Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ Γ.Ο.Χ. ΚΑΙ 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ 

ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 

κ.ΦΩΤΙΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ 

ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΩΣ 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Γ.Ο.Χ. 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ


            

  

6 σχόλια:

  1. Έτσι μπράβο,αρχίζουν να ξυπνούν οι άνθρωποι.Αυτή θα είναι η αρχή του τέλους των Γ.Ο.Χ. !Άξιος π.Δημήτριε!!Οι Σταγιάτες είναι δίπλα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν αναγράφονται ποιοί είναι οι....αγανακτούντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με πόση ευκολία ορισμένοι χαρακτηρίζουν τους "παλαιοημερολογίτες" ως σχισματικούς! Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Ο σύγχρονος άγιος Φιλάρετος της Νέας Υόρκης, με άφθαρτο μάλιστα άγιο λείψανο, έχει εντελώς διαφορετική γνώμη. Για παράδειγμα γράφει κάπου: "Το εκκλησιαστικό ημερολόγιο είναι ένας υποστηριγμός στη ζωή της Εκκλησίας και ως τέτοιος προστατεύθηκε από τις αποφάσεις της Ιεράς Παραδόσεως. Ούτως,είναι φανερόν σε όλους ότι η Ημερολογιακή Καινοτομία προκάλεσε σχίσμα στην Εκκλησία της Ελλάδος το 1924 και η ευθύνη για το σχίσμα βαρύνει αποκλειστικά τους Καινοτόμους". Και πολλά άλλα έχει πει υπέρ των Γ.Ο.Χ. και τους υποστήριξε εμπράκτως. Ποιου λοιπόν την μαρτυρία θα δεχθούμε; Μας ενδιαφέρει η αλήθεια ή πάση θυσία να αποκαλέσουμε σχισματικούς τους Γ.Ο.Χ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Αφήστε παιδιά πρέπει να ψάξετε κι άλλο για να καταλάβετε. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 1978 ο άγιος Φιλάρετος ο Ομολογητής, πρόεδρος της συνόδου των Ρώσσων της διασποράς, απαγόρευσε τηην εκκλησιαστική κοινωνία με τους Έλληνες ΓΟΧ του τότε αρχ/που Αυξεντίου. Το 1985 κοιμήθηκε οσιακώς. Δεν είχε κάποια σχέση λοιπόν με τους ΓΟΧ. Υποστήριζε το παλαιό ημερολόγιο αλλά όχι ως θέμα σωτηρίας όπως οι Έλληνες ΓΟΧ. Απόδειξη πως είχε κοινωνία με την αρχιεπισκοπή Αμερικής του νέου ημερολογίου μέχρι το 1965 που έστειλε τις επιστολές ''ΠΌΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΊΑΣ'' στον Κων/πόλεως Αθηναγόρα και τότε έκοψαν την εκκλησιαστική μεταξύ τους κοινωνία. Δεν χώρισε ο άγιος Φιλάρετος από την κοινωνία με τους ''νεοημερολογίτες'' της αρχ/πης Αμερικής λόγω ημερολογίου ΠΟΤΈ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου