Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019


Η Αρχιεπισκοπή 


αποστασιοποιείται 


από τον π.Καρλούτσο…




Του Νίκου Σταματάκη
Πριν λίγες ώρες εστάλη από την Αρχιεπισκοπή η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και διαδικτυακών τόπων αναφερόμενα στην ύπαρξη προσώπου στην Ελλάδα, και δη κατονομαζομένου ως Ιωάννη Χορόζογλου, φερομένου να μεσολαβεί, έναντι αμοιβής, για τη συμμετοχή των πιστών, τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από την Ελλάδα, σε εκδηλώσεις και δράσεις της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής και της Ομογενείας των ΗΠΑ γενικότερα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής δηλώνει ότι ουδεμία υπαλληλική ή υπηρεσιακή σχέση έχει με το συγκεκριμένο πρόσωπο».
Τι σημαίνει αυτή η ανακοίνωση – μνημείο Φαναριώτικης διπλογλωσσίας και διπλοπροσωπίας;
·    H Αρχιεπισκοπή ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αντίθετα επιβεβαιώνει την ύπαρξη και τη δράση του Γιάννη Χορόζογλου.  Αλλωστε δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα.
·    Η δήλωση αποφεύγει την ουσία και παραπλανεί το κοινό εστιάζοντας στην σχέση της Αρχιεπισκοπής με τον Χορόζογλου. Σε κανένα ελληνικό ή ομογενειακό κείμενο δεν υποστηρίχτηκε ότι ο Γιάννης Χορόζογλου είχε «υπαλληλική ή υπηρεσιακή» σχέση με την Αρχιεπισκοπή.  Εκείνο που υποστηρίχτηκε ήταν ότι υπήρχε ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ (unofficial) μακρόχρονη σχέση με τον π.Καρλούτσο με συγκεκριμένο αντικείμενο, την πώληση «προσκλήσεων» και το lobbying.
·    Η δήλωση «ποιεί την νήσσα» για το κέντρο βάρους της υπόθεσης δηλαδή τη σχέση του π.Καρλούτσου (τα ελληνικά δημοσιεύματα τον φωτογραφίζουν ως «αξιωματούχο») με τον Γιάννη Χορόζογλου. Η σχέση αυτή τεκμηριώνεται με φωτογραφικό υλικό και αρκετές μαρτυρίες.
·    Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι δείχνει την αποστασιοποίηση της Αρχιεπισκοπής από τον π.Καρλούτσο. Εάν ήθελε να ξεκαθαρίσει την ατμόσφαιρα η δήλωση θα έλεγε ότι «ο π.Καρλούτσος καμία επίσημη ή ανεπίσημη σχέση δεν είχε με τον Γιάννη Χορόζογλου σχετικά με τις καταγγελόμενες ενέργειες». Δεν το έκανε – και άφησε έτσι τον π.Καρλούτσο «ακάλυπτο».  Ετσι όπως είναι γραμμένη η δήλωση, φαίνεται ότι η Αρχιεπισκοπή θέλει να αποφύγει τις ευθύνες σε κάθε ενδεχόμενο και να αποστασιοποιηθεί από τις ενέργειες αυτές.
·    Οπως σημείωσε το γνωστό blog www.protectingorthodoxchurch.blogspot.com είναι φανερό ότι όλες οι καταγγελλόμενες ενέργειες του π.Καρλούτσου είχαν τις ευλογίες του Οικ.Πατριαρχείου, γνωστού για την ακραία φιλοχρηματία του… Εκεί είναι και το βασικότερο κλειδί του προβλήματος…
·    Τέλος η δήλωση δείχνει ότι αρκετοί στην Αρχιεπισκοπή έχουν τρομάξει και έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς δεν ξέρουν που ακριβώς και πόσο βαθιά θα φτάσει το μαχαίρι των ανακριτών. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν την φήμη αδέκαστων λειτουργών. Δεν εξαγοράζονται και δεν παραστρατούν.

1 σχόλιο:

  1. βομβα - εκτακτον

    https://www.pentapostagma.gr/2019/12/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%8c-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου