Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ

ΑΡΧΙΜ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΦΙΛΩΤΑ

Σε όλο αυτό το εκκλησιαστικό ανακάτεμα που προέκυψε με τον Οικουμενισμό όλοι φέρουν ευθύνη αλλά σε διαφορετικό βαθμό. Πρωτίστως εξαιτίας ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος, δευτερευόντως οι επίσκοποι που δεν παίρνουν θέση ούτε λόγῳ ούτε έργῳ με αποτείχιση, και στην συνέχεια οι ιερείς και οι μοναχοί που δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες που χρειάζονται για να συγκληθεί -εξ αιτίας σκανδαλισμού των συνειδητοποιημένων πιστών για θέμα πίστεως και αντικανονικών ενεργειών με τις οποίες κουκουλώνεται η παναίρεσις- Σύνοδος ορθοδόξων Ιεραρχών που θα καταδικάσει τον Οικουμενισμό. Ευθύνη πολύ μικρότερη, όχι όμως αμελητέα, φέρουν και οι όποιοι αποτειχισμένοι είτε πατέρες, είτε ιστολόγια είτε πρόσωπα ανακατώστρες που παραπληροφορούν ψευδόμενοι ΈΝΕΚΕΝ σκοπιμότητας! Από την αρχή έδειξα τόσα ξεκάθαρα τις θέσεις μου στην αποτείχιση και νομίζω δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν ακόμη και οι μεγαλύτεροι εχθροί μου, οι οποίοι όμως προέκυψαν, διότι ακριβώς δεν συμβιβάστηκα μαζί τους. Και δεν συμβιβάστηκα όπως γνωρίζετε με κανέναν! Όλους τους αγαπώ, ενδεχομένως να στεναχώρησα και κάποιους αλλά δεν θα δεχτώ την ανθρώπινη πλανεμένη λογική όταν διαπιστώνω ότι δεν κινούνται σωστά και θεάρεστα όπως οι άγιοι Πατέρες.
Ταχθήκαμε εξ αρχής υπέρ του παλαιού, πιο σωστά του πατρίου εορτολογίου,όπως κανονικά θα πρέπει να το ονομάζουμε και όχι υποτιμητικά παλαιό! Ο λόγος απλός και αυτονόητος το αιωνόβιο αυτό σχίσμα νεοημερολογητών και παλαιοημερολογητών  πρέπει να τελειώσει. Μήπως αμαρτάνουμε επειδή δεν θέλουμε να διαιωνίζεται το σχίσμα μέσα στην Εκκλησία; Ένα το κρατούμενο! Υπάρχει η αίρεση του Οικουμενισμού για της οποίας την επικράτηση θεσπίσθηκε το νεό. Κάνω λάθος; Δύο τα κρατούμενα! Έγινε η ψευτοσύνοδος στο Κολυμβάρι και αναγνωρίσθηκαν οι αιρέσεις ως Εκκλησίες. Μπορούμε μόνοι μας χωρίς να ενωθούμε όλοι οι Ορθόδοξοι που δεν θέλουμε τον Οικουμενισμό να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την αίρεση; Τρία! Δεν γίναμε στο νέο ημερολόγιο οι αποτειχισμένοι περισσότερες παρατάξεις από το Πάτριο; Τέσσερα! Διαφέρουμε σε δογματικά ζητήματα από τους πιστούς του πατρίου; Πέντε τα κρατούμενα! Αφού όλοι θέλουν να διαιρούν και να διαιρούνται είναι κακό, κάποιος να αγωνίζεται να ενωθεί και να ενώσει; ΟΧΙ! Εξι. Όταν λέμε παλαιό ημερολόγιο και Γ.Ο.Χ εννοούμε το ίδιο;ΟΧΙ! Επτά. Όταν κάποιον  του παλαιού ημερολογίου δεν τον έχουν κοινωνικό οι Γ.Ο.Χ, επειδή κοινωνεί και με τους πιστούς του νέου ημερολογίου για τον λόγο ότι δεν δέχεται ως άκυρα τα μυστήρια τους, αυτός είναι Γ.Ο.Χ παράταξη; ΟΧΙ! Οκτώ‘Οταν κάνουμε αποτείχιση κάνουμε αποτείχιση αυτοκτονίας, χωρίς προοπτική αποκατάστασης της εκκλησιαστικής τάξης; Εννέα! Όταν αγωνιζόμαστε για να βρεί τον δρόμο της η αποτείχιση είμαστε πλανεμένοι; Δέκα!  
Όταν γνωρίζουμε ότι κάποια πράγματα δεν θα βρουν λύση αλλά θα επιδεινωθούν πρέπει να περιμένουμε σε κατάσταση Νιρβάνας; Αυτό είναι κισμετισμός(kismetismoς από το kismet) δεν είναι χριστιανισμός! Αν ο επίσκοπος εκάστης Μητροπόλεως θέλει να δώσει λύση μπορεί, φτάνει να στηριχθεί στον Θεό και δεύτερον να μην τον κάνουν ότι θέλουν αυτοί που είναι γύρω του. Τί πρέπει εμείς να κάνουμε να αλλαξοπιστήσουμε για να τα έχει καλά ο κάθε επίσκοπος με τον Βαρθολομαίο ή θα πρέπει να αρχίσουμε να κλαψουρίζουμε για την διακοπή μισθοδοσίας και για το ότι χάνουμε το μοναστήρι μας, στο οποίο είμαστε οι κτήτορες; Και ενώ έχουμε διακοπή μισθοδοσίας πληρώνουμε τα δάνειά του με πολύ δυσκολία από χρήματα πραγματικών φίλων που έδειξαν τέτοια ανωτερότητα που δεν έχουν οι επίσκοποί μας;
Καθένας είναι υπεύθυνος για ότι λέγει, γράφει και κάνει. Εμείς σύμφωνα με την συνείδησή μας βρήκαμε πλέον πνευματικό εκ του πατρίου. Αναογισθείτε όμως εσείς οι μνημονευτές, οι οικονομιστές και τρικαμηνικοί γιατί! Μήπως αμαρτάνουμε που εξομολογούμαστε; Όταν ο πνευματικός δεν έχει εκείνες τις ανόητες απαιτήσεις ορισμένων ζηλωτών να ξαναμυρωθούμε ή να τον μνημονεύουμε υποχρεωτικά ή να δεχόμαστε μόνο πιστούς εκ του παλαιού, όταν μαλιστα γνωρίζουμε ότι έχει αγία ζωή και άγιο γέροντα και δεν είναι απ ‘ αυτούς που όταν παίρνουν παρουσίες να φωνάζει «παρούσα» αμαρτήσαμε που τον κάναμε γέροντα; Όλοι αυτοί που φωνασκούν κάνουν ζημιά μεγάλη και το έλεγα από την αρχή. Καλύτερα παλαιοημερολογήτη πνευματικό παρά οικονομιστή ή μνημονευτή ή ζουρλό με συγχωρείτε!
Όσοι θέλετε ακολουθείτε! Κλείστε όμως τα στοματάκια σας και κάντε προσευχή με πόνο και μετάνοια. Όσοι θέλετε να δημιουργείτε φασαρίες στις συνάξεις που προΐσταμαι θα είμαι αμείλικτος. Είμαι επιεικής στον αμαρτωλό αλλά στον συκοφάντη, στον διαστροφέα της αλήθειας είμαι ξίφος κοφτερό. Όσοι θέλετε να επιστρέψετε ελάτε! Ευλογία για τους Οικουμενιστές αγιορείτες στο Όρος όπου σας σκανδαλίζουν δεν θα σας δώσω να πάτε μέχρι να αποκατασταθεί η Ορθοδοξία. Όσοι θέλετε να φύγετε μην ψάχνετε προφάσεις να μαλώσετε μπορείτε πιο εύκολα, απλά, να απομακρυνθείτε! Δεν έχω όμως την ευθύνη καμμίας ψυχής που θα χαθεί. Όσοι θέλετε να μείνετε πιαστείτε από την προσευχή, λίγα λόγια, πονεμένη καρδιά και ταπεινό φρόνημα. Και μην ξεχνάτε κάνω και εγώ λάθη. Όμως την ώρα της μάχης δεν ασχολούμε με τα κουμπιά στα μανίκια των στρατιωτών αν είναι κομμένα ή ξεκούμπωτα, δεν ασχολούμε με τις βλακίες ορισμένων γυναικαρίων, βλέπω την έκβαση της μάχης.  Πρέπει να έχω ανοιχτά τα αυτιά μου στα άνωθεν κελεύσματα και όχι στα ιστολόγια και εκείνους που δεν αναγνωρίζουν την αγιότητητα του Γέροντος Παϊσίου. Φτάνει έως εδώ, άκουσα και το ευχαριστώ!
 Όπως είπα το ξαναλέω αδειάστε τις εκκλησίες του νέου γεμίστε τις εκκλησίες των παλαιοημερολογιτών εκείνων που δεν έχουν άρρωστες απαιτήσεις. Δεν περιμένουμε τίποτα πλέον από το νεό ίσως στο παλαιό να γίνει κάτι διότι θα έχουμε την ευλογία του Θεού. Αυτοί στο νέο όλοι μαζί τελικά: οικουμενιστές, μνημονευτές, οικονομιστές και ζουρλωτές θα καταλήξουν στην πλάνη του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!

17 σχόλια:

  1. Οι Άγιοι Απόστολοι ακολουθούσαν το παλαιό ημερολόγιο ώστε να καλείται πάτριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο και που αναφέρει ο π. Παισιος τη λέξη Τρικαμηνικοι δείχνει την εμπάθεια του για τον σεβαστό αυτό πατέρα που προηγήθηκε από όλους κι έπαθε χάριν του αγώνος. Δυστυχώς του ρίχνουν συνεχώς λάσπη ενώ αυτός δεν έχει ποτέ κατηγορήσει κανένα. Όσο για το ποιος είναι ζουρλος αυτό θα το κρίνει ο λαός του Θεού κι ο Θεός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προηγήθηκε από όλους; Από το 1920 που γεννήθηκε ο Οικουμενισμός ήτν ο πρώτος ο Τρικαμηνάς;
      Αυτός δεν έχει κατηγορήσει ποτέ κανέναν; Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: δεν έχει αφήσει κανέναν χωρίς να κατηγορήσει! Σεραφείμ, Ζήση, Μεταληνό, Αρτέμιο, Τσολογιάννη, Παλαιοημερολογίτες και άλλους ων ουκ έστι αριθμός. Αλλά άμα είσαι προσωπολάτρης τζάμπα στα λέω....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 6.10μμ άλλο να υπάρχουν εκκλησιολογικές και άλλες πνευματικές διαφορές και να εκφράζονται κόσμια, και άλλο να εκτοξεύονται σκληροί χαρακτηρισμοί από ρασοφόρο (όπως ο π. Παϊσιος) όπως π.χ. φανατικοι μουσουλμανοι, δαιμονισμένοι, ξεπλυμενοι νεοημερολογίτες, συκοφάντες κτλ. Το επίπεδο των κατηγόρων του πατρός Ευθυμιου ειναι τραγικά χαμηλο. Μαθετε να ξεχωριζετε τις ουσιαστικες ποιοτικες διαφορές!

      Διαγραφή
  3. Το ακολουθησαν για αιωνες οι διαδοχοι πατερες-τεκνια των αγιων αποστολων αυτοι που ακουσαν αυτους που Τον ακουσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι οι Αγιοι ακολουθουσαν το παλαιο ημερολογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζουρλός δεν είναι ο π.Τρικαμηνάς και ο Σημάτης ,αλλά ο π.Παπαδόπουλος με αυτά που γράφει.Να φύγουν οι χωρικοί άμεσα.Δεύτερος π.Αγγελακάκης!Δεν κάνει για Επίσκοπος,ούτε για κληρικός.Καλύτερα να μην αποτειχιζόταν( όπως έγραψε ο κ.Κερμεν.Β.).Ας παει στην Αμερική,στον Εφραίμ( και να σταματήσει να γράφει γιατί μας εκνευρίζει ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσεις Πατερ μου αποφασιζετε μονος σας την αλλαγη του ημερολογιου?Χωρις την συναινεση και των λοιπων αποτειχισμενων πατερων και αδελφων?Η μηπως για σας ειναι θεμα ανευ σημασιας και τους αποκαλειτε και ζουρλωτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ Παισιε πλανεμενε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπορω πως τον χειροτονησε αυτόν ο αειδιμος Καντιωτης.

      Διαγραφή
  8. Γιατί να γεμίσουμε τις εκκλησίες του Παλαιού; Προτιμώ προσωπικά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση να μην Εκκλησιάζομαι καθόλου.Προσωπικός αγώνας μέχρι να δώθει φώτιση άνωθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άκου εκεί να καταφύγουμε στα σχίσματα! Είναι θεολογία πάτερ αυτό που διδάσκετε η τσαρλατανισμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ιεροί κανόνες απαγορεύουν σε κληρικό ή λαϊκό να ξεκινα την ανοικοδόμηση ναού αν δεν έχει τα χρήματα.
    Ο π. Παισιος εκανε τοσο καλη οικονομικη διαχειρηση που κατεληξε καταχρεωμενος με ένα τεραστιο "σκελετο" μοναστηριου απο μπετά.
    Το λινκ εδω οπου περιγραφει ο ίδιος την δεινή οικονομική του κατάσταση

    http://aktines.blogspot.com/2017/10/blog-post_69.html

    Του είχανε πει και το τοτε καποιοι "φωτισμένοι" γερονταδες να χτισει μοναστηρι στο βουνο. Και εβαλε φουρνέλα να φτιαξει μονη στο πουθενα.
    Δεν εμαθε τιποτα απο το παθημα του και τις "φωτισμένες"οδηγιες που πηρε...όπως και στις περι αρχιεροσύνης του προφητείς.
    Ετσι διαχειριζεται και τα τρεχοντα πνευματικα θεματα. Τον νου σας αδερφοι πρόκειται για επικίνδυνη περίπτωση ιερωμένου.


    http://aktines.blogspot.com/2017/10/blog-post_69.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και πρόκειται ιδιαίτερη περίπτωση εξάλλου γιαυτό και εκδιώχθηκε από τον Γέρων Μαξιμο Καραβα από το μοναστήρι τού Μηλοχωριου.

      Διαγραφή
  11. Συμφωνώ με των 4:00 12 π.μ.
    Όταν έρθει η ώρα γιατί συμβαίνουν γεγονότα φαίνεται ότι θα έχουμε εξελίξει, και ο Θεός θα τα φέρει έτσι, Επειδή μας αγαπάει όλα τα παιδιά του τα παλαιο και καινούργιο θα γίνουν ένα . Δεν
    ξεχωρίζει ο κύριος τα παιδιά του εμείς ,ξεχωρίζουμε μεταξύ μας από την αλαζονεία μας και την ολιγοπιστία μας όλοι οι ειδήμονες . Υπάρχουνε οι καλοί και στο Παλαιό Όπως υπάρχουνε και στο καινούργιο. Ας κάνουμε προσευχή με φόβο Θεού, και ας σταματήσει ο καθένας να γράφει να γράφει για να γραφει τόσο γράψιμο πια για όλους Το λέω μόνο υπερηφάνεια μπορεί να βγάλει, και όπου υπερηφάνεια δεν κατοικεί ο Χριστός Για αυτό λοιπόν αφήστε για λίγο το γράψιμο και καθένας να το κάνει προσευχή να φέρει ταπείνωση και δάκρυα για να προσελκύσουμε το Θεό τη χάρη τη βοήθειά του. Αλλιώς όσο και να γράφετε Δεν θα βοηθήσετε σε τίποτα η αληθινή προσευχή θα μας οδηγήσει και θα φέρει ο Θεός αυτά που πρέπει Όπως πρέπει την ώρα που αυτός αποφασίζει. Επιτέλους Σταματήστε όλοι αφεθείτε στα χέρια του Θεού αυτός θα τα κανονίσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. https://xristianorthodoxipisti.blogspot.com/2017/08/1920-2016.html
    Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ,Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ 1920 ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ 2016 . ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου