Κυριακή 26 Μαΐου 2019

To Kαλαμι απο την Αμερικη καταγγελει:


Αγανακτισμένη η

 Ομογένεια ΗΠΑ με τα 

ρασοφόρα αρπακτικά

Τα ''πρόβατα'' ξύπνησαν και κατάλαβαν τα βρώμικα παιχνίδια της ''εκκλησιαστικής μαφίας''

Κι ενώ είχαμε σχετική ηρεμία, επειδή χρόνο με τον χρόνο οι εκκλησίες αδειάζουν, η ''επιλογή'' Ελπιδοφόρου, με τον αντικαταστατικό, αυταρχικό και προσβλητικό τρόπο που έγινε, κίνησε το ενδιαφέρον των Ομογενών. 'Οχι γιά τον διάδοχο-αρχιεπίσκοπο, αλλά γιά την ξεδιάντροπη, υποτιμητική αντιμετώπιση της Ομογένειας και της Εκκλησίας της, στις ΗΠΑ, από τους ''εξουσιαστές'' του Φαναρίου.
Μπορεί τα ''υπάκουα ανθρωπάκια'' που υποδύονται τους μητροπολίτες στις ΗΠΑ να μην αντέδρασαν, όταν τους ''έφτυσε'' ο πατριάρχης και τους αγνόησε στην επιλογή του γιά τον...''θρόνο Αμερικής'', που επέβαλε στην ''σύνοδό'' του, εξευτελίζοντας και το καταστατικό της Αρχιεπισκοπής, αλλά τα συμπεράσματα βγήκαν: Η υποτιθέμενη ''ιερά σύνοδος'' στην Κων/πολη, που απαρτίζεται -στην πλειοψηφία- από μητροπολίτες ανύπαρκτων μητροπόλεων, εξευτέλισε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) και υποτίμησε βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένειας.
Ηχηρό -δυνατό χαστούκι- το μήνυμα στους Ομογενείς, μέλη των ενοριών, από την Κων/πολη: Σας αγνοούμε, δεν σας υπολογίζουμε, θέλουμε μόνο το χρήμα σας. Η αποκάλυψη της υπόθεσης αρπαγής χρημάτων (10 εκατ. δολ.) από το ταμείο γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου Μανχάτταν, που δόθηκαν γιά την εξαγορά του πατριάρχη στην υπόθεση αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας Ουκρανίας, ήταν ''το σπίρτο που άναψε την φωτιά''.
Η δυσαρέσκεια έγινε αγανάκτηση. Και όσα δεν έλεγαν οι ομογενείς επί ''παντοκρατορίας'' του διαιρετικού και εξαγοράσιμου που υποδύεται τον πατριάρχη, βγήκαν ξαφνικά και με αγανάκτηση. Τώρα τον στολίζουν'' ολικά σε όλη την χώρα (ΗΠΑ) και με άσχημες λέξεις, όπως ''λαμόγιο'', ''διεφθαρμένος'', ''φιλοχρήματος'', ''διαιρετικός'' κ.ά.
Η απάτη με την υπόθεση αγίου Νικολάου, που θα έχει άσχημη -νομικά- εξέλιξη γιά τους εμπλεκόμενους, σήμανε και το τέλος της ''υποταγής''. Γιά την Ομογένεια τώρα, το πατριαρχείο είναι ένας εξευτελισμένος, φιλοχρήματος, διαιρετικός, αυταρχικός Οργανισμός στην Τουρκία. ''Σεβασμός'' και εκτίμηση'' στον πατριάρχη ΔΕΝ υπάρχουν. Μόνο ολίγοι δουλοπρεπείς συμφεροντολόγοι πιθανά να ομιλούν καλά γι' αυτόν.
Και πως να έχει ''εκτίμηση'' και ''σεβασμό'' ο Ελληνισμός Αμερικής, όταν ο πατριάρχης απόδειξε με τις πράξεις του ότι τον θέλει μόνο γιά το χρήμα; 'Οταν επιδεικνύει αυτός μηδενικό σεβασμό στην Ομογένεια, που έχτισε και συντηρεί τις εκκλησίες; 'Οταν ''φτύνει'' την Ομογένεια και χρησιμοποιεί έναν διαπλεκόμενο-διεφθαρμένο ''φάδερ 'Αλεξ'', ως ''νταβατζή'' της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, γιά να μαζεύει το χρήμα γιά τον αδηφάγο πατριάρχη, με αντάλλαγμα ''μίζες'';
Ελληνικά σχολεία έκλεισαν, εκκλησίες πωλούνται, η Αρχιεπισκοπή χρεοκόπησε, χρήμα από το ταμείο ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου πήγε στον πατριάρχη, ενώ 100 εκατ. δολ. (περίπου) των ''αρχόντων'' αναπαύονται στα ''πατριαρχικά ταμεία'' (γιά ποιόν σκοπό είναι εκεί;;;), υπό την εποπτεία του διαπλεκόμενου παπα-Καρλούτσου. Το δε γεγονός της χρησιμοποίησης χρημάτων φορολογούμενων γιά άγιο Νικόλαο, γιά την εξαγορά Βαρθολομαίου, που δημιούργησε πολύ άσχημη εντύπωση, έκανε τους Ομογενείς να αναρωτιούνται: ''Γιατί δεν του έδιναν από τα ταμεία των αρχόντων αφού υπάρχει τόσο πολύ χρήμα εκεί; Και γιατί είναι όλο το χρήμα εκεί, ενώ η Αρχιεπισκοπή υποφέρει; Μα τόσο πολύ ξεδιάντροποι και απατεώνες είναι;''. Ναι δυστυχώς, μιλάμε γιά ρασοφόρους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα γεγονότα το πιστοποιούν.
Τώρα, ο κάθε Ομογενής σκέπτεται και λέγει: ''Δηλαδή, στα σοβαρά, θέλουν να στείλουν εδώ νέο ''αρχιεπίσκοπο Αμερικής'' (ουσιαστικά μητροπολίτη Νέας Υόρκης και περιχώρων) , με τον π. Καρλούτσο να παραμένει στην Εκκλησία; 'Ασχετοι-ηλίθιοι είναι ή παχύδερμα'';;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου