Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

OMOΛΟΓΙΑ: Παρακαλουμε ΟΛΟΥΣ τους Αποτειχισμενους Πατερες να μαζευτουν σε καποιον χωρο κοινης αποδοχης και μονοι τους να συζητησουν ολες τις τυχον μεταξυ τους διαφορες. Ουδενα συμφερει η δημοσια αντιπαραθεσι. Η Ιερα Αποτειχισι τραυματιζεται και ματωνει. Ο πιστος λαος δεν συμφωνει με τις δημοσιες αντιθεσεις, επιθεσεις και αντιλογιες. Θερμα σας παρακαλουμε πατερες, πρεπει να το καταλαβετε καποια στιγμη οτι οι Αγιοι Πατερες, συζητουσαν αδελφικα και κατεληγαν σε απολυτη ομοφωνια προς χαρα των Ορθοδοξων και την δοξα του Θεου.

Μην χάσετε την Κυριακή 6 Μαΐου την αποκάλυψη ''Ψεύδεται και πάλι ο π. Σάββας Λαυριώτης''

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης

          Γιά μία ἀκόμα φορά μᾶς ἔχει φλομώσει ὁ π. Σάββας Λαυριώτης μέ ψευτιές καί ἀνήκουστες θεολογικές ἀνοησίες. Μπορῶ νά πῶ πώς εἶμαι ἐξοργισμένος μέ ὅσα ξεδιάντροπα ξεστομίζει. Κατηγορεῖ τόν π. Θεόδωρο Ζήση γιά ἀντιπατερικότητα, τό μόνο σπουδαῖο πατρολόγο πού διαθέτει ἡ Ἐκκλησία μας στούς κόλπους τῆς διακοπῆς μνημοσύνου. Ποιός; Αὐτός πού ἐπειδή διάβασε μερικές δεκάδες βιβλία θεολογικά νομίζει πώς κατέχει τήν Πατερική σοφία. Τοῦ εὔχομαι νά ξεκαβαλικεύσει ἀπό τό φανταστικό ἄτι τῆς ἐπάρσεως καί νά ταπεινωθεῖ. Εἶναι πολύ μικρός νά τά βάλει μέ τό μέγεθος τοῦ φωτισμένου δασκάλου μας. 

    ..............................................................................................................
          
          Τήν Κυριακή 6 Μαΐου,  θά δημοσιεύσω τήν ἀπάντησή μου στίς πρόσφατες συκοφαντικές δηλώσεις αὐτοῦ τοῦ πατρός. Ὁ κλέφτης καί ὁ ψεύτης, ὅπως λέει ὁ λαός, τόν πρῶτο χρόνο χαίρονται...
          Μήν ξεχάσετε νά συνδεθεῖτε μέ τό Ἰστολόγιο Κατήχησις τήν Κυριακή 6 Μαΐου ἀμέσως μετά τήν Ἐκκλησία!

4 σχόλια:

  1. Μακάρι να το καταλάβουν οι σεβαστοί πατέρες Θ.Ζήσης και Ν. Μανώλης αφού από τα λεγόμενα τους ένα συμπέρασμα βγαίνει.
    Ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι για το ποιός θα φανεί, ποιός θα ηγηθεί του αγώνα. Εγωισμός και υπερηφάνεια δηλαδή και Άγιος ο Θεός !
    Όμως σεβαστοί πατέρες δεν ξέρετε ότι ο Θεός αντιτάσσεται τοις υπερηφάνοις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! Αν αυτες οι αλληλοδιαψευσεις ,αυτα τα αλληλομαχαιρωματα ,αυτες οι υβρεις και οι αμφισβητησεις δεν θυμιζουν ΓΟΧ τοτε ολοι οσοι ειμαστε εντος της Εκκλησιας θελουμε επειγοντως ιατρο να μας κοιταξει.Ομως ας σοβαρευτουμε ΚΑΙ ας προβληματιστουμε για το που οδηγουν ΟΛΟΙ αυτοι οι ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ τους πιστους που τους ακολουθουν.Μα φυσικα στον εγωπαθη εαυτο τους.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ θελουν οπαδους.Ο αγωνας τους ειναι ποιος θα εχει τους περισσοτερους πιστους γυρω του.Καποτε ΟΛΟΙ μαζι βρεθηκαν στο μοναστηρι του π.Μαξιμου στην Αγια Παρασκευη για Θεια Λειτουργια.Μετα στο αρχονταρικι ο π.Μαξιμος ελεγε τα ανοητα ποιηματακια του και ολοι γελαγαν αγαπημενοι.Σημερα εχουν βγαλει τα μαχαιρια και αλληλοσφαζονται και αλληλοκατηγορουνται.Εκει οδηγει ο νοσηρος εγωισμος οποιον θεωρει εαυτον σωτηρα της Εκκλησιας.Συνελθετε πατερες και αδελφοι αυτοαποτειχισμενοι γιατι σας βλεπω να αρχισετε συντομα και τους αλληλοαφορισμους.Κυριε Οδυσσεα τολμησατε να καμετε ενα ταξιδι στο ΑΙΓΙΟ ? Αρκετα τους ακολουθησατε ΟΛΟΥΣ αυτους που κοντεψαν να σας τρελανουν ! ΟΛΟΥΣ αυτους τους μοναχους -αμοναχους που δεν μπορουν να καμουν πουθενα υπακοη ! Λυπαμαι γιατι ΟΛΟΙ αυτοι εχουν παρασυρει και αλλους αφελεις χριστιανους.Αδελφους οι οποιοι ΕΝΑ παθος δεν εβγαλαν και θεωρουν πως εγιναν ξαφνικα Οσιοι Θεοδωροι Στουδιτες και Μαξιμοι Ομολογητες με το να υβριζουν τον Πατριαρχη και την Ιερα Συνοδο.Ξυπνηστε αδελφοι μου.Ταπεινωθειτε και μην λοιδωρειτε κανενα γιατι οποιος μεγαλοπιανεται πως ορθοδοξει γρηγορα θα επιτρεψει ο Θεος πτωσεις και διχονοιες και καθε κακο. Συγνωμη απο ολους ΑΛΛΑ βλεπετε που πανε το πραγμα οι σωτηρες σας.Επιστροφη γρηγορα στην Εκκλησια που απαρνηθηκατε για τον εναν και τον αλλον οι οποιοι σας χρησιμοποιουν ! Παρακληση μην διστασετε κ.Οδυσσεα να το βαλετε το σχολιο μας.Ξερω οτι ψεγω και εσας αλλα βλεπω τον πονο σας και δεν θελω να παραμεινατε στην πλανη της "αποτειχισης".ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ -ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑς ΔΕΝ ΘΑ ΜΑς ΑΠΟΣΤΡΑΦΕΙ.ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΔΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!
      Χρήσιμο το σχόλιο σου αδελφέ,μπας και ξυπνήσουν οι πατέρες της αποτείχισης.
      Γιατί με όλα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν και που πιστεύω ότι εν ευθέτω χρόνο θα λυθούν,αυτός είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει ν'ακολουθήσουν οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
      Είναι ο δρόμος που μας έδειξε Εκείνος,οι Αποστολοί του,οι Άγιοι Πατέρες,οι μάρτυρες και οι ομολογητές.
      Ταπείνωση και υπακοή σε ποιούς αδελφέ;
      Σ'αυτούς που καταπατούν τους λόγους Του;
      Τελικά τι εννοείς εκκλησία; δεν αντιλαμβάνομαι!

      Διαγραφή
  3. ΑΡΧΙΜ. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ5 Μαΐου 2018 στις 11:35 μ.μ.

    Ορισμένα από τα ιστολόγια που σχετίζεστε με την αποτείχιση μέχρι τώρα μας θέτατε προ των ευθυνών μας διότι ισχυριζόσασταν ότι εμείς οι πατέρες δεν προωθούμε την ενότητα μεταξύ των αποτειχισμένων. Με τις συνεχείς εξαγγελίες σας και τις εκκλήσεις για ενότητα δίνατε την εντύπωση στους πιστούς ότι ήσασταν υπέρ της ενότητος των αποτειχισμένων και αφήνατε να εννοηθεί ότι εμείς οι ποιμένες την διασπούσαμε. Αφού λοιπόν σας στείλαμε κείμενο - πλαίσιο πρότασης για συζήτηση υπέρ της ενότητος που δείχνει τις πραγματικές μας προθέσεις, στο οποίο εξηγούμε σε ποια βάση θέλουμε την ενότητα και τον τρόπο που πρέπει να αρθούν οι αντιθέσεις μεταξύ μας, γιατί δεν το δημοσιεύσατε κάνοντας την σχετική ανάρτηση, ώστε να λάβει γνώση το ποίμνιο; Εμείς θέλουμε την ενότητα σε μία σωστή ορθόδοξη Αγιοπατερική βάση. Εσείς αν πραγματικά την ζητάτε γιατί δημιουργείτε τώρα κατάσταση κυκλοφορώντας κείμενα εις βάρος μας τα οποία κοινοποιείτε σε πρόσωπα μάλιστα σε αυτή τη φάση που κάνουμε την προσπάθεια για ενότητα;
    Διαπιστώνουμε ότι κινείστε με σκοπιμότητα και δεν αφήνετε ορισμένους πατέρες στην αποτείχιση να έχουν κοινωνία μεταξύ τους δημιουργώντας εσείς γύρω τους ένα τοξικό περιβάλλον για το οποίο ενδεχομένως να μην έχουν οι ίδιοι σαφή ενημέρωση και επίγνωση. Επειδή πραγματικά όπως οι καναλάρχες θέλετε να διαφεντεύετε χωρίς πνεύμα Χριστού και μετά να μας επιρρίπτετε ευθύνη, συνειδητοποιούμε ότι σας ενοχλεί το να σας λέμε ότι δεν συμπεριφέρεστε ως χριστιανοί. Ενώ σχολιάζετε κακοπροαίρετα κάποια σημεία των όποιων προβλημάτων μεταξύ μας δεν δημοσιεύσατε καν το καλοπροαίρετο κείμενο που σας αποστείλαμε φανερώνοντας έτσι τις πραγματικές σας προθέσεις. Γι'αυτό και εμείς προωθούμε το μήνυμα αυτό και το σχετικό κείμενο με τίτλο : "ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ " που δεν αναρτήσατε και το κοινοποιούμε μέσο Facebook και παρακαλούμε τους αναγνώστες του να το κοινοποιήσουν παντού οσο περισσότερο γίνετε για να φανερωθούν ποιοι πραγματικά θέλουν την ενότητα.

    Αρχιμ.Παΐσιος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου