Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Συντάραξε όλη την Ελλάδα το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ ο Τσίπρας την… κοπάνησε στο Αγαθονήσι (Videos&Photos)

Συντάραξε όλη την Ελλάδα το «Μακεδονία ξακουστή»

Σε απέραντο συλλαλητήριο κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μετατράπηκαν οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να την… κοπανίσει στο Αγαθονήσι.
Σε παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα ακούστηκε το «Μακεδονία ξακουστή».

Στρατιωτική παρέλαση με το «Μακεδονία ξακουστή» στην Αθήνα

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να εισπράττουν το χειροκρότημα των πολιτών που κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να τους δουν από κοντά.
Ξεχωριστή στιγμή η παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που πέρασαν μπροστά από τους επισήμους υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή».
Οι Εύζωνοι άνοιξαν τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, και ο λόχος απόδοσης τιμών.
Με το «Μακεδονία ξακουστή» έφτασε στο Σύνταγμα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Τα «βατράχια» του Λιμενικού τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή»

Την αποθέωση γνώρισαν τα «βατράχια» του Λιμενικού στο κέντρο της Αθήνας, όταν τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» αφού πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και μπήκαν στην οδό Πανεπιστημίου.
Οι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να χειροκροτούν τους άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών επαναλαμβάνοντες τις στροφές του εμβατηρίου.
vatraxia-new1
Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό Σώμα είχε διευκρινίσει μετά την έγγραφη απαγόρευση αναγγελίας κατά την διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο του διοικητή της μονάδας, ότι η απαγόρευση αφορά στην απαγγελία συνθημάτων και όχι στρατιωτικών ασμάτων.
«Επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, αλλά επισημαίνεται επίσης πως «απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία μετά την παρέλαση

Σε πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της παρέλασης.
Μετά την παρέλαση, οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κινούνται στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία είναι κλειστή, με κατεύθυνση το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές σχολείου φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία
Με συνθήματα για τη Μακεδονία έγινε η παρέλαση μαθητών στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μαθητές εκπαιδευτηρίων τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους.
Μαθητές του 32ου ΓΕΛ της Χαριλάου κατά τη διάρκεια που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους, φώναξαν, «Μακεδονία γη ελληνική». Την ίδια ώρα, τα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή».
Με «Μακεδονία Ξακουστή» και άγημα Ποντίων η έναρξη της παρέλασης
Η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με τη φιλαρμονική του δήμου να παιανίζει το «Μακεδονία Ξακουστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου