό είναι το ερώτημα για τον τρόπο που το Πατριαρχείο κατανοεί τον όρο «έκκλητον». Αρνείται να απαντήσει για την εφαρμογή του «εκκλήτου» στην περίπτωση του Μακαρίου Μαλέτιτς, ο οποίος δεν ανήκε ΠΟΤΕ σε καμία από τις αναγνωρισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Από ποια Εκκλησία καθαιρέθηκε ο Μακάριος ώστε να ζητήσει από το Φανάρι το «έκκλητον»;
Ερωτήματα αυτού του τύπου δημιουργούν μια επί πλέον κώφωση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αφού όπως έχει ο ίδιος δηλώσει και είναι τραγικό για έναν Ορθόδοξο Πατριάρχη, ο Θεός του έδωσε τα αυτιά για να μην τα χρησιμοποιεί καθόλου, όταν οι συνομιλητές του έχουν διαφορετική άποψη.
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος στην διάλεξη, που του απαγορεύτηκε να εκφωνήσει, αρνούνται πεισματικά να απαντήσουν στα συγκεκριμένα ερωτήματα και όσοι συμφωνούν με τις μέχρι τώρα αντικανονικές ενέργειες του Φαναρίου.
«• Η νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία σιωπά, ως να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα!
  • Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αυτό σιωπά ως να μην υπάρχει πρόβλημα!
  • Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και αυτό σιωπά για το ζήτημα!
  • Ο ειδικός εισηγητής των Συνοδικών Επιτροπών, καθηγητής Βλ. Φειδάς, στην εισήγησή του και αυτός σιωπά!
  • Η Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων και αυτή σιωπά στο υπόμνημά της προς την Ι. Σύνοδο!
  • Η Συνοδική Επιτροπή επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και αυτή σιωπά στο υπόμνημά της προς την Ι. Σύνοδο!
  • Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην εισήγησή Του ενώπιον τής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σιωπά για το ζήτημα αυτό!
  • Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεραρχίας στις 7.11.19 ουδείς των Αρχιερέων που υποστήριξαν την αυτοκεφαλία αναφέρθηκε στο ζήτημα της θεραπείας των αχειροτονήτων τού Μακαρίου. Και αυτοί σιωπούν!
  • Τέλος, η απόφαση της Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος σιωπά εντελώς…Όλοι οι ανωτέρω δεν άκουσαν ποτέ και πουθενά να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την απουσία Αποστολικής Διαδοχής στους αχειροτόνητους!»
Θλίψη και μόνο θλίψη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου