Στα άκρα οδηγείται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στην Αδελφότητα «Λυδία» στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά την κοίμηση του γέροντα και πνευματικού πατέρα της Αδελφότητας μακαριστού αρχιμανδρίτη Θεόφιλου. Η αδελφότητα σταδιακά χωρίστηκε στα δύο και, όπως καταγγέλλει η μία εκ των δύο πλευρών, τις έριδες προκαλεί η παρουσία ενός νέου κληρικού, ο οποίος εμφανίστηκε υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να συνδράμει στο έργο της. Του καταλογίζουν πως μαζί με συγκεκριμένες αδελφές προσπαθούν να διαχειριστούν την Αδελφότητα και τις εν γένει επιχειρηματικές δραστηριότητές.
Αδελφές που εγκαταβιούν σε κτηνοτροφική μονάδα της Αδελφότητας στην Μικρή Βόλβη καταγγέλλουν πως με εντολή των μελών της Αδελφότητας που είναι σε αντιπαράθεση διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην μονάδα.
Τονίζουν, μάλιστα, πως εκεί υπάρχουν πολλά ζώα τα οποία είναι νεογέννητα και κινδυνεύουν να ψοφήσουν, καθώς εάν δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα λειτουργούν τα θερμαντικά σώματα που τα ζεσταίνουν. Προς το παρόν η μονάδα ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή έγινε την ώρα που στην Αδελφότητα γινόταν οι διεργασίες για εκλογές, για να αναδειχθεί νέα διοίκηση. Για τις εκλογές η νέα αδελφότητα προσέφυγε στην δικαιοσύνη, προκειμένου να μην διενεργηθούν. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση και όρισε να γίνουν κανονικά, κάτι που προφανώς δυσαρέστησε την ομάδα πέριξ του ως άνω κληρικού.
Οι εκλογές έγιναν σήμερα αν και «αμαυρώθηκαν» από την αναγκαστική διακοπή ρεύματος.
thesstoday.gr