Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019


''Μακάριοι οι πτωχοί τω 
πνεύματι ΕλληνοΑμερικανοί''


To 16% της Ομογένειας, υποδέχεται τον αρχιεπίσκοπο ''αρχόντων και λεφτάδων''


(19:10 EST USA, 19 Ιουνίου)
Με την Turskish Airlines έφτασε το απόγευμα της 19ης Ιουνίου '19 στην Νέα Υόρκη, ο αρχιεπίσκοπος ''αρχόντων και λεφτάδων'' Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης). Αν ξεπεράσει τα νομικά προβλήματα τα σχετικά με την επιλογή του, θα είναι ο αρχιεπίσκοπος του 16% της Ομογένειας ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών, αναλογικά, της Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ. Στον Ελπιδοφόρο επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο ''Κέννεντυ''.
Η πρώτη του δήλωση: «Χαίρομαι που είμαι στις ΗΠΑ, ως ο πρώτος Τούρκος πολίτης, που γίνεται αρχιεπίσκοπος της ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Στο ευσεβές πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής, δηλαδή στο ποίμνιο και στον κλήρο, έχω να πω ''μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι''. Ευχαριστώ γιά την θερμή υποδοχή, με συγκινείτε... Moυ αξίζετε και σας αξίζω. Μαζί θα μεγαλουργήσουμε».
Τον Ελπιδοφόρο υποδέχτηκαν ιεράρχες, δπλωμάτες Τουρκίας και Ελλάδας, παπάδες κλπ. Το ζεύγος Πατούλη, θα αφιχθεί στην Νέα Υόρκη γιά τις τελετές ενθρόνισης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, επειδή από τέτοια σημαντικά γεγονότα δεν μπορεί να λείψει. Δυστυχώς, δεν θα έρθει ο υφυπ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, αλλά θα έρθει ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μαζί και η Ρένα Δούρου. Στην ίδια πτήση και 6 εύζωνες της προεδρικής φρουράς, που στέλνει ο Πάκης. Φυσικά θα είναι και στο επίσημο χλιδάτο γεύμα μετά την ενθρόνιση (22 Ιουνίου), στο Hilton, που γίνεται με την παρουσία μόνο αρχόντων και λεφτάδων, νεογενίτσαρων και μη. Στο παρελθόν, ουδέποτε υπουργός Ελλάδας ήταν σε ενθρόνιση αρχιεπίσκοπου, αλλά αυτήν την φορά υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, μετά το δημοσίευμα στην ''Χουρριέτ'' ότι ''ο Ελπιδοφόρος θα είναι ο πρώτος Τούρκος πολίτης που θα ηγηθεί της ελληνικής Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ''. Το δημοσίευμα είχε θετική απήχηση σε 'Ελληνες πολιτικούς, λαμβανόμενου υπόψην και του γεγονότος της ''τουρκικής φιλίας'' που εκδηλώνεται τελευταία σε ανατ. Αιγαίο, Καστελόριζο, ΑΟΖ Κύπρου κλπ.
(Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες σε αυτήν την σελίδα, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση. Ζούμε ιστορικές στιγμές ως Ομογένεια, ως Ελληνισμός, με τόσα ''καραγκιοζιλίκια χριστιανέμπορων'', με τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας, γελά)

2 σχόλια:

  1. Ο λεγόμενος " εν ζωή Άγιος" Εφραίμ της Αριζόνα και οι συν αυτώ τί θα κάνουν ? Θα τον μνημονεύουν ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι θα μνημονευουν τον καλιννικο . @ gr

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου